Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Q1: In a transportation problem, when the number of occupied routes is less than the number of rows plus the number of columns -1, we say that the solution is

View Answer

Answer: Degenerate

Q2: In a turbulent and competitive free enterprise environment, a firm will succeed only if it takes a(n)___stance towards change

View Answer

Answer: Proactive

Q3: In a typical JRP session, project sponsor plays the role of leader or facilitator

View Answer

Answer: False – Answer

Q4: In a typical sales force, the top 30 percent of the salespeople may bring in___percent of the sales

View Answer

Answer: 60

Q5: In a typical sales force, the top 30 percent of the salespeople might bring in 60 percent of the sales

View Answer

Answer: Correct – True

Q6: In a weak matrix organization, functional managers are usually responsible for

View Answer

Answer: Monitoring personnel performance

Q7: In a Weak Matrix organization, the role of a project manager is that of a

View Answer

Answer: coordinator and expeditor

Q8: In a zero-sum game

View Answer

Answer: what one player wins, the other loses

Q9: In adding e-commerce, a brick-and-click company need not worry about backlash from retailers, brokers, agents, or other intermediaries

View Answer

Answer: Wrong – False

Q10: In addition to

View Answer

Answer: performing financial intermediation, banks are important in that they help create a medium of exchange

Q11: In addition to consumer forums which one of the following looks after the interests of consumers

View Answer

Answer: M.R.T.P

Q12: In addition to identifying the specific duties associated with a job, a job analysis should also seek to identify the___

View Answer

Answer: b and c only—b. order of importance c. frequency of occurrence

Q13: In addition to psychological analysis employers can use___designed to measure our capacity to perform in a particular way

View Answer

Answer: aptitude tests

Q14: In additional to the traditional four Ps, the services marketing mix includes people, physical evidence and

View Answer

Answer: process

Q15: In all cultures businesspeople appreciate directness because it saves the time of busy people

View Answer

Answer: False – Answer

Q16: In an automobile company for which you are the project manager, the allowable standard deviation for a product required from the contractor is within 0.002. inches. However, while examining the product, you find out that the standard deviation is slightly more than 0.002. inches. You believe that the deviation is very small and hence, acceptable. In this case you must

View Answer

Answer: Document the lower quality level, ask the contractor for explanation and try to find a solution

Q17: In an economic downturn, training budgets are likely to be cut and the case for training needs to be strongly made. Recent research by Anderson (2007) has confirmed previous findings that relatively few organizations perform thorough evaluations. Why could this be

View Answer

Answer: Managers do not want to be associated with a training programmed that could be assessed as a waste of resources

Q18: In an era of delayered organizations, outsourced work, and changing skill requirements, which of the following is likely to become more important for individuals to do

View Answer

Answer: Networking

Q19: In an experimental research study, the primary goal is to isolate and identify the effect produced by the___

View Answer

Answer: Independent variable

Q20: In another study you have a standard deviation of 12, a mean of 20 and a sample size of 50. What is the standard error

View Answer

Answer: 1.7

Q21: In any downsizing initiative it is important to

View Answer

Answer: All of these—a) attend to rumours b) make expectations clear c) allow time for grieving d) All of these

Q22: In applying Vogel’s approximation method to a profit maximization problem, row and column penalties are determined by

View Answer

Answer: finding the difference between the two highest unit costs in each row and column

Q23: In asking for a recommendation from someone with whom you have not had contact for some time, include the following information except

View Answer

Answer: All of these should be included—any special events that might bring a clear, favourable picture to mind.the dates of the association.the nature of the relationship

Q24: In assigning your new project to you, the program manager tells you that this is a very high visibility project and that executive management will be following your progress very closely with particular interest in use of the pyrotechnics that will be involved. This information is valuable input for your

View Answer

Answer: Communication management plan

Q25: In bad-news messages, it’s not what you say but how you say it

View Answer

Answer: True – Answer

Q26: In Bandura’s model, the situation where an individual enlists someone else to help change some aspect of their life is called

View Answer

Answer: proxy agency

Q27: In BCG matrix, what is the label of horizontal axis

View Answer

Answer: Business strategy

Q28: In BCG Matrix, what is the label of the Horizontal Axis

View Answer

Answer: Relative Market Share

Q29: In BCG Matrix, what is the label of the Vertical Axis

View Answer

Answer: Industry Growth Rate

Q30: In BCG matrix, what is the label of vertical axis

View Answer

Answer: Industry growth rate

Q31: In Behavioural Approaches to Job Design which approach adds greater tasks and greater control over the job

View Answer

Answer: Empowerment

Q32: In break-even analysis we assume

View Answer

Answer: Linear relationships

Q33: In business writing, serif typefaces are commonly used for text, while san-serif typefaces are commonly used for headings

View Answer

Answer: True – Answer

Q34: In cases where the data item has a large number of predefine values and screen space is tight, the following GUI control should be used for an input

View Answer

Answer: drop-down list

Q35: In cheque payment protocol, the purchase order form is signed by purchaser using

View Answer

Answer: His private key using his signature hardware

Q36: In communication process the receiver is responsible for

View Answer

Answer: C analyzing the information while the communication is on to ensure that the right information is retained

Q37: In communication, the receiver filter messages based on all but which of the following

View Answer

Answer: Distance

Q38: In communication, which of the following is not a responsibility of the sender

View Answer

Answer: Making sure that the information is received

Q39: In communications management, to assimilate through the mind or senses is the process of

View Answer

Answer: Receiving (Decoding is deciphering a message once assimilated)

Q40: In comparing internal selection with external selection, an advantage of internal selection is that___

View Answer

Answer: Information about internal candidates tends to be more verifiable than information about external candidates

Q41: In competitive markets with low entry barriers, the optimal channel structure will inevitably___over time

View Answer

Answer: change

Q42: In computer terminology information means

View Answer

Answer: Intelligible form

Q43: In conducting hypothesis testing for difference between two means when samples are dependent, the variable under consideration is ; the sample mean difference between n pairs

View Answer

Answer: Correct – True

Q44: In contrast to vending machines, which dispense only products, many companies are using___to dispense information and take orders without direct human aid

View Answer

Answer: kiosks

Q45: In contrast, the___student focuses more narrowly and needs well-defined, sequential steps where the overall picture is developed slowly, thoroughly, and logically

View Answer

Answer: serialist

Q46: In converting a greater-than-or-equal constraint for use in a simplex table, we must add

View Answer

Answer: a surplus and an artificial variable

Q47: In converting an equal constraint for use in a simplex table, we must add

View Answer

Answer: an artificial variable

Q48: In cost monitoring, the s-curve depicts the relation between

View Answer

Answer: Cumulatives value and time

Q49: In crashing the schedule, you would focus on

View Answer

Answer: Accelerating the performance of tasks on the critical path

Q50: In data analysis of the grounded theory approach, the step which focuses on the main idea, developing the story line, and finalizing the theory is called___

View Answer

Answer: Selective coding

Q51: In dealing with the client/customer, the project manager should always –

View Answer

Answer: Develop a friendly, honest, and open relationship

Q52: In deciding to take your product to market, one of the first considerations has to be your channel or channels of distribution. If you decide to sell your product a) in exclusive franchisee operations and b) to mass distributors/retailers concurrently, to the same target market, this may lead to a___

View Answer

Answer: multichannel conflict

Q53: In deciding what you want from your career, you should not consider superficial criteria such as whether you want to work in a big city or a small community

View Answer

Answer: False – Answer

Q54: In defense under some department after 15 years service, person has to retrieve from his post

View Answer

Answer: Compulsory retirement

Q55: In designing the marketing channel, the marketer must understand the service output levels desired by the target customers. Channels produce five service outputs. Which of the following is NOT one of these outputs

View Answer

Answer: Entertainment shopping experience

Q56: In determining sales force size, when a company groups accounts into different size classes and then determines the number of salespeople needed to call on them the desired number of times, it is called the

View Answer

Answer: workload approach

Q57: In earned value terms the “CAP” represents the

View Answer

Answer: Control account plan

Q58: In economics

View Answer

Answer: expected marginal benefit and expected marginal costs are compared to make a choice

Q59: In economics market refers to

View Answer

Answer: Both—a. physical places, such as supermarkets, department stores, shopping malls etc. b. any mechanisms by which buyers and sellers communicate to exchange goods and services

Q60: In economics rational self interest means

View Answer

Answer: individuals try to maximize the expected benefit achieved with a given cost or to minimize the expected cost of achieving a given benefit

Q61: In electronic cheque payments developed, it is assumed that most of the transactions will be

View Answer

Answer: Business to business

Q62: In ethical decision making which statement is acceptable

View Answer

Answer: only in serious cases should economics play a part

Q63: In evaluating historical research sources, external criticism___

View Answer

Answer: Can involve the use of carbon dating and handwriting experts b. Helps determine the validity, trustworthiness or authenticity of a sourcec. Can involve use of historical linguists’ knowledgeable with the writing style of the period —all of these

Q64: In examining the national income accounts of the closed economy of Nepotocracy you see that this year it had taxes of USD100 billion, transfers of USD20 billion, and government purchases of goods and services of USD70 billion. You also notice that last year it had private saving of USD70 billion and investment of USD50 billion. In which year did Nepotocracy have a budget deficit of USD20 billion

View Answer

Answer: last year but not this year

Q65: In GE 9 cell matrix what is the label of the horizontal axis

View Answer

Answer: Industry attractiveness

Q66: In GE 9 Cell Model, what is the label of the Horizontal Axis

View Answer

Answer: Industry Attractiveness

Q67: In general the following statements are true about a project, except when it is

View Answer

Answer: is repeatable

Q68: In general when people discover unethical behaviour in their own company they usually

View Answer

Answer: mind their own business

Q69: In general, a less capital-intensive industry such as a hotel chain would do well with a utilization rate of

View Answer

Answer: 60-70percent

Q70: In general, a marketing researcher should get some problem-specific data before planning a formal research project

View Answer

Answer: Wrong – False

Q71: In general, all project management maturity models agree that an organization that has internalized all necessary project management principles and is actively seeking to move beyond these in innovative ways is___

View Answer

Answer: (project) mature

Q72: In general, product life cycles are becoming shorter and product launch windows are becoming wider

View Answer

Answer: Correct – True

Q73: In general, product life cycles are becoming___and product launch windows are becoming___

View Answer

Answer: shorter, narrower

Q74: In general, those with___dominance are characterized as being spatially oriented, creative, intuitive, and emotional

View Answer

Answer: right-brain

Q75: In her position as an outside field salesperson, Anna Beruk, is the interpersonal arm of her company’s promotion mix

View Answer

Answer: Correct – True

Q76: In his contribution to understanding learning and learning outcomes, Gagne produced six types of learning related to human performance which he called capabilities, but which of the following is correct

View Answer

Answer: All of these—b. Basic learning c. Cognitive strategies d. Motor Skills

Q77: In historical research secondary sources are___

View Answer

Answer: Generally considered less useful than primary sources

Q78: In historical research, data synthesis usually does not include___

View Answer

Answer: Inferring causation based on simple correlation

Q79: In human resource system leadership, occupational health and safety and labour relations are all important elements of___

View Answer

Answer: work environment

Q80: In instantaneous replenishment system, production rate is _

View Answer

Answer: Infinite

Q81: In international product and service marketing it is important to know what different colors mean to different countries

View Answer

Answer: Correct – True

Q82: In international product and service marketing, many banks were afraid to go global and held off for quite a while

View Answer

Answer: Wrong – False

Q83: In Italy people indicate “no” by clasping both hands

View Answer

Answer: False – Answer

Q84: In learning theory, the naturally occurring response is called the

View Answer

Answer: unconditioned response

Q85: In longer messages, the first few paragraphs should establish the following except

View Answer

Answer: recommendations

Q86: In looking at the relationships between coding categories, the relation X is a kind of Y in Spradley’s taxonomy of semantic relations is labeled

View Answer

Answer: Strict inclusion

Q87: In looking at the relationships between coding categories, the relation, “X is a place in Y; X is part of Y” in Spradley’s taxonomy of semantic relations is labeled

View Answer

Answer: Spatial

Q88: In macroeconomics, refers to the purchase of new capital

View Answer

Answer: investment

Q89: In making an investment in a project, investors require compensation for which of the following

View Answer

Answer: Sacrifice of immediate use of cash for consumption or other investments, possibility of inflation and risk

Q90: In many cases today, a major reason to adopt team selling results from changes in___

View Answer

Answer: customers’ buying organizations

Q91: In many instances, direct response television marketing has the advantages of appealing to more than one of the physical senses, being in color, live product demonstrations, and prime-time viewing

View Answer

Answer: Correct – True

Q92: In marketing research, a population is a part of the relevant sample

View Answer

Answer: Wrong – False

Q93: In Maslow’s hierarchy of needs, self-actualization means self-fulfillment, growth and

View Answer

Answer: affection

Q94: In MM-Model, irrelevance of capital structure is based on

View Answer

Answer: Arbitrage Process

Q95: In most cases, it is more cost effective for firms to hire contingent workers through a temp agency than to hire comparable permanent employees

View Answer

Answer: Wrong – False

Q96: In most cases, job applicants view concise job advertisements as more attractive and credible than lengthy ads with too many details about a job

View Answer

Answer: Wrong – False

Q97: In most___situations, one company licenses another company’s well-known brand to use in combination with its own

View Answer

Answer: co-branding

Q98: In motor car manufacturing the following type of information is operational

View Answer

Answer: Scheduling production

Q99: In motor car manufacturing the following type of information is statutory

View Answer

Answer: Computing sales tax collected

Q100: In motor car manufacturing the following type of information is strategic

View Answer

Answer: Decision on introducing a new model