Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Q1: Marketing research experiments

View Answer

Answer: All of these—A. may be difficult to set up in real world situations. B. may involve a combination of observing and questioning. C. may be disrupted by competitors’ promotion or pricing efforts. D. all of these

Q2: Marketing research focuses on changing information needs while an MIS focuses on recurring information needs

View Answer

Answer: Correct – True

Q3: Marketing research is concerned with developing and analyzing new information to help marketing managers do a better job of

View Answer

Answer: all of these. —s/b—all of these—A. executing marketing strategies. B. planning marketing strategies. C. making operational decisions. D. controlling marketing strategies. E. all of these

Q4: Marketing research projects are conducted one-at-a-time, instead of routinely

View Answer

Answer: Correct – True

Q5: Marketing research which seeks structured responses that can be summarized is called

View Answer

Answer: quantitative research

Q6: Marketing services aims at

View Answer

Answer: Profit making through user’s satisfaction

Q7: Marketing utility consists of___

View Answer

Answer: Price, place, promotion and product

Q8: Markets reduce transactions costs

View Answer

Answer: by decreasing the time spent searching for information about goods and services

Q9: Marriott Rewards customers earn points whenever they stay at any Marriott property. Louis is in this program, and he travels quite a bit because he works in sales. He usually stays at a Courtyard by Marriott, and when he walks into the lobby there is a sign by the desk welcoming him by name as well as other Marriott Rewards customers who might be staying there. This ongoing relationship between Louis and Marriott is an example of___

View Answer

Answer: relationship marketing

Q10: Maslow ranked Human needs from the highest to lowest

View Answer

Answer: Self actualization, self esteem, social, security and physiological

Q11: Mass customization allows companies to___

View Answer

Answer: Development of marketing materials

Q12: Master file is a file containing

View Answer

Answer: all records relevant to the application

Q13: Master files are normally stored in

View Answer

Answer: a hard disk

Q14: Matching can be done when your independent variable is categorical or quantitative

View Answer

Answer: Correct – True

Q15: Materials department is service department

View Answer

Answer: Correct – True

Q16: Matrix implementation requires which of the following

View Answer

Answer: All of these—a. Training in matrix operations b. Training in how to maintain open communications c. Training in problem solving

Q17: Maximum intensity of conflicts occur over

View Answer

Answer: Schedules

Q18: MC = MR and MR = AR means

View Answer

Answer: The equilibrium position of a firm under perfect competition

Q19: Melinda buys new equipment for her dental office with funds she borrowed from a bank that raised funds from depositors. Which of the following is correct

View Answer

Answer: Melinda is an investor

Q20: Members of a culture have similar assumptions about how people should think, act, and communicate

View Answer

Answer: True – Answer

Q21: Memos are less formal than letters

View Answer

Answer: True – Answer

Q22: Mention the characteristics of good CRM that this system contains

View Answer

Answer: Integration between the customers calls and e-mails

Q23: Meredith and Mantel describe four varieties of project termination which include: all of the following except by Extinction

View Answer

Answer: Termination by Subtraction

Q24: Method suitable for items which is either of purely Seasonal is

View Answer

Answer: Seasonal buying

Q25: Methods for evaluation are pre-and post- surveys of customer comments cards, the establishment of a cost/benefit analysis outlining our expenses and returns, and an increase in customer satisfaction and profits

View Answer

Answer: Correct – True

Q26: Methods for forecasting Human resource needs can be classified as either

View Answer

Answer: None of these—a. Based on judgment or contingency b. Based on situation or mathematics c. Based on judgment or mathematics

Q27: Middlemen will increase the___

View Answer

Answer: time and place utility of the product

Q28: Midwestern corporation issues bonds. Southern corporation issues stock. Which corporation used equity financing

View Answer

Answer: Southern corporation but not Midwestern corporation

Q29: Minimum how many years of experience must the board members of CCI should have

View Answer

Answer: 15

Q30: Minimum number of workers in a factory functioning with the aid of power under IDRA is

View Answer

Answer: 50

Q31: Misleading labeling is a form of

View Answer

Answer: deceptive packaging

Q32: Misrepresenting data is very easy to detect

View Answer

Answer: False – Ans

Q33: Misrepresenting the price, quality, or performance of a product in a sales letter is not considered fraud if you act ethically

View Answer

Answer: False – Answer

Q34: Mission is the highest priority among strategic choice elements

View Answer

Answer: Correct – True

Q35: Mixed researchers typically use the pragmatist philosophy

View Answer

Answer: Correct – True

Q36: Mobile learning lends itself particularly well to training that needs a lot of graphics

View Answer

Answer: Wrong – False

Q37: Modern marketing is

View Answer

Answer: consumer oriented

Q38: Modern Quality Management means

View Answer

Answer: Conformance to requirements and fitness for use

Q39: Modern salespeople build___by listening to their customers, assessing customer needs, and organizing the company’s efforts to solve customer problems. (Pick the best fit.)

View Answer

Answer: relationships

Q40: Modern structured design, information engineering, and object-oriented design are examples of process-driven approaches

View Answer

Answer: False – Answer

Q41: Monique is buying a new coat for the winter. While she is concerned with how well the coat will keep her warm, she is also concerned with how stylish it will make her look. Her concern for stylishness represents which dimension of product performance

View Answer

Answer: symbolic

Q42: Monitoring the legal constraints which a company operates under requires review of

View Answer

Answer: a company’s macro-environment

Q43: Monte Carlo analysis is

View Answer

Answer: The basis for most schedule simulations

Q44: Moral development

View Answer

Answer: Kohlbergs theory is about moral development

Q45: Moral training is derived from

View Answer

Answer: combinations of sources

Q46: More and more companies are moving toward high commission plans as a way to encourage salespeople to sell more in the long term

View Answer

Answer: Wrong – False

Q47: More and more companies are pushing their salespeople to make short-term goals for business

View Answer

Answer: Wrong – False

Q48: More sophisticated companies try to forge a long-term partnership with distributors

View Answer

Answer: Correct – True

Q49: More than any other quality of leadership, employees crave___

View Answer

Answer: honesty

Q50: Morgan, a financial advisor, has told her clients the following things. Which of her statements is not correct

View Answer

Answer: U.S. government bonds generally pay a higher rate of interest than corporate bonds.

Q51: Morrill Motors splits the United States into 10 sales regions. Within each of those regions, the company maintains two sales teams-one for existing customers and one for prospects. What type of sales force structure does Morrill Motors use

View Answer

Answer: Complex

Q52: Most buyers of stocks and bonds prefer those issued by large and familiar companies

View Answer

Answer: Correct – True

Q53: Most companies are well suited to allow for successful completion of projects in conjunction with other ongoing corporate activities

View Answer

Answer: Wrong – False

Q54: Most companies still use direct marketing as a supplementary channel or medium for marketing their goods

View Answer

Answer: Correct – True

Q55: Most companies today are moving away from___to the practice of relationship marketing

View Answer

Answer: transaction marketing

Q56: Most companies today take the transaction approach to personal selling

View Answer

Answer: Wrong – False

Q57: Most economists agree that the best measure of long run changes in living standards is changes in

View Answer

Answer: per-capita gross domestic product

Q58: Most effective project maturity models chart both a set of standards that are currently accepted as state-of-the-art as well as a process for achieving significant movement towards these benchmarks

View Answer

Answer: Correct – True

Q59: Most employers interview an applicant five to six times before deciding to make a job offer

View Answer

Answer: False – Answer

Q60: Most entrepreneurs do not have enough money of their own to start their businesses. When they acquire the necessary funds from someone else

View Answer

Answer: their investments are being financed by someone else’s saving

Q61: Most entrepreneurs finance their purchases of real capital using their past saving

View Answer

Answer: Wrong – False

Q62: Most grammar checkers can perform the following tasks except

View Answer

Answer: constructing correct sentences

Q63: Most inventory models attempt to minimize

View Answer

Answer: total inventory based costs

Q64: Most job descriptions contain sections that cover___

View Answer

Answer: All of these—a. job summary b. standards of performance c. working conditions

Q65: Most likely, a cash cow was what in the past

View Answer

Answer: Star

Q66: Most management teams use ‘appraisal’ but what is meant by this term

View Answer

Answer: The evaluation of an individual employee’s performance over a given period of time

Q67: Most manufacturers take years and spend millions to create their own brand names. However, some companies___names or symbols previously created by other manufacturers, names of well-known celebrities, and/or characters from popular movies and books. For a fee, any of these can provide an instant and proven brand name

View Answer

Answer: license

Q68: Most marketers today see direct marketing as a means to interact with customers to

View Answer

Answer: build long-term customer relationships

Q69: Most persuasive messages use the indirect approach

View Answer

Answer: True – Answer

Q70: Most reports of fewer than ten pages either omit a synopsis or executive summary or place it in the letter of transmittal

View Answer

Answer: True – Answer

Q71: Most retailers also charge manufacturers___- payments demanded by retailers before they will accept new products and find a place for them on the shelves

View Answer

Answer: slotting fees

Q72: Most routine messages are of interest to your readers because they contain information necessary to conduct day-to-day business

View Answer

Answer: True – Answer

Q73: Most schedule simulations are based on some form of which of the following

View Answer

Answer: Monte Carlo Analysis

Q74: Motivating the employees is classified as

View Answer

Answer: Interpersonal role

Q75: Mrs. Smith is writing her daily observations of a student and writes, without interpretation, that the student is not completing the class work and is constantly speaking out of turn. Which of the following objectives does she appear to be using

View Answer

Answer: description

Q76: MRTP Act 1969 replaces

View Answer

Answer: The competition Act 2002

Q77: Much of the secondary data on the Internet is stored in database formats that standard website search engines cannot find

View Answer

Answer: Correct – True

Q78: Multiple project environments thrive on

View Answer

Answer: improvisation by project teams

Q79: Municipal bonds pay a relatively

View Answer

Answer: low rate of interest because of their low default risk and because the interest they pay is not subject to federal income tax

Q80: must be measured regularly to identify variance from the plan

View Answer

Answer: Project performance

Q81: Mutual funds

View Answer

Answer: provide diversification. Shareholders assume all of the risk associated with the mutual fund

Q82: Mutual funds are a type of financial intermediary

View Answer

Answer: Correct – True

Q83: My Favorite Flowers floral shops can use its database in many useful ways. The owners can identify prospects and generate sales leads by advertising products or offers. They can profile customers based on previous purchasing and decide which customers should receive particular offers. Salespeople can also help the business to deepen customer loyalty

View Answer

Answer: Correct – True

Q84: Name the ethical code you’ll be required to adhere to as a PMP

View Answer

Answer: Project Management Professional Code of Professional Conduct

Q85: NASA, which is composed of many talented experts who work in small teams on a wide range of projects, is an example of this type of organizational structure

View Answer

Answer: Adhocracy

Q86: NASDAQ is an important stock exchange in the United States

View Answer

Answer: Correct – True

Q87: Nastech Pharmaceuticals announced it has developed a nasal spray that would reduce hunger cravings. Other things the same we would expect

View Answer

Answer: the demand for existing shares of stock in this company to increase, so the price would rise

Q88: National saving

View Answer

Answer: is the total income in the economy that remains after paying for consumption and government purchases

Q89: National saving is equal to Y – T – C

View Answer

Answer: Wrong – False

Q90: National saving is the sum of and . In a closed economy it is equal to in equilibrium

View Answer

Answer: private saving, public saving, investment public saving, private saving, investment

Q91: Natural Gross Domestic Product

View Answer

Answer: is the level of real GDP that lies on a nation’s long-run growth path

Q92: Natural monopolies form when

View Answer

Answer: Long-run average cost declines as a firm expands output

Q93: Neal Murphy sells his company’s unique gift items on television programs and entire channels dedicated to selling goods and services. Neal is using___

View Answer

Answer: home shopping channels

Q94: Negative emotions or guilt feelings aroused by the use of a product or a service are referred to as___

View Answer

Answer: consumption guilt

Q95: Negative employment messages are best handled with the advice of experts such as a human resources specialist or a lawyer who specializes in employment matters

View Answer

Answer: True – Answer

Q96: Negative marginal revenue means that

View Answer

Answer: Total revenue is decreasing as output increases

Q97: Net exports must equal zero for any economy

View Answer

Answer: all of these are correct. — a. that is closed. b. for which Y = C + I + G. c. for which S = Y – C – G

Q98: Net present value is being used to break the tie among four otherwise equal projects. If the interest rate is 4percent, which of these anticipated four-year flows would yield the greatest net present value

View Answer

Answer: USD13,000 in year 1; USD12,000 in year 2; USD11,000 in year 3; and USD10,000 in year 4

Q99: Network diagrams show only direct links between variables or events over time

View Answer

Answer: Wrong – False

Q100: Network templates which contain only portions of a network are often referred to as

View Answer

Answer: Subnets or fragnets