Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Q1: ln India, the foreign exchange reserves are controlled by

View Answer

Answer: RBI

Q2: Local people may view the multinational as a better citizen if it uses local management talent, and some governments even press for the notarization of local management

View Answer

Answer: Correct – True

Q3: Log linear and Power function models are often encountered when working with economic and financial data

View Answer

Answer: Correct – True

Q4: Logic and reasoning are helpful for which one of the following categories

View Answer

Answer: Message understanding

Q5: Logic bombs refer to

View Answer

Answer: Malicious software

Q6: Logic bombs refers

View Answer

Answer: created by the Code generator

Q7: Long formal reports-In the “Conclusions” section, place an analysis of what the findings mean

View Answer

Answer: True – Answer

Q8: Long formal reports-In the “Recommendations” section, place your opinions about the course of action that should be taken

View Answer

Answer: True – Answer

Q9: Long formal reports-In the “Summary” section, place the key findings of your report

View Answer

Answer: True – Answer

Q10: Long-term bonds are

View Answer

Answer: riskier than short-term bonds, and so interest rates on long-term bonds are usually higher than interest rates on short-term bonds

Q11: Long-term capacity planning deals with which of the following factors

View Answer

Answer: Investment in new facilities

Q12: Long-term objectives are principally attained through

View Answer

Answer: Grand strategy

Q13: Longview Corporation has a stock price of USD60, has issued 1,000,000 shares of stock, has retained earnings of USD3 million dollars, and a dividend yield of 5 percent. The price-earnings ratio for Longview stock is

View Answer

Answer: 10, which is low compared to historical standards of the market

Q14: Look at the following depreciation example : Depriciable balance is USD10,000,expected useful life is 4 years. Depriciations in the first year under double declining balance depreciation is___

View Answer

Answer: 10000

Q15: Looking at socio-technical systems, which job design principle is not important

View Answer

Answer: None of the above (all are important)—s/b—None of these—a) Skill variety b) Feedback c) Task autonomy

Q16: Low absenteeism and turnover is the outcome of which of the following core dimensions described by the Job Characteristics Model

View Answer

Answer: Feedback

Q17: Low cost, differentiation and focus are example of___

View Answer

Answer: Business strategies

Q18: Low inflation is a trigger for improved project management skills because

View Answer

Answer: internal process improvement is accomplished via project management

Q19: Lower-level managers who are given firsthand experience working on existing problems are being trained through the special assignments approach

View Answer

Answer: Correct – True

Q20: Lowering of costs has helped many companies reap immense financial benefits

View Answer

Answer: Correct – True

Q21: LP theory states that the optimal solution to any problem will lie at the origin

View Answer

Answer: a corner point of the feasible region

Q22: Lyall Electric, Inc., maintains a sales force for its small appliance customers and a separate sales force for its automotive customers. Lyall Electric utilizes a___structure

View Answer

Answer: product sales force

Q23: Macroeconomics is the study of

View Answer

Answer: economy-wide phenomena

Q24: Mail surveys

View Answer

Answer: all of these are true —s/b—all of these—A. may be more successful than personal interviews for getting personal information. B. are often limited by low response rates. C. are popular because they can be a convenient and economical approach. D. all of these are true

Q25: Main Features of OB Include

View Answer

Answer: None of these—Ongoing ProcessField of Enquiry

Q26: Maintenance should

View Answer

Answer: Not be considered as a part of the project life cycle

Q27: Make or Buy Analysis is a Tool and Technique for

View Answer

Answer: a Procurement Planning

Q28: Making grammar and usage errors gives the impression that you are unaware and uninformed

View Answer

Answer: True – Answer

Q29: Making need information available to project stakeholders in a timely manner is called

View Answer

Answer: Information distribution

Q30: Malacious software are

View Answer

Answer: wormsviruses

Q31: Mallard Corporation had a price-earnings ratio of 15, paid a dividend of USD3, and retained earnings of USD1 a share. What was the price of a share of Mallard stock

View Answer

Answer: USD60

Q32: Managed funds

View Answer

Answer: typically have a lower rate of return and higher costs than index funds

Q33: Management at Happy Motors must decide what mix of compensation elements to offer their sales force. Which of the following is not one of the four basic types of compensation plans

View Answer

Answer: Commission and bonuses

Q34: Management by objective (MBO) technique was first promoted in 1950s by which of the following management theorist

View Answer

Answer: Peter Drucker

Q35: Management by Objectives helps in all the following except

View Answer

Answer: Aligning project goals with the goals of better professional responsibility of team members

Q36: Management development includes___of skills such as planning, organizing, leading and developing resources

View Answer

Answer: development

Q37: Management development programme provides

View Answer

Answer: All of these—a. Wide awareness b. Enlarged conceptual skills c. Latest technological skills

Q38: Management development refers to the process of training and developing managerial talent within a company or organization

View Answer

Answer: Correct – True

Q39: Management function arises as a result of

View Answer

Answer: Shortage of labor

Q40: Management games are considered an effective training tool because trainees are actively involved, and the activities help trainees focus on planning and solving problems

View Answer

Answer: Correct – True

Q41: Management gets information about its salespeople in several ways. The most important source is

View Answer

Answer: the sales report

Q42: Management had decided to crash a project in order to avoid penalty payments for late deliveries. Additional cost are expected. To crash the project either overtime or additional resources should be assigned to

View Answer

Answer: activities on the critical path beginning with the longest time duration activities

Q43: Management information systems (MIS)

View Answer

Answer: use the transaction data to produce information needed by managers to run the business

Q44: Management must think hard about which it should try to build into stars, and which should be phased out

View Answer

Answer: question marks

Q45: Management reserves are used to handle which type of risk

View Answer

Answer: Unknown unknowns

Q46: Management sets standards that state the amount each salesperson should sell and how sales should be divided among the company’s products with___

View Answer

Answer: sales quotas

Q47: Manager (operations) of a manufacturing factory is planning to set the production target for the month of July (2005). He uses first-order exponential smoothing technique to forecast the demand. Actual and forecasted demand for last four months (in 2005) is as follows:
Month
March
Apr
May
June Forecast
52.o
43.s
44.s
47.8 Actual
4o.o
45.o
49.2
52.o
The demand forecast for the month of July (2005) would be

View Answer

Answer: 50.7

Q48: Managerial development is a special approach to organizational change in which the employees themselves formulate the change that is required and implement it

View Answer

Answer: Wrong – False

Q49: Managers are exposed to learning opportunities whilst doing their jobs, if this informal learning is used as a formal process then it is regarded as___

View Answer

Answer: management development

Q50: Managers at the level typically have principal responsibilities for developing environmental analysis and forecasting, establishing business objectives and developing business plans prepared by staff groups

View Answer

Answer: Business D

Q51: Managers at the___level typically have principal responsibilities for developing environmental analysis and forecasting, establishing business objectives and developing business plans prepared by staff groups

View Answer

Answer: Business

Q52: Managers at Wayzata Communications, an Internet service provider, want access to a continual flow of information about their market — available whenever they need it. Wayzata managers need a(n)

View Answer

Answer: marketing information system

Q53: Managers can use work standards in which of the following ways

View Answer

Answer: Scheduling

Q54: Managers following a performance management approach to appraisals will usually meet with employees on a___basis

View Answer

Answer: weekly

Q55: Managers following a traditional performance appraisal system will typically meet with employees on a___basis

View Answer

Answer: yearly

Q56: Managers must be trained to guard against all of the following types of unintended negative consequences of involvement in strategy formulation EXCEPT

View Answer

Answer: Managers must be trained to disregard the productivity-reward relationship since strategy implementation makes it invalid

Q57: Managing diversity, on the other hand, is strategically driven, and brings a non pragmatic orientation

View Answer

Answer: Wrong – False

Q58: Managing service productivity can take place when a company increases the quality of their service by giving up some of their output

View Answer

Answer: Correct – True

Q59: Mandatory alternative dispute resolution agreements require___

View Answer

Answer: applicants to agree to arbitrate certain legal disputes related to employment or dismissal

Q60: Mandy purchases 68.2 shares of a mutual fund for USD1,500. Cassie’s purchase of these shares contributes USD1,500 to which magnitude in the identity Y = C + I + G

View Answer

Answer: None of the above are correct.—a. Cb. Ic. G

Q61: Manipulating the independent variable by varying the type on the independent variable that is presented to the different comparison groups is known as___

View Answer

Answer: Type technique

Q62: Manpower inventory involves___

View Answer

Answer: the classification of characteristics of personnel in an organisation, in addition to counting their number

Q63: Manpower inventory is___

View Answer

Answer: the data collected about the present employees of an organization

Q64: Manpower needs, if planned properly, in terms of profile required, numbers, time and place, will give the Company mileage over competitors in terms of consistency in output

View Answer

Answer: Correct – True

Q65: Manual activity sequencing is most effective in the planning of

View Answer

Answer: Small projects

Q66: Manual filing systems, electronic text databases, and project management software that allow team members to share information about the project are examples of

View Answer

Answer: An information retrieval system

Q67: Manufactured materials and parts are sold directly to___Price and service are the major marketing factors; branding and advertising tend to be less important

View Answer

Answer: industrial users

Q68: Manufacturers are constantly tempted to move from exclusive or selective distribution to more intensive distribution in order to___coverage and sales

View Answer

Answer: increase

Q69: Manufacturers’ brands have long dominated the retail scene. In recent times, however, an increasing number of retailers and wholesalers have created their own___(or store brands)

View Answer

Answer: private brands

Q70: Many a times in the organizations, the schemes that reward employees for their better performance, fail because

View Answer

Answer: The link between extra pay and performance is unclear

Q71: Many companies are moving to a new level in creating value for their customers. They are developing and delivering total customer experiences. Whereas products are tangible and services are intangible, experiences are___

View Answer

Answer: memorable

Q72: Many customer loyalty programs are designed to generate repeat purchases rather than committed customers

View Answer

Answer: Correct – True

Q73: Many firms use temporary hiring as a way to give prospective employees a trial run before hiring them as full-time workers

View Answer

Answer: Correct – True

Q74: Many relational DBMSs can automatically enforce Delete:Cascade rule of referential integrity using

View Answer

Answer: triggers

Q75: Many salespeople do not handle the closing step of the selling process well

View Answer

Answer: Correct – True

Q76: Many seasoned employers are suspect of the functional resume because they assume that candidates who use it are trying to hide something

View Answer

Answer: True – Answer

Q77: Marcus, an HR manager for Samsung, must decide what positions the firm should fill in the next six months., which means Marcus is currently working on___

View Answer

Answer: personnel planning

Q78: Marginal product is

View Answer

Answer: c. the extra output obtained from employing an additional unit of a factor

Q79: Marginal utility curve of a consumer is also his

View Answer

Answer: demand curve

Q80: Marie Boyd has been hired by Barnum Hotels to manage staffing for the regional hotel chain. Barnum intends to open two new hotels within the next three years and will have many job positions to fill. Historically, employee turnover is high at Barnum as employees remain with the company for one or two years before quitting. Marie realizes that Barnum needs to make significant changes in its personnel strategy in order to meet the company’s goals for the future and improve employee retention rates. All of the following questions are relevant to Marie’s decision to fill top positions at the new hotels with internal candidates EXCEPT___

View Answer

Answer: What percentage of employers in the service industry use succession planning?

Q81: Marie Boyd has been hired by Barnum Hotels to manage staffing for the regional hotel chain. Barnum intends to open two new hotels within the next three years and will have many job positions to fill. Historically, employee turnover is high at Barnum as employees remain with the company for one or two years before quitting. Marie realizes that Barnum needs to make significant changes in its personnel strategy in order to meet the company’s goals for the future and improve employee retention rates. Which of the following, if true, best supports Marie’s plan to centralize Barnum’s recruitment efforts

View Answer

Answer: EEO selection violations have occurred in the past when hiring responsibilities were given to Barnum managers at each individual hotel

Q82: Marie Boyd has been hired by Barnum Hotels to manage staffing for the regional hotel chain. Barnum intends to open two new hotels within the next three years and will have many job positions to fill. Historically, employee turnover is high at Barnum as employees remain with the company for one or two years before quitting. Marie realizes that Barnum needs to make significant changes in its personnel strategy in order to meet the company’s goals for the future and improve employee retention rates. Which of the following, if true, best supports the argument that a scatter plot is the most appropriate tool for Marie to use in estimating future personnel needs

View Answer

Answer: The size of the two new Barnum hotels will be similar to the chain’s other hotels

Q83: Marie Boyd has been hired by Barnum Hotels to manage staffing for the regional hotel chain. Barnum intends to open two new hotels within the next three years and will have many job positions to fill. Historically, employee turnover is high at Barnum as employees remain with the company for one or two years before quitting. Marie realizes that Barnum needs to make significant changes in its personnel strategy in order to meet the company’s goals for the future and improve employee retention rates. Which of the following, if true, best supports the argument that Marie should implement a computerized skills inventory database

View Answer

Answer: Barnum executives would like to transfer the firm’s most qualified employees to the new hotels to fill supervisory positions

Q84: Marie Boyd has been hired by Barnum Hotels to manage staffing for the regional hotel chain. Barnum intends to open two new hotels within the next three years and will have many job positions to fill. Historically, employee turnover is high at Barnum as employees remain with the company for one or two years before quitting. Marie realizes that Barnum needs to make significant changes in its personnel strategy in order to meet the company’s goals for the future and improve employee retention rates. Which of the following, if true, most likely undermines Marie’s decision to fill top positions with inside candidates

View Answer

Answer: Barnum needs to head in a different direction with innovative ideas if it is to remain competitive with other hotel chains

Q85: Mario hopes to be promoted to the head of his department next year. In the meantime, he has been assigned to spend a year as an assistant to the current department head. Which type of training is most likely being used in this example

View Answer

Answer: coaching method

Q86: Mark Caffrey, vice president of sales at Samson Pharmaceuticals, manages a sales team of ten employees. Members of Mark’s sales force vary in experience level. Four members of the sales team have worked at Samson for less than one year. The other six salespeople have been with Samson anywhere from three to seven years. Mark recently received the annual sales report and noticed that sales have been dropping steadily over the last year. Mark is considering the idea of providing training to his sales team as a way to boost sales. All of the following questions are relevant to Mark’s decision to implement a training program for his sales team EXCEPT___

View Answer

Answer: What methods are used for recruiting and interviewing individuals for sales positions?

Q87: Mark Caffrey, vice president of sales at Samson Pharmaceuticals, manages a sales team of ten employees. Members of Mark’s sales force vary in experience level. Four members of the sales team have worked at Samson for less than one year. The other six salespeople have been with Samson anywhere from three to seven years. Mark recently received the annual sales report and noticed that sales have been dropping steadily over the last year. Mark is considering the idea of providing training to his sales team as a way to boost sales. Which of the following undermines the argument that the drop in Samson’s sales can be solved through training

View Answer

Answer: Samson recently eliminated its long-standing policy of paying salespeople commissions on top of base salaries, which angered employees

Q88: Mark the option which does not form a component of a communication process model

View Answer

Answer: Arguments

Q89: Marketers are sometimes accused of deceptive practices that lead consumers to believe they will get more value than they actually do___includes practices such as falsely advertising “factory” or “wholesale” prices or a large price reduction from a phony high retail price

View Answer

Answer: Deceptive pricing

Q90: Marketers argue that most companies avoid deceptive practices because

View Answer

Answer: such practices harm their business in the long run

Q91: Marketers need to position their brands clearly in target customers minds. They can position brands at any of three levels. At the lowest level, they can position the brand on___

View Answer

Answer: product attributes

Q92: Marketers need to position their brands clearly in target customers’ minds. The strongest brands go beyond attribute or benefit positioning. They are positioned on___

View Answer

Answer: strong beliefs and values

Q93: Marketers use___telephone marketing to sell directly to consumers and businesses

View Answer

Answer: outbound

Q94: Marketing channels are sets of interdependent organizations involved in the process of making a product or service available for use or consumption

View Answer

Answer: Correct – True

Q95: Marketing efforts focused on a firm’s current customers are generally termed___

View Answer

Answer: relationship marketing

Q96: Marketing efforts, which include public health campaigns to reduce smoking, alcoholism, drug abuse, and overeating are called___

View Answer

Answer: social marketing

Q97: Marketing is the process of managing exchange

View Answer

Answer: Correct – True

Q98: Marketing managers can search the Internet for secondary data by using

View Answer

Answer: All of these—A. a popular Internet subject directory like Yahoo. B. a library Internet subject directory like INFOMINE. C. a powerful Internet search engine like Google. D. a relevant database that is accessed by using software at the website where the database is located. E. all of these

Q99: Marketing managers should be able to explain the kinds of problems they are facing and the kinds of marketing research information that will help them make decisions

View Answer

Answer: Correct – True

Q100: Marketing relationships are: Select correct option

View Answer

Answer: Intended to deliver long-term customer satisfaction