Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Q1: Which is the basic mode of strategic thinking

View Answer

Answer: All of these—a. Intuition mode b. The entrepreneurial mode c. The adaptive mode d. Integrated mode

Q2: Which is the best option for increasing the validity of selection decisions

View Answer

Answer: Structured questions

Q3: Which is the best thing to do during the Source Selection process

View Answer

Answer: Prepare an independent estimate to check the proposed price of the different sellers

Q4: Which is the business quality of an entrepreneur

View Answer

Answer: All of these—a. Alertness of social responsibilities b. Knowledge of market conditions c. Ability to adjust changes d. Knowledge of national policy

Q5: Which is the cause of emergence of entrepreneurship

View Answer

Answer: All of these—a. Individual factors b. Socio-cultural factors c. Environmental factors d. Support system

Q6: Which is the central level of organization for the support of entrepreneurs

View Answer

Answer: All of these—a. AISIB b. SIDO c. SISI d. NSIC

Q7: Which is the characteristic of a entrepreneur

View Answer

Answer: Responsiveness to criticism

Q8: Which is the characteristic of entrepreneur

View Answer

Answer: All of these —a. Innovators b. Risk takers c. Provider of resources d. High profit achievers

Q9: Which is the characteristic of entrepreneurs as per John Hornday

View Answer

Answer: All of these—a. Responsiveness to suggestion b. Leadership c. Diligences d. Dynamism

Q10: Which is the component of retrenchment strategy

View Answer

Answer: All of these—a. Turnaround strategy b. Divestment strategy c. Liquidation strategy

Q11: Which is the concept of entrepreneurship as per “Thomas Begley” and David P Bogl

View Answer

Answer: All of these—a. Need achievement b. Locus of control c. Tolerance for risk d. Tolerance for ambiguity

Q12: Which is the determinants of plant lay-out

View Answer

Answer: All of these—a. Nature of product b. Nature of machines and equipments c. Available space d. Balance

Q13: Which is the element of economic condition

View Answer

Answer: All of these—a. Nature of economy b. Level of income c. Distribution of assets d. Economic resources

Q14: Which is the element of economic conditions

View Answer

Answer: All of these—a. Labor force b. Labor union c. Economic policies and laws d. Capital formation and investments

Q15: Which is the element of entrepreneurial behavior

View Answer

Answer: All of these—a. Calculate risk b. Resourcefulness c. Profit orientation d. Optimism

Q16: Which is the element of entrepreneurship

View Answer

Answer: All of these—a. Ability t innovate b. Capacity to face uncertainties c. It is a creative activity d. Capacity to take risk

Q17: Which is the element of leadership

View Answer

Answer: All of these—a. Followers b. General goals or objects c. Working relationship d. Ideal concept

Q18: Which is the element of social responsibility

View Answer

Answer: All of these—a. Beyond the limits of law b. Social institution c. Morality and good faith d. Continues process

Q19: Which is the entry barrier of industry structure

View Answer

Answer: All of these—a. Economics of scalr b. Proprietary product differences c. Brand identity d. Switching costs

Q20: Which is the essential trail of creativity in entrepreneurship

View Answer

Answer: All of these—a. Develop an acceptance of change b. Encourage new ideas c. Permit more interaction d. Tolerance failure

Q21: Which is the ethical quality of an entrepreneur

View Answer

Answer: All of these—a. Honesty and leadership b. Character c. Politeness d. Loyal

Q22: Which is the factors affecting the plant layout

View Answer

Answer: All of these—a. Managerial policies and decisions b. Nature of plant location c. Plant environment d. Factory environment

Q23: Which is the factors impending the growth of entrepreneurs

View Answer

Answer: All of these—a. Inadequate govt. facilities and incentives b. Lack of technical and training facilities c. Low expenditure on research and development d. Cultural vales

Q24: Which is the factors of entrepreneurship development

View Answer

Answer: All of these—a. Mechanism for identifying entrepreneurs b. Training and motivation system c. Development of entrepreneurial skill d. Economic and business environment

Q25: Which is the feature of entrepreneurship and Indian socio-economic environment

View Answer

Answer: All of these—a. Adjustment with environment b. Integrated system c. Individual- oriented d. Continuing civilization

Q26: Which is the First bank of India

View Answer

Answer: Bank of Hindustan

Q27: Which is the first stage in the project management model

View Answer

Answer: Understanding the project environment

Q28: Which is the form of a entrepreneur

View Answer

Answer: All of these—a. Initial expansion b. Subsequent expansion c. Factor innovation d. Finance

Q29: Which is the head quarter of RBI

View Answer

Answer: Mumbai

Q30: Which is the importance of leadership

View Answer

Answer: All of these—a. To maintain disciple b. Build good environment c. High employee morale d. Employee satisfaction

Q31: Which is the issue of strategy implementation

View Answer

Answer: All of these—a. Project implementation b. Procedural implementation c. Organizational structure d. Entrepreneurial structure

Q32: Which is the major hurdle in creative behavior

View Answer

Answer: All of these—a. Prejudice b. Fear of failure c. Fear of ridicule d. Job insecurity

Q33: Which is the mental quality of a entrepreneur

View Answer

Answer: All of these—a. Hardworker b. Sharp memory c. Alertness d. Sharp mind

Q34: Which is the methods for creativity

View Answer

Answer: All of these—a. Brainstorming b. General group processing c. Synetics method d. Creative decision making

Q35: Which is the most unlikely function of a finance section of a company

View Answer

Answer: labor deployment

Q36: Which is the most unlikely function of a marketing division of an organization

View Answer

Answer: order processing

Q37: Which is the objective of entrepreneurship

View Answer

Answer: All of these—a. To develop entrepreneurial tendencies b. To promote innovation c. Establishment of viable units d. Productivity revolution

Q38: Which is the odd one out? Modern qualitative research can generally involve a detailed study of

View Answer

Answer: psychological characteristics of interesting individuals

Q39: Which is the part of concept of entrepreneurship

View Answer

Answer: All of these—a. Group level reaction b. Organization building c. High achievement capacity

Q40: Which is the part of society

View Answer

Answer: All of these—a. Owner of the business b. Suppliers c. Govt. d. Customers

Q41: Which is the physical quality of an entrepreneur

View Answer

Answer: All of these—a. Good health b. Effective personalities c. Agreeable looking d. Good shape

Q42: Which is the planning stage of a new project

View Answer

Answer: All of these—a. Project planning b. Marketing planning c. Production planning d. Financial planning

Q43: Which is the preliminary preparation stage of new units

View Answer

Answer: All of these—a. Selection of business b. Risk c. Determining the size d. Selection of a form of business

Q44: Which is the primary benefit to consumers from database marketing

View Answer

Answer: More offers closely matched to their interests

Q45: Which is the process of choosing individuals who have relevant qualifications to fill existing or projected job openings

View Answer

Answer: Selection process

Q46: Which is the process of gathering evidence supporting inferences based test scores

View Answer

Answer: Validation

Q47: Which is the quality of an entrepreneur

View Answer

Answer: All of these—a. High profit achievers b. Entrepreneur Provides leadership c. Risk takers d. Entrepreneurship is universal

Q48: Which is the service project

View Answer

Answer: All of these—a. Welfare programmes b. Service programmes c. R&D programmes d. Academic programmes

Q49: Which is the stage of strategic management

View Answer

Answer: All of these—a. Strategic formulation b. Strategy implementation c. Strategy evaluation

Q50: Which is the step of procedure of plant layout

View Answer

Answer: All of these—a. Determination of objectives b. Study of material lists c. Formation of an overall plan d. Selection of plant

Q51: Which is the tools of plant lay out

View Answer

Answer: All of these—a. Flow charts b. Process flow diagram c. Templates d. Machine data card

Q52: Which is the type of entrepreneur

View Answer

Answer: All of these—a. Takeover artists b. Pattern multipliers c. Speculators d. Capital aggregators

Q53: Which is the type of entrepreneur as per Clarence danhof

View Answer

Answer: All of these—a. Innovative entrepreneur b. Imitative entrepreneur c. Fabian entrepreneur d. Drone entrepreneur

Q54: Which is the type of entrepreneurship

View Answer

Answer: All of these—a. Large entrepreneurship b. Small entrepreneurship c. Centralized entrepreneurship d. Decentralized entrepreneurship

Q55: Which is the type of project

View Answer

Answer: All of these—a. Replacement projects b. Expansion projects c. Diversification projects d. Research and development projects

Q56: Which is theory of entrepreneurship

View Answer

Answer: All of these—a. The psychological theory b. Sociological theory c. Economic theory d. Integrated theory

Q57: Which is true about a work breakdown structure

View Answer

Answer: It is a deliverable oriented grouping of project elements

Q58: Which is true regarding projects

View Answer

Answer: A project is a temporary endeavor undertaken to create a unique product or service

Q59: Which kind of chart is useful for comparing series or categories of data, each in its own bar

View Answer

Answer: bar chart

Q60: Which kind of menu is designed primarily for expert users because there is no visual clue to its presence

View Answer

Answer: pop-up

Q61: Which knowledge area does not provide input into cost budgeting

View Answer

Answer: Quality

Q62: Which knowledge area involves organizational theory as a tool/technique

View Answer

Answer: Human Resource Management

Q63: Which law allows the secretary of labor to set wage rates for laborers and mechanics employed by contractors working for the federal government

View Answer

Answer: Davis-Bacon Act

Q64: Which law makes it illegal to discriminate against any individual with respect to compensation because of race, color, religion, sex, or national origin

View Answer

Answer: Civil Rights Act

Q65: Which leadership style involves consulting employees for their suggestions and input before making decisions

View Answer

Answer: a. Participative

Q66: Which level of decisions encompasses greater risk, cost and profit potential

View Answer

Answer: Corporate

Q67: Which level of strategy is at the bottom of the decision-making hierarchy

View Answer

Answer: Functional

Q68: Which level of strategy is at the top of the decision-making hierarchy

View Answer

Answer: Corporate

Q69: Which level of strategy is in the middle of the decision-making hierarchy

View Answer

Answer: Business

Q70: Which level of strategy uses a portfolio approach

View Answer

Answer: Corporate

Q71: Which major characteristic of qualitative research refers to studying real world situations as they unfold naturally

View Answer

Answer: Naturalistic inquiry

Q72: Which measure of central tendency takes into account the magnitude of scores

View Answer

Answer: Mean

Q73: Which method of conflict resolution tends to be the most effective in resolving conflicts

View Answer

Answer: Confrontation

Q74: Which method of conflict resolution tends to increase conflict rather than resolve it

View Answer

Answer: Forcing

Q75: Which method of controlling confounding extraneous variables takes precedence over all other methods

View Answer

Answer: Randomly assign research participants to the groups

Q76: Which method of quantitative research would probably produce the best results when the questions are simple and require only quick “yes” or “no” answers

View Answer

Answer: telephone interviews

Q77: Which method usually gives a very good solution to the assignment problem

View Answer

Answer: Vogel’s approximation method

Q78: Which motivational theory says that working conditions, salary and relationships at work do not improve motivation

View Answer

Answer: McGregor

Q79: Which motivational theory uses the concept of theory Y

View Answer

Answer: McGregor

Q80: Which of Kanter’s career forms is least similar to Michael Arthur’s notion of the boundaryless career

View Answer

Answer: Bureaucratic

Q81: Which of Mabey and Salaman’s four management agendas assumed an unproblematic link between management development and performance

View Answer

Answer: Functional performance

Q82: Which of the 7 main statistical processing charts determines possible cause of potential problems and actual problems

View Answer

Answer: a fishbone diagram

Q83: Which of the element of the creative organization

View Answer

Answer: All of these—a. Idea person b. Open communication c. Ad hoc devices d. Decentralized

Q84: Which of the following abbreviations can be used in a research report

View Answer

Answer: IQ

Q85: Which of the following act represents a situation in which employment decisions are NOT affected by illegal discrimination

View Answer

Answer: Fair employment

Q86: Which of the following act represents a situation in which employment decisions are NOT affected by illegal-discrimination

View Answer

Answer: Fair employment

Q87: Which of the following actions would be best if a firm faced highly seasonal demand for a perishable product

View Answer

Answer: Offer a product with a complementary demand pattern

Q88: Which of the following activities is completed during scope verification

View Answer

Answer: Inspection

Q89: Which of the following activities is not a part of administrative closure

View Answer

Answer: Procurement audit

Q90: Which of the following advanced input controls provides a nonnumeric means of selecting a value

View Answer

Answer: slider edit calendar

Q91: Which of the following analysis techniques derive system models from existing system or discovery prototypes

View Answer

Answer: rapid architected analysis

Q92: Which of the following applies to strategic issues

View Answer

Answer: Are future oriented

Q93: Which of the following approach emphasizes the effect of psychological and social factors on employees’ performance

View Answer

Answer: Human relations approach

Q94: Which of the following approach emphasizes the’ effect of psychological and Social factors on employees’ performance

View Answer

Answer: Human relations approach

Q95: Which of the following approaches says that ethical issues should be judged on the basis of some universal code

View Answer

Answer: Deontological

Q96: Which of the following approaches taken by people to resolve ethical issues is the primary approach used by the federal government and most professional organizations

View Answer

Answer: Utilitarianism

Q97: Which of the following aptly describes the role of line managers and staff advisors namely HR professionals

View Answer

Answer: Staff advisors focus more on developing HR programmes while line managers are more involved in the implementation of those programmes

Q98: Which of the following are benefits of the network analysis approach

View Answer

Answer: Allows progress to be monitored against plan

Q99: Which of the following are characteristics of a purchase order

View Answer

Answer: A unilateral contract used when routine, standard cost items are required

Q100: Which of the following are claimed as advantages of the AON method over the AOA method of network diagram notation

View Answer

Answer: The first, second and third answers