Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Q1: The earnings of all employees in a competitive economy would be equal if

View Answer

Answer: workers were perfectly mobile among jobs

Q2: The economy’s two most important financial markets are

View Answer

Answer: the bond market and the stock market

Q3: The EF of an activity is the

View Answer

Answer: ES + Activity time

Q4: The efficiency of user interface increases if error prevention is good___

View Answer

Answer: Correct – True

Q5: The efficient frontier in a profile model is the set of options that offers a maximum return for a given level of risk or a minimum risk for every level of return

View Answer

Answer: Correct – True

Q6: The efficient frontier in project management is the set of portfolio options that offer

View Answer

Answer: a maximum return for a minimum risk

Q7: The elasticity of demand will be constant at all points along a down-ward sloping straight-line demand curve

View Answer

Answer: Wrong – False

Q8: The element of service quality which is defined as “the knowledge and courtesy of employees and their ability to convey trust and confidence” falls under which of the following categories

View Answer

Answer: Tangibles

Q9: The element of service quality which is defined as ‘a willingness to help customers and provide prompt service’

View Answer

Answer: Responsiveness

Q10: The element of service quality which is defined as ‘the ability to perform the service dependably’

View Answer

Answer: Reliability

Q11: The element of service quality which is defined as ‘the knowledge and courtesy of employees and their ability to convey trust and confidence’

View Answer

Answer: Assurance

Q12: The element of the compensation mix for salespeople that refers to commissions or bonuses is the

View Answer

Answer: variable amount

Q13: The element of the compensation mix that repays salespeople for undertaking job-related selling efforts is the

View Answer

Answer: expense allowance

Q14: The emergence of rental car counters, hair salons, banks, and dry cleaners found in such stores as Wal-Mart, Target, grocery retailers, and others is an example of___marketing systems

View Answer

Answer: horizontal

Q15: The emic perspective refers to an external, social scientific view of reality

View Answer

Answer: Correct – True

Q16: The emotional response that owning or using the product or outlet provides is known as___

View Answer

Answer: affective performance

Q17: The emphasis is changed from product to process at___stage

View Answer

Answer: Inspection

Q18: The emphasis of ABC analysis technique is that the management should concentrate its energy in controlling those items that mostly affect the organizational objects

View Answer

Answer: Correct – True

Q19: The engineering department has flagged a concern about the expensive interface cards recommended to purchase for your switch cutover project. They believe they can find a less expensive but acceptable card and submit a ‘change request to do necessary research.Their request is the result of

View Answer

Answer: a value-adding change

Q20: The engineering department has just reported that a small plastic insert can be used as an acceptable substitute for an expensive molybdenum bearing in the warp drive you are creating. They submit a change request that is the result of

View Answer

Answer: A value-adding change

Q21: The engineering department has raised a question about the expensive molybdenum bearing you plan to use in your warp drive project. They believe they can find an acceptable but cheaper substitute and submit a change request to do the necessary research. Their request is the result of

View Answer

Answer: A value-adding change

Q22: The EOQ model with quantity discounts attempts to determine

View Answer

Answer: how many units should be ordered

Q23: The equal-variances test statistic of is Student t distributed with + -2 degrees of freedom, provided that the two populations are normally distributed

View Answer

Answer: Correct – True

Q24: The essence of good marketing messages is that they need to clearly illustrate the product and service and that they should be meaningful and___to the target audience. Select correct option

View Answer

Answer: Reliable

Q25: The ethical dilemma of choosing between two rights refers to

View Answer

Answer: choosing between the lesser of two evils

Q26: The ethical issue of divulging confidential information to some bidders to give them an unfair advantage is known as

View Answer

Answer: bid rigging

Q27: The event that initiates the execute of the use case is called a(n)

View Answer

Answer: None of these —A). preconditionB). post conditionC). prior eventD). initializing event

Q28: The example of E-service which enhances original service is___

View Answer

Answer: Education

Q29: The exchange value of a good/ service in terms of money is___

View Answer

Answer: price

Q30: The expected accuracy level of estimates during the initiation phase of project should be

View Answer

Answer: -25percent to +75percent

Q31: The expected future profitability of a corporation influences the demand for that corporation’s stock

View Answer

Answer: Correct – True

Q32: The Export and Import Bank was established on

View Answer

Answer: 02-Jan-1982

Q33: The extent to which an employment selection test provides consistent results is known as

View Answer

Answer: Reliability

Q34: The extent to which marketing research data measures what it is intended to measure is known as the confidence level

View Answer

Answer: Wrong – False

Q35: The external business environment consists of which component

View Answer

Answer: Economic environment

Q36: The external ice cube shoot on Cade’s refrigerator door was not working properly. She could hear the ice falling into the shoot, but nothing would come out. She looked inside and realized there was a solid block of ice clogging the shoot, and she couldn’t get it loose. Cade decided to use a hair dryer to melt the ice, and it worked. Cade’s using a hair dryer in a new way represents___

View Answer

Answer: use innovativeness

Q37: The Eye of Horus incense company has USD10 million in cash which it has accumulated from retained earnings. It was planning to use the money to build a new factory. Recently, the rate of interest has increased. The increase in the rate of interest should

View Answer

Answer: make it less likely that The Eye of Horus will build the factory because the opportunity cost of the USD10 million is now higher

Q38: The F-test of the analysis of variance requires that the populations be normally distributed with equal variances

View Answer

Answer: Correct – True

Q39: The fact that a business traveler may have one very positive check-in experience at a hotel and then a very negative check-in experience with a different employee on a subsequent visit is evidence of service

View Answer

Answer: variability

Q40: The fact that borrowers sometimes default on their loans by declaring bankruptcy is directly related to the characteristic of a bond called

View Answer

Answer: credit risk

Q41: The fact that some people will work hard to earn a lot of money while others will be content with much less income indicates that

View Answer

Answer: Worker preferences are an important source of earning g differentials

Q42: The factor that should determine whether you decide to prepare a research report of you study for a conference or for publication is

View Answer

Answer: Whether the study is free from flawsb. Whether the study is important enough to justify presentation or publicationc. Whether others would be interested in the work—all of these

Q43: The Factories___provides for health safety and Welfare

View Answer

Answer: Act 1948

Q44: The factors of development of entrepreneurship includes

View Answer

Answer: All of these—a. Individual factors b. Socio cultural factors c. Environmental factors d. Supporting factors

Q45: The factors of development of entrepreneurship is based on___

View Answer

Answer: All of these—a. Role of banks and financial institutions b. Economic and business environment c. Development of entrepreneurial knowledge d. Entrepreneurship oriented education system

Q46: The factors of impeding the growth of entrepreneurship includes___

View Answer

Answer: All of these—a. Traditional society b. Lack of entrepreneurship attitude c. Lack of business infrastructure d. Business monopolies

Q47: The Fair Labor Standards Act covers workers employed in

View Answer

Answer: all of the these —s/b—All of these—a. manufacturing b. retailing c. agriculture d. all of these

Q48: The fastest growing form of marketing today is

View Answer

Answer: direct marketing

Q49: The fastest growing labor force segment in the United States over the next few years will be those from___years old

View Answer

Answer: 45-64

Q50: The fastest-growing sales force technology tool is

View Answer

Answer: the Internet

Q51: The feasibility of a research study should be considered in light of

View Answer

Answer: Cost and time required to conduct the studyb. Skills required of the researcherc. Potential ethical concerns—all of these

Q52: The features of industrial policy is

View Answer

Answer: deli censing with certain exemptionB. liberalization of foreign movement—both a. and b

Q53: The fees associated with both retained and contingent executive recruiters are increasing as firms struggle to find qualified candidates

View Answer

Answer: Wrong – False

Q54: The field of HRM was founded on the idea that the competitive advantage of the organisation relies on the following sources of capital

View Answer

Answer: social, cultural and human capital

Q55: The fifth step in conducting a job analysis is___

View Answer

Answer: verifying the job analysis information

Q56: The final element of a financial crisis is

View Answer

Answer: a vicious circle

Q57: The final group of business products is___and___These include paper, pencils, lubricants, paint, nails, and brooms

View Answer

Answer: supplies; services

Q58: The final stage in grounded theory data analysis is called___

View Answer

Answer: Selective coding

Q59: The final stage of an information audit is

View Answer

Answer: develop action plan

Q60: The final step in conducting a job analysis is___

View Answer

Answer: developing a job description and job specification

Q61: The financial system channels funds from savers to borrowers

View Answer

Answer: Correct – True

Q62: The financial system coordinates investment and saving, which are important determinants of long-run real GDP

View Answer

Answer: Correct – True

Q63: The financial system is important because it helps to match one person’s with another person’s

View Answer

Answer: saving, investment

Q64: The first activity of Purchasing cycle is

View Answer

Answer: Recognizing the need for procurement

Q65: The first activity of the construction phase is to write and test new programs

View Answer

Answer: False – Answer

Q66: The first administrative information system was General Electric’s payroll system

View Answer

Answer: Correct – True

Q67: The first CMM level at which measurable goals for quality and productivity are established is

View Answer

Answer: Level 4

Q68: The first development of a schedule is a

View Answer

Answer: Listing of the activities

Q69: The first element of a financial crisis is

View Answer

Answer: a large decline in some asset prices

Q70: The first major decision to be reached when constructing a sales force management system is to recruit and select salespeople

View Answer

Answer: Wrong – False

Q71: The first phase of a training program is a training needs analysis. What does this aim to do

View Answer

Answer: Identify the training objectives

Q72: The first phase of training programmers is a training needs analysis. What does this aim to do

View Answer

Answer: Identify the training objectives

Q73: The first step in a training program is to___

View Answer

Answer: conduct a needs analysis

Q74: The first step in an analytical report focusing on recommendations is to list the recommendations

View Answer

Answer: False – Answer

Q75: The first step in conducting a job analysis is___

View Answer

Answer: deciding how to use the information

Q76: The first step in creating a training program is to___

View Answer

Answer: analyze employees’ training needs

Q77: The first step in formulating an LP problem is

View Answer

Answer: understand the managerial problem being faced

Q78: The first step in planning a report is to

View Answer

Answer: define the problem

Q79: The first step in project planning is to

View Answer

Answer: establish the objectives and scope

Q80: The first step in simulation is to

View Answer

Answer: define the problem

Q81: The first step in the Analytical Hierarchy Process

View Answer

Answer: consists of constructing a hierarchy of criteria and sub criteria

Q82: The first step in the development of a schedule is a

View Answer

Answer: Listing of the activities

Q83: The first step in the e-selection process is___

View Answer

Answer: draw-up a flow chart of the current assessment process

Q84: The first step in the human resource planning process is___

View Answer

Answer: Forecasting future human resource needs

Q85: The first step in the Monte Carlo simulation process is to

View Answer

Answer: set up probability distributions

Q86: The first step in the output design process is to specify the physical output requirements

View Answer

Answer: False – Answer

Q87: The first step in the selling process involves prospecting. What other function of selling is normally associated with the prospecting step

View Answer

Answer: qualifying

Q88: The first step in WBS creation is

View Answer

Answer: Determine cost and duration of each project deliverable

Q89: The first steps in registration of trade mark in application

View Answer

Answer: application for registration

Q90: The first steps of capacity planning and control do not include

View Answer

Answer: Studying the effect of queueing theory

Q91: The first stock exchange was set up in India in

View Answer

Answer: Bombay

Q92: The first task in the procurement phase is to solicit proposals or quotes from the vendors

View Answer

Answer: False – Answer

Q93: The first thing a marketing manager should do if one of his firm’s products drops in sales volume is

View Answer

Answer: define the problem

Q94: The first three elements of a financial crisis are correctly represented as taking place in the following order

View Answer

Answer: large decline in some asset prices? insolvencies at financial institutions? decline in confidence in financial institutions

Q95: The five types of power available to the producer to elicit cooperation from channel members includes all of the following EXCEPT___power

View Answer

Answer: position

Q96: The flow of transactions through business processes to ensure appropriate checks and approvals are implemented is called

View Answer

Answer: work flow

Q97: The Fog Index calculates the reading level by grade of a document

View Answer

Answer: True – Answer

Q98: The Fog Index of the Wall Street Journal is somewhere between 12th and 14th grade

View Answer

Answer: False – Answer

Q99: The following agreement which cause or likely to cause an appreciable adverse effect on Competition

View Answer

Answer: tie-in arrangement

Q100: The following are advantages gained by preparing the visuals before writing the text except

View Answer

Answer: All these are advantages gained by preparing the visuals before writing the text—By starting with the visual aids, you develop a graphic story line that can be used for your written report.Much of the fact finding and analytical work is already in tabular or graphic form, so sorting through your visuals will help you decide what you’re going to say.Because your text will explain and refer to any tables, charts, and graphs you include, you save time by having them ready before you start to write