Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Q1: Economic costs associated with downsizing include___

View Answer

Answer: decreased employee morale

Q2: Economic environment consists of___

View Answer

Answer: All of these—a. Economic planning b. Industrial policy c. Economic law d. Economic condition

Q3: Economic policy includes___

View Answer

Answer: All of these—a. Export-import policy (EXIM policy) b. Monetary policy c. Fiscal policy

Q4: Economic separation costs associated with voluntary turnover include___

View Answer

Answer: manager’s time

Q5: Economic theory suggests that the standard of living of American workers would rise if

View Answer

Answer: Technological improvements increased output per Worker-hour

Q6: EDI over internet uses

View Answer

Answer: MIME to attach EDI forms to e-mail messages

Q7: EDI standards are

View Answer

Answer: Not universally available

Q8: EDI use

View Answer

Answer: Can be done on internet

Q9: EDIFACT standard was developed by

View Answer

Answer: European Common Market

Q10: Edit program is required to

View Answer

Answer: detect errors in input data

Q11: Editorial style specifies that___should be used infrequently or sparingly

View Answer

Answer: Italicsb. Abbreviations—Both a and b

Q12: Educated guesses about the relationships between things or about what will happen in the future are

View Answer

Answer: hypotheses

Q13: Education and income are characteristics of psychographics

View Answer

Answer: False – Answer

Q14: Education, Government etc., are called___services

View Answer

Answer: Public Administration

Q15: Effective business communication depends on skill in sending messages but not receiving them

View Answer

Answer: False – Answer

Q16: Effective communication can be termed as

View Answer

Answer: Two way process

Q17: Effective communication is critical for project success. Scope changes, constraints, assumptions, integration and interface requirements, overlapping roles and responsibilities, and many other factors all pose communications challenges. Communication barriers lead to –

View Answer

Answer: Increased conflict

Q18: Effective communication is one of the most important skills required by

View Answer

Answer: The project manager

Q19: Effective communicators always complete the three steps in 1-2-3-order without jumping back and forth from one step to another

View Answer

Answer: False – Answer

Q20: Effective control provides

View Answer

Answer: All —save moneyfactual informationtimely information

Q21: Effective persuasion involves the following strategies except

View Answer

Answer: repeating the main idea

Q22: Effective software project management focuses on four P’s which are

View Answer

Answer: people, product, process, project

Q23: Effective total program planning can be accomplished without all of the necessary information becomes available at project initiation

View Answer

Answer: Wrong – False

Q24: Efficiency is given by

View Answer

Answer: Actual output divided by effective capacity

Q25: EFT means

View Answer

Answer: Electronic funds transfer

Q26: Elasticity of production is

View Answer

Answer: percentage change in output due to percentage change in variable input

Q27: Electromagnetic transmission technology is based on the use of radio technology to identify physical objects, so as to track the objects that are out of sight and on the move

View Answer

Answer: True – Answer

Q28: Electronic Data Interchange is necessary in

View Answer

Answer: B2B e-Commerce

Q29: Electronic focus groups now participate in sessions via the Internet

View Answer

Answer: Correct – True

Q30: Electronic payment system is an

View Answer

Answer: Application

Q31: Ellen, a nursing supervisor at a health insurance company, is unable to find a packaged training program that matches the needs of her employees. As a result, Ellen has decided to create her own training program. Ellen has already established the training objectives and analyzed the job description. What should she do next

View Answer

Answer: develop a task analysis record form

Q32: Emphatic listening takes into account the speaker’s

View Answer

Answer: Thoughts and feelings

Q33: Employee become disable due to disease, illness, accident in such case management may give him the option of retirement. this is an example

View Answer

Answer: Premature retirement

Q34: Employee communications monitoring is

View Answer

Answer: permitted provide its extent is limited and fully explained to employees

Q35: Employee orientation programs range from brief, informal introductions to lengthy, formal courses

View Answer

Answer: Correct – True

Q36: Employee Outsourcing can be a cost effective alternative to the expense and administrative burden of a traditional___relationship

View Answer

Answer: employer-employee

Q37: Employee outsourcing is not a practice that many companies around the world are adopting for to achieve greater organizational flexibility, improved efficiency, reduced overheads and a hassle free HR management

View Answer

Answer: Wrong – False

Q38: Employee violates rules of organization as mentioned in the standing orders. Because of which he has to leave the job is an example of

View Answer

Answer: Forced retirement

Q39: Employees are not motivated and engaged when they can see a career path for their continued growth and development

View Answer

Answer: Wrong – False

Q40: Employees who deal directly with consumers are known as___

View Answer

Answer: front-line employees

Q41: Employee___provides new employees with the basic background information required to perform their jobs satisfactorily

View Answer

Answer: orientation

Q42: Employers will most likely use all of the following methods to identify training needs for new employees EXCEPT___

View Answer

Answer: conducting a work sampling

Q43: Employment planning requires making forecasts of three elements: the supply of inside candidates, the likely supply of outside candidates, and___

View Answer

Answer: personnel needs

Q44: Employment planning should be an integral part of a firm’s strategic and HR planning process

View Answer

Answer: Correct – True

Q45: Empowerment means that managers must relinquish some of power that they previously held

View Answer

Answer: Correct – True

Q46: Encryption can be done___

View Answer

Answer: On any bit string

Q47: Enhancement in a product by a company before the product is offered to customers is known as

View Answer

Answer: Value creation

Q48: Enterprise Resource Planning (ERP) has been criticised on a number of grounds. Which of the following is not a common criticism of ERP

View Answer

Answer: It doesn’t allow decisions and databases from all parts of the organisation to be integrated

Q49: Entrepot means means

View Answer

Answer: goods imported for re-export

Q50: Entrepreneurs can easily start off with new e-business ventures because___

View Answer

Answer: Cost is low

Q51: Entrepreneurship consist of___

View Answer

Answer: All of these—a. Management is the vechile of entrepreneurship b. Universal activity c. Knowledge based behavior d. Capacity to correct forecast for uncertainties

Q52: Entrepreneurship consists___

View Answer

Answer: All of these—a. Strategic ability b. Entrepreneurial class c. Innovation d. Intrapreneurship

Q53: Entrepreneurship includes___

View Answer

Answer: All of these—a. Risk b. Innovation c. Ability of organization construction d. Leadership

Q54: Entrepreneurship is___

View Answer

Answer: The seemingly discontinuous process of combining resources to produce new goals or services

Q55: Environment includes___

View Answer

Answer: All of these—a. Dynamic factors b. Challenges factors c. Opportunities d. Economic factors

Q56: EOQ model is based on the assumption that unit price is fixed

View Answer

Answer: Correct – True

Q57: Equal Employment Opportunity means equal access to jobs and benefits and services for all employees and prospective employees in the workplace

View Answer

Answer: Correct – True

Q58: Ergonomics is not concerned with which of the following aspects

View Answer

Answer: Noise levels

Q59: Eric booked a hotel through hotels.com. However, when he arrived at the hotel, they had no record of his reservation, and he was unable to get a room. He decided then that he would never use this service again. Which reason for changing providers does this represent

View Answer

Answer: core service failure

Q60: Eric is in a group with five other management trainees at Coca-Cola. Eric’s group is competing against other management trainees at the firm in a simulated marketplace. Each group must decide how much to spend on advertising and how many products to manufacture over the next three years. In which of the following activities is Eric most likely participating

View Answer

Answer: management games

Q61: Establishing minimum requirements of performance for evaluation criteria is also know as a

View Answer

Answer: Screening system

Q62: Establishing your credibility with an audience takes time

View Answer

Answer: True – Answer

Q63: Estee Lauder Company is the General Motors of the cosmetics world

View Answer

Answer: Correct – True

Q64: Estimated at Completion is determined by

View Answer

Answer: ETC + ACWPC. BAC/CPI—A and C

Q65: Estimates are that only about 20percent of what employees learn on the job is learned through informal means while the rest is learned through formal training programs

View Answer

Answer: Wrong – False

Q66: Ethan purchases a new house for USD170,000. Ethan’s purchase of the house contributes USD170,000 to which magnitude in the identity Y = C + I + G

View Answer

Answer: I

Q67: Ethical communication includes all relevant information, even if it undermines your goal

View Answer

Answer: True – Answer

Q68: Ethical consideration takes into account

View Answer

Answer: None these —Magnitude of consequenceconcentration of effectCorrect answer – individual and societal

Q69: Ethical gradualism means

View Answer

Answer: where there is room for discretion guidance is prime

Q70: Ethical issues in business typically arise because of conflicts between an individuals personal moral philosophies and values and

View Answer

Answer: the values and attitudes of the organization in which he or she works

Q71: Ethical performance may be measured by

View Answer

Answer: reputationB. ethical climate auditC. psychophysical scaling—all of these

Q72: Ethics

View Answer

Answer: Is a formal code of specific application

Q73: Ethics and Law overlap. This is called —

View Answer

Answer: Grey area

Q74: Ethics is about

View Answer

Answer: Tangible and intangible benefitsimprovement in standardrewards and sanctionsreputation—all of these correct

Q75: Ethics is concerned about

View Answer

Answer: The means of achieving somethingB. The ends to be achieved—Both of those

Q76: Ethics is the same as

View Answer

Answer: Conformance to agreed values

Q77: Ethics is the set of principles and guidelines that help us to uphold the things we value

View Answer

Answer: Correct – True

Q78: ETHNOCENTRISM is the attempt to categorize individuals by predicting their behaviour or character on the basis of their membership in a particular group

View Answer

Answer: False – Answer

Q79: Evaluating projects in terms of their strategic fit with existing project lines or their ability to augment the current product family is known as

View Answer

Answer: complementarity

Q80: Evaluation forms the final stage of the training program and various models of evaluation have been produced to meet this aspect. Whose model has the four levels of Reaction, Learning, Behavior, and Results

View Answer

Answer: Kirkpatrick

Q81: Evaluation has to be accepted as a process than an end product of training

View Answer

Answer: Correct – True

Q82: Even if a dissatisfied consumer takes no external action, which of the following is likely

View Answer

Answer: will have a less favorable attitude toward the store or brand

Q83: Even though marketing managers might like more information, they must balance the high cost of good research against its probable value to management

View Answer

Answer: Correct – True

Q84: Every culture is governed by five fundamental dimensions. Which of the following is not one of those dimensions

View Answer

Answer: Sense of ownership

Q85: Every decision model contains both objective and subjective factors

View Answer

Answer: Correct – True

Q86: Every faculty has one or more offices. This is an example of

View Answer

Answer: cardinality

Q87: Every organizations use different verities of___and managers

View Answer

Answer: trainer

Q88: Every record stored in a Master file has a key field because

View Answer

Answer: it acts as a unique identification of record

Q89: Every state has a public, state-run employment service agency

View Answer

Answer: Correct – True

Q90: Every time Hannah buys a sandwich at Subway, she gets a stamp on a card. Once she has 10 stamps, she’ll get a free sandwich. This is an example of a(n)___

View Answer

Answer: customer loyalty program

Q91: Evidence suggests that trainees are more likely to remember information presented during an online training session when audio narration is combined with on-screen text

View Answer

Answer: Correct – True

Q92: Evidence suggests that Web-based instruction is significantly more effective than classroom instruction for teaching information about how to perform a job-related task

View Answer

Answer: Wrong – False

Q93: Examining the context of careers, research has shown that labor markets have changed in many ways since 1990. Careers literature tends have a consensus on these changes compared with a generation ago with the implication that careers are more difficult to manage. Examples of such changes include

View Answer

Answer: all of the below.—s/b—All of these— b. increasingly frequent changes in the skills required in the workforce. c. increasing workloads for individuals. d. working at, or from, home

Q94: Examples of Boolean operators are common words such as “the,” “of,” “by,” and “for.”

View Answer

Answer: False – Answer

Q95: Examples of keyless interfaces include

View Answer

Answer: bar coding, OCR, pen, and voice recognition

Q96: Examples of keyless interfaces include bar coding, optical character recognition, digital pen and voice or handwriting recognition

View Answer

Answer: True – Answer

Q97: Examples of pure tangible goods include all of the following EXCEPT

View Answer

Answer: Tax preparation

Q98: Examples of team building activities include

View Answer

Answer: Establishing ground rules for dealing with conflict.b. Regular progress reviews.c. Periodic social events for team members.—all of these

Q99: Excellence is

View Answer

Answer: An aspirational goal

Q100: Exclusive dealing agreement is consider as a

View Answer

Answer: Restrictive trade practice