Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Q1: Hiring highly-skilled employees with great potential eliminates the need to provide orientation and training

View Answer

Answer: Wrong – False

Q2: Historical research is conducted for which of the following reasons

View Answer

Answer: To identify the relationship that the past has to the present b. To evaluate and record accomplishments of individuals or entities c. To enhance understanding of the culture in which we live d. To uncover the unknown—all of these

Q3: Historical research is interpretative

View Answer

Answer: Correct – True

Q4: Historically, the typical price-earnings ratio for stocks is about

View Answer

Answer: 15

Q5: Hofstadter’s five variables: power distance; individualism, masculinity /femininity; uncertainty avoidance and long term versus short term orientation; were terms used to describe

View Answer

Answer: National differences

Q6: Honesty and fairness relate to the general___of decision makers

View Answer

Answer: Ethicalness

Q7: Horizon cat food mailed a packet of catnip seed to every person who visited its website. Along with the catnip seed was a note that advised consumers to visit http://www.horizon.com if they wanted to create a cat-friendly garden. This illustration is the best use of which concept for approaching prospect customer

View Answer

Answer: Public relations

Q8: Horizon cat food mailed a packet of catnip seed to every person who visited its website. Along with the catnip seed was a note that advised consumers to visit www. horizon.com if they wanted to create a cat-friendly garden. This illustration is the best use of which concept for approaching prospect customer

View Answer

Answer: Public relations

Q9: Horizon cat food mailed a packet of catnip seed to every person who visited its website. Along with the catnip seed was a note that advised consumers to visit www.horizon.com if they wanted to create a cat-friendly garden. This illustration is the best use of which concept for approaching prospect customer

View Answer

Answer: Public relations

Q10: Horizontal integration is an example of a

View Answer

Answer: Grand strategy

Q11: How can complaints provide the firm with great value

View Answer

Answer: They can be a source of information for a company

Q12: How can high potential employees be developed for future positions

View Answer

Answer: internal training

Q13: How do banks make profits

View Answer

Answer: They charge borrowers a higher interest rate than they pay depositors

Q14: How do the characteristics of strategic management decisions vary with the level of strategic activity considered

View Answer

Answer: Please refer to the discussion in the section titled “Characteristics of Strategic Management Decisions” on pages 7-8

Q15: How does a software project manager need to act to minimize the risk of software failure

View Answer

Answer: both c and d—s/b—Both—c. start on the right foot d. track progress

Q16: How have hate crimes been defined in the literature

View Answer

Answer: As crimes committed against members of a minority group

Q17: How important is personnel selection, assessment and development? The answer is ‘very’ and it is little wonder that psychology has contributed much to this area. One underlying principle is that there are individual differences between people so the conclusion must be that some are better suited for jobs than others. What is a second main principle for selection and assessment within organizational settings

View Answer

Answer: That future job performance can be predicted

Q18: How is an organization most likely to secure and sustain a position of strength in its associated environment

View Answer

Answer: By seeking to influence and manage their external environment

Q19: How many dependent variables are used in multiple regression

View Answer

Answer: One

Q20: How many hours per week can a worker be required to work on average under the Working Time Regulations 1998

View Answer

Answer: 48 hours

Q21: How many stages are in the model of an organization social responsibility progression

View Answer

Answer: 4

Q22: How many variables should be changed at a time when conducting a single-case design

View Answer

Answer: 1

Q23: How much confidence should you place in a single research study

View Answer

Answer: you should trust research findings after different researchers have found the same findings

Q24: How much time does the typical project manager spend communicating both formally and informally

View Answer

Answer: 75-90percent

Q25: How often does the Census Bureau take a complete population count

View Answer

Answer: Every ten years

Q26: How often HR planning process is implemented within an Organisation

View Answer

Answer: Continuously

Q27: How to protect a trade mark

View Answer

Answer: registration

Q28: How would you define ‘volenti non fit injuria’

View Answer

Answer: An employee has consented to any injury/damage that has occurred

Q29: HR and hiring managers developed screening tools, such as applications, interviews, tests, background checks and reference checks and begin accepting applications

View Answer

Answer: Correct – True

Q30: HR Department maintains___records

View Answer

Answer: Employee

Q31: HR management began its growth as a specialized function in organizations about

View Answer

Answer: 1900

Q32: HR managers are generally the managers

View Answer

Answer: Staff

Q33: HR managers play vital role in

View Answer

Answer: Setting production targets

Q34: HR’s basic challenges in formulating strategies include(s)

View Answer

Answer: Need to support corporate productivity and performance improvement efforts

Q35: HR’s training and development responsibilities begin with

View Answer

Answer: orientation

Q36: HRD can be

View Answer

Answer: Both ‘a’ and ‘b’—a. A platform for organizational transformation b. A vehicle for global knowledge transfer

Q37: HRD systems or possesses may include the following process mechanisms or sub systems

View Answer

Answer: Performance appraisal, career planning organization development

Q38: HRM aims maximize employees as well as organizational

View Answer

Answer: Effectiveness

Q39: HRM brings many long term benefits to the individuals (staff), the organization and the society

View Answer

Answer: Correct – True

Q40: HRM is considered as

View Answer

Answer: a proactive function

Q41: HRM is more___whereas Personnel Management is slightly narrow

View Answer

Answer: Growth-oriented

Q42: HRM is___

View Answer

Answer: a staff function

Q43: HRM typically provides which of these types of training to temporary employees

View Answer

Answer: Orientation

Q44: HRP stands for___

View Answer

Answer: Human resource planning

Q45: HTML is a standard used for exchange of data

View Answer

Answer: False – Answer

Q46: Human resource administration is the primary responsibility of the

View Answer

Answer: Human Resources Department

Q47: Human resource inventory helps in determining and evaluating the quantity of internal human resources available

View Answer

Answer: Wrong – False

Q48: Human resource management (HRM) is concerned with the personnel policies and managerial practices and systems that influence the workforce

View Answer

Answer: Correct – True

Q49: Human resource management helps to improve

View Answer

Answer: Productivity

Q50: Human resource management is normally___in nature

View Answer

Answer: proactive

Q51: Human resource management is the formal part of an organisation responsible for all of the following aspects of the management of human resources except

View Answer

Answer: management of the organisation’s finances

Q52: Human Resource Management is tightly linked to which other knowledge area

View Answer

Answer: Communications Management

Q53: Human resource management may be unaware that a drifting of defined responsibilities and tasks has taken place

View Answer

Answer: Correct – True

Q54: Human resource management policies are vital for organizations that are serious about resolving personnel issues and finding hr solutions

View Answer

Answer: Correct – True

Q55: Human resource planning is important for helping both organizations and employees to prepare for the future but you might be thinking

View Answer

Answer: Wrong – False

Q56: Human Resource Planning is not a mandatory part of every organization’s annual planning process

View Answer

Answer: Wrong – False

Q57: Human Resource Planning is not the process that helps organizations to provide adequate human resources to achieve their current and future organizational objectives

View Answer

Answer: Wrong – False

Q58: Human resource planning should be an integral part of business planning

View Answer

Answer: Correct – True

Q59: Human resource planning techniques include the use of some or all of the following

View Answer

Answer: Control and evaluation

Q60: Human resource rnanaqernent is the formal part of an organisation responsible for all of the following aspects of the management of human resources except

View Answer

Answer: management of the Organisation’s finances

Q61: Human Resources Development (HRD) as a theory is a framework for the expansion of human capital within an organization through the development of both the organization and the individual to achieve performance improvement

View Answer

Answer: Correct – True

Q62: Human resources information systems (HRIS) can calculate labor costs, project future workforce needs and store digitized personnel files with top-notch security features

View Answer

Answer: Correct – True

Q63: Hunter purchased a new computer, and he started thinking about what it would be like if he had purchased the other brand that he was considering seriously. He purchased a Dell, but he kept thinking that if he had only spent a little more and purchased the IBM, he might not be experiencing some of the problems that he is (i.e., computer “freezing up”). Which of the following is Hunter engaging in

View Answer

Answer: counterfactual thinking

Q64: Hypotheses are educated guesses about the relationships between things or about what will happen in the future

View Answer

Answer: Correct – True

Q65: Hypotheses in qualitative research studies usually___

View Answer

Answer: Are often generated as the data are collected, interpreted, and analyzed

Q66: Hypothesis refers to

View Answer

Answer: A tentative statement about the relationship

Q67: Hypothesis testing and estimation are both types of descriptive statistics

View Answer

Answer: Wrong – False

Q68: Hypothesis testing and estimation are the two key branches of the field of inferential statistics

View Answer

Answer: Correct – True

Q69: Ideally the base line should only be done once in a project

View Answer

Answer: Correct – True

Q70: Ideally, the research participant’s identity is not known to the researcher. This is called

View Answer

Answer: Anonymity

Q71: Identify each of the following acts as representing either saving or investment.
a. Fred uses some of his income to buy government bonds.
b. Julie takes some of her income and buys mutual funds.
c. Alex purchases a new truck for his delivery business using borrowed funds.
d. Elaine uses some of her income to buy stock in a major corporation.
e. Henrietta hires a builder to construct a new building for her bicycle shop

View Answer

Answer: Fred is saving.b. Julie is saving.c. Alex is investing.d. Elaine is saving.e. Henrietta is investing

Q72: Identify the correct sequence in the marketing research process

View Answer

Answer: Defining the problem, analyzing the situation, getting problem-specific data, interpreting the data, solving the problem

Q73: Identify the following term that most closely refers to a judgement of the extent to which scores from a test can be used to infer, or predict, the examinees’ performance in some activity

View Answer

Answer: Criterion-related validity

Q74: Identify the four types of compensation plans available to salespeople

View Answer

Answer: These include: straight salary, straight commission, salary plus bonus, and salary plus commission

Q75: Identify the INCORRECT statement about marketing research

View Answer

Answer: Most small companies have a separate marketing research department

Q76: Identify the statement that is consistent with utilitarian ethical theory

View Answer

Answer: No act is ever morally right or wrong in all cases, in every situation. It will all depend on the act’s consequences

Q77: Identify the term that refers to a poststudy interview in which all aspects of the study are revealed, reasons for the use of deception are given, and the participants’ questions are answered

View Answer

Answer: Debriefing

Q78: Identify which of the following objective does not belong to “total customer care program” EXCEPT

View Answer

Answer: Only earns revenue from customers

Q79: Identify which of the following objective is NOT related to “total customer care program”

View Answer

Answer: Only earns revenue

Q80: Identify which of the following steps would not be included in hypothesis testing

View Answer

Answer: Eliminate all outliers

Q81: Identify which one is an added specific goal of Human resource management

View Answer

Answer: Retaining

Q82: Identify which one of the following statements BEST describes the term strategic management

View Answer

Answer: Having a balanced portfolio which meets customer requirements

Q83: Identifying and executing the firm’s mission by matching its capabilities with demands of its environment is the firm’s

View Answer

Answer: Strategic Management

Q84: Identifying relationships are those in which each of the participating entities has its own independent primary key

View Answer

Answer: False – Answer

Q85: Identifying technical, financial, managerial and quality assurance capability of the vendors and thereby generate data to serve basis for preliminary source selection is:-

View Answer

Answer: Source of investigation stage

Q86: Identifying, assessing, and managing the risks and day-to-day changes that occur during a project best defines which of the following project manager activities

View Answer

Answer: Risk and change management

Q87: IDRA Act was passed in the year

View Answer

Answer: 1951

Q88: IDRA stands for

View Answer

Answer: Industrial Development Regulation act

Q89: If (MUx / Px) > (MUy / Py) then

View Answer

Answer: the consumer will increase his consumption of X and decrease his consumption of Y

Q90: If assignment mcq and assignment mcq, simplify assignment mcq

View Answer

Answer: assignment mcq

Q91: If a baseball coach calculates batting averages, what scale would be used

View Answer

Answer: Ratio scale

Q92: If a company has a code and an employed professional within the company finds him self in breach which code has primacy

View Answer

Answer: their professional code

Q93: If a company has a hybrid offer, then its offer may be described as being one where there is

View Answer

Answer: an equal amount of goods and services

Q94: If a company is guilty of “marketing myopia,” then it is

View Answer

Answer: so taken with its products that it focuses only on existing wants and loses sight of underlying consumer needs

Q95: If a company places an information and ordering machine in stores, airports, or other locations, it is using a___to market its products

View Answer

Answer: kiosk

Q96: If a company uses letters, ads, samples, foldouts, and other “salespeople with wings” sent to prospects on mailing lists, it is using which of the following direct marketing forms

View Answer

Answer: direct-mail marketing

Q97: If a company works for 3 shifts of 8 hours each a day and setup time of each machine is one hour in each shift. The daily demand is 3,780 units. The sum of task times [T1] is 100 seconds. Then the theoretical number [NT] of machines required is

View Answer

Answer: 5 work stations

Q98: If a correlation coefficient is .96, we would probably be able to say that the relationship is___

View Answer

Answer: Strongc. Statistically significant—b is true and c is probably true

Q99: If a customer is dissatisfied with a company’s product, the company would prefer that he or she complains to the company

View Answer

Answer: Correct – True

Q100: If a distribution is skewed to the left, then it is___

View Answer

Answer: Negatively skewed