Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Q1: Some business decisions are strategic and therefore deserve strategic management attention. Which of the following is one of the six strategic issue dimensions

View Answer

Answer: Necessitates considering factors in the firm’s external environment

Q2: Some common formats of performance reports are

View Answer

Answer: Bar charts, S Curves, Histograms

Q3: Some evidence suggests that applicants may be less likely to engage in “impression management”. What type of interview would this occur in

View Answer

Answer: Computerized

Q4: Some interviewers use your personal background as a way to assess whether you will be compatible with other people in the organization

View Answer

Answer: True – Answer

Q5: Some of the common formats used for performance reporting are

View Answer

Answer: A Gantt charts and tablesC S curves, histograms—a and c

Q6: Some products sales are in specific areas or pockets of the market, whilst others have vast spread over. This statement refers to which of the following strategies of building customer relationship management

View Answer

Answer: Geographic concentration

Q7: Someone who controls media purchases and deals with advertising agencies is___

View Answer

Answer: An advertising manager

Q8: Someone who has responsibility for marketing decisions concerning a group of products is

View Answer

Answer: A product manager

Q9: Someone who is responsible for finding out what individual customers need, and explaining how the firm’s products meet those needs, is a___

View Answer

Answer: Salesperson

Q10: Sometimes a comprehensive review of the literature prior to data collection is not recommended by grounded theorists

View Answer

Answer: Correct – True

Q11: Sometimes consumers purchase products and do not use them

View Answer

Answer: Correct – True

Q12: Some___could be more relevant for specific occupations; however they are applied horizontally across the Organization

View Answer

Answer: managerial competencies

Q13: Sony must offer more than just a camcorder. It must provide consumers with a complete solution to their picture taking problems. This is called an augmented product

View Answer

Answer: Correct – True

Q14: Souder’s model selection criterion that encourages ease of adaptation to changes in tax laws, building codes, among others, is called

View Answer

Answer: flexibility

Q15: Souder’s project screening criterion that indicates an effective model must reflect organization objectives, including a firm’s strategic goals and mission is called

View Answer

Answer: realism

Q16: Sources of researchable problems can include

View Answer

Answer: Researchers’ own experiences as educatorsb. Practical issues that require solutionsc. Theory and past research—all of these

Q17: Sources of software include

View Answer

Answer: all of these — A) packaged software providers B) information technology services firm C) application service providers

Q18: Speaking intelligently about a topic may actually involve more work and more time than writing about the same topic

View Answer

Answer: True – Answer

Q19: Specialized search engines like Blogdex and Google Groups can locate websites that allow marketing managers to listen in or ask questions as customers chat about companies and brands

View Answer

Answer: Correct – True

Q20: Specific actions that need to be undertaken to achieve short-term objectives, usually by functional areas, refers to

View Answer

Answer: Tactics

Q21: specification is usually flexible and can be altered during consultation with different manufacturers of the equipment

View Answer

Answer: Equipment

Q22: Speculation refers to

View Answer

Answer: buying and selling securities in the hope of making profit due to changes in prices

Q23: Speculators who neither buy nor sell securities in the market, but still trade on them are called

View Answer

Answer: stages

Q24: Speeches and presentations can be classified according to their purpose: to inform, to motivate, to persuade, or to entertain. Which is the least common in the business world

View Answer

Answer: Entertaining

Q25: Spot the ethical company

View Answer

Answer: The Body shop

Q26: SQL provides a RETRIEVE command to select specific records from a table based on specific criteria

View Answer

Answer: False – Answer

Q27: SSTS refers to___

View Answer

Answer: Self- Service Technologies

Q28: Staff can be motivated to change with a new system introduction through directly rewarding them through which approach

View Answer

Answer: Negotiation and agreement

Q29: Staffing requirements do not define

View Answer

Answer: What type of resource planning is required

Q30: Staged conversion is a variation on the abrupt and parallel conversions

View Answer

Answer: True – Answer

Q31: Stahl, Inc., has 1,000 Type-A accounts, each requiring 28 calls per year, and 2,200 Type-B accounts, each requiring 15 calls per year. What is the sales force’s workload

View Answer

Answer: 61,000 calls

Q32: Stake holder analysis is a tool used in

View Answer

Answer: A communication planning

Q33: Stakeholder analysis looks at a project’s customers and determines whether their needs are being met

View Answer

Answer: Wrong – False

Q34: Stakeholders

View Answer

Answer: May be the same as shareholders

Q35: Standard performance – actual performance = training and development

View Answer

Answer: Need

Q36: Standardized and customized flow of activities, simple and complex number of steps and customer involvement by which a service is delivered is called

View Answer

Answer: Process mix

Q37: Standards and regulations are mandatory

View Answer

Answer: Wrong – False

Q38: Standards stating the amount a salesperson should sell and how the sales should be divided among the company’s products refer to

View Answer

Answer: sales quotas

Q39: State machine diagrams model how events change the state of an object class over its lifetime

View Answer

Answer: True – Answer

Q40: Statement A: A higher Herfindahl index value signifies increase in competition along with increasing market power.
Statement B: The Herfindahl index is considered to be ratio as it takes all the firms into account advantageous compared to concentration

View Answer

Answer: Both statement A and statement B are false

Q41: Statement A: an increase in the price of pizza, other things constant, increases the opportunity cost of pizza.
Statement B: Because of higher opportunity cost of pizza consumers will reduce demand for other goods and increase the quantity demanded of pizza

View Answer

Answer: Statement A is correct but statement B is not correct

Q42: Statement A: Firms in monopolistic competition are not producing at minimum average cost
Statement B: Firms in monopolistic competition have excess capacity

View Answer

Answer: Only statement B is true

Q43: Statement A: Money income is the amount of rupees received per period. Statement B: Change in price level keeps the money income constant but may increase or decrease the real income

View Answer

Answer: Both statement A and statement B are correct

Q44: Statement A: The division of tax burden depends on elasticities of demand and supply. Statement B: More inelastic the demand curve and more elastic the supply curve, the larger is the burden on consumer

View Answer

Answer: Both statement A and statement B are true

Q45: Statement A: The price elasticity of demand varies along a downward sloping linear demand curve. Statement B: This is because the slope of a linear demand curve changes from point to point

View Answer

Answer: Statement A is correct but statement B is not correct

Q46: Statement of work depicts the hierarchical decomposition of a project into phases, activities, and tasks

View Answer

Answer: False – Answer

Q47: Statement of work is one of the deliverables of the problem analysis phase

View Answer

Answer: False – Answer

Q48: statements about handling questions-Focus your attention on the individual asking the question

View Answer

Answer: True – Answer

Q49: statements about handling questions-One way to defuse hostility in a questioner is to paraphrase the question and ask to ensure that you’ve understood it correctly

View Answer

Answer: True – Answer

Q50: statements about handling questions-You can maintain control by suggesting a time limit for questions before the question-and-answer period begins

View Answer

Answer: True – Answer

Q51: statements about proposals-A copy of the RFP may be omitted and referred to in the letter of transmittal

View Answer

Answer: True – Answer

Q52: statements about proposals-A formal proposal may have a copy of the RFP instead of a letter of authorization

View Answer

Answer: True – Answer

Q53: statements about proposals-Formal proposals contain many of the same components as formal reports

View Answer

Answer: True – Answer

Q54: Statistical packages are

View Answer

Answer: easy-to-use computer programs that analyze data

Q55: Statistical packages are easy-to-use computer programs that analyze data

View Answer

Answer: Correct – True

Q56: Statistics is used by researchers to

View Answer

Answer: Analyze the empirical data collected in a study

Q57: Statistics practitioners use the analysis of variance (ANOVA) technique to compare more than two population means

View Answer

Answer: Correct – True

Q58: Status meeting are held to

View Answer

Answer: exchange information about the project

Q59: Statutory information is needed for

View Answer

Answer: Meet government requirements

Q60: Stay away from temporary or interim assignments as they will give potential employers a negative impression about you

View Answer

Answer: False – Answer

Q61: Steps in effective goal setting are

View Answer

Answer: Definition, setting completion time, resource allotment, quality standards

Q62: Stock exchange are recognized by

View Answer

Answer: SEBI

Q63: stock exchange deals in

View Answer

Answer: financial securities

Q64: Stock in Creole Cuisine Restaurants is selling at USD25 per share. Creole Cuisine had earnings of USD5 a share and a dividend yield of 5 percent. The dividend is

View Answer

Answer: USD1.25 and the price-earnings ratio is 5

Q65: Stock in Frozen Dreams, an ice cream manufacturer, has a price to earnings ratio of 24. Is this comparatively high or low? What are two explanations for the size of this company’s price to earnings ratio

View Answer

Answer: Its price to earnings ratio is comparatively high. It may be that people expect its earnings to rise or that the stock is overvalued

Q66: Stock in Tasty Greens Restaurants is selling at USD80 per share with 1 million shares outstanding. Last year, Tasty Greens earned USD4 million, of which it retained USD2.4 million for future investments. The dividend yield on the stock is

View Answer

Answer: 2 percent

Q67: Stock options, assigned parking spaces and a company car are all examples of what

View Answer

Answer: Non-monetary rewards

Q68: Stock represents

View Answer

Answer: all of these are correct — a. a claim to a share of the profits of a firm. b. ownership in a firm. c. equity finance

Q69: Stocks and bonds

View Answer

Answer: and checking accounts are all stores of value, but only checking accounts commonly function as mediums of exchange

Q70: Strategic decisions are based on what managers , rather than on what they

View Answer

Answer: Forecast; know

Q71: Strategic decisions are based on what managers___, rather than on what they___

View Answer

Answer: Forecast; know

Q72: Strategic decisions ostensibly commit the firm for

View Answer

Answer: A long time, typically five years

Q73: Strategic drift, where strategies progressively fail to address the strategic position of the organization, is frequently followed by: Select correct option

View Answer

Answer: Transformational change or demise

Q74: Strategic fit means

View Answer

Answer: Having a balanced portfolio which meets customer requirements

Q75: Strategic human resource management includes which of these activities in which managers engage
a) Utilizing human resources
b) Attracting human resources
c) Retaining human resources
d) Training human resources

View Answer

Answer: I, II, IV

Q76: Strategic human resource management involves

View Answer

Answer: All of these—a) planning, foresight and analytical decision making b) setting employment standards and policies c) linking human resources with strategic objectives to improve performance d) all of these

Q77: Strategic human resource management is a complex process which is constantly evolving and being studied and discussed by academics and commentators

View Answer

Answer: Correct – True

Q78: Strategic implementation is concerned with making decisions with regard to

View Answer

Answer: Developing an organizational structure to achieve the strategy

Q79: Strategic information is

View Answer

Answer: Unstructured

Q80: Strategic information is needed for

View Answer

Answer: Long range planning

Q81: Strategic information is required by

View Answer

Answer: Top managers

Q82: Strategic issues are___oriented

View Answer

Answer: future

Q83: Strategic issues have several key dimensions. Briefly describe any four of them

View Answer

Answer: Please refer to the discussion on “Dimensions of Strategic Decisions” on pages 4-6

Q84: Strategic issues require large amounts of the company’s

View Answer

Answer: resources

Q85: Strategic issues require which level of management decisions

View Answer

Answer: Top

Q86: Strategic management allows an organization to be more

View Answer

Answer: Reactive

Q87: Strategic management as distinct management process that involves___

View Answer

Answer: An organizations engaging in strategic planning and then an acting on those plans

Q88: Strategic management begins with___

View Answer

Answer: A mission

Q89: Strategic management compromises nine critical tasks. Which of the following is NOT one of the tasks

View Answer

Answer: Development of annual objectives compatible with grand strategies

Q90: Strategic management includes___

View Answer

Answer: All of these—Organizational mission Organizational objectives Organizational strategies i.e. Vision, Mission, Objectives and Strategy

Q91: Strategic management involves the directing and controlling of a company’s strategy-related decisions and actions

View Answer

Answer: Planning; organizing

Q92: Strategic management involves the___, directing,___and controlling of a company’s strategy-related decisions and actions

View Answer

Answer: Planning; organizing

Q93: Strategic management is based on___

View Answer

Answer: Corporate objectives

Q94: Strategic management is performed by which one of the following management

View Answer

Answer: Top management

Q95: Strategic management is the set of decisions and actions in formulation and implementation of strategic designed to achieve the objective of___

View Answer

Answer: An organization

Q96: Strategic management process usually consists of___steps

View Answer

Answer: Five

Q97: Strategic management processes need which of the following to enhance future decision making

View Answer

Answer: Feedback

Q98: Strategic stretch involves

View Answer

Answer: Creating new opportunities by stretching and exploiting capabilities in new ways

Q99: Strategies are formulated in the strategic management stage that occurs immediately after___

View Answer

Answer: the assessment of internal strengths and weaknesses

Q100: Strategy considered to be under purview of senior management is

View Answer

Answer: Old school thinking