Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Q1: Formal learning provides the bulk of on the job learning

View Answer

Answer: Wrong – False

Q2: Formal methods of work measurement exclude which of the following

View Answer

Answer: Systems approach

Q3: Formal proposals contain many of the same components as formal reports

View Answer

Answer: True – Answer

Q4: Formal sales force evaluation forces management to develop and communicate clear standards for judging performance and provide constructive feedback and motivation to perform well

View Answer

Answer: Correct – True

Q5: Forms are most useful

View Answer

Answer: when they contain actual organizational data

Q6: Formulating and executing HR systems that produce employee competencies and behaviors needed to achieve the company’s strategic aims is (are)

View Answer

Answer: Strategic HR Management

Q7: Fortunade Corporation stock has a price of USD100 per share, a dividend of USD1.60 per share, and retained earnings of USD2.00 per share. The dividend yield on this stock is

View Answer

Answer: 1.6 percent

Q8: Fran buys 1,000 shares of stock issued by Miller Brewing. In turn, Miller uses the funds to buy new machinery for one of its breweries

View Answer

Answer: Fran is saving; Miller is investing

Q9: Frederick Winslow Taylor is best known for the introduction of which approach to job design

View Answer

Answer: Scientific Management

Q10: Fredrick Taylor- Father of Scientific Management was a___

View Answer

Answer: Mechanical Engineer

Q11: Fredrick Taylor-Father of Scientific Management was a___

View Answer

Answer: Mechanical Engineer

Q12: Frequency programs (FP’s) are designed to provide rewards to___

View Answer

Answer: Customers who buy frequently and in substantial amounts

Q13: From a practical perspective, if we have a waiting line problem for which the Poisson and negative exponential distributions do not apply, and we desire a reasonably accurate solution, we should

View Answer

Answer: use simulation

Q14: From a project management perspective, a project is considered a success if

View Answer

Answer: All of these —A). the system is delivered on timeB). the system is developed within budgetC). the system is acceptable to the customerD). the system is developed using either product-driven or model-driven methodology

Q15: From the “view exhibit” button , how many days of free flaot does activity E have

View Answer

Answer: 12

Q16: From the “view exhibit” button how many days of float does activity G have

View Answer

Answer: 7

Q17: From the “view exhibit” button, how many days of free float does activity H have

View Answer

Answer: 8

Q18: From the “view exhibit” button, What is the Late Start day of activity G

View Answer

Answer: 18

Q19: From the “View exhibit” button, which activity list contains the critical path for the project

View Answer

Answer: ABCIJKL

Q20: From the “view exhibit” button, which task has a favourable cost varience of USD250

View Answer

Answer: Task 4

Q21: From the “view exhibit” button, Which task(s) have a CPI over budget

View Answer

Answer: Task 2 only

Q22: From the “view exhibit” we can state task___is the furtherest behind schedule task___has the largest budget varience

View Answer

Answer: 1,2

Q23: From the “view exhibit” what would the best statement be about the overall project performance

View Answer

Answer: We are tracking slightly behind schedule and under budget more than 10percent

Q24: From the following activity which does not comes under the primary activities of value Chain analysis

View Answer

Answer: Technology development

Q25: From the list below, indicate those which are contemporary bargaining initiatives. Select one or more of the below answers to respond to this question

View Answer

Answer: De-centralized bargaining

Q26: From the view “exhibit” button ,which task list contains the critical list for the path

View Answer

Answer: ABCDEF

Q27: Front and back office information systems feed data to management information systems and decision support systems

View Answer

Answer: True – Answer

Q28: Functional decomposition is the act of breaking a system apart into its subcomponents

View Answer

Answer: True – Answer

Q29: Functional departments maintain control over their resources and are responsible for managing their components of the project in a weak matrix

View Answer

Answer: Correct – True

Q30: Functional level strategy involves decision making at the operational level with respect to specific functional areas like

View Answer

Answer: All of these—a. Production b. Marketing c. Personnel d. Finance

Q31: Functional performance relates to the physical functioning of the product

View Answer

Answer: Wrong – False

Q32: Galbraith has described additional factors that can influence organizational selection. The factors are

View Answer

Answer: All of these—a. Diversity of product lines and organizational size b. Rate of change of the product lines and presence of economies of scale c. Interdependencies among subunits and level of technology

Q33: Gantt chart is

View Answer

Answer: All —used for monitoring projectstime event net workused for scheduling

Q34: Gathering data about the organization and its operations and attitudes, with an eye toward solving a particular problem is___research

View Answer

Answer: action

Q35: General Electric is a multi-business company. It typically would have___levels of strategy

View Answer

Answer: 3

Q36: General Insurance uses “the umbrella” to communicate protection to its customers. This illustrates the company’s attempt to help customers understand the service by

View Answer

Answer: Utilizing publicity techniques to enhance the service

Q37: General knowledge then could not mean knowledge that is very well known or known by nearly everyone

View Answer

Answer: Wrong – False

Q38: General management encompasses

View Answer

Answer: Planning, organizing, Stuffing, executing and controlling the operation of an ongoing enterprise

Q39: General Management encompasses all but

View Answer

Answer: Developing a new product or service

Q40: Generalization/specialization relationship may be discovered by looking at the class diagrams

View Answer

Answer: True – Answer

Q41: Generally speaking an advantage of a fixed price contract is

View Answer

Answer: the cost risk is lower

Q42: Generally speaking the detail and frequency of performance speaking increases

View Answer

Answer: When risk increases

Q43: Generally speaking, a department store salesperson that stands behind a counter is classified as a(n)

View Answer

Answer: order taker

Q44: Generally speaking, buyers fall into four categories. Which of the following is NOT one of these categories

View Answer

Answer: Low-involvement shoppers

Q45: Generally, if people begin to expect a company to have higher future profits, the price of the company’s stock will begin to decrease

View Answer

Answer: Wrong – False

Q46: Generally, the best way to deliver a speech is by

View Answer

Answer: speaking from notes

Q47: Geoffco’s project manager names three individuals and requests a project budget of USD3,000,000 for the new 8-Pod, a backpack-sized personal music player for 8-track tapes capable of holding up to 100 songs from the ’60s and ’70s. This important step takes place during___of the project life cycle

View Answer

Answer: conceptualization

Q48: Geographic concentration is a___which affects the strategy of customer relationship management

View Answer

Answer: Specific area

Q49: Geographical Concentration Means

View Answer

Answer: Specific geographical area

Q50: George has used the same company for his car and home insurance for over 20 years. Any claim he has made has been handled fairly and quickly. A major hurricane came through his area causing many individuals, including George, and business owners to lose everything. While he was hearing about so many insurance claim nightmares, he knew his company would come through because he trusts this company. George is an example of a___

View Answer

Answer: committed customer

Q51: GIS supports offshore outsourcing by supporting which of the following industries

View Answer

Answer: All of theseMedical diagnosisTax preparationWebsite development

Q52: Given are the statistics for a Project. Target Cost = USD150,000; Target Fee = USD30,000; Target Price = USD180,000; Sharing Ratio = 60/40; Ceiling Price = USD200,000; Actual Cost = USD210,000.
Calculate the Fee and the Final Price for the project

View Answer

Answer: No answer

Q53: Given are the statistics for a Project. Target Cost = USD220,000; Target Fee = USD35,000; Target Price = USD255, 000; Sharing Ratio = 80/20; Actual Cost = USD200,000. Calculate the Fee and Final Price for the project

View Answer

Answer: Fee = USD55,000, Final Price = USD255,000

Q54: Given that Monika’s income exceeds her expenditures, Monika is best described as a

View Answer

Answer: saver or as a supplier of funds

Q55: Given the following estimates: Optimistic 3 days, Pessimistic 9 days, and most likely 6 days, what is the PERT weighted average

View Answer

Answer: 6

Q56: Given the following sample of data : 40, 20, 20, 50, 70, and 75: What is the mode

View Answer

Answer: 20

Q57: Given the following set of data: 40 20,20,50,70 and 75: what is the median

View Answer

Answer: 45

Q58: Given the significance level 0.01, the F-value for the degrees of freedom, d.f. = (6,9) is 7.98

View Answer

Answer: Wrong – False

Q59: Giving a team member a corner office is different than giving him health benefits because a corner office is a(n)

View Answer

Answer: Perquisite

Q60: GLM refers to which of the following

View Answer

Answer: General Linear Model

Q61: Globalization had led to the need for project managers to develop new skills. To have a successful international project, project manager must

View Answer

Answer: Study and address cultural aspects of the project

Q62: Going from Level 3 to Level 4 in the work breakdown structure can result in

View Answer

Answer: Better control of the project

Q63: Golden rule of profit maximization says that a profit maximizing firm produces

View Answer

Answer: where marginal revenue equals marginal cost, provided marginal cost cuts marginal revenue from below

Q64: Good Corporate Governance is about

View Answer

Answer: Allmaximising shareholder valuedeveloping vendor organization partnershipfairness to stakeholders

Q65: Good crisis management involves immediately decentralising control to a number of well- trained teams. They concentrate on speedy resolution of the crisis

View Answer

Answer: Wrong – False

Q66: Good interview guidelines consist of

View Answer

Answer: seeking a variety of perspectives from the interviews

Q67: Good organization will not save you time, but it will help you decide what to include in a message

View Answer

Answer: False – Answer

Q68: Good style and design can do many things. What is one thing it cannot do

View Answer

Answer: cause unsought product reputation

Q69: Good teachers/trainers are not very good at diagnosis and the customization of instruction

View Answer

Answer: Wrong – False

Q70: Grade of a product

View Answer

Answer: Is the level of a product or service

Q71: Granularisation’ in E-learning courses enables the student to do which of the following

View Answer

Answer: Learn in manageable bite size chunks which he/she can fit into his/her own time

Q72: Green GDP means

View Answer

Answer: Measuring the impact of production on air pollution, water pollution, soil depletion, and the loss of other natural resources

Q73: Greg Burden is sales manager for High Grade Industrial Chemicals. He wants to raise his sales force selling time by 33 percent. Currently they spend the nationwide average of___percent of their workweek actually selling

View Answer

Answer: 20 to 30

Q74: Group brainstorming encourages all of the following except

View Answer

Answer: Convergent thinking

Q75: Group comparison designs are always superior to single-case designs

View Answer

Answer: Wrong – False

Q76: Group decision making

View Answer

Answer: Takes better decision

Q77: Guarantee for life means

View Answer

Answer: as an unqualified statement it means nothing

Q78: Guide lines for company managers that indicate general course of action in response to particular situation or event, are called

View Answer

Answer: Policies

Q79: Habitual shoppers are shoppers that purchase from the same places in the same manner over time

View Answer

Answer: Correct – True

Q80: Hailey purchased furniture for her living room and spent quite a bit of money. After she purchased it, she started regretting that she spent so much and she wasn’t sure she liked the furniture. To make herself feel better, she told herself that the other furniture she was considering really wasn’t that good and probably would not last as long as the furniture she ended up purchasing. Which of the following is Hailey using to reduce her postpurchase dissonance

View Answer

Answer: Decreasing the desirability of rejected alternatives

Q81: Hansen et al. suggest the percent mix for codification/personalization strategy should be

View Answer

Answer: 80-20

Q82: Harley-Davidson’s entry into the Web for their parts and accessory business, called for them to “protect” their retailers by referring customers to the local Harley-Davidson dealer. One additional strategy available to firms wishing to protect their channels of distribution yet capitalize on Internet sales is___

View Answer

Answer: offer offline partners higher commission rates

Q83: Having a conversation while standing can hamper your listening skills as it will distract you due to physical discomfort you are facing

View Answer

Answer: Partially true

Q84: Having a converstaion while standing can hamper your listening skills as it will distract you due to physical discomfort you are facing

View Answer

Answer: False – Answer

Q85: Head of the competitive law board is said to be as

View Answer

Answer: Chair person

Q86: Head-Office of trade mark registry is situated in

View Answer

Answer: Bombay

Q87: Headings and subheadings should be set in the same typeface as the text

View Answer

Answer: False – Answer

Q88: Health and safety concerns everyone in an establishment although the main responsibility lies with management in general and individual managers in particular

View Answer

Answer: Correct – True

Q89: Health promotion is supposed ‘___’ for the organizations

View Answer

Answer: pay dividends

Q90: Hedonism

View Answer

Answer: Is the greatest happiness of the greatest number

Q91: Henry Mintzberg identified a mode which he associates with medium-sized firms in relatively stable environments. This is referred to as a(n)___mode

View Answer

Answer: Adaptive

Q92: Here is a mixed design using notation: “QUAL–>quan” What type of mixed research is this

View Answer

Answer: Mixed method

Q93: Here is a mixed design using notation: QUAL + QUAN. What does this mean

View Answer

Answer: Qualitative and quantitative are given equal status and they are done concurrently

Q94: Here the supervisors and the management sit together and projections are made after joint consultations

View Answer

Answer: participative approach

Q95: High job satisfaction is the outcome of which of the following core dimensions described by the Job Characteristics Model

View Answer

Answer: Autonomy

Q96: High-involvement shoppers gather information in all channels, make their purchase in a low-cost channel, but take advantage of customer support from a high-touch channel

View Answer

Answer: Correct – True

Q97: Higher education subsidies in the form of the federal government’s student loan program

View Answer

Answer: all of these are correct. — a. induce more people to attend colleges and universities. b. keep interest rates low on student loans. c. cause lenders to take on more risk. d. all of these are correct

Q98: Higher education subsidies in the form of the federal government’s student loan program have the potential to

View Answer

Answer: create a credit bubble and debt crisis

Q99: Hindustan Unilever Limited (HUL) is India’s largest fast moving consumer goods (FMCG) company with a heritage of over 80 years in India and touches the lives of two out of three Indians. HUL works to create a better future every day and helps people feel good, look good and get more out of life with brands and services that are good for them and good for others. HUL groups its brands into home care, personal care, food and beverages, and water purifier categories. Carrying product lines in home care, personal care, food and beverages, and water purifier categories is a case of

View Answer

Answer: Related diversification

Q100: Hindustan Unilever Limited (HUL) is India’s largest fast moving consumer goods (FMCG) company with a heritage of over 80 years in India and touches the lives of two out of three Indians. HUL works to create a better future every day and helps people feel good, look good and get more out of life with brands and services that are good for them and good for others. HUL groups its brands into home care, personal care, food and beverages, and water purifier categories. HUL’s grouping of its various brands is based on

View Answer

Answer: Product departmentalization