Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Q1: If a financial services company uses e-business to offer a more competitive rate online for loans or savings, this is a strategic approach to e-business___

View Answer

Answer: Creating new opportunities

Q2: If a finding is statistically significant one must also interpret the data, calculate an effect size indicator, and make an assessment of practical significance

View Answer

Answer: Correct – True

Q3: If a firm is practicing___, the firm is training and effectively motivating its customer-contact employees and all of the supporting service people to work as a team to provide customer satisfaction

View Answer

Answer: Internal marketing

Q4: If a firm is practicing___, the firm is training and effectively motivating its customercontact employees and all of the supporting service people to work as a team to provide customer satisfaction

View Answer

Answer: Internal marketing

Q5: If a maximization problem has an objective function of 8×1 + 6×2 , which of the following corner points is the optimal solution

View Answer

Answer: (3,3)

Q6: If a message is written well, the channel and medium will not affect its effectiveness

View Answer

Answer: False – Answer

Q7: If a method needs to be invoked in response to a message sent by another class, the method should be declared public

View Answer

Answer: True – Answer

Q8: If a minimization problem has an objective function of 2×1 + 5×2 , which of the following corner points is the optimal solution

View Answer

Answer: (2,0)

Q9: If a model can be applied successfully by people in all areas and levels of an organization, it is said to possess the trait of

View Answer

Answer: ease of use

Q10: If a null hypothesis about a population mean μ is rejected at the 0.025 level of significance, it must be rejected at the 0.01 level

View Answer

Answer: Wrong – False

Q11: If a perfectly competitive industry is monopolized, consumer surplus

View Answer

Answer: Can be expected to increase

Q12: If a project has an 80percent chance of having the scope defined by a certain date and a 70percent chance of obtaining approval for the scope by a certain date, what is the probability of both events occurring

View Answer

Answer: 56percent

Q13: If a project needs to be terminated early, then you will have to do

View Answer

Answer: Contract Closeout

Q14: If a property depreciates by the same amount every year, it is called

View Answer

Answer: Straight Line Depreciation

Q15: If a reform of the tax laws encourages greater saving, the result would be

View Answer

Answer: lower interest rates and greater investment

Q16: If a research finding is statistically significant, then___

View Answer

Answer: The observed result is probably not due to chance

Q17: If a researcher takes a large enough sample, he/she will almost always obtain

View Answer

Answer: statistically significant results

Q18: If a salesperson encounters a question he or she cannot answer when attempting to sell a new information system to a large corporate client, he or she will probably rely on a___for assistance

View Answer

Answer: technical support person

Q19: If a salesperson’s position demands creative selling (such as in selling an airplane or insurance), their position is classified as being one of a(n)

View Answer

Answer: order getter

Q20: If a share of stock in Dell sells for USD70, the retained earnings per share are USD5, and the dividend per share is USD2, then the price-earnings ratio is 10

View Answer

Answer: Correct – True

Q21: If a share of stock in Skylight Chili sells for USD75, the retained earnings per share are USD5, and the dividend per share is USD2, then the price-earnings ratio is 15

View Answer

Answer: Wrong – False

Q22: If a teacher is trying to prove that new method of teaching math is more effective than traditional one, he/she will conduct a

View Answer

Answer: one-tailed test

Q23: If a test measures a single construct then

View Answer

Answer: The items should correlate with the total score

Q24: If a test was generally very easy, except for a few students who had very low scores, then the distribution of scores would be___

View Answer

Answer: Negatively skewed

Q25: If a university sets up a web-based information system that faculty could access to record student grades and to advise students, that would be an example of a/an

View Answer

Answer: intranet

Q26: If all persons had identical preferences and productivity factors (ability, skill level, education, experience, e(c.), the highest paying jobs would be the most

View Answer

Answer: Easily learned

Q27: If all planned work has been completed or earned, what is the schedule variance

View Answer

Answer: Wrong – False

Q28: If all sub-systems are optimised then the total system must be optimised

View Answer

Answer: Wrong – False

Q29: If an activity’s optimistic time is 4 weeks, its realistic time is 6 weeks, and its pessimistic time is 8 weeks, then its estimated time would be 6 weeks

View Answer

Answer: Correct – True

Q30: If an economy is closed and if it has no government, then

View Answer

Answer: national saving = private saving

Q31: If an employer fails to train an employee adequately and an employee subsequently harms a third party, the court could find the employer liable for___

View Answer

Answer: negligent training

Q32: If an increase in the price of product X shifts the demand for product Y rightward and, conversely, if a decrease in the price of X shifts demand for Y leftward then

View Answer

Answer: X and Y are substitute products

Q33: If an organization that currently is managing a vast and well-balanced portfolio of projects decides on a new strategic direction, it will initially face the problem of

View Answer

Answer: out-of-sync projects and portfolios

Q34: If an SBU were to be characterized as one that showed low-growth and had a low-share of the business and products in its industry, this SBU would be classified as a according to the BCG growth-share matrix

View Answer

Answer: Dog

Q35: If at some interest rate desired investment is USD400 billion, desired private saving is USD600 billion, and the budget deficit is USD300 billion, is there a surplus or a shortage in the market for loanable funds? What does this imply would happen to interest rates

View Answer

Answer: There is a shortage. The interest rate will rise

Q36: If Average cost (AC) is falling then

View Answer

Answer: marginal Cost (MC) less than Average Cost (AC)

Q37: If Canada goes from a large budget deficit to a small budget deficit, it will

View Answer

Answer: increase public saving and so shift the supply of loanable funds right

Q38: If capital inputs are measured along the vertical axis and labour inputs are measured along the vertical axis then upper ridge line denotes

View Answer

Answer: the points where marginal product of labour is one

Q39: If Congress increased the tax rate on interest income, investment

View Answer

Answer: and saving would decrease

Q40: If Congress instituted an investment tax credit

View Answer

Answer: it would make buying capital goods more desirable, so the demand for loanable funds would shift

Q41: If Congress instituted an investment tax credit, the demand for loanable funds would shift rightward

View Answer

Answer: Correct – True

Q42: If Congress instituted an investment tax credit, the equilibrium quantity of loanable funds would

View Answer

Answer: rise

Q43: If Congress instituted an investment tax credit, the interest rate would

View Answer

Answer: rise and saving would rise

Q44: If consumers reduced their spending, what would happen to the interest rate and investment

View Answer

Answer: The interest rate would fall so investment would rise

Q45: If cost variance is negative, but schedule variance is positive, then this indicates

View Answer

Answer: The project is over budget and ahead of schedule

Q46: If course is an object class, then a Systems Analysis course is an object instance

View Answer

Answer: True – Answer

Q47: If each salesperson at Stahl, Inc., can make 1,500 sales calls per year, based on the information in question #125, approximately how many salespeople will be needed

View Answer

Answer: 41

Q48: If each unit of output can be sold at a price of £5 and incurs variable costs which are constant at £3 per unit, and if the fixed costs already incurred are £15,000, then the break-even output is

View Answer

Answer: 7,500 units

Q49: If ending Work-in-Process Inventory is understated

View Answer

Answer: Cost of Goods Manufactured will be overstated

Q50: If federal tax rates increased, what would happen to the interest rate on municipal bonds

View Answer

Answer: the interest rate would rise

Q51: If fixed costs were to be reduced by half, the break-even point would be

View Answer

Answer: halved

Q52: If Huedepool Beer runs into financial difficulty, the stockholders as

View Answer

Answer: part owners of Huedepool are paid after bondholders get paid

Q53: If in a closed economy Y = USD11 trillion, which of the following combinations would be consistent with national saving of USD3 trillion

View Answer

Answer: C = USD7 trillion, G = USD1 trillion

Q54: If in the past Congress had taken additional actions to make saving more rewarding, then today it is likely that the equilibrium interest rate

View Answer

Answer: would be lower and the equilibrium quantity of loanable funds would be higher

Q55: If Johnny Page’s company is like most consumer goods companies today, he can boost sales force morale and performance through his organizational climate, sales contests, and positive incentives

View Answer

Answer: Wrong – False

Q56: If Kodak uses different sales forces for its film products than for its industrial products, which of the following sales force structures would Kodak most likely be using

View Answer

Answer: product sales force

Q57: If marginal benefit is greater than marginal cost for an activity, a rational choice involves

View Answer

Answer: more of the activity

Q58: If marginal cost is positive, which of the following is true

View Answer

Answer: A monopolist always produces on the elastic portion of the market demand curve

Q59: If marginal utility is zero

View Answer

Answer: Total utility is maximized

Q60: If Mr. A buys 1,000 items from a super store with a profit margin of only Rs. 1 for each item and Mr. B buys only 500 items from the same super store but the profit was Rs. 5 for each item, which customer is the most valuable

View Answer

Answer: Mr. B

Q61: If national saving in a closed economy is greater than zero, which of the following must be true

View Answer

Answer: all of these are correct. — a. Either public saving or private saving must be greater than zero. b. Investment is positive. c. Y – C – G > 0

Q62: If one were to think of HR as a business, which of the following “product lines” involves developing effective HR systems that help the Organisation meet its goals for attracting, keeping and developing people with the skills it needs

View Answer

Answer: Business partner services

Q63: If one wishes to predict performance in tennis finals from performance in semi-finals

View Answer

Answer: all of these are true.—s/b—All of these—a) performance in semi-finals is the predictor variable b) performance in the finals is the criterion variable c) there must be a correlation between semi-final and final performances

Q64: If people become less optimistic about the future earnings of Hyde Park Jazz Studio, then the price of the company’s stock will fall

View Answer

Answer: Correct – True

Q65: If people expect future earnings of Galt Corporation to be high relative to current earnings, then

View Answer

Answer: the P/E ratio of its stock will be high. A P/E ratio of 8 is relatively low

Q66: If PV USD24000 and AC is USD27000 and EV is 25000 we can report the project as follow

View Answer

Answer: Ahead of schedule and over budget

Q67: If registration is refused applicant can appeal to

View Answer

Answer: the high court

Q68: If software programs need to be written for an information system, they are written during system analysis

View Answer

Answer: False – Answer

Q69: If strategy and portfolio are not in sync, the firm is poised on the cusp of success

View Answer

Answer: Wrong – False

Q70: If tasks/dimensions are not weighted formally, then___

View Answer

Answer: all tasks/dimensions are assessed as equally important by default

Q71: If the acceptance sampling attribute for a production lot is 20 percent

View Answer

Answer: A sampling of a given lot must have 20 percent or fewer defects

Q72: If the Apple corporation sells a bond it is

View Answer

Answer: borrowing directly from the public

Q73: If the budget deficit increases then

View Answer

Answer: saving falls and the interest rate rises

Q74: If the consumption function is assignment mcq find the value of Y when MPS = 0.38

View Answer

Answer: 13

Q75: If the demand for loanable funds shifts to the left, then the equilibrium interest rate

View Answer

Answer: and quantity of loanable funds falls

Q76: If the demand for loanable funds shifts to the right, then initially there is a

View Answer

Answer: shortage so the interest rate will rise

Q77: If the demand for loanable funds shifts to the right, then the equilibrium interest rate

View Answer

Answer: and quantity of loanable funds rises

Q78: If the field sales force has been supplied with new leads (via telephone) that have been qualified, they have probably been assisted by

View Answer

Answer: telemarketers

Q79: If the GDP price index is 150 and nominal GDP is Rs.9,000 billion, then real GDP is

View Answer

Answer: Rs. 6,000 billion

Q80: If the government budget deficit increases, which curve in the market for loanable funds shifts, which direction does it shift, and what happens to the interest rate

View Answer

Answer: The supply of loanable funds shifts left. The interest rate rises

Q81: If the government currently has a budget deficit, then

View Answer

Answer: all of these are correct.—a. it does not necessarily have a debt.b. its debt is increasing.c. government expenditures are greater than taxes

Q82: If the government instituted an investment tax credit, then which of the following would be higher in equilibrium

View Answer

Answer: saving and the interest rate

Q83: If the government institutes policies that diminish incentives to save, then in the loanable funds market

View Answer

Answer: the supply of loanable funds shifts leftward

Q84: If the government’s expenditures exceeded its receipts, it would likely

View Answer

Answer: sell bonds directly to the public

Q85: If the income elasticity of a good is greater than one but less than zero then a) it is a normal good. b) it is a necessary good. c) it is an inferior good

View Answer

Answer: Only (a) is right

Q86: If the inflation rate is 2 percent and the real interest rate is 7 percent, then the nominal interest rate is

View Answer

Answer: 9 percent

Q87: If the message is very complex, the best method that can be used to have the greatest chance for the most complete understanding is

View Answer

Answer: written

Q88: If the nominal interest rate is 2.5 percent and the inflation rate is 2 percent, what is the real interest rate

View Answer

Answer: .5 percent

Q89: If the nominal interest rate is 3 percent and the inflation rate is 4 percent, then the real interest rate is

View Answer

Answer: -1 percent

Q90: If the nominal interest rate is 7 percent and the rate of inflation is 3 percent, then the real interest rate is

View Answer

Answer: 4 percent

Q91: If the nominal interest rate is 7 percent and the real interest rate is 2 percent, then what is the inflation rate

View Answer

Answer: 5 percent

Q92: If the number of critical paths in the project increases, but the duration of the project remains same, what is the impact on the project

View Answer

Answer: Risk of the project increases

Q93: If the outcome of event A is not affected by event B, then events A and B are said to be

View Answer

Answer: statistically independent

Q94: If the price of a normal good increases, consumers’ total expense must increase

View Answer

Answer: Wrong – False

Q95: If the quantity of loanable funds demanded exceeds the quantity of loanable funds supplied

View Answer

Answer: there is a shortage and the interest rate is below the equilibrium level there is a shortage so interest rates will rise

Q96: If the quantity of loanable funds supplied exceeds the quantity of loanable funds demanded

View Answer

Answer: there is a surplus and the interest rate is above the equilibrium level

Q97: If the supply for loanable funds shifts to the left, then the equilibrium interest rate

View Answer

Answer: rises and the quantity of loanable funds falls

Q98: If the supply of and demand for loanable funds both shift left, which of the following necessarily happens

View Answer

Answer: the equilibrium quantity of loanable funds falls

Q99: If the supply of loanable funds shifts to the right, then the equilibrium interest rate

View Answer

Answer: falls and the quantity of loanable funds rises

Q100: If the tax rate fell, holding municipal bonds would be less desirable so the interest rates on them would fall

View Answer

Answer: Wrong – False