Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Q1: Where is the bulk of the project budget spent

View Answer

Answer: Project plan execution

Q2: Where is the result node (outcome) shown on a typical Ishikawa or Fishbone diagram

View Answer

Answer: Right hand side

Q3: Where the employee helps to create the service exchange but is not part of it, it is callled

View Answer

Answer: ancillary service

Q4: Where the user pays for each specific service provided it is called

View Answer

Answer: Discrete transaction

Q5: Whereas a recommendation interprets facts, a conclusion suggests what to do about the facts

View Answer

Answer: False – Answer

Q6: Whereas corporate and business-level managers center their attention on___, managers at functional-level center their attention on___

View Answer

Answer: Doing the right things; doing things right

Q7: Whether or not a position is exempt from provisions including overtime pay in the Fair Labor Standards Act depends upon the___associated with the job

View Answer

Answer: all of the these —s/b—All of these—a. job responsibilities b. job duties c. salary d. All of these

Q8: Which “scientific method” follows these steps: 1) observation/data, 2) patterns, 3) theory

View Answer

Answer: Inductive

Q9: Which Act of Parliament defines a ‘trade union’ and governs much of the law on industrial relations

View Answer

Answer: The Trade Union and Labor Relations (Consolidation) Act 1992

Q10: Which act provided for the creation of government-run employer-financed corporations to protect employees against the failure of their employer’s pension plan

View Answer

Answer: Employee Retirement Income Security Act

Q11: Which activity was not mentioned in the text as typical for a sales assistant

View Answer

Answer: Provide technical support

Q12: Which advantage(s) do mutual funds claim to provide

View Answer

Answer: diversification and access to the skills of professional money managers

Q13: Which approach is the strongest for establishing that a relationship is causal

View Answer

Answer: Experimental

Q14: Which approach that seeks the to link strategy, business, performance and HRM policies and practices, assumes that there are a number of HRM practices that are suitable for all Organisations

View Answer

Answer: Best Practice

Q15: Which argument for social responsibility puts forth the belief that by becoming socially responsible, businesses can expect to have less government regulation

View Answer

Answer: discouragement of further government regulation

Q16: Which best defines advertising designed to raise an organization’s profile in a positive manner in order to attract interest from job seekers

View Answer

Answer: image advertising

Q17: Which best defines how well a test or selection procedure measures a person’s attributes

View Answer

Answer: Validity

Q18: Which best defines opinions and judgments of supervisors or managers and others that are knowledgeable about the organization’s future employment needs

View Answer

Answer: Management forecasts

Q19: Which best defines the degree to which interviews, tests, and other selection procedures yield comparable data over time and alternative measures

View Answer

Answer: Reliability

Q20: Which best defines the HR term “stripping”

View Answer

Answer: Lie on a resume, in efforts to gain employment

Q21: Which best defines the method of tracking the pattern of employee movement through various jobs

View Answer

Answer: Markov analysis

Q22: Which best defines the person’s capacity to learn or acquire skills

View Answer

Answer: Aptitude

Q23: Which best defines the process of locating and encouraging potential employees to apply for jobs

View Answer

Answer: Recruitment

Q24: Which best defines what the person knows or can do right away

View Answer

Answer: Achievement

Q25: Which best describes behavioural descriptive interviewing questions

View Answer

Answer: What you have done in the past?

Q26: Which best describes employment tests that measure personal characteristics such as extroversion, inquisitiveness, and dependability

View Answer

Answer: Personality and interest inventories

Q27: Which best identifies the second step of the Recruitment Process

View Answer

Answer: Identifying job openings

Q28: Which best represents an interview with a set of standardized questions (based on job requirements) and an established set of answers against which applicant responses can be rated

View Answer

Answer: Structured interview

Q29: Which best represents the third step in the HR Planning Process

View Answer

Answer: Identify the gap between demand and supply

Q30: Which bond is likely to have higher interest rate due to a higher default risk

View Answer

Answer: A junk bond

Q31: Which compensation-related law contains minimum wage, maximum hours, overtime pay, equal pay, and child labor provisions

View Answer

Answer: Fair Labor Standards Act

Q32: Which component in a mission statement represents an organization’s basic beliefs, values, aspirations, and ethical priorities

View Answer

Answer: Philosophy

Q33: Which conflict resolution style emphasizes agreement rather than focusing on areas of disagreement

View Answer

Answer: Smoothing

Q34: Which correlation is the strongest

View Answer

Answer: -1

Q35: Which defines statements of education, experience, and personal attributes required to perform a job satisfactorily that are used to screen applicants

View Answer

Answer: minimum qualifications

Q36: Which describes how cost variances will be managed

View Answer

Answer: Cost management plan

Q37: Which design would use analysis of covariance during data analysis

View Answer

Answer: Nonequivalent comparison-group design

Q38: Which diagram depicts classes that correspond to software components that are used to build the software application

View Answer

Answer: design class

Q39: Which diagram models the life cycle of a single object

View Answer

Answer: state machine

Q40: Which dimension of product performance relates to aesthetic or image-enhancement performance

View Answer

Answer: symbolic

Q41: Which dimension of product performance relates to the physical functioning of the product

View Answer

Answer: instrumental

Q42: Which disposition alternative is the most widely used by consumers

View Answer

Answer: throw away

Q43: Which earned value formula correctly illustrate the cost varience of a project incurrency

View Answer

Answer: BCWP-ACWP

Q44: Which element of the International Marketing Mix describes issues surrounding the logistics function in International marketing

View Answer

Answer: Place

Q45: Which equation correctly illustrates the cost variance of a project, in currency

View Answer

Answer: BCWP-ACWP

Q46: Which equation correctly illustrates the cost variance of a project, in dollars

View Answer

Answer: BCWP-ACWP

Q47: Which factor defines a situation when there is no intention to discriminate but discrimination occurs nonetheless

View Answer

Answer: systemic discrimination

Q48: Which factor is responsible in development of entrepreneurship

View Answer

Answer: All of these—a. Mechanism for identifying entrepreneurs b. Training and motivation system c. Development of entrepreneurial spirit d. Aptitude

Q49: Which factors should be considered in choosing the organizational structure for a software team

View Answer

Answer: a, b, and c—s/b—All of these—A) degree of communication desired B) predicted size of the resulting program C) rigidity of the delivery date

Q50: Which factors should you consider when adding a resource to your project team

View Answer

Answer: Whether the resource is available, and if it will have impact on the cost and duration of the system

Q51: Which form of distribution is the simplest and the easiest to maintain

View Answer

Answer: centralization

Q52: Which form of on-the-job training usually involves having a learner study under the tutelage of a master craftsperson

View Answer

Answer: apprenticeship training

Q53: Which form of reasoning is the process of drawing a specific conclusion from a set of premises

View Answer

Answer: deductive reasoning

Q54: Which function typically employs more people than any other functional area

View Answer

Answer: Operations

Q55: Which government policy raises the interest rate and raises investment spending

View Answer

Answer: An investment tax credit

Q56: Which group would be classified as a stakeholder

View Answer

Answer: all of these—A. Banks B. Suppliers C. Employees D. All of these

Q57: Which industries did the first wave of e-commerce transform

View Answer

Answer: Air travel, books, bill payments

Q58: Which installation strategy is a variation on the abrupt and parallel conversion

View Answer

Answer: staged conversion

Q59: Which interview method is most reliable

View Answer

Answer: Structured

Q60: Which is a phased budget used to measure and monitor cost performance on the project

View Answer

Answer: Cost baseline

Q61: Which is a project

View Answer

Answer: All of these—a. Service project b. Welfare project c. Transport project d. Small scale project

Q62: Which is a raw score that has been transformed into standard deviation units

View Answer

Answer: z score

Q63: Which is a social quality

View Answer

Answer: All of these—a. Fair behavior b. Respectful c. Helpful behavior

Q64: Which is a technique of training

View Answer

Answer: All of these—a. Demonstration method b. Vestibule training c. On the job training d. Training at training centre

Q65: Which is a type of creativity

View Answer

Answer: All of these—a. Normative creativity b. Exploratory creativity c. Creativity by serendipity

Q66: Which is an alternatives objective of SBUs as per Kotler

View Answer

Answer: All of these—a. Build b. Hold c. Harvest d. Divest

Q67: Which is an input to resource planning

View Answer

Answer: Historical information

Q68: Which is change involving a major transformation in an industry

View Answer

Answer: Discontinuous change

Q69: Which is economic system

View Answer

Answer: All of these—a. Capitalist system b. Socialism system c. Mixed economy(public and private)

Q70: Which is more appropriate when referring to someone with a disability

View Answer

Answer: A person who has had a stroke

Q71: Which is most commonly the cause of “employee cloning”

View Answer

Answer: Excessive reliance on internal sources

Q72: Which is necessary in Trade mark

View Answer

Answer: device

Q73: Which is not a characteristic of exponential smoothing

View Answer

Answer: has minimal data storage requirements

Q74: Which is not a direct threat to the internal validity of a research design

View Answer

Answer: Sampling error

Q75: Which is not a disadvantage of specialization

View Answer

Answer: Low cost to replace a worker

Q76: Which is not a function of entrepreneur

View Answer

Answer: All of these—a. To contribute to social development b. Production diversification c. Innovations d. Managing the enterprise

Q77: Which is not a good reason for using the passive voice

View Answer

Answer: To emphasize the importance of a statement

Q78: Which is not a method used by managers to set standard

View Answer

Answer: Benchmarking other companies

Q79: Which is not a method used by managers to set standards

View Answer

Answer: Cybernetic feasibility

Q80: Which is not a objective of entrepreneurship

View Answer

Answer: Maximize social problems

Q81: Which is not a part of 5R’s of buying

View Answer

Answer: None of the above—s/b—None of these—a) Right Quality b) Right Quantity c) Right Source

Q82: Which is not a reason a business engages in business ethics

View Answer

Answer: To enhance global relationships

Q83: Which is not a tool or technique for project plan execution

View Answer

Answer: Work breakdown structure

Q84: Which is not a tool or technique for Source Selection

View Answer

Answer: Payment system

Q85: Which is not a tool or technique used in the quantitative risk analysis process

View Answer

Answer: SWOT analysis

Q86: Which is not a true statement about the 5 project process group

View Answer

Answer: Concerned with specifying and creating the product of the project

Q87: Which is not a true statement regarding “influence dd diagram”

View Answer

Answer: They are essentially quantitative

Q88: Which is not a typical business function

View Answer

Answer: Benefits and Compensation

Q89: Which is not an advantage of specialization

View Answer

Answer: Upstream and downstream quality control

Q90: Which is NOT an example of a cognitive ability test

View Answer

Answer: Emotional Intelligence

Q91: Which is not an input to Procurement Planning

View Answer

Answer: Contract

Q92: Which is NOT one of the key elements of the 5C Model of HRM Impact

View Answer

Answer: cost

Q93: Which is not one of the steps in the three-step oral presentation process

View Answer

Answer: Overcome anxiety

Q94: Which is not the type of entrepreneurship

View Answer

Answer: Active firm

Q95: Which is not true about cultural differences

View Answer

Answer: People in the same culture will necessarily have the same values

Q96: Which is not true in regard of RoI (Return on Investment)

View Answer

Answer: It is the time when cumulated net income is equal to the investment

Q97: Which is not used as a tool and technique for information gathering during the risk identification process

View Answer

Answer: Simulation

Q98: Which is the apex body in India for the setting the policy in respect of entrepreneurship development

View Answer

Answer: UTI

Q99: Which is the balance points of entrepreneurship

View Answer

Answer: All of these—a. Optimum utilization of resources b. Increase in employment opportunities c. Means of social changes d. Minimize socio-economic problems

Q100: Which is the base of business environment

View Answer

Answer: All of these—a. Use of natural resources b. Economic development c. Agricultural development d. Transportation development