Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Q1: Training needs analysis can take place at organizational, task, and person levels. At the organizational level, it broadly examines what are the organization’s strategic plans and where is training and development needed to fit into the planning. Organizational training needs generally occur when

View Answer

Answer: there is some kind of barrier hindering the achievement of organizational aims and objectives which is best removed by training

Q2: Training needs should be identified by___

View Answer

Answer: Both (a) and (b)—s/b—Both—a. participants b. managers

Q3: Training sessions should be half-day or three-fourths day in length rather than a full day, because the learning curve goes down late in the day

View Answer

Answer: Correct – True

Q4: Training should be accomplished whenever possible through self development or___training

View Answer

Answer: on-the-job

Q5: Transaction marketing focuses on

View Answer

Answer: short time sale

Q6: Transfer of learning to the workplace needs to be made for the training program to have been successful. Which of the following can hinder this process

View Answer

Answer: All of these—b. Low self-efficacy c. Lack of managerial support d. Ridicule from colleagues

Q7: Transfer of learning to the workplace needs to be made for the training programme to have been successful. Which of the following can hinder this process

View Answer

Answer: all of these—a. Low self-efficacy b. Ridicule from colleagues c. Lack of managerial support

Q8: Transportation companies, independent warehouses, banks, and advertising agencies assisting in the distribution process but neither take title to goods nor negotiate purchases or sales are called___

View Answer

Answer: facilitators

Q9: Travel agents at Apollo Travel Services follow a computer program that displays question prompts and dialogue boxes with travel policies as the agent enters information about the consumer’s travel plans. This is an example of a(n)___

View Answer

Answer: electronic performance support system

Q10: Treatinq employees as precious human resources is the basis of the___approach

View Answer

Answer: Soft HRM

Q11: Trend analysis assumes that productivity increases over time

View Answer

Answer: Wrong – False

Q12: Troubleshooting reports are one type of problem-solving report

View Answer

Answer: True – Answer

Q13: True of follow-up letters–A follow-up letter can demonstrate that you’re sincerely interested in working for the organization.

View Answer

Answer: True – Answer

Q14: True of follow-up letters–Even if you receive a letter acknowledging your application, send a follow-up letter three months later to show you are still interested.

View Answer

Answer: True – Answer

Q15: True of follow-up letters–If your application letter and resume fail to bring a response within a month, follow up with a second letter to keep your file alive

View Answer

Answer: True – Answer

Q16: Try to limit the participation in a meeting where analysis takes place to fewer than five people

View Answer

Answer: False – Answer

Q17: Turnaround outputs are internal outputs that eventually reenter the system as inputs

View Answer

Answer: False – Answer

Q18: Turning system specifications into a working system that is tested and then put into use describes

View Answer

Answer: implementation

Q19: Two bonds have the same term to maturity. The first was issued by a state government and the probability of default is believed to be low. The other was issued by a corporation and the probability of default is believed to be high. Which of the following is correct

View Answer

Answer: Because of the differences in tax treatment and credit risk, the corporate bond should have the higher interest rate

Q20: Two e-business models that currently exist are___

View Answer

Answer: B2C and B2B

Q21: Two of the economy’s most important financial intermediaries are

View Answer

Answer: banks and mutual funds

Q22: Two of the types of discretionary dependencies that typically have an effect on the sequencing of the activities in the schedule are those containing “hard logic” and those containing “soft logic.” An example of a “soft logic” dependency would be

View Answer

Answer: To install the plumbing and electrical work at the same time on a single family dwelling

Q23: Two or more unrelated companies put together resources or programs to exploit an emerging marketing opportunity it is called a___

View Answer

Answer: horizontal marketing system

Q24: Two project members have been having some disagreement about the best way to handle a problem. You ask both the team members to look at the positives and negatives of both their approaches, and give you their recommendation. Which of the following conflict resolution techniques did you use

View Answer

Answer: Compromising

Q25: Two projects have exactly the same pay back period but project A has a smaller IRR than project B.You should choose

View Answer

Answer: project B

Q26: Two similar groups of consumers are shown different magazines which include the same ad. Then each consumer is asked questions about the advertised product. This seems to be a description of

View Answer

Answer: the experimental method

Q27: Two systems are described as___if a change in the outputs of one causes a substantial change in the state of the other

View Answer

Answer: Highly coupled

Q28: Two useful approaches to assess feasibility in financial terms are

View Answer

Answer: Funds flow and break-even analyses

Q29: Two weeks ago the project manager was fired for not managing the project well. The project is behind schedule, over cost and the morale on the team is very low. The new project manager is having a team meeting. She starts out by telling the team about the last three projects she worked on, how they were similar to this one and how she brought them in ahead of schedule and on budget. What type of power is she establishing

View Answer

Answer: Expert

Q30: Typically how many strategic decision levels are in the corporate decision-making hierarchy

View Answer

Answer: 3

Q31: Typically one-way ANOVA is used in which of the following situations?
I. there are several distinct populations
II. there are two sample populations over 4000
III. randomized experiments
IV. randomly selected populations

View Answer

Answer: I, and III only

Q32: UML depicts information systems as a collection of

View Answer

Answer: Objects

Q33: unauthorized using of trade mark is furnishable under

View Answer

Answer: copy right act

Q34: Unboundedness is usually a sign that the LP problem

View Answer

Answer: has been formulated improperly

Q35: Under depository system, the appointment sand credit of share to the beneficiary amount should be completed within how many days from the date of closure of an issue

View Answer

Answer: 21days

Q36: Under NI Approach, overall cost of capital remains same

View Answer

Answer: Correct – True

Q37: Under SCRA, option dealings are

View Answer

Answer: optional

Q38: Under the 2004 sentencing guidelines, the___are expected to oversee the compliance and ethics program while___is/are charged with ensuring its effectiveness within the company

View Answer

Answer: Board of directors top management

Q39: under the competition act 2002,a person for making a false statement ,or omission to furnish material information , shall be punishable with a fine which shall not be

View Answer

Answer: less than Rs.501akhs

Q40: under the Health and Safety at Work Act

View Answer

Answer: Safety is the responsibility of both you and the University Senior Management

Q41: Under the___, the individual must have the requisite skills, educational background, and experience to perform the job’s essential functions

View Answer

Answer: ADA

Q42: Under this method, skilled co-workers or supervisors instruct employees and they learn the job by personal observation and practice

View Answer

Answer: On-The -Job Training

Q43: Under what knowledge area is the primary process area for carrying out the work of the project

View Answer

Answer: Integration

Q44: Under which cell would SBU’s (Strategic Business Units) with high growth rate but low relative market share come under

View Answer

Answer: Question Mark

Q45: Under which condition below is it acceptable for employees of the opposite sex to receive different pay for doing roughly equivalent work

View Answer

Answer: when the difference exists because of a merit system

Q46: Under which of the following situations may a union refuse to admit a person or expel a member

View Answer

Answer: Because of misconduct

Q47: Under which otthe following authority, an HR manager took the decision to provide training to its employees regarding the operations of newly installed machine

View Answer

Answer: Functional

Q48: Unethical behavior is often triggered by

View Answer

Answer: pressure from higher management to achieve goals.B. an organizational atmosphere that condones such behavior.—both a and b

Q49: Unfair trade practice means

View Answer

Answer: bargain sales ANSWER: D

Q50: Union function arises as a result of employee

View Answer

Answer: Dissatisfaction

Q51: United Airlines utilizes a checklist of things that pilots should do prior to take-off and landing. This checklist is an example of a(n)___

View Answer

Answer: job aid

Q52: University-based executive education is becoming more realistic, relying more on active learning, business simulations, and experiential learning

View Answer

Answer: Correct – True

Q53: Unless the problem is precisely defined, research effort may be wasted on the wrong problem, and may lead to costly mistakes

View Answer

Answer: Correct – True

Q54: Unlike corporate bonds and stocks, checking accounts are a medium of exchange

View Answer

Answer: Correct – True

Q55: Unlike KSAOs, competencies usually describe characteristics___

View Answer

Answer: that contribute to success across multiple jobs

Q56: Unlike strategic-planning efforts of the past, which were conducted primarily by senior managers, today’s strategic planning is

View Answer

Answer: decentralized D

Q57: Unplanned responses to emerging risks that were earlier accepted is also called a(an)

View Answer

Answer: Workaround

Q58: Unsought products are products and services that the customer usually buys frequently, immediately, and with a minimum of comparison and buying effort

View Answer

Answer: Wrong – False

Q59: Up to 85 percent of the quality problems could be controlled by the workers on the floor

View Answer

Answer: Wrong – False

Q60: Upward or downward shift of the demand curve shows

View Answer

Answer: both change in quantity demanded and change in price

Q61: Use case modeling is the process of modeling a system’s functions in terms of business events, who initiates the events, and how the system responds to those events

View Answer

Answer: True – Answer

Q62: Use of the scientific method in marketing research forces researchers to use an inflexible process

View Answer

Answer: Wrong – False

Q63: Use of the scientific method in marketing research forces researchers to use an orderly process

View Answer

Answer: Correct – True

Q64: Use of the scientific method in marketing research helps managers make the best decisions possible

View Answer

Answer: Correct – True

Q65: Use the direct approach when the audience is

View Answer

Answer: eager and interested

Q66: Use the indirect approach if the subject involves bad news or persuasion

View Answer

Answer: True – Answer

Q67: Use the indirect approach when the audience is

View Answer

Answer: displeased

Q68: Use words for numbers that begin a sentence and for numbers that are below ten

View Answer

Answer: Correct – True

Q69: Use-case analysis focuses upon

View Answer

Answer: information actors

Q70: Users forming a habit and availing the services regularly known as

View Answer

Answer: habitual users

Q71: Using a structured interviewing technique would likely achieve all of the following except___

View Answer

Answer: More opportunity to explore areas as they arise during the interview

Q72: Using buffers as a way to deliver bad-news messages is unethical

View Answer

Answer: False – Answer

Q73: Using codes for appropriate attributes is one of the general principles for input design

View Answer

Answer: True – Answer

Q74: Using digital channels to increase market share in an existing market is an example of

View Answer

Answer: Diversification

Q75: Using Figure 6.6 (pg. 178), how many participants will you need for a research study with a population of 120,000

View Answer

Answer: 384

Q76: Using sophisticated computer technologies today, direct marketers can use their databases to___their selling efforts

View Answer

Answer: microtarget

Q77: Using terms such as “amazing,” “incredible,” and “extraordinary” will usually undermine your credibility unless you offer proof

View Answer

Answer: True – Answer

Q78: Using the “you” attitude means directly addressing the reader

View Answer

Answer: False – Answer

Q79: Using the confidence interval when conducting a two-tailed test for the population mean μ, we do not reject the null hypothesis if the hypothesized value for μ falls between the lower and upper confidence limits

View Answer

Answer: Correct – True

Q80: Using the confidence interval when conducting a two-tailed test for the population proportion p, we reject the null hypothesis if the hypothesized value for p falls inside the confidence interval

View Answer

Answer: Wrong – False

Q81: Using the pronoun “you” often is the best way to show the “you” attitude

View Answer

Answer: False – Answer

Q82: Using the situation below and assuming continued efficiency for work-in progress and fixed price contract for task four. The estimate at completion is:
Budgeted Cost BCWS ACWP BCWP
Task One USD5K USD5K USD6K USD5K
Task Two USD6K USD6K USD8K USD4K
Task Three USD4K USD2K USD1K USD1K
Task Four USD4K USD0K USD0K USD0K

View Answer

Answer: USD26K(BAC = 5+6+4=15KEAC of task 1&2&3= AC +(BAC-EV)/CPI = 15+(15-10)/(10/15)=22.5KEAC of all 4 tasks = 22.5K+4K = 26.5K)

Q83: Using the three-step process is not suitable for bad-news messages

View Answer

Answer: False – Answer

Q84: Usually, you should use the indirect approach when turning down a job applicant

View Answer

Answer: True – Answer

Q85: Utilitarianism theories

View Answer

Answer: Jeremy Bentham and John Stuart Mills

Q86: Valid reasons for considering termination of a project include all of the following except

View Answer

Answer: Scope change requests are numerous and continuous

Q87: Validation testing runs the system in a live environment using real data

View Answer

Answer: True – Answer

Q88: Validity concerns the extent to which data measures what it is intended to measure

View Answer

Answer: Correct – True

Q89: Validity of trade mark period is

View Answer

Answer: 7 years

Q90: Value analysis is necessary when company’s profits soars

View Answer

Answer: Wrong – False

Q91: Value engineering and analysis is performed to

View Answer

Answer: identify a less costly way of doing the same scope of work

Q92: Value is what consumers are prepared to pay

View Answer

Answer: Correct – True

Q93: Variables sampling means that the result is classified into one of the 3 categories:”acceptable”-“acceptable after rework” – “rejected”

View Answer

Answer: Wrong – False

Q94: Variance analysis involves comparing actual project results to

View Answer

Answer: A Planned resultsB expected results—a and b

Q95: Varience analysis, treand analysis and earned value analysis are tools and technique used for

View Answer

Answer: Performance reporting

Q96: Veggie bazaar uses a model called___for distribution of vegetables to its customers

View Answer

Answer: Hub and spoke

Q97: Verification testing is sometimes called alpha testing

View Answer

Answer: True – Answer

Q98: Verifying the job analysis information with the worker performing the job and with his or her immediate supervisor is the___step in the job analysis process

View Answer

Answer: fifth

Q99: Vertical partitioning is when different rows in a database are assigned to different database servers

View Answer

Answer: False – Answer

Q100: Verticallnteqration in relation to SHRM can be described as which of the following

View Answer

Answer: The relationship or integration between the internal HR processes, and the Organisation’s business strategy and external market