Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Q1: DGIR means

View Answer

Answer: Director General of Investigation and registration

Q2: Diagrams, matrices, tables, and figures should never be used in qualitative research reports

View Answer

Answer: Wrong – False

Q3: Different techniques are used to elicit job analysis information, although not all are as easy to access as others. Various sources exist, so which of the following techniques is more applicable here

View Answer

Answer: All of these—s/b—All of these—a. Existing documentation b. Job incumbent interviews c. Critical incident technique

Q4: Differential attrition occurs when the people dropping out from one group are different from the others in their group or from the people in the comparison group

View Answer

Answer: Correct – True

Q5: Differentiation is the process of calculating derivatives, and as you may have already found, using the difference quotient by hand to do these can be a long and involved process

View Answer

Answer: Correct – True

Q6: Direct financial payments include all of the following except___

View Answer

Answer: insurance

Q7: Direct mail has advantages over other forms of direct marketing, such as___

View Answer

Answer: All of these—a. high target-market selectivity b. it can be personalized c. it is flexible

Q8: Direct mail is well suited to direct, one-to-one communication. It permits high target-market selectivity, can be personalized, and is flexible. However, it does not allow easy measurement of results

View Answer

Answer: Wrong – False

Q9: Direct marketers know that, left unattended, problems such as privacy, fraud, irritation, and deception issues can result in___

View Answer

Answer: All of these—a. increasingly negative consumer attitudes b. lower response rates c. calls for more restrictive government legislation

Q10: Direct marketing is characterized as being a marketing effort that targets broadly with standardized messages and marketing offers

View Answer

Answer: Wrong – False

Q11: Direct marketing is direct communications with carefully targeted individual consumers to obtain an immediate response

View Answer

Answer: Correct – True

Q12: Direct observation, a person conducting the analysis simply observes employees in the performance of their duties

View Answer

Answer: Correct – True

Q13: Direct-marketing is now the fastest growing form of marketing

View Answer

Answer: Correct – True

Q14: Direct-response ads always contain___to make it easier for marketers to gauge whether consumers are paying attention to their sales pitches

View Answer

Answer: a 1-800 number or the Web address

Q15: Disadvantages of e-Commerce in India are___

View Answer

Answer: internet access is not universally available

Q16: Disadvantages of the predetermined data approach include

View Answer

Answer: The need to break work into micromotions

Q17: Discovery prototyping and rapid architected analysis are examples of accelerated systems analysis approaches

View Answer

Answer: True – Answer

Q18: Discretionary Fiscal Policy differs from automatic stablizer Fiscal Policy in the sense that

View Answer

Answer: The former is chosen by Congress while the latter is chosen by the President

Q19: Discriminatory dealing is consider as a

View Answer

Answer: Competition act 2002

Q20: Disposition of the product or the product’s container may occur before, during, or after product use

View Answer

Answer: Correct – True

Q21: Disposition of the product or the product’s container may occur___product use

View Answer

Answer: a, b, and c—A) during B) after C) before

Q22: Distinct characteristic of services is

View Answer

Answer: Intangibility

Q23: Diversity management is not frequently confused with affirmative action and valuing diversity

View Answer

Answer: Wrong – False

Q24: Diversity Management managing diversity is different from both___because it focuses on the business case for diversity

View Answer

Answer: Both a and b—s/b—Both—a) affirmative action b) valuing diversity

Q25: Divide and conquer is one of the underlying principles of systems development

View Answer

Answer: True – Answer

Q26: Do all of the following when you are writing sales letters except

View Answer

Answer: All these should be used—emphasize central selling points and benefits.support your claims with evidence.gain the reader’s attention

Q27: Do no harm is the prime principle of which set of ethics

View Answer

Answer: medicine

Q28: Documenting purporting to be signed by a body corporate shall be signed by a

View Answer

Answer: director of body corporate

Q29: Does an employer have to produce a health and safety statement outlining their policies

View Answer

Answer: Yes, but only if they employ over 5 people

Q30: Does company need to understand the work load and staff expertise in a technology implementation

View Answer

Answer: It does require a staff with expertise in business process mapping, software purchasing to keep costs low

Q31: Dollard and Miller classify the situation where we have to choose between two equally attractive goals as

View Answer

Answer: approach-approach conflict

Q32: Donald Kirkpatrick was known for creating the training

View Answer

Answer: Evaluation model

Q33: Doubt or anxiety regarding a purchase a consumer has made is known as___

View Answer

Answer: postpurchase dissonance

Q34: Dove marketers can go beyond the brand’s cleansing cream attributes and talk about the resulting benefit of softer skin. This is known as product attributes in brand positioning

View Answer

Answer: Wrong – False

Q35: Down time means

View Answer

Answer: Time required by equipment to become OK

Q36: Downsizing costs are concentrated in separation costs for permanent reductions in force

View Answer

Answer: Correct – True

Q37: Draw and label a graph showing equilibrium in the market for loanable funds

View Answer

Answer: Market for Loanable Funds

Q38: Due to bankruptcy reason ,your current vendor has been forced to withdraw from your project. your purchasing department has now informed you the new vendor has been selected, approved and the resources will be arriving on the site, first thing next Monday. As the project manager what is the first thing you should do on Monday

View Answer

Answer: B .Establish yourself as the authority in charge

Q39: Due to EEO laws, firms are only allowed to use contingency workers for clerical or maintenance positions; managerial staff must consist of full-time employees of the firm

View Answer

Answer: Wrong – False

Q40: Due to recent company downsizing u can only authorize 1 of the 2 projects u really planed to complete this year. You have decided to select the project with the NPV of USD95k and proceed to cancel the other project which had an NPV of USD37k what are the opportunity costs associated with this new decision

View Answer

Answer: USD37k

Q41: Dummy activities

View Answer

Answer: cannot be on the critical path

Q42: During a “situation analysis,” a marketing researcher should

View Answer

Answer: study what information is already available

Q43: During a company event, you had the opportunity to talk to a colleague project manager. He told you that in his current project actual costs are 15percent under cumulated costs scheduled for today.
What do you think

View Answer

Answer: The information available is not sufficient to assess project performance

Q44: During a project the scope of product purchased on a cost reimbursable contract has increased. In the contract the contractor’s indirect costs are calculated as 20 percent of the direct costs. What is most likely to be true

View Answer

Answer: The contractor’s indirect costs will not increase but the customer’s payment for them will

Q45: During a software project Earned Value Analysis is performed and gives the following results:
EV: 523,000; PV: 623,000; AC: 643,000.
Which results are correct

View Answer

Answer: CV: -120,000; SV: -100,000

Q46: During an informal discussion you had with another PMP, he mentioned about how he was able to sit for the PMP Certification Exam 3. years ago through using false contact hour certificates. You should

View Answer

Answer: Report this to PMI

Q47: During an initial meeting to establish a communication plan with the project stake holders, your senior project manager distributes photocopies of sample graphs and charts.Since you have just completed studying and successfully writing your PMP exam, You immediately recognize these graphs and chart from PMI’s PMBOOK guide.What do you do in these situation

View Answer

Answer: Approch your senior project manager to ensure he recived permission from PMI to reproduce and distribute the graphs and charts

Q48: During closeout, many project managers tend to delay personnel reassignment because –

View Answer

Answer: They are reluctant to confront any interpersonal conflicts that may occur in the process

Q49: During communication the use of___is a means of giving feedback to the speaker by rephrasing the speaker’s word to ensure that there is a good understanding of the message being sent

View Answer

Answer: active listening

Q50: During communications the sender is not responsible for

View Answer

Answer: Correctness of understanding

Q51: During execution of a project which is performed for a customer on a T&M (Time and Material) contract base a new project manager is taking over the assignment. He discovers that two members assigned to the project have charged time without performing any work. Upon further investigation, he determines that this occurred because there were no other project assignments available for these people. The customer is unaware of these facts. What should the project manager do

View Answer

Answer: Take the two people off the team immediately and arrange for the refund of the excess charges to the customer

Q52: During execution of a project, the most common source of conflict within the project team is likely to be

View Answer

Answer: Schedules

Q53: During execution of your project plan, you discover that a task team is unaware that deliverables from another task will be late, holding up their own progress. As a result you should

View Answer

Answer: Revise the communication plan

Q54: During project implementation the client interprets a clause in the contract to mean the he is entitled to a substantial refund for work recently completed. You review the clause and disagree with the client’s conclusion. As the project manager which of the following actions should be taken

View Answer

Answer: Document the dispute and refer to the provisions of the contract that address

Q55: During project planning in a matrix organization, the project manager determines that additional human resources are needed. From whom would he request these resources

View Answer

Answer: Functional manager

Q56: During project team formation and during the early phases of a project, the most common source of conflict within the project team is likely to be

View Answer

Answer: Priorities

Q57: During the course of a project you have motivated team members, managed conflict, performed personnel administrative functions and negotiated for more resources. These are examples of

View Answer

Answer: General Management

Q58: During the last decade, three forms of mail delivery have become popular. Which one is in direct competition with the post office and is highly automated

View Answer

Answer: E-mail

Q59: During the planning phase of your current project, you prepare a detailed financial plan. For this process, you are using

View Answer

Answer: A skill that is common to general management and project management

Q60: During the presentation step of the selling process, the salesperson tells the product “story” and explains the product benefits to the customer

View Answer

Answer: Correct – True

Q61: During the refreezing stage of Lewin’s change process, managers are likely to use new appraisal systems and incentives as a way to reinforce desired behaviors

View Answer

Answer: Correct – True

Q62: During the schedule development process the Project Manager may have to go through several iterations of the schedule before establishing the schedule baseline. All of the following are tools and techniques that may be used during this process

View Answer

Answer: Duration compression, Resource Leveling Heuristics, PERT

Q63: During the schedule development process the Project Manager may have to go through several iterations of the schedule before establishing the schedule baseline. Which of the following are tools and techniques that may be used during this process

View Answer

Answer: Duration compression, Resource Leveling Heuristics, PERT

Q64: During the situation analysis, a marketing researcher will evaluate primary data rather than secondary data

View Answer

Answer: Wrong – False

Q65: During the situation analysis, marketing researchers may talk to informed people within the company, study internal records, search libraries for available information, or browse the Internet with a search engine

View Answer

Answer: Correct – True

Q66: During the six month update on a 1 year, USD50,000 project, the analysis shows that the BCWS is USD25,000; the BCWP is USD20,000 and the ACWP is USD15,000. What can be determined from these figures

View Answer

Answer: The project is behind schedule and under cost

Q67: During the training period the trainee can earn pay and learners pay usually increase automatically as their skills improve

View Answer

Answer: Wrong – False

Q68: During the unfreezing stage of organizational change, managers need to establish a sense of urgency, which may be accomplished by providing employees with reports indicating that the firm faces significant problems

View Answer

Answer: Correct – True

Q69: During what stage does the interviewer control the interview by asking a series of questions in a set order

View Answer

Answer: A structured interview

Q70: During what Time Management Process are the specific activities that must be performed to produce the deliverables in the WBS identified and documented

View Answer

Answer: Activity Definition

Q71: During your assignment as project manager you add a new member to your project team. This new team member was recently hired from a competitor and offers to share a substantial amount of proprietary information from his previous company. This information could put you and your team in a very strong position for future business. You are aware of a non-compete clause in the new hire’s condition of employment. You should

View Answer

Answer: Review the condition of employment with the new hire and advise her to reconsider the offer

Q72: Duty imposed on foreign goods benefiting from subsidies in production, export or import is

View Answer

Answer: Countervailing duty

Q73: E-Trading

View Answer

Answer: Is a method of trading securities

Q74: E-banking means

View Answer

Answer: The conduct of banking electronically

Q75: E-bay is a good example to define___

View Answer

Answer: C2C

Q76: E-business means that the company or site offers to transact or facilitate the selling of products and services online

View Answer

Answer: Wrong – False

Q77: E-business software is best defined as to manage

View Answer

Answer: internal administrative applicationssell-side e-commerce applicationsbuy-side applicationsData administrative applications

Q78: E-business stands for___

View Answer

Answer: Electronic business

Q79: E-cheques refers

View Answer

Answer: Each transaction is carried over the internet

Q80: E-commerce is the buying and selling of goods and services over the Internet

View Answer

Answer: True – Answer

Q81: E-government is

View Answer

Answer: can be defined as ‘the application of e-commerce technologies to government and public services.’

Q82: E-HR Suite is a powerful on-demand Human Resource Management solution that energizes our organization’s ability to___on employee investments

View Answer

Answer: maximize return

Q83: E-mail can be used for external communications in which of the following situations

View Answer

Answer: Both —In response to e-mail messages that you receiveWhen your audience accepts e-mail as appropriate

Q84: E-marketing describes company efforts to inform buyers, communicate, promote, and sell its products and services over the Internet

View Answer

Answer: Correct – True

Q85: E-operations cover Web~based initiatives that

View Answer

Answer: improve ways to address an identified set of customer needs

Q86: E-procurement is___

View Answer

Answer: Procuring the raw materials

Q87: E-recruiting methods include

View Answer

Answer: all of these —s/b—All of above—(a) internet job boards (b) career websites (c) employer websites (d) all of these

Q88: E-sourcing is an

View Answer

Answer: Application

Q89: E-souring is

View Answer

Answer: An act of buying and ordering materials through the web

Q90: Each channel alternative needs to be evaluated against economic, control, and power criteria

View Answer

Answer: Wrong – False

Q91: Each channel alternative needs to be evaluated against___, control, and adaptive criteria

View Answer

Answer: economic

Q92: Each project life cycle phase can act as a control point to measure progress and determine if the project should continue (go/no go decision).These control points are called___

View Answer

Answer: all of these

Q93: Each salesperson is assigned to an exclusive area in which to sell the company’s full line of products or services in which type of sales force structure

View Answer

Answer: territorial sales force

Q94: Earley and Mosakowsk developed the concept of cultural intelligence in the context of attitudes and skills. Which of the following did they identify which related to learning strategies whereby people acquire and develop coping strategies

View Answer

Answer: Mind

Q95: Earned value analysis is one of the commonly used methods of performance measurement which integrates

View Answer

Answer: D scope, cost and schedule measures

Q96: Earned value can best be defined as

View Answer

Answer: BCWP time ACWP

Q97: Earned value is

View Answer

Answer: Actual cost of work performed.B. Completed work value.C. Budgeted cost of work performed.D. Percent complete.—All except A

Q98: Earned value or BCWP for the first three months is

View Answer

Answer: A 250000B 30000C 20000D data insufficient to calculate the earned value for the period

Q99: East Bay Communications has increased its inside sales force. How will this help its outside sales force

View Answer

Answer: all of these.—a. It will allow them more time to sell to major accounts. b. It will allow them more time to find major new prospects. c. It will allow them more time to provide after-the-sale customer service

Q100: Eco friendly is a term that has a similar meaning as

View Answer

Answer: green