Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Q1: The average speaker can deliver about one paragraph per minute

View Answer

Answer: True – Answer

Q2: The average speaker can deliver in an hour the equivalent of 20-25 double-spaced pages

View Answer

Answer: True – Answer

Q3: The bank has to have the public keys of all customers in SET protocol as it has to

View Answer

Answer: Check the digital signature of customers

Q4: The banking which allows banks to set up retail branches on subscriber based online services is___

View Answer

Answer: Online services based banking

Q5: The Baseline Project Plan

View Answer

Answer: All of these—A) specifies detailed project activities for the next life cycle phase, analysis, and less detail for subsequent project phases B) contains all information collected and analyzed during project initiation and planning C) is used by the project selection committee to help decide if the project should be accepted, redirected, or canceled

Q6: The basic aim of___is to increase the participant’s insight into his or her own behavior and the behavior of others by encouraging an open expression of feelings in a trainer-guided group

View Answer

Answer: sensitivity training

Q7: The basic break-even model

View Answer

Answer: Demonstrates that fixed costs remain constant as output volume increases

Q8: The basic control process begins with

View Answer

Answer: establishment of clear standards of performance

Q9: The basic requirements for transaction security are___

View Answer

Answer: Privacy, Confidentiality, Integrity

Q10: The basic role of promotion is

View Answer

Answer: Communication

Q11: The BCG matrix is based on

View Answer

Answer: Industry growth rate and relative market share

Q12: The BCG Matrix limitations include

View Answer

Answer: not allowing a company to be classified as somewhere in between two categories

Q13: The BCWP is 65percent, the BCWS is 70percent. The project manager wants to make up for the 5percent. The project sponsor has set aside USD5000 as a reserve to remedy this situation. Instead of using it to hire temporary labor, or pay overtime, the project manager is using it as an incentive for the team to catch up in 60 days. If they do, the money will be used to take the team members and their guests to Catalina for an all expenses paid weekend. What type of power is the project manager referencing

View Answer

Answer: Reward

Q14: The behavioral change attempts to change man himself by training and developing him

View Answer

Answer: Correct – True

Q15: The behavioral consequences of strategic management are similar to those of

View Answer

Answer: participative decision making

Q16: The behavioral side of project management emphasizes

View Answer

Answer: leadership

Q17: The Behaviour and Control School of information management of Marchand et al. (2002) has focus on

View Answer

Answer: improving people’s information usage, behaviors and values

Q18: The behaviour exhibited by people in the course of purchasing is___

View Answer

Answer: consumer behaviour

Q19: The belief that businesses have the financial, technical, and managerial resources to support needed public and charitable projects is known as which argument

View Answer

Answer: possession of resources

Q20: The belief that businesses should be responsible because such actions are right for their own sake is known as which argument for social responsibility

View Answer

Answer: public expectation

Q21: The belief that businesses that help solve difficult social problems create a desirable community and attract and keep skilled employees is known as which argument for social responsibility

View Answer

Answer: better environment

Q22: The belief that management’s high levels of trust, confidence and commitment to workers leads to high levels of motivation and productivity on the part of workers is a part of which motivation theory

View Answer

Answer: Theory Z

Q23: The benefits if a trade mark is

View Answer

Answer: distinguish the goods

Q24: The benefits of marketing channels are

View Answer

Answer: Cost savingB. Time savingC. Financial support given—All of above

Q25: The best approach to conflict resolution is

View Answer

Answer: Confronting

Q26: The best approach to job analysis for traditional or evolving jobs is _

View Answer

Answer: job requirements job analysis

Q27: The best hiring occurs when the goals of which of the following should consistent to each other

View Answer

Answer: Orqanisation, individual

Q28: The best medium to reach a ‘large audience for the process of recruitment is___

View Answer

Answer: Advertising

Q29: The best person to hire as a project team leader is the most competent software engineering practitioner available

View Answer

Answer: Wrong – False

Q30: The best project team organizational model to use when tackling extremely complex problems is the

View Answer

Answer: open paradigm

Q31: The best salespeople possess four key talents. Which of the following WOULD NOT be among these key talents

View Answer

Answer: the ability to talk, and then talk some more

Q32: The best way for employers to avoid improper applicant screening at private employment agencies is by___

View Answer

Answer: providing the agency with an accurate job description

Q33: The big advantage of qualitative research in marketing is

View Answer

Answer: the in-depth responses it provides

Q34: The big advantage of written messages over oral is that written messages let you plan and control the message

View Answer

Answer: True – Answer

Q35: The biggest challenge to a project manager in team management is

View Answer

Answer: Most of the time a project manager has to manage the team without formal authority

Q36: The biggest problem facing e-HR is the

View Answer

Answer: security o! HR data

Q37: The bond market

View Answer

Answer: is a financial market, as is the stock market

Q38: The bond market, the stock market, banks, pension funds, and insurance companies are all financial

View Answer

Answer: institutions

Q39: The boundary less career concept has generated much discussion including the notion that it could be threatening and confusing. Why might this be

View Answer

Answer: It might appear to be liberating but it favors the strong who could prosper and the weak could be disadvantaged further

Q40: The branch office of trade mark registry is situated in Tamilnadu

View Answer

Answer: Chennai

Q41: The branch office of trade mark registry is situated in west Bengal at

View Answer

Answer: Calcutta

Q42: The brand of a product can determine its consumer value

View Answer

Answer: Correct – True

Q43: The brand’s positioning will not take hold fully unless everyone in the company lives the brand. Therefore the company needs to train its people to be___

View Answer

Answer: customer-centered

Q44: The brand’s positioning will not take hold fully unless everyone in the company lives the brand. This suggests that managing a company’s brand assets can no longer be left only to___

View Answer

Answer: brand managers

Q45: The broad subject of your message is the main idea

View Answer

Answer: False – Answer

Q46: The business success dimension of project success determines whether the project achieved significant commercial success

View Answer

Answer: Correct – True

Q47: The buyer-supplier relationship characterized by a close cooperative relationship where the seller adapts to meet the customer’s needs without expecting much adaptation or change on the part of the customer in exchange is referred to

View Answer

Answer: Customer is king

Q48: The buying which is received in staggered lots, each lot at times may equal EOQ is :-

View Answer

Answer: Contract buying

Q49: The calculation of the total cost of a product, from R&D to operational support and disposal is called

View Answer

Answer: Life-cycle costing

Q50: The candidate has to give detailed information about his background, special interest, etc

View Answer

Answer: Depth Interview

Q51: The Capability Maturity Model (CMM) is a framework intended to help organizations improve the maturity of their project management processes

View Answer

Answer: False – Answer

Q52: The car will probably cost about 16,000 dollars; this number sounds more like a(n)

View Answer

Answer: Point estimate

Q53: The career-related consequences of the delayering of organizations include

View Answer

Answer: Promotion being a bigger step when it happens

Q54: The case study method aims, first, to give trainees realistic experience in identifying and analyzing complex problems in an environment wherein their discussion leader can subtly guide their progress

View Answer

Answer: Correct – True

Q55: The case study method is an on-the job management development technique that presents a manager with a written descriptions of an organizational problem that needs to be diagnosed and solved

View Answer

Answer: Wrong – False

Q56: The catalyst of any successful sales force organization is___

View Answer

Answer: the recruitment and selection of good salespeople

Q57: The categories of decisions that are taken by operations managers are
I. Strategic decisions.
II. Tactical decisions.
III. Technical decisions.
IV. Operational decisions

View Answer

Answer: (I). (II) and (IV) above

Q58: The Center for Business Practices maturity model stage that describes project management as an ad hoc process is___

View Answer

Answer: Level 1 or Initial Process

Q59: The Cereal Bar, a fast-food restaurant that sells breakfast cereal, wanted to see if a different price for its Wild O’s breakfast special would affect demand. So the marketing manager used___when she tested two different prices at two different stores and compared sales

View Answer

Answer: test-marketing

Q60: The CFO is a___leader who has passed all the assessment criteria to be a high potential, ready-now candidate for the CEO Job

View Answer

Answer: high performing

Q61: The CFO wants to know how the project is going. You put together a presentation that shows the milestones, progress to date against schedule and budget, and projected progress in the next 30 days. What type of power does this demonstrate to senior management

View Answer

Answer: Expert

Q62: The chances for successful completion of a multidisciplinary project are increased if project team members are-

View Answer

Answer: Problem oriented

Q63: The change control board is___

View Answer

Answer: not formally constituted but the idea is important

Q64: The chapter suggests that Cisco benefits from the___

View Answer

Answer: best-trained sales force

Q65: The characteristics of an entrepreneur include

View Answer

Answer: All of these—a. Versatility b. Profit orientation c. Independence d. Knowledge of market system

Q66: The characteristics of human resources are___in nature

View Answer

Answer: Heterogeneous

Q67: The cheap delivery system for Ecommerce purchases is___

View Answer

Answer: Post

Q68: The chi-square goodness-of-fit test can be used to test for

View Answer

Answer: normality

Q69: The chi-square test can be too sensitive if the sample is

View Answer

Answer: very large

Q70: The chi-square test is not very effective if the sample is

View Answer

Answer: small

Q71: The chief reason that telemarketers are increasing in their popularity versus outside selling is that

View Answer

Answer: they can make more calls at a cheaper price

Q72: The chronological approach is the most common way to organize a resume

View Answer

Answer: True – Answer

Q73: The classic triple constraint standard for project performance is composed of time, cost, and client acceptance

View Answer

Answer: Wrong – False

Q74: The classical view of social responsibility holds that management only social responsibility is to___

View Answer

Answer: maximize organizational profits for stockholders

Q75: The close of a speech is not a good place to describe the next steps to be taken

View Answer

Answer: False – Answer

Q76: The close of a speech should leave the audience with a satisfied feeling of completeness

View Answer

Answer: True – Answer

Q77: The closing process scope includes

View Answer

Answer: Contract closeout

Q78: The closing progress includes

View Answer

Answer: generating, gathering, disseminating information to formalize phase or project completion

Q79: The coach is usually either a___executive or a behavioral scientist with extensive experience as a management consultant

View Answer

Answer: successful former

Q80: The code number required to be incorporated in the various export documents submitted to the authorities is

View Answer

Answer: IEC number

Q81: The collection of all possible events is called

View Answer

Answer: a sample space

Q82: The command-and-control style of traditional management structure is the most effective style in today’s fast-paced e-commerce environment

View Answer

Answer: False – Answer

Q83: The commercial values of ethics

View Answer

Answer: Has a consequence of improving the bottom line

Q84: The commitment of financial, human, and technical resources is highest during the

View Answer

Answer: execution phase

Q85: The communication dilemma faced by Sue Lee at Suncor Energy Inc. includes each of the following except

View Answer

Answer: Reprimanding employees who break rules

Q86: The communication expediter of a project is

View Answer

Answer: a project manager

Q87: The Communication Management Plan provides all of the following except

View Answer

Answer: Communication barriers

Q88: The company brings in help from outside to evaluate the situation. The routine evaluations that are performed regularly are called___

View Answer

Answer: independent social audits

Q89: The company has to repair or replace a product. This will be taken as a

View Answer

Answer: Warranty cost

Q90: The company periodically surveys buyers who have used a product and ask questions such as, “Which specific features of the product do you like the most?” The company can then assess each feature’s___to customers versus its___to the company

View Answer

Answer: value; cost

Q91: The competition Act was pass during

View Answer

Answer: 2001

Q92: The Competition Commission of India should consists of a chairman and other members not exceeding

View Answer

Answer: six

Q93: The component of an effective performance management process that communicates the organization’s higher level goals throughout the organization and then translates these goals into departmental goals is called___

View Answer

Answer: direction sharing

Q94: The computer pallet is not a device that replaces the computer screen

View Answer

Answer: Wrong – False

Q95: The concept of communities of practice (CoP) has grown in the past decade and can evolve formally or informally using communication and information technology. What is an appropriate description of a CoP

View Answer

Answer: Groups of people who interact regularly on issues important to them and share best practice for their mutual benefit

Q96: The concept of making a giant leap forward followed by a period of maturity is

View Answer

Answer: Innovation

Q97: The concept of project portfolio management holds that firms should

View Answer

Answer: regard all projects as unified assets

Q98: The concept of strategy is___

View Answer

Answer: Ancient

Q99: The concept of zero inventory is called

View Answer

Answer: Just in Time

Q100: The concept that it is easier and less costly to do the work right the first time is called

View Answer

Answer: DTRTRTFT