Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Q1: This type of validity refers to the ability to generalize the results of a study across settings

View Answer

Answer: Ecological validity

Q2: This type of virus is activated when a user runs an application such as a word processor or spreadsheet

View Answer

Answer: Macro-virus

Q3: This type of virus occupies boot record of hard and floppy disks and activated during computer startup

View Answer

Answer: Boot-sector virus

Q4: Those areas that a project manager considers to be true, real or certain are called

View Answer

Answer: Assumptions

Q5: Three common techniques sales managers use to boost sales force morale include the organizational climate, sales quotas, and positive___

View Answer

Answer: incentives

Q6: Three heuristics suggested by Wineburg (1991) for evaluating documents are

View Answer

Answer: Corroboration, sourcing, and contextualization

Q7: Three inputs for every MRP system are

View Answer

Answer: Stock on hand, Master Production Schedule, Bill of Materials

Q8: Three levels of planning. What are they

View Answer

Answer: Operational, intermediate and strategic

Q9: three phases involved in the management of large projects are

View Answer

Answer: planning, scheduling, controlling

Q10: Through sales management supervision, the company directs and___the sales force to do a better job

View Answer

Answer: motivates

Q11: Through supervision, a company

View Answer

Answer: directs and motivates the sales force to do a better job

Q12: Through their contacts, experience, specialization and scale of operation,___usually offer the firm more than it can achieve on its own

View Answer

Answer: intermediaries

Q13: Through___marketing statisticians can extract useful information about individuals, trends, and segments from the mass of data

View Answer

Answer: Datamining

Q14: Tie -in sale is consider as a

View Answer

Answer: Restrictive trade practice

Q15: Tie-up sales is a form of

View Answer

Answer: restrictive trade practice

Q16: Time frames for ethics involves

View Answer

Answer: Long time frames

Q17: Timely procurement of___is very important for a business to begin and keep going on with his production and consumption process

View Answer

Answer: Material

Q18: To a large extent, attitudes at the corporate level reflect the concerns of

View Answer

Answer: Stockholders and society at large

Q19: To address the challenges and opportunities they face organisations engage in a process of strategic management. Strategic management is

View Answer

Answer: long-term focused and composed of organisational strategy, including strategy formulation and implementation

Q20: To allow outside salespeople more time to spend with customers, many companies have increased their inside sales forces and added technical support people and sales assistants

View Answer

Answer: Correct – True

Q21: To attract salespeople, a company must have an appealing compensation plan. It is made up of several elements-a fixed amount,___, expenses, and fringe benefits

View Answer

Answer: a variable amount

Q22: To Avail voluntary retirement scheme the employees has to complete minimum___years service

View Answer

Answer: 10 years

Q23: To avoid a conflict of interest, the appearance of a conflict of interest, or the need for our employees to examine the ethics of acceptance, our company and its employees do not accept gifts from vendors, suppliers, customers, potential employees, potential vendors or suppliers, or any other individual or organization, under any circumstances. Which plans do the above details refer to

View Answer

Answer: Rules and Regulations

Q24: To avoid wasting time working on the wrong problem, marketing researchers can use a logical strategy planning framework to guide their efforts

View Answer

Answer: Correct – True

Q25: To be effective, the program manager must provide an atmosphere conducive to teamwork. He must nurture a climate with the all of the following characteristics EXCEPT

View Answer

Answer: Managing and recruitment of the people

Q26: To be strategic contributors, HR professionals must

View Answer

Answer: measure what their activities produce in terms of organizational results

Q27: To calculate the late start and late finish dates for a set of tasks, you must do

View Answer

Answer: A backwards pass

Q28: To compare a part with the whole, use a pie chart

View Answer

Answer: True – Answer

Q29: To compare actual project results to planned or expected values, one must use

View Answer

Answer: Variance Analysis

Q30: To create temper proof electronic cash that can be traced back to its origin, what is used

View Answer

Answer: Complex Cryptographic algorithm

Q31: To define the main idea of a speech, look for a one-sentence generalization that links your subject and purpose to your audience’s frame of reference

View Answer

Answer: True – Answer

Q32: To delete an existing record from a database, you would use

View Answer

Answer: DML

Q33: To determine the tangible and intangible costs and benefits of the project, you will conduct a

View Answer

Answer: Benefit/Cost Analysis

Q34: To determine whether noise affects the ability to solve math problems, a researcher has one group solve math problems in a quiet room and another group solve math problems in a noisy room. The group solving problems in the noisy room completes 15 problems in one hour and the group solving problems in the quiet room completes 22 problems in one hour. In this experiment, the independent variable is___and the dependent variable is___

View Answer

Answer: The noise level in the room; the number of problems solved

Q35: To develop the employees we need for our succession plan, we use such practices as

View Answer

Answer: all of these—a) lateral moves b) assignment to special projects c) team leadership roles d) All of these

Q36: To discover what will bring you satisfaction on the job, ask yourself the following questions except

View Answer

Answer: What are the sources of employment information?

Q37: To evaluate the credibility of sources, ask the following questions except

View Answer

Answer: Can it be found by several different search engines?

Q38: To get problem-specific data, a marketing researcher would use

View Answer

Answer: Any or all of these.—s/b—Any or All of these—A. the experimental method. B. a questioning method. C. an observing method. D. Any or all of these

Q39: To handle objections successfully, a salesperson should use a positive approach, seek out hidden objections, ask the buyer to clarify any objections, take objections as opportunities to provide more information, and___

View Answer

Answer: turn the objections into reasons for buying

Q40: To help decide whether or not to send your business message at this time, you should ask yourself four questions. Which of the following is not one of those questions

View Answer

Answer: Is your message likely to please the audience?

Q41: To hold the attention of your audience during a speech or presentation, you must do all of the following except

View Answer

Answer: define your purpose

Q42: To identify which quality standards are relevant to a project, and determine how to satisfy them, you will do

View Answer

Answer: Quality Planning

Q43: To improve the orientation process some firms provide their incoming managers with___

View Answer

Answer: A and B only—A) preloaded personal digital assistants B) disks containing discussions of corporate culture

Q44: To improve the performance of a business process, which of the following is most relevant

View Answer

Answer: Control and feedback

Q45: To limit the scope of a study, ask the following questions except

View Answer

Answer: What medium and channel should be used?

Q46: To maintain control during the question-and-answer session, announce a time limit or question limit per person

View Answer

Answer: True – Answer

Q47: To make a title fly, throw it from the top of a tall building

View Answer

Answer: False – Answer

Q48: To make an FCR worksheet, divide a computer screen or a sheet of paper into three columns labeled facts, conclusions, and recommendations

View Answer

Answer: False – Answer

Q49: To manage risks in your project, and communicate with stakeholders, you use several reports. Examples of some reports that could be used include all the following EXCEPT

View Answer

Answer: Risk Register

Q50: To prevent the appearance of discriminatory hiring practices, firms are advised to avoid asking job applicants on an application form whether they own or rent a house

View Answer

Answer: Correct – True

Q51: To preview your speech, do the following except

View Answer

Answer: establish credibility

Q52: To reduce time demands on their outside sales forces, many companies have increased the size of their inside sales forces, which include technical support people, sales assistants, and___

View Answer

Answer: telemarketers

Q53: To show frequency or distribution, use a bar chart to visualize the information

View Answer

Answer: False – Answer

Q54: To state that national saving is equal to investment, for a closed economy, is to state an accounting identity

View Answer

Answer: Correct – True

Q55: To state that public saving is equal to investment, for a closed economy, is to state an accounting identity

View Answer

Answer: Wrong – False

Q56: To the extent possible, final contract language should reflect all agreements reached. Subjects usually covered contract financing, price and

View Answer

Answer: Responsibilities/authoritiesb. Applicable terms and lawc. Technical and business management approaches—all of these

Q57: To thrive in the e-economy, L&T Hydrocarbon is capitalizing on the strategic advantages that come from speed and information and are taking steps to address all issues related to business. In a sector that has high potential risk and low margins, controlling the cost and quality of far-flung projects involving hundreds of engineers, purchasers, managers, and contractors, L&T Hydrocarbon has extended to leverage new economy tools to build up a world class EPC organization. It has undergone a transition from stand-alone systems, towards integrating CAD, ERP, project scheduling, and other systems over the time. CAD, ERP, and project scheduling is referring to which type of environment for L&T

View Answer

Answer: Environmental uncertainty

Q58: To which category of costs does the software license payments belong

View Answer

Answer: fixed

Q59: Today customers expect channel integration to work smoothly. Which of the following is NOT one of the characteristics of channel integration

View Answer

Answer: Offer specific specials to online and separate ones to offline consumers

Q60: Today’s companies expect serious applicants to demonstrate an understanding of the company’s operations, its market, and its strategic and tactical problems

View Answer

Answer: True – Answer

Q61: Today’s large customers favor suppliers and salespeople who can sell and deliver a coordinated set of products and services to many locations, and who can work closely with customer terms to improve products and processes

View Answer

Answer: Correct – True

Q62: Today’s successful companies at all levels have one thing in common. The common theme can best be described as one where the companies are

View Answer

Answer: strongly customer focused and heavily committed to marketing

Q63: Today, direct marketing relies heavily on database technologies and the Internet. Early direct marketers used primarily direct mailers, telemarketers, and___

View Answer

Answer: catalogs

Q64: Today, marketing must be understood in a new sense that can be characterized as

View Answer

Answer: satisfying customer needs.

Q65: Today, most companies still use direct marketing as a___for marketing their goods

View Answer

Answer: A, B, and C—a. supplementary channel or medium b. major marketing mix element c. compliment to personal selling

Q66: Today, most salespeople are well-educated, well-trained professionals who work to build and maintain long-term customer relationships by teaching their customers, assessing their needs, and organizing the company’s efforts to solve customer problems

View Answer

Answer: Correct – True

Q67: Tony and Tiny have a___company with a mission statement: “To aid in the evolution of human consciousness.” We think color therapy is going to be the new medicine,” said Tony

View Answer

Answer: cosmetic

Q68: Too often, a company’s individual direct-marketing efforts are not___with one another or with other elements of its___

View Answer

Answer: A and B—a. well integrated; company’s strategy b. well integrated; marketing and promotion mix

Q69: Tools and techniques for administrative closure include

View Answer

Answer: Performance reporting tools and techniques, project reports, project presentations

Q70: Tools and techniques for risk identification include

View Answer

Answer: Documentation reviews, information-gathering techniques, checklists, assumptions analysis, diagramming techniques

Q71: Tools and techniques for scope planning include

View Answer

Answer: Product analysis, benefit/cost analysis, alternative identification, expert judgment

Q72: Tools and techniques of performance reporting include

View Answer

Answer: Performance reviews, variance analysis, trend analysis, earned value analysis, information distribution tools and techniques

Q73: Tools and techniques of procurement planning include

View Answer

Answer: Make-or-buy analysis, expert judgment, contract type selection

Q74: Tools and techniques of quality control include

View Answer

Answer: Inspection, control charts, Pareto diagrams, statistical sampling, flow-charts, trend analysis

Q75: Tools and Techniques of Risk Response Planning include

View Answer

Answer: Avoidance, transference, mitigation, acceptance

Q76: Tools and techniques used during the Quality Planning process include

View Answer

Answer: Benefit/cost analysisB. Benchmarking—a and b

Q77: Top firms audit service performance by collecting___measurements to probe customer satisfiers and dissatisfiers

View Answer

Answer: Voice of the customer

Q78: Top management is responsible for developing long-term___that make clear how the company will serve customers and position itself against competitors in the next two to five years

View Answer

Answer: strategic plans

Q79: Topics that deal with people include

View Answer

Answer: Leading, communicating, and negotiating with othersB. Delegating, motivating, coaching, mentoring, and other subjects related to dealing with peopleC. Performance appraisal, recruitment, retention, labor relations, health and safety regulations, and other subjects related to administering the human resource function—all of these

Q80: Total customer care program performs following functions EXCEPT

View Answer

Answer: Product packaging

Q81: Total profits are maximized when the objective function (as a straight line on a graph) is

View Answer

Answer: Furthest from the origin and tangent to the ‘feasible region’

Q82: Total Quality Management emphasizes

View Answer

Answer: A commitment to quality that goes beyond internal company issues to suppliers and customers

Q83: TPR stands for

View Answer

Answer: temporary price reduction

Q84: TPS focus on data collection & processing, the major reason for using them___

View Answer

Answer: Cost reduction

Q85: TQM refers to___

View Answer

Answer: Total quality management

Q86: Trade mark act was enacted from

View Answer

Answer: 1996

Q87: Trade mark includes a

View Answer

Answer: device

Q88: Traditional job analysis approaches were aimed at fitting the person to the job but over the past decade there has been another development. Competency analysis is used to produce a competency model which is

View Answer

Answer: a comprehensive list of all the relevant competencies required for task performance

Q89: Traditional job analysis focuses on___

View Answer

Answer: what is accomplished

Q90: Traditional marketing approach is not based on

View Answer

Answer: Retaining Customers

Q91: Traditionally, stores have carried inventory to

View Answer

Answer: Provide better service for customers

Q92: Trainees are given with some information related to description of the role, concerns, objectives, responsibilities, emotions, etc

View Answer

Answer: Correct – True

Q93: Trainees should be provided adequate practice and be allowed to work at their own pace during a training session in order to___

View Answer

Answer: transfer skills more easily to the job

Q94: Training and development helps to achieve

View Answer

Answer: All of these—a. Personal goals b. Group goals c. Organizational goals

Q95: Training and development is the framework for helping employees to develop their personal and organizational skills, knowledge, and abilities

View Answer

Answer: Correct – True

Q96: Training and development needs may be identified through___

View Answer

Answer: performance evaluations

Q97: Training can play an important role in improving health workers’ effectiveness

View Answer

Answer: Correct – True

Q98: Training does not mean of communicating new knowledge and skills and changing attitudes

View Answer

Answer: Wrong – False

Q99: Training in ethics may be fostered by

View Answer

Answer: rewarding ethical behaviour

Q100: Training is a systematic development of the___and attitudes required by employees to perform adequately on a given task or job

View Answer

Answer: knowledge skills