Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Q1: Networking by innovative entrepreneur may be most encouraged by

View Answer

Answer: Business incubators

Q2: Networking equipment and software maker Cisco Systems has learned that using the Internet to train salespeople offers few advantages

View Answer

Answer: Wrong – False

Q3: New employees are having dreams about some organization and the cultures, but the actual situation may not be the same as they are thinking

View Answer

Answer: Correct – True

Q4: New issue market is an important part of the

View Answer

Answer: capital market

Q5: New sales people are trained in most organizations. The average training period is

View Answer

Answer: four months

Q6: New venture analysis will be useful when new ventures contemplate employment planning

View Answer

Answer: Correct – True

Q7: New Wave Music Company has decided to switch to a customer sales force structure. Which of the following advantages may the company now enjoy

View Answer

Answer: all of these.—a. The company can become more customer focused. b. The company can build closer relationships with important customers. c. The company can build a more knowledgeable and well-rounded sales force

Q8: News releases are used to send good-news messages to audiences that are large and scattered

View Answer

Answer: True – Answer

Q9: Newton Building Supplies hopes to generate an extra USD4 million in sales next year. A salesperson traditionally generates USD800,000 in sales each year. Using ratio analysis, how many new salespeople should Newton hire

View Answer

Answer: 5

Q10: Nielsen’s TV audience research and Arbitron’s radio audience research illustrate that observing is a common research method in advertising

View Answer

Answer: Correct – True

Q11: Nike was voted as the most innovative company in 2013, after the launch on the market, after years of trial and error, of two extremely innovative products: the Fuelband, the electronic band designed to motivate people to exercise, and Flyknit, an ultra-light running shoe which redefined the whole manufacturing process used until now in the industry, reducing waste to a minimum and allowing Nike to create a shoe that fits perfectly the foot of the person. What is the strategy adopted by Nike

View Answer

Answer: Blue ocean strategy

Q12: No matter where you work, you will face language and cultural barriers to communication

View Answer

Answer: True – Answer

Q13: Nominal and most limited decision making will not produce postpurchase dissonance

View Answer

Answer: Correct – True

Q14: Non-overlapping categories or intervals are known as___

View Answer

Answer: Mutually exclusive

Q15: Nonaka introduced which of the following knowledge concepts

View Answer

Answer: Tacit and explicit

Q16: Nondiscriminating monopoly is similar to perfect competition in that

View Answer

Answer: Price equals average revenue for both

Q17: Nonexperimental research in which the primary independent variable of interest is categorical is sometimes called___

View Answer

Answer: Causal-comparative research

Q18: Norberto is opening a bicycle shop, and his monthly expenditures to get the shop up and running exceed his monthly income. Norberto is best described as a

View Answer

Answer: borrower or as a demander of funds

Q19: Northwest Wholesale Foods sells common stock. The company is using

View Answer

Answer: equity financing and the return shareholders earn depends on how profitable the company is

Q20: Not all aspects of the environmental analysis are equally important. So what should be the order of priority

View Answer

Answer: Customers, immediate competitors then the broader environment

Q21: Not all stake holders are equal .It is helpful to identify and classify the type of stakeholders and clearly define roles and responsibility of each group of stakeholders. It is important to define who provides input, who votes on what issues, and who has vote power. Which of the following best describe why stakeholders are necessary in a project

View Answer

Answer: Stakeholder /customer satisfaction is the number one success criteria

Q22: Number of industries which require compulsory licensing is

View Answer

Answer: 15

Q23: Numeric project selection models, by their very nature, employ objective values

View Answer

Answer: FALSED

Q24: Object-oriented analysis emphasizes the construction of prototypes to more rapidly identify business user requirements for a new system

View Answer

Answer: False – Answer

Q25: Objectives are pre-determined goals to which individual or group activity in an organization is directed

View Answer

Answer: Both —s/b—Both—a) individual activity b) group activity

Q26: Objectives are___

View Answer

Answer: All of these—a. Pioneering description of an organizations actions b. Description of expected actions and results not real results c. Related to future d. Action plans or action-orientations or action commitment of an organization purpose

Q27: Objectives of Human Resource Management are influenced by organizational objectives and individual and social goals

View Answer

Answer: Correct – True

Q28: Objectives should be___

View Answer

Answer: All of these—a. Measurable b. Defined in quantitative form c. Practical d. Realistic

Q29: Observing a relationship between two variables is NOT sufficient grounds for concluding that the relationship is a causal relationship

View Answer

Answer: Correct – True

Q30: Observing–as a method of collecting data–should focus on a well-defined problem

View Answer

Answer: Correct – True

Q31: Obsolescence cost is :-

View Answer

Answer: Due stock on hand, part no. / Name

Q32: Obtaining information from prospective sellers on how project needs can be met is part of

View Answer

Answer: Solicitation

Q33: Occupational health issues are often given less attention than occupational safety issues because the former are generally more difficult to confront

View Answer

Answer: Correct – True

Q34: OD is also portrayed as an approach to change that deals with both the ‘hard elements’

View Answer

Answer: all of these—a) strategy b) structure, c) processes d) All of these

Q35: Of all the tools commonly used, which one of the following is the best for management to use in evaluating salespeople

View Answer

Answer: Sales reports

Q36: Of all the ways to structure a sales force, product sales force structure helps the company to become more customer focused and build closer relationships with important customers

View Answer

Answer: Wrong – False

Q37: Of different forms of Contracts, which one is unilateral (signed by one party)

View Answer

Answer: Purchase Order

Q38: Of different forms of Contracts, which one puts the buyer at highest risk that the cost will increase

View Answer

Answer: Purchase Order

Q39: Of the following needs, which one is ranked highest according to Maslow’s hierarchy of needs

View Answer

Answer: esteem

Q40: Of the following reasons, which is not a reason to use sales promotion

View Answer

Answer: To develop brand image

Q41: Of the following, which conflict resolution strategy is likely to yield the most productive results

View Answer

Answer: Collaborating

Q42: Of the following, which usually exhibits the slowest rate of change

View Answer

Answer: People

Q43: Of the three typical types of sales force structures, which one is often supported by many levels of sales management positions in specific geographical areas

View Answer

Answer: Territorial

Q44: Of type I and type II error, which is traditionally regarded as more serious

View Answer

Answer: Type I

Q45: Off- the job training is given

View Answer

Answer: Outside the factory gate

Q46: Off-line data entry is preferable when

View Answer

Answer: the volume of data to be entered is large & data is to be processed periodically

Q47: Off-the-shelf home finance software are___

View Answer

Answer: Microsoft money

Q48: Offshoring means having outside vendors supply services that a firm’s own employees previously did in-house, while outsourcing means having overseas outside vendors provide services once performed in-house

View Answer

Answer: Wrong – False

Q49: Often the most difficult step in the marketing research process is

View Answer

Answer: defining the problem

Q50: Older workers usually have higher absenteeism rates compared to younger workers due to illness

View Answer

Answer: Wrong – False

Q51: On a graph that depicts the market for loanable funds, the nominal interest rate is measured along the vertical axis

View Answer

Answer: Wrong – False

Q52: On average, indexed funds outperform managed funds

View Answer

Answer: Correct – True

Q53: On his first project assignment as the project manager, the project manager encounters disagreements among highly technical team members. How would the project manager BEST deal with the conflict

View Answer

Answer: He should listen to the differences of opinions, encourage logical discussions, and facilitate an agreement

Q54: On most of the projects the majority of communication planning is done as part of

View Answer

Answer: B project planning

Q55: On the first pass through a rough draft, read for style and readability

View Answer

Answer: False – Answer

Q56: On which of these bonds is the prospect of default least likely

View Answer

Answer: a bond issued by the federal government

Q57: On which of these bonds is the prospect of default most likely

View Answer

Answer: a junk bond

Q58: On-line transaction processing is used when

View Answer

Answer: it is required to answer random queries & all files are available on-line

Q59: On-the-job training can be accomplished through the use of all of the following techniques except

View Answer

Answer: programmed learning

Q60: Once a firm has a pool of applicants, the first step in pre-screening is the___

View Answer

Answer: application form

Q61: Once marketing managers use a marketing information system (MIS), they are eager for more information

View Answer

Answer: Correct – True

Q62: Once Signed a contract is legally binding unless

View Answer

Answer: It is declared void and null by one party

Q63: Once you have a properly designed training program, motivation is not an issue

View Answer

Answer: Wrong – False

Q64: One critical success factor in conducting E-marketing is to create a (n)___Website

View Answer

Answer: Marketing

Q65: One critical success factor in conducting E-marketing is to create___an website

View Answer

Answer: Attractive

Q66: One example of an elementary process is CALCULATE ORDER COST

View Answer

Answer: True – Answer

Q67: One example of an external agent on a data flow diagram is another system that provides inputs to or receives outputs from the system being studied

View Answer

Answer: True – Answer

Q68: One facet of risk in project screening is

View Answer

Answer: the potential for lawsuits or legal obligation

Q69: One important quality for a brand name is that it should translate easily into foreign languages

View Answer

Answer: Correct – True

Q70: One is expected to write professionally, free from typographical and grammatical errors, so it makes sense to

View Answer

Answer: Edit and proofread your written documents carefully and more than once

Q71: One likely result of monopoly power is

View Answer

Answer: A higher price than would exist in a competitive industry

Q72: One method for validating purchased software information is to contact current users of the software

View Answer

Answer: Correct – True

Q73: One objective of an overall___is to put the organization into a position to carry out its mission effectively and efficiently

View Answer

Answer: Corporate strategy

Q74: One of the 3 “responsibilities to the profession” found in the code of professional conduct states that you must adhere to candidate/certificant professional practices.This means that

View Answer

Answer: You must provide accurate, truthful advertising and representation concerning qualifications, experience, and performance of services

Q75: One of the 9 “ilities” or attributes of qualities is “Availability”. Availability means the probability of a product being capable of performing a required function under the specified condition when called upon. The key parts to availability are

View Answer

Answer: reliability and maintainability

Q76: One of the activities in object-oriented design is to update the class diagrams to reflect the implementation environment

View Answer

Answer: True – Answer

Q77: One of the benefits of Joint Requirements Planning (JRP) is that it helps reduce the amount of time required to develop systems

View Answer

Answer: True – Answer

Q78: One of the best ways to avoid frustration during the software development process is to

View Answer

Answer: give team members more control over process and technical decisions

Q79: One of the chief roles of marketing channels is to convert potential buyers into profitable___

View Answer

Answer: orders

Q80: One of the considerations that define the application architecture is the degree to which the information system will be centralized or distributed

View Answer

Answer: True – Answer

Q81: One of the control issues of using a sales agency as a channel partner is that the sales agency is an independent firm seeking to___its profits

View Answer

Answer: maximize

Q82: One of the critical factors that can affect quality is market expectations

View Answer

Answer: Correct – True

Q83: One of the critical problems with the territorial sales force structure is that because of extensive travel, travel expenses are relatively large

View Answer

Answer: Wrong – False

Q84: One of the crucial tasks that must be performed in the approach step (where the customer is met for the first time) is to

View Answer

Answer: listen to the customer

Q85: One of the design principles for tabular reports is to have column headings that are short and descriptive

View Answer

Answer: True – Answer

Q86: One of the dimensions included in the Harvard Model is___

View Answer

Answer: Stakeholders interest

Q87: One of the external sources of recruitment is___

View Answer

Answer: gate hiring

Q88: One of the following is not a pitfall or disadvantage of team selling. Which is it

View Answer

Answer: In the long run, team selling ties up more time and increases overall costs

Q89: One of the general design principles for input design is to capture variable and constant data

View Answer

Answer: False – Answer

Q90: One of the hardest stages for the salesperson to handle well is the___stage

View Answer

Answer: closing

Q91: One of the important jobs of marketing researchers is to provide marketing managers with information that is changing

View Answer

Answer: Correct – True

Q92: One of the important organizational factors affecting ‘Job Design’ is___

View Answer

Answer: Workflow

Q93: One of the key objectives of Joint Project Planning (JRP) is to have all stakeholders reach consensus on the business requirement statement for the project

View Answer

Answer: False – Answer

Q94: One of the major causes of channel conflict is goal incompatibility between the manufacturer and the channel members

View Answer

Answer: Correct – True

Q95: One of the major changes in recent years has been the advance of technology and this is evident in training. A CIPD (2008) survey reported nearly 60percent of surveyed organizations were already using e- learning which could be described as learning supported by the use of computing technology. The survey also found

View Answer

Answer: it is most often used to complement other forms of learning and development

Q96: One of the major disadvantages of the focus group interview approach is that

View Answer

Answer: it is difficult to measure the results objectively

Q97: One of the major forms of direct marketing is personal selling

View Answer

Answer: Correct – True

Q98: One of the major issues addressed in a technical feasibility study is whether the proposed technology or solution is practical

View Answer

Answer: True – Answer

Q99: One of the major trends in advertising is the issue of message dilution or distortion due to the increasing amount of competitive advertising that often results in confusing the consumers. This distortion is due to what

View Answer

Answer: Advertising clutter

Q100: One of the outputs of risk identification is

View Answer

Answer: Potential risk events