Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Q1: The results that an organization seeks over a multiyear period are its

View Answer

Answer: Long-term objectives

Q2: The reverse-flow channels are not important except in the cases of recycling, refurbishing, and disposal

View Answer

Answer: Wrong – False

Q3: The review of key deliverables and project performance at the conclusion of a project phase is called

View Answer

Answer: All of these—phase exitB. kill pointC. stage gate

Q4: The revision process is basically the same for formal reports as for shorter documents, but it may take longer, depending on the length of your report or proposal

View Answer

Answer: True – Answer

Q5: The risk management plan us a major component of

View Answer

Answer: The project plan

Q6: The role of entrepreneurs include

View Answer

Answer: All of these—a. Pillar of industry b. Encouragement to research and development c. Promoting innovations d. Changes in social framework

Q7: The role of individuals in ethics is

View Answer

Answer: an important general consideration

Q8: The rules of meeting are important for

View Answer

Answer: to ensure fair hearings

Q9: The sale of bonds

View Answer

Answer: to raise money is called debt finance, while the sale of stocks to raise funds is called equity finance

Q10: The sale of either stocks or bonds to raise money is known as equity finance

View Answer

Answer: Wrong – False

Q11: The sale of stocks

View Answer

Answer: to raise money is called equity finance, while the sale of bonds to raise funds is called debt finance

Q12: The sales force compensation plan can both motivate salespeople and

View Answer

Answer: direct their activities

Q13: The sales force serves as a critical link between a company and its customers. In many cases, salespeople serve both masters–the buyer and the seller. All of the following demonstrate this relationship EXCEPT

View Answer

Answer: salespeople serve as auditors for the company to trace what is happening in the environment

Q14: The sales of your product are low compared to your competition. The decision facing you is whether to use a sales agency (brokers, manufacturers’ representatives) or hire a field sales force. The fixed costs of engaging a sales agency are lower than those of establishing a company sales force, but costs rise faster through an agency. When figuring out sales and costs, the intersection of the costs between sales agencies and sales force (Sb) means that___

View Answer

Answer: the sales agency is the better choice for any sales below this point

Q15: the scheme of the regulation contemplated the act provides to

View Answer

Answer: recognition of stock exchange

Q16: The scientific method

View Answer

Answer: is an orderly and objective approach to judging how good an idea really is

Q17: The scientific method in marketing research

View Answer

Answer: forces an orderly research process

Q18: The scientific method is a research process which consists of five stages: observation, developing hypotheses, predicting the future, collecting data, and using statistical methods of analysis

View Answer

Answer: Wrong – False

Q19: The scope definition phase looks at the question of “Is a new system really worth building?”

View Answer

Answer: False – Answer

Q20: The scope management process involves all of the following expects

View Answer

Answer: Giving the customer more than expected

Q21: The scope management provides

View Answer

Answer: A basis for future decisions about the project.B. A baseline to accomplish verification measures.C. A baseline to evaluate potential scope changes.—all of these

Q22: The scope of HRM does not include___

View Answer

Answer: maintenance of accounts

Q23: The scope of process management is all projects, whereas the scope of project management is a single project

View Answer

Answer: True – Answer

Q24: The Scope Statement incorporates all of the following except

View Answer

Answer: A list of significant project risks

Q25: The Scope Statement is used in which process

View Answer

Answer: Resource Planning

Q26: The scope statement should include

View Answer

Answer: Project objectives, constraints and assumptions

Q27: The SEBI Act 1992 aims to

View Answer

Answer: confidence

Q28: The second activity in the ISP process is

View Answer

Answer: describe the target situation, trends, and constraints

Q29: The second of the eight data protection principles recommends that data is “processed for limited purposes’. This refers to recommendations that data is

View Answer

Answer: not passed onto third parties without consent.direct marketing communications do not occur without consent

Q30: The second phase of the SDLC in which system requirements are studied and structured best defines

View Answer

Answer: analysis

Q31: The second step in conducting a job analysis is___

View Answer

Answer: reviewing relevant background information

Q32: The second study was conducted under the Advanced Design Approaches for Personalized Training-Interactive Tools (ADAPTIT) project

View Answer

Answer: Correct – True

Q33: The section of the introduction titled “Scope” identifies the primary and secondary sources of information used

View Answer

Answer: False – Answer

Q34: The Secure Electronic Transaction protocol is used for

View Answer

Answer: Credit card payment

Q35: The Secure Electronic Transaction protocol is used for___

View Answer

Answer: Credit card payment

Q36: The securities contracts (regulation) act 1956 imposes government control over

View Answer

Answer: Commodities market

Q37: The selection process is over and a candidate has been successful. The job analysis indicated that certain characteristics were suited for the position and successful candidates displayed these characteristics better than other candidates. However, a validation process is required to see if the selection process was successful. The evaluation of the accuracy of the selection process is obtained by assessing the

View Answer

Answer: Criterion-related validity of the predictors

Q38: The seller can play all but___when the seller breaches the contract

View Answer

Answer: Punitive damages

Q39: The seller delivers a fixed price plus incentive fee project at a cost of USD90,000. The terms of the contract are a ceiling price of USD120,000, a target cost of USD100,000, a target profit of USD10,000, and a target price of USD110,000. The share ratio is 70/30. The final price (your total reimbursement) is

View Answer

Answer: USD93,000B. USD96,000C. USD97,000—None of the above (USD103,000 is not one of the options)

Q40: The selling process consists of several steps that the salesperson must master. They focus on the goals of___and___from them

View Answer

Answer: getting new customers; obtaining orders

Q41: The sender is responsible for

View Answer

Answer: Confirming the message is understood

Q42: The sending or conveying of information from one place to another is the process of

View Answer

Answer: Transmitting

Q43: The service-profit chain means the set of all product lines and items that a particular seller offers for sale

View Answer

Answer: Wrong – False

Q44: The services a customer expects are called the___service package

View Answer

Answer: Primary

Q45: The services or products that customers buy immediately after noticing are classified as

View Answer

Answer: convenience products and services

Q46: The set of decisions and actions resulting in the formulation and implementation of plans designed to achieve a company’s objectives is defined as

View Answer

Answer: Strategic management

Q47: The shortest time necessary to complete all of the activities in a network is called the

View Answer

Answer: Activity duration length

Q48: The simple method does not include which of the following components

View Answer

Answer: A trial step

Q49: The simple scoring model has this advantage over a checklist model for screening projects

View Answer

Answer: Scaling models allow decision makers to treat one criterion as more important than another

Q50: The simplest method of project screening and selection is developing a(n)___that contains criteria that pertain to a choice of projects

View Answer

Answer: checklist

Q51: The single most important piece of information about a stock is its

View Answer

Answer: price

Q52: The situational interview is a hands-on, at-work meeting between an employer who needs a job done and a worker who must be fully prepared to do the job

View Answer

Answer: False – Answer

Q53: The sixth step of the SHRM application tool is to evaluate the plan against success criteria. During this stage it is important to note

View Answer

Answer: the positive and negative effect of the actions implernentated

Q54: The slope of the demand for loanable funds curve represents the

View Answer

Answer: negative relation between the real interest rate and investment

Q55: The slope of the regression line

View Answer

Answer: may be positive or negative

Q56: The slope of the supply of loanable funds curve represents the

View Answer

Answer: positive relation between the real interest rate and saving

Q57: The slope of the supply of loanable funds is based on the logic that an increase in interest rates

View Answer

Answer: makes saving more attractive

Q58: The software reuse approach where developers are not required to practice reuse, but are encouraged to do so best describes

View Answer

Answer: flexible reuse

Q59: The source of the supply of loanable funds

View Answer

Answer: is saving and the source of demand for loanable funds is investment

Q60: The source of the supply of loanable funds is

View Answer

Answer: saving, and the source of the demand for loanable funds is investment

Q61: The span of management refers to

View Answer

Answer: Number of people reporting to each manager

Q62: The special nature of projects relieves project managers from their routine of planning, organizing, motivating, directing, and controlling

View Answer

Answer: Wrong – False

Q63: The specific cultural conventions or statements that people who share a culture hold to be true or false are called___

View Answer

Answer: Shared beliefs

Q64: The SPI, which is used to estimate project completion date, is calculated by

View Answer

Answer: EV/PV

Q65: The stage of assessing entrepreneurial opportunities include___

View Answer

Answer: All of these—a. Identifying resources b. Analyzing capabilities c. Evaluating competition advantage d. Developing a strategy

Q66: The stages in a project’s development are known as a(n) Project life cycle

View Answer

Answer: Correct – True

Q67: The stages in a project’s development are known as the___

View Answer

Answer: project life cycle

Q68: The stakeholder view of social responsibility states that organizations must respond to the needs of

View Answer

Answer: all interested parties

Q69: The standard deviation is

View Answer

Answer: The square root of the varianceb. A measure of variabilityc. An approximate indicator of how numbers vary from the mean—all of these

Q70: The state of being totally answerable for the satisfactory completion of a specific assignment is called

View Answer

Answer: Accountability

Q71: The statement of purpose in a research study should

View Answer

Answer: Identify the intent or objective of the study

Q72: The Statistical Abstract of the United States is a useful summary reference of the U.S. market prepared by

View Answer

Answer: U.S. Census Bureau

Q73: The Statistical Abstract of the United States is one of the most useful summaries of secondary data published by the federal government

View Answer

Answer: Correct – True

Q74: The steeper the short-run aggregate supply curve

View Answer

Answer: the impact a shift of the aggregate demand curve will be less on real GDP and more on the price level

Q75: The step in the selling process characterized by identifying qualified potential customers is called the___step

View Answer

Answer: prospecting

Q76: The step in the selling process where customer problems and concerns need to be addressed is called the___step

View Answer

Answer: handling objections

Q77: The step in the selling process where the salesperson learns as much as possible about the buying organization, what its needs are, and who is involved in the buying, is called qualifying

View Answer

Answer: Wrong – False

Q78: The step that follows preapproach in the selling process is___

View Answer

Answer: approach

Q79: The steps that the salesperson follows when selling is called the

View Answer

Answer: selling process

Q80: The strategic advantages of a small business firm are___

View Answer

Answer: All of these—a. Mobility b. Unanimity c. Innovative potential d. Size of investment

Q81: The strategic management process is

View Answer

Answer: Dynamic

Q82: The strategic management process is the way in which strategic determine objectives and___

View Answer

Answer: Make strategic decisions

Q83: The strategic role of HR began to emerge about

View Answer

Answer: 1980

Q84: The strategy management process is

View Answer

Answer: Dynamic

Q85: The strategy originally planned by top management is called___

View Answer

Answer: none of the above —s/b—None of these—A. grand strategy B. realized strategy C. emergent strategy D. none of the above

Q86: The strategy that suggests that customer loyalty can be encouraged through intimate knowledge of customers is known as

View Answer

Answer: customization bonds

Q87: The strongest evidence for causality comes from which of the following research methods

View Answer

Answer: Experimental

Q88: The subdivision of project deliverables into smaller components is called

View Answer

Answer: Scope definition

Q89: The subordinates very often take those actions which are liked by their superiors. Subordinate judges his own actions on the basis of the approval and appreciation of the superior

View Answer

Answer: Correct – True

Q90: The sum of the products and services to be provided as a project is called

View Answer

Answer: Deliverables

Q91: The supply of loanable funds slopes

View Answer

Answer: upward because an increase in the interest rate induces people to save more

Q92: The supply of loanable funds would shift to the right if either

View Answer

Answer: tax reforms encouraged greater saving or the budget deficit became smaller

Q93: The supply of, and demand for, loanable funds depend on the real (rather than nominal) interest rate

View Answer

Answer: Correct – True

Q94: The System Implementation phase includes the tasks of development, installation, and testing of system components

View Answer

Answer: False – Answer

Q95: The systematic process of selecting, supporting, and managing a firm’s collection of projects is called

View Answer

Answer: project portfolio management

Q96: The task of developing a baseline schedule and budget is the responsibility of the steering body

View Answer

Answer: False – Answer

Q97: The task of establishing system improvement objectives is performed in which phase of systems analysis

View Answer

Answer: problem analysis phase

Q98: The task of identifying and expressing system requirements is performed in which phase of systems analysis

View Answer

Answer: requirements analysis phase

Q99: The task of preparing a conversion plan is performed during the Systems Implementation phase

View Answer

Answer: True – Answer

Q100: The tasks of defining acceptance tests, structuring functional requirements, and validating functional requirements are performed in which one of the phases

View Answer

Answer: logical design phase