Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Q1: One of the problem-solving steps in systems analysis is to identify the problem

View Answer

Answer: False – Answer

Q2: One of the problems with direct mail as a direct marketing form is that it is not successful as one-to-one communication

View Answer

Answer: Wrong – False

Q3: One of the problems with the customer sales force structure is that companies have many product needs

View Answer

Answer: Wrong – False

Q4: One of the problems with the product sales force structure is that if the company has a large customer, it could feasibly buy from many salespeople within the same company thus causing inefficiency and confusion for both buyer and seller alike

View Answer

Answer: Correct – True

Q5: One of the project selection criteria is the benefit cost ratio. One potential project you are reviewing has a BCR of 1.22. This indicates that

View Answer

Answer: payback is USD1.22 for every dollar expanded

Q6: One of the project team members meet with you as the project manager during project execution. He advices you several of the team members believe the project cannot meet its quality standards. Your action to this information is to call a meeting of the effected stake holders to walk through the problem. Which step of the quality management process are you involved in

View Answer

Answer: Quality Assurance

Q7: One of the simplest and most common approaches to training evaluation

View Answer

Answer: reactions

Q8: One of the three general activities in performing object-oriented analysis is modeling the data of the system

View Answer

Answer: False – Answer

Q9: One of the three groups of industrial products includes materials and parts. Which is not one of the material parts

View Answer

Answer: nonraw materials

Q10: One of the top three reasons for choosing to go with a provider is

View Answer

Answer: freeing internal IT staff

Q11: One of the validation tests performed during the systems acceptance testing is human engineering test

View Answer

Answer: True – Answer

Q12: One of the ways we assign meaning to a message is according to its cultural context

View Answer

Answer: True – Answer

Q13: One of your co-workers and long time friend has left the organization. He calls and ask you to send him a list of common project deliverables. He would also like the copies of the templates associated with each. What do you do

View Answer

Answer: Send him nothing but point him to a good reference book found in PMI’s online bookstore

Q14: One potential benefit of employee discharges is the development of improved performance management and disciplinary skills

View Answer

Answer: Correct – True

Q15: One problem that can deter a firm from effectively using CRM is___

View Answer

Answer: All of these—s/b—All of these—a) Having the resources to manage and train employees effectively b) Not all customers want a relationship with the company c) The expense of building and maintaining a customer database

Q16: One project factor that directly impacts a firm’s internal operations is the

View Answer

Answer: need to develop employees

Q17: One reason for the popularity of mail surveys is that the response rates are usually very high

View Answer

Answer: Wrong – False

Q18: One reason that businesses send routine requests to customers is to reestablish communication

View Answer

Answer: True – Answer

Q19: One risk of___is that sales may come at the expense of other items in the line. It works best when it takes sales away from competing brands, not when it “cannibalizes” the company’s other items

View Answer

Answer: line extension

Q20: One step that is not included in planning a research study is

View Answer

Answer: Conducting a meta-analysis of the research

Q21: One study called the American workforce “ill-prepared.”

View Answer

Answer: Correct – True

Q22: One use of inventory is

View Answer

Answer: all of these are uses of inventory—s/b—All of these—a) to decouple production and distribution processes b) to provide a hedge against inflation c) to enable an organization to take advantage of quantity discounts

Q23: One uses information from the___to write a job specification

View Answer

Answer: job description

Q24: One way to decouple the production system and the sales system is

View Answer

Answer: To introduce an inventory

Q25: One way to shorten your project schedule is to assign three developers to each activity in the project design phase instead of two. Although you are considering this approach, your design phase project team would double in size as a result. This approach tends to –

View Answer

Answer: Reduce productivity

Q26: One weakness of telephone interviews is that they do not allow an interviewer to probe and really learn what the respondent is thinking

View Answer

Answer: Wrong – False

Q27: One-tailed alternatives are phrased in terms of

View Answer

Answer: < or >

Q28: One-way ANOVA is applied to four independent samples having means 13, 15, 18 and 20, respectively. If each observation in the forth sample were increased by 30, the value of the F-statistics would increase by 30

View Answer

Answer: Wrong – False

Q29: One-way ANOVA is used when

View Answer

Answer: analyzing the difference between more than two population means

Q30: Online buyers can be said to be

View Answer

Answer: Creators of product information

Q31: Online focus group participants usually feel freer to express their honest opinions than do participants in traditional focus groups

View Answer

Answer: Correct – True

Q32: Online focus groups can offset some of the limitations of traditional focus groups because one aggressive member is less likely to dominate the group

View Answer

Answer: Correct – True

Q33: Online transaction processing is used because___

View Answer

Answer: It can handle random queries

Q34: Only about 25 percent of marketing research spending is for syndicated research

View Answer

Answer: Wrong – False

Q35: Only large firms have their own intranets

View Answer

Answer: Wrong – False

Q36: Open database connectivity (OBDC) tools are an example of

View Answer

Answer: middleware

Q37: Open database connectivity (ODBC) tools allow application programs to work with different database management systems without having to be re-written. This is an excellent example of middleware

View Answer

Answer: True – Answer

Q38: Open-ended questions are less likely to be asked in quantitative research than in qualitative research

View Answer

Answer: Correct – True

Q39: Open-ended questions provide primarily___data

View Answer

Answer: Qualitative data

Q40: Operating systems software is primarily aimed at controlling the operation of system components such as input and output devices and the processor

View Answer

Answer: False – Answer

Q41: Operating systems software is primarily aimed at supporting business users in their tasks

View Answer

Answer: False – Answer

Q42: Operating systems software is primarily aimed at supporting___

View Answer

Answer: Internet users

Q43: Operational customer relationship management supports which of the following function

View Answer

Answer: Effective interaction

Q44: Operational customer relationship management supports which one of the following functions

View Answer

Answer: Effective interaction

Q45: Operational feasibility is a measure of how well a proposed system solves the problems and takes advantages of the opportunities envisioned for the system

View Answer

Answer: True – Answer

Q46: Operational information is

View Answer

Answer: Well organized

Q47: Operational information is needed for

View Answer

Answer: Day to day operations

Q48: Operational information is required by

View Answer

Answer: Line managers

Q49: Operations and projects share many characteristics

View Answer

Answer: Correct – True

Q50: Opertional customer relationship management supports which of the following function

View Answer

Answer: Effective interaction

Q51: Opportunities are___

View Answer

Answer: All of these—a. Global market b. Cost advantage c. Lack of govt regulation

Q52: Opportunities for and encouragement of unethical behaviour result when

View Answer

Answer: there is a lack of rules or a lack of enforcement of the rules that do exist

Q53: Opportunity cost is

View Answer

Answer: that which we forgo, or give up, when we make a choice or a decision

Q54: Optical character recognition

View Answer

Answer: is less prevalent than optical mark recognition requires the user to carefully handwrite input data on a business form

Q55: Optical character recognition (OCR) requires the user or customer to carefully handwrite input data on a business form

View Answer

Answer: True – Answer

Q56: Optimistic time refers to

View Answer

Answer: The minimum period of time for an activity to be completed

Q57: Optimized production technology (OPT) is a computer-based technique and tool which helps to schedule production systems. Which of the following are not principles of OPT

View Answer

Answer: Capacity is “king”

Q58: Options models are used to assist in project selection decisions

View Answer

Answer: when a company may not recover the money it invests in a project

Q59: Oral histories can be based on___

View Answer

Answer: Interviews with peopleb. Stories and talesc. Songs—all of these

Q60: Organisational factors affecting job design are___

View Answer

Answer: workforce and cultural factors

Q61: Organization tends to hire the best suitable candidate for the job in which they have vacancy or opening

View Answer

Answer: Correct – True

Q62: Organization’s win-back programs should be___

View Answer

Answer: Reward base

Q63: Organizational communication includes all EXCEPT: Select correct option

View Answer

Answer: Non verbal behaviors

Q64: Organizational development interventions in the area of human resource management most likely involve changing a firm’s formal structure

View Answer

Answer: Wrong – False

Q65: Organizational development is usually characterized by the use of action research and the application of behavioral science knowledge

View Answer

Answer: Correct – True

Q66: Organizational development usually involves action research

View Answer

Answer: Correct – True

Q67: Organizations are divided into departments because

View Answer

Answer: each department can be assigned a specific functional responsibility

Q68: Organizations are now generally focusing upon domestic rather than international matters

View Answer

Answer: Wrong – False

Q69: Organizations develop through training and development which bring benefits to employees as well as the organizations. Which of the following would not be regarded as a common feature that would result from training in today’s modern workplace

View Answer

Answer: Same job for life

Q70: Organizations have hierarchical structures because

View Answer

Answer: specific responsibilities can be assigned for each level

Q71: Organizations that achieve high levels of maturity in people management have a higher likelihood of implementing effective software engineering processes

View Answer

Answer: Correct – True

Q72: Orientation refers to the methods used to give new or present employees the skills they need to perform their jobs

View Answer

Answer: Wrong – False

Q73: Orientation typically includes information on___

View Answer

Answer: all of these.—A) employee benefits B) daily routine C) safety measures

Q74: OSS is a computer software with its source made available along with a

View Answer

Answer: paid licenscefree licensce

Q75: OTCEI stands for

View Answer

Answer: Over the Counter Exchange of India

Q76: Other factors held constant, if there are few close substitutes for a good, demand is more elastic for it

View Answer

Answer: Wrong – False

Q77: Other than prospecting, a difficult step in the sales process for most people is to___because they may lack confidence or feel guilty about asking for an order

View Answer

Answer: close the sale

Q78: Other things being constant, when a firm sells new shares of stock, the

View Answer

Answer: supply of the stock increases and the price decreases

Q79: Other things the same, a government budget deficit

View Answer

Answer: reduces both public and national saving

Q80: Other things the same, a higher interest rate induces people to

View Answer

Answer: save more, so the supply of loanable funds slopes upward

Q81: Other things the same, an increase in taxes with no change in government purchases makes national saving

View Answer

Answer: rise. The supply of loanable funds shifts right

Q82: Other things the same, an increase in the budget deficit

View Answer

Answer: shifts the supply of loanable funds left, so the interest rate rises

Q83: Other things the same, an increase in the interest rate

View Answer

Answer: would decrease the quantity of loanable funds demanded

Q84: Other things the same, as the maturity of a bond becomes longer, the bond will pay

View Answer

Answer: a higher interest rate because it has more risk

Q85: Other things the same, bonds are likely to have higher interest rates if they have

View Answer

Answer: no tax exemptions and long terms

Q86: Other things the same, corporate bonds generally feature higher interest rates than U.S. government bonds

View Answer

Answer: Correct – True

Q87: Other things the same, if the government decreases transfer payments, then

View Answer

Answer: the interest rate falls and the equilibrium quantity of loanable funds rises

Q88: Other things the same, if the government increases transfer payments to households, then the effect of this on the government’s budget

View Answer

Answer: will make the rate of interest rise

Q89: Other things the same, the effects of an increase in transfer payments on the government’s budget deficit will lead to

View Answer

Answer: a higher interest rate

Q90: Other things the same, the higher the rate of saving and investment in a country, the higher will be the standard of living in the future

View Answer

Answer: Correct – True

Q91: Other things the same, when the interest rate rises

View Answer

Answer: people would want to lend more, making the quantity of loanable funds supplied increase

Q92: Other things the same, which bond would you expect to pay the highest interest rate

View Answer

Answer: a bond issued by a new chain of Brazilian-style restaurants

Q93: Other things the same, which bond would you expect to pay the lowest interest rate

View Answer

Answer: a bond issued by a state with a very good credit rating

Q94: Out puts from the initiation process includes

View Answer

Answer: Project character ,Constraints, and assumptions

Q95: Outlines should not be changed while you are composing your message

View Answer

Answer: False – Answer

Q96: Outplacement is a service provided by companies to assist former employees in their search for new jobs

View Answer

Answer: Correct – True

Q97: Output requirements should have been defined during problem analysis

View Answer

Answer: False – Answer

Q98: Outputs from Organizational Planning include all of the following except

View Answer

Answer: Project Team Directory

Q99: Outputs from response development could include all except

View Answer

Answer: Corrective action

Q100: Outputs from the initiation process are

View Answer

Answer: Project manager identified/assignedB. ConstraintsC. Assumptions—all of these