Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Q1: The following are advantages of the indirect approach except

View Answer

Answer: defers conclusions and recommendations

Q2: The following are categories of components of a formal report except

View Answer

Answer: text of the report

Q3: The following are common mistakes in fundraising letters except

View Answer

Answer: writing about the reader

Q4: The following are common mistakes in resumes except

View Answer

Answer: too much white space and such devices as indentations and boldface

Q5: The following are common mistakes to avoid in making persuasive arguments except

View Answer

Answer: resisting compromise

Q6: The following are common structural approaches for analytical reports except

View Answer

Answer: focusing on categories

Q7: The following are disadvantages of e-mail except

View Answer

Answer: increased access to other employees

Q8: The following are examples of analytical reports except

View Answer

Answer: All these are examples of analytical reports—those for justifying a project or course of action.those for solving problems.obtaining new business of funding

Q9: The following are examples of bad-news messages except

View Answer

Answer: granting an adjustment to a client’s account, where the client was at fault

Q10: The following are examples of transitions that connect ideas except

View Answer

Answer: Now I’d like to hear from the audience.

Q11: The following are features of a good outline except

View Answer

Answer: includes complete sentences

Q12: The following are goals of a bad-news message except

View Answer

Answer: to increase sales

Q13: The following are goals of paraphrasing except

View Answer

Answer: quote the original source accurately

Q14: The following are guidelines for making a database search except

View Answer

Answer: use wildcards.use stop words

Q15: The following are guidelines for writing a successful news release except

View Answer

Answer: use colourful adjectives and adverbs

Q16: The following are key ingredients of a good persuasive claim except

View Answer

Answer: relating your complaint to similar products by the company

Q17: The following are primary sources of information except

View Answer

Answer: making observations

Q18: The following are qualities of a sound conclusion except

View Answer

Answer: must be based on primary, not secondary sources

Q19: The following are questions to ask yourself in order to make ethical choices except

View Answer

Answer: is the message positive or negative?

Q20: The following are some of the ways that human resources can benefit through electronic systems, except___

View Answer

Answer: workingoniine can reduce the resistance sometimes experienced from employees

Q21: The following are structural approaches for a logical argument except

View Answer

Answer: the direct approach

Q22: The following are techniques for stating bad news except

View Answer

Answer: state what the company cannot do

Q23: The following are the demand and supply schedules for chocolate brownies:assignment mcq If a tax of 20 cents per brownie is introduced, what happens to the price of a brownie and the number produced and consumed

View Answer

Answer: the tax raises the equilibrium price of brownies to 70 cents per brownie and lowers the quantity to 3 million

Q24: The following are the demand and supply schedules for chocolate brownies:assignment mcqIf there is no tax on brownies, what is their price and how many are produced and consumed

View Answer

Answer: the equilibrium price is 60 cents per brownie, and the equilibrium quantity is 4 million

Q25: The following are the different dimensions of communication except

View Answer

Answer: D right and wrong

Q26: The following are the possible Interfaces

View Answer

Answer: External and internal

Q27: The following are things to do when writing a buffer except

View Answer

Answer: apologize for the inconvenience

Q28: The following are tips for the application letter except

View Answer

Answer: All these are tips for the application letter—Be as clear as possible about the kind of opportunity and industry you’re looking for.Meticulously check your spelling, writing, and grammar.Write to a specific person using his/her name, title, and department

Q29: The following are tools for giving readers a sense of the overall structure of your document except

View Answer

Answer: All these are tools for giving readers a sense of the overall structure of your document—previews and reviews.the opening.headings and lists

Q30: The following are topics for arranging material in an informational report except

View Answer

Answer: indirect order

Q31: The following are transitional words indicating a causal relationship except

View Answer

Answer: on the other hand

Q32: The following are true of routine replies except

View Answer

Answer: introduce yourself in the opening

Q33: The following are types of informational reports except

View Answer

Answer: supporting a recommendation

Q34: The following are typical formats for reports except

View Answer

Answer: e-mail

Q35: The following are typical of low-context cultures except

View Answer

Answer: executive offices are shared and open to all

Q36: The following are uses of bar graphs except

View Answer

Answer: show how parts of a whole are distributed

Q37: The following are ways to establish credibility except

View Answer

Answer: declare your trustworthiness

Q38: The following are ways to use the Web to search for jobs except

View Answer

Answer: using a central, unified marketplace

Q39: The following can cause communication barriers except

View Answer

Answer: ethical communication

Q40: The following guidelines apply to the middle section of routine requests except

View Answer

Answer: request a specific action

Q41: The following guidelines will help you write survey questions that yield reliable, valid results except

View Answer

Answer: use leading questions

Q42: The following is a definition of what? To provide a universal performance metric, or measure, that can be applied to any product, process, service regardless of its relative complexity

View Answer

Answer: Six Sigma

Q43: The following is a step in the process of historical research

View Answer

Answer: Preparing a report or narrative exposition b. Identifying a research topic and formulation of the research problem or questionc. Data synthesisd. Data collection and/or literature review—all of these

Q44: The following is an example of a closed-ended question: “Who are the individuals performing the credit checks?”

View Answer

Answer: True – Answer

Q45: The following is good advice about the preliminary screening interview except

View Answer

Answer: All these are good advice about the preliminary screening interview—call attention to one key aspect of your background that is relevant to the job in question.keep responses short and to the point.talking too much can be a big mistake

Q46: The following might be appropriate in a request for adjustment except

View Answer

Answer: All these might be appropriate—ask the reader to resolve the problem.supply your contact information and the best time to call you.tell your reader exactly what will return the company to your good graces

Q47: The following should be accomplished by the presentation’s opening except

View Answer

Answer: All these should be accomplished by the introduction—establishing your credibility.arousing your audience’s interest in your topic.preparing your audience for what will follow

Q48: The following sources are found in libraries except

View Answer

Answer: All these are found in libraries—electronic database.business books.librarians

Q49: The following statements about an oral communication channel are true except

View Answer

Answer: The more you interact with your audience, the more control you will have

Q50: The following statements about describing your work are true except

View Answer

Answer: List your jobs in chronological order, with the current one listed first

Q51: The following statements about formal reports are true except

View Answer

Answer: A formal report is directed primarily to readers outside an organization

Q52: The following statements about letters from Japan are true except

View Answer

Answer: The main idea will come first

Q53: The following statements about previews are true except

View Answer

Answer: Previews help readers absorb details while keeping track of the big picture

Q54: The following statements about the ending of a report are true except

View Answer

Answer: End with the executive summary

Q55: The following statements about the synopsis of a proposal are true except

View Answer

Answer: a synopsis is necessary even in short proposals

Q56: The following statements about visual aids are true except

View Answer

Answer: Audiences remember 20 percent of the speaker’s message when the information is supported with visual aids

Q57: The following statements are true about discussing salary except

View Answer

Answer: Most organizations are fairly flexible about salary practices, especially at the entry level

Q58: The following statements are true of all cultures except

View Answer

Answer: cultures resist outside influences

Q59: The following statements are true of application letters except

View Answer

Answer: All these statements are true—The opening paragraph should state the position you are applying for.The middle section presents details about your strongest selling points.The final paragraph asks the reader for a specific action

Q60: The following statements are true of high-context cultures except

View Answer

Answer: A speaker is likely to spell out his or her expectations through explicit statements

Q61: The following statements are true of the open-ended interview except

View Answer

Answer: In an open-ended interview a candidate should reveal a great deal about personal or family problems.All these statements are true of the open-ended interview

Q62: The following statements are true of the structured interview except

View Answer

Answer: A structured interview is generally used after the screening stage

Q63: The following strategy option should be used to bring people together to share knowledge from dispersed parts of the organization

View Answer

Answer: Communities of practice

Q64: The following terms – interchangeability of parts, division of labour, highly repetitive tasks – best focus on _

View Answer

Answer: Cost and efficiency

Q65: The following tips will help you prepare for a job interview except

View Answer

Answer: Memorize your responses to anticipated questions

Q66: The following tips will help you prepare for a video interview except

View Answer

Answer: during the interview speak more slowly than normally

Q67: The Foreign Exchange Management Act is

View Answer

Answer: progressive

Q68: The forerunners of today’s direct marketing were the catalog companies, direct mailers, and telemarketers who gathered customer names and sold goods mainly by mail and telephone

View Answer

Answer: Correct – True

Q69: The form of an entrepreneur consists

View Answer

Answer: All of these—a. Technological b. Organizational c. Production innovation d. Market innovations

Q70: The form of direct marketing where one could find infomercials and home shopping channels would be

View Answer

Answer: direct-response television marketing

Q71: The form of the alternative hypothesis can be

View Answer

Answer: one or two-tailed

Q72: The four basic categories of training program outcomes that are typically measured include reactions, learning, behavior, and results

View Answer

Answer: Correct – True

Q73: The four categories of training outcomes are reactions, learning, behavior, and results

View Answer

Answer: Correct – True

Q74: The four phases of the AIDA plan are

View Answer

Answer: attention, interest, desire, and action

Q75: The fourth step in conducting a job analysis is___

View Answer

Answer: collecting data on job activities

Q76: The fourth step in the training process is to___

View Answer

Answer: implement the program or course

Q77: The freedom of information act requires publication of

View Answer

Answer: a publications scheme listing all classes of information made available by the organization

Q78: The function of marketing research is to develop and analyze new information to help marketing managers make better decisions

View Answer

Answer: Correct – True

Q79: The function of the Competition Commission of India is

View Answer

Answer: restriction on concentration of economic power

Q80: The functional manager and project manager have equal power in which organizational structure

View Answer

Answer: Balanced matrix

Q81: The functions of entrepreneurship includes___

View Answer

Answer: All of these—a. Initiation and risk taking b. Project planning c. Approval of the project d. Establishing the enterprise

Q82: The fundamental asset underlying brand equity is___- the value of the customer relationships that the brand creates. A powerful brand is important, but what it really represents is a set of loyal customers

View Answer

Answer: customer equity

Q83: The fundamental rethinking and radical redesign of business processes to achieve dramatic improvements in performance is called___

View Answer

Answer: reengineering

Q84: The GE 9 CELL MODEL is based on

View Answer

Answer: Industry Attractiveness and Business Strength

Q85: The general conclusion is that decisions are often only weakly based on evidence, either of the situation in question, or of the efficacy of the kind of intervention proposed

View Answer

Answer: Correct – True

Q86: The general plan of major actions through which a firm intends to achieve is long- term objectives is called its

View Answer

Answer: Grand strategy

Q87: The general plan of major actions through which a firm intends to achieve is long-term objectives is called its

View Answer

Answer: Grand strategy

Q88: The general transformation cycle for information is

View Answer

Answer: data to information to knowledge

Q89: The gilt edged market refers to the market for

View Answer

Answer: shares and debentures

Q90: The goal includes___

View Answer

Answer: All of these—a. Accepted b. Challenge c. Feedback

Q91: The goal of this stage of HR intranet site development is to provide employees with a truly individualized experience based on their individual profiles

View Answer

Answer: Personalised

Q92: The goal of___is to focus on summarizing and explaining a specific set of data

View Answer

Answer: Descriptive statistics

Q93: The goals of a project are sometimes called___

View Answer

Answer: deliverables

Q94: The government cannot prevent companies from adding products through acquisitions if the effect threatens to lessen competition

View Answer

Answer: Wrong – False

Q95: The government has decided that the free-market price of cheese is too low. In response to farmer complaints, the government agrees to purchase all of the surplus cheese at the price floor. Compared to the basic price floor, who benefits from this new policy? Who loses

View Answer

Answer: producers benefit; taxpayers lose. Taxpayers lose because they would be financing the purchase of the surplus cheese

Q96: The government has decided that the free-market price of cheese is too low. Suppose the government imposes a binding price floor in the cheese market. Use a supply-and-demand diagram to show the effect of this policy on the price of cheese and the quantity of cheese sold. Is there a shortage or surplus of cheese

View Answer

Answer: you can do it by yourself

Q97: The government, advertising agencies, newspapers, trade associations, and research subscription services are all major sources of primary data

View Answer

Answer: Wrong – False

Q98: The graphic displays of results over time, of a process used to determine the states are called

View Answer

Answer: control chats

Q99: The greatest factor in measuring the return-on-investment for training is the definition of what the training is to achieve

View Answer

Answer: Correct – True

Q100: The grounded theorist is finished analyzing data when theoretical saturation occurs

View Answer

Answer: Correct – True