Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Q1: In motor car manufacturing the following type of information is tactical

View Answer

Answer: Assessing competitor car

Q2: In MRP (Materials Requirements Planning) the Bill of Materials is

View Answer

Answer: The product structure showing where common parts are used

Q3: In MRP-1, manufacturing cycle of finished product is

View Answer

Answer: Long

Q4: In national income accounting, we use which of the following pairs of terms interchangeably

View Answer

Answer: public saving and “government tax revenue minus government spending”

Q5: In negotiating with functional department managers, project managers often find themselves using what two-party conflict management approach

View Answer

Answer: Lose-Lose

Q6: In negotiating with functional managers, project managers often find themselves using what two-party conflict management approach

View Answer

Answer: Lose-LoseAs both of them has to give in a little

Q7: In new product planning process___is the first stage

View Answer

Answer: Idea generation

Q8: In Nolan’s stage model of the evolution of IS/IT within businesses, the Initiation stage is characterised by

View Answer

Answer: low expenditures for data processing

Q9: In object-oriented analysis we evolve the requirements use-case model into the analysis use-case model by performing all of the following steps, except

View Answer

Answer: identify, define, and document new data stores

Q10: In one line of research, aggression has been measured in terms of whether an inflated plastic doll was punched or not. Such a measure is referred to as___

View Answer

Answer: an analogue

Q11: In order for a linear programming problem to have a unique solution, the solution must exist

View Answer

Answer: at the intersection of two or more constraints

Q12: In order to anticipate your management’s approval of the amount of risk you plan to take on with your chosen project approach, you would use

View Answer

Answer: The utility theory(What is utility theory)

Q13: In order to compose your resume to impress prospective employers, occasionally use the word “I.”

View Answer

Answer: False – Answer

Q14: In order to contribute to sustained competitive advantage, firm resources should be___

View Answer

Answer: All of these—s/b—All of these—A. valuable and rare B. not subject to perfect imitation C. without strategically relevant resources D. all of these

Q15: In order to determine the p-value, it is unnecessary to know the level of significance

View Answer

Answer: Correct – True

Q16: In order to let the project sponsor know the percentage of cost variance of your project, you calculate

View Answer

Answer: BCWP/ACWP

Q17: In our model of decision making under different conditions, what is the difference between risk and uncertainty

View Answer

Answer: Under risk, choices are clear and the chances of different outcomes can be measured; under uncertainty, neither applies

Q18: In outstanding companies, people at all levels, including top management

View Answer

Answer: stay close to customers

Q19: In PAIBOC analysis B stands for what among the follwing

View Answer

Answer: Benefits

Q20: In parallel conversion, both the old and the new system are operated for some time period

View Answer

Answer: True – Answer

Q21: In perfect competition there is large number of sellers

View Answer

Answer: Large number of sellers means every seller is selling a small amount in relative sense

Q22: In performing a payback analysis, one does not need to adjust costs and benefits for the time value of money

View Answer

Answer: False – Answer

Q23: In planning your resources for a new building project you are working with an engineering firm, a construction management firm and a general contractor. You are mindful that the general contractor will have to manage several sub-contractors over the next 9 months and that the structural and civil engineers will need to communicate frequently. You must select the best reporting relationships among the parties. This is an example of

View Answer

Answer: Project interface planning

Q24: In preparing for a team meeting you want to let the team know how they are doing on the project schedule over all. You calculate the task achievements as follows: planning has a BCWS of USD20,000 and a BCWP of USD25,000, testing has a BCWS of USD17,000 and BCWP of USD15,000, and design has a BCWS of USD34,000 and a BCWP of USD42,000. As a whole your project is

View Answer

Answer: 15percent ahead of schedule

Q25: In project communications, the sender is responsible for

View Answer

Answer: Making the information clear, unambiguous, and complete so that the receiver can receive it correctly.

Q26: In project management, the___is the set of project portfolio options that offers either a maximum return for every given level of risk or the minimum risk for every level of return

View Answer

Answer: efficient frontier

Q27: In quasi-experimental research designs, causal interpretations can be made___

View Answer

Answer: Only when rival explanations have been shown to be implausible

Q28: In reference to recruitment and selection, what legislation has precedence over all other legislations

View Answer

Answer: constitutional law

Q29: In regards of a cost baseline all of the following is true except

View Answer

Answer: It can be easily created and updated as necessary

Q30: In regards to on-campus recruiting, which of the following is most likely to help sell the employer to the interviewee

View Answer

Answer: sincerity of the recruiter

Q31: In research, something that does not “vary” is called a___

View Answer

Answer: constant

Q32: In reviewing your earned value reports you notice that your application integration testing is moving along 20percent ahead of schedule. You realize that you can have them test some of the enhancements, thereby improving the quality of the product, while staying on schedule and within budget. This is an example of

View Answer

Answer: Overall change control

Q33: In role playing, the use case scenarios are acted out by the participants

View Answer

Answer: True – Answer

Q34: In rolling out your company’s newest product, you decided to use manufacturers’ representatives as your sales agents. Part of your___was to establish territories based upon counties per state

View Answer

Answer: trade-relations mix

Q35: In schedule development, mathematical analysis often produces a preliminary earlystart schedule that shows peaks and valleys in the resource requirements. Resource Leveling done to take care of this issue may result in all the following except

View Answer

Answer: Reduction in project cost

Q36: In schedule development, you create a distribution of probable results for each activity and use it to calculate distribution of probable results for the total project. The technique that you are using is

View Answer

Answer: Monte Carlo Analysis

Q37: In sentences where the verb is the doer of the action, the verbs are called

View Answer

Answer: Passive

Q38: In service marketing, the most important link to the customer is known as: Select correct option

View Answer

Answer: Good word-of-mouth communication

Q39: In SET protocol a customer encrypts credit card number using

View Answer

Answer: Banks public key

Q40: In SET protocol a customer sends a purchase order

View Answer

Answer: using digital Signature system

Q41: In single-case research, “baseline” refers to___

View Answer

Answer: The rate of response established prior to the experimental intervention

Q42: In small companies

View Answer

Answer: salespeople often do what marketing research gets done

Q43: In software acquisition, the term ‘bespoke’ means

View Answer

Answer: software that is developed by software houses to meet a specific organisation’s requirements.software developed internally by an organisation to help solve business problems

Q44: In statistical analysis, the burden of proof lies traditionally with

View Answer

Answer: the alternative hypothesis

Q45: In stock exchange operations, when the speculator buys the right to sell a Certain number of shares on an agreed date at a specified time it is known as

View Answer

Answer: call option

Q46: In strategic thinking how long is the long term approximately

View Answer

Answer: More than 5 years

Q47: In Succession Planning, employers select suitable potential successors for those vacant positions

View Answer

Answer: Correct – True

Q48: In systems design, the analyst specifies the detailed computer-based solution

View Answer

Answer: True – Answer

Q49: In taking over a failing project you hold a status meeting and find that the IS department and the business operations representatives are avoiding each other. You realize that before moving on you need to do some team building. The type of behavior that the IS and operations people are demonstrating is

View Answer

Answer: Withdrawal

Q50: In taking over a failing project you hold a status meeting where the marketing person and the finance person get into a heated discussion, each trying to push their viewpoint on the other without listening. You realize that before moving on you need to do some conflict resolution. The type of behavior that the marketing and finance people are demonstrating is

View Answer

Answer: Forcing

Q51: In Tamil Nadu the Branch office of trade mark registry is situated in

View Answer

Answer: Madras

Q52: In testing the difference between two population means using two independent samples, we use the pooled variance in estimating the standard error of the sampling distribution of the sample mean difference if the populations are normal with equal variances

View Answer

Answer: Correct – True

Q53: In the AIDA plan, at the Interest phase, you explain the relevance of your message to the audience

View Answer

Answer: True – Answer

Q54: In the Atkinson model of project success, a project’s impact to the surrounding community would be classified as

View Answer

Answer: a stakeholder benefit

Q55: In the BCG approach, are high-share, high-growth businesses or products. They need heavy investment to finance rapid growth. When their growth slows down, they turn into

View Answer

Answer: stars; cash cows

Q56: In the body of a proposal, the section titled “Proposed Approach” contains the work plan

View Answer

Answer: False – Answer

Q57: In the business impacting IS Strategy approach

View Answer

Answer: IS strategy formulated according to business objectives

Q58: In the close of a routine request, you should thank the reader “in advance” for cooperating

View Answer

Answer: False – Answer

Q59: In the closing phase of your project, a number of administrative issues must be completed. A concern is to assess project effectiveness. One way to accomplish this task is to—

View Answer

Answer: Hold a performance review

Q60: In the Coen Brothers’ movie The Hudsucker Proxy the board of directors picks someone to run the company who they believe will make poor decisions. If things turn out as they plan

View Answer

Answer: the price of a share of stock in the Hudsucker corporation should decline as the demand for shares falls

Q61: In the communication process, a communication barrier or noise refers to the same phenomenon

View Answer

Answer: True – Answer

Q62: In the context of circular flow of income and expenditure which of the following statements is not correct

View Answer

Answer: Firms sell factors of production to households

Q63: In the context of validating existing personnel selection systems, the most rigorous type of validity is___

View Answer

Answer: Synthetic validity

Q64: In the contract for your project, the time schedules and deliverables in each phase are clearly specified. From a project perspective, this is a(an)

View Answer

Answer: Constraint

Q65: In the Delphi technique a number of partners and professional staff (experts) who are familiar with the firm’s___each prepare a forecast

View Answer

Answer: long- and short-term plans

Q66: In the experimental method, researchers compare the responses of two or more groups that are similar even on the characteristic being tested

View Answer

Answer: Wrong – False

Q67: In the first attempt in resource leveling the project schedule, what would you expect to occur

View Answer

Answer: For the number of required resources to increase during certain time periods of the project.b. For the number of required resources to decrease during certain time periods of the project.c. For the overall project duration to increase.—all of these

Q68: In the following network logic diagram start dates are defined as early morning, finish dates are evening.
If tasks are scheduled to begin at early start date, what is true

View Answer

Answer: Activity B has a total float of 10 d

Q69: In the graph shown assignment mcq above, a given increase in price would result in the largest increase in total revenue on which demand curve

View Answer

Answer: D3

Q70: In the graph shown, which of the demand curve is most elastic at point A? assignment mcq

View Answer

Answer: D1

Q71: In the introduction, you should not acknowledge limitations that might lead readers to question results

View Answer

Answer: False – Answer

Q72: In the language of macroeconomics, investment refers to

View Answer

Answer: the purchase of new capital

Q73: In the late summer of 2005 some regions of the country were suffering from drought. What effect would we expect this to have on the stock of companies such as John Deere that manufacture farm equipment

View Answer

Answer: decrease the demand for existing shares of the stock, causing the price to fall

Q74: In the loanable funds model, an increase in an investment tax credit would create a

View Answer

Answer: shortage at the former equilibrium interest rate. This shortage would lead to a rise in the interest rate

Q75: In the long run zero substitutability between the factor inputs is a feature of

View Answer

Answer: Input output isoquant

Q76: In the market for loanable funds, the interaction of the demand for, and supply of, loanable funds determines the equilibrium level of

View Answer

Answer: the real interest rate

Q77: In the middle of the decision-making hierarchy is the___level

View Answer

Answer: Business

Q78: In the monopoly market structure, new firms

View Answer

Answer: Cannot profitably enter the industry, even in the long run

Q79: In the national income accounting identity showing the equality between national saving and investment, what are the algebraic expressions for private saving and public saving

View Answer

Answer: Private saving is Y – C – T, Public Saving is T – G

Q80: In the observation method, researchers try to see or record what the subject does naturally

View Answer

Answer: Correct – True

Q81: In the phase sequence defined by project life cycles, a phase is not begun until all deliverables are approved from the preceding phase

View Answer

Answer: Wrong – False

Q82: In the probabilistic model, increasing the service level will

View Answer

Answer: Increase the cost of the inventory policy

Q83: In the procurement phase, which of the following is NOT a resource used to conduct research on technical alternatives

View Answer

Answer: vendor qualifications

Q84: In the relationship between course and faculty, the course entity would be

View Answer

Answer: the child

Q85: In the resource-based view of strategy, what type of strategic capabilities are the source of sustainable competitive advantage

View Answer

Answer: Strategic capabilities which are valuable to buyers, rare, robust and non- substitutable

Q86: In the second pass through your draft, look at its style and readability

View Answer

Answer: True – Answer

Q87: In the second stage of short run production

View Answer

Answer: elasticity of production is less than one but greater than zero

Q88: In the short run, a monopolist will always shut down when

View Answer

Answer: Total cost is greater than total revenue at all output levels

Q89: In the short run, how will a profit-maximizing monopolist react if its marginal cost suddenly increases? It will

View Answer

Answer: Restrict output to extract a higher price from customers

Q90: In the small closed economy of San Lorena, the currency is the denar. Statistics for last year show that private saving was 60 billion denars, taxes were 80 billion denars, government purchases of goods and services were 70 billion denars, there were no transfer payments by the government, and GDP was 400 billion denars. What were consumption and investment in San Lorena

View Answer

Answer: 260 billion denars, 70 billion denars

Q91: In the so-called battle of the brands between manufacturers’ and private brands,___have many advantages. They control what products they stock, where they go on the shelf, and which ones they will feature in local circulars

View Answer

Answer: retailers

Q92: In the stress interview you might be subjected to long periods of silence

View Answer

Answer: True – Answer

Q93: In the three-step writing process, as a general rule, use roughly half your time for planning

View Answer

Answer: True – Answer

Q94: In the three-step writing process, as a general rule, use roughly half your time for writing the document

View Answer

Answer: False – Answer

Q95: In the Traditional Approach, which one of the following remains constant

View Answer

Answer: None of the above.—s/b—None of these—(a) Cost of Equity (b) Cost of Debt (c) WACC (d) None of the above

Q96: In the United States, audiences are usually concerned with ethical matters

View Answer

Answer: False – Answer

Q97: In the yardstick approach, you establish criteria against which you measure all possible solutions to a problem

View Answer

Answer: True – Answer

Q98: In the___method, a manager is presented with a written description of an organizational problem to diagnose and solve

View Answer

Answer: case study

Q99: In the___the trainee is given an opportunity to handle and observe the job by doing it themselves

View Answer

Answer: On-the-job training

Q100: In this technique, the members of a panel of experts respond to questions and to each other until reaching agreement on an issue

View Answer

Answer: Brainstorming