Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Q1: Caltural noise in the communication channel can be caused by all of the following except

View Answer

Answer: Proximity distance between people

Q2: Camp Company had total earnings of USD600 million in 2013, out of which it retained 20 percent for future investments. In 2013, its stock featured a dividend yield of 4 percent and 100 million shares were outstanding. The price-earnings ratio for Camp Company stock was

View Answer

Answer: 20

Q3: Campus Recruiting does not have the advantage of___

View Answer

Answer: Higher understanding of organization

Q4: Can an employer appeal against an improvement or prohibition notice

View Answer

Answer: Yes, under Section 24 of the Health and Safety at Work Act 1974

Q5: Can the members of a union who feel that they have been unjustifiably disciplined complain to the Employment Tribunal

View Answer

Answer: Yes

Q6: Canada Dry and Colgate-Palmolive have appointed___managers to maintain and protect their brand’s images, associations, and quality, and to prevent short-term actions by over-eager brand managers from hurting the brand

View Answer

Answer: brand equity

Q7: Canadian negotiators take an impersonal view of negotiations, and tend to see their goals in economic terms, as compared to Japanese negotiators who prefer a more sociable negotiating atmosphere

View Answer

Answer: True – Answer

Q8: Capital controls are defined as

View Answer

Answer: legal restrictions on the ability of a nation’s citizens to hold and exchange assets denominated in foreign currencies

Q9: Capital costs, management and staff time, and consulting costs are examples of

View Answer

Answer: procurement costs

Q10: Capital mobility is a measure of

View Answer

Answer: the ease with which financial resources can flow across borders

Q11: Career planning aims at matching individual potential for promotion and individual aspirations with organizational needs and opportunities

View Answer

Answer: Correct – True

Q12: Career planning is making sure that the organization has the right people with the right skills at the right time

View Answer

Answer: Correct – True

Q13: Careers are often said to be more difficult to manage now than in the past because

View Answer

Answer: The nature of jobs and organizations is changing rapidly

Q14: Carl and his family purchased a new home, and the builder left half empty paint cans in the garage. Carl doesn’t know what to do with them because he cannot put them out in the regular trash. Carl is concerned with which of the following with regard to the paint

View Answer

Answer: disposition

Q15: Carla continued to search for information on cars even after she purchased one. She would go over her decision in her head, and pay attention to ads that featured the car she bought. She was also noticing how many other people drove her model of car, which made her feel more confident that she made a wise decision. Carla is attempting to reduce___

View Answer

Answer: postpurchase dissonance

Q16: Carnegie Mellon’s SEI model, ESI International’s project framework, and the Center for Business Practices all call their highest level of maturity

View Answer

Answer: optimizing

Q17: Cartel is consider as a

View Answer

Answer: Competition act 2002

Q18: Catalog marketing can be personalized on a one-to-one basis. Which is not a common form of catalog marketing

View Answer

Answer: Add-on catalog

Q19: Catalog marketing has grown explosively during the past 25 years. Most recently, the Internet has helped boost the popularity even more

View Answer

Answer: Correct – True

Q20: Catalog sales have grown tremendously in the last few years with more than 10,000 companies producing some 14,000 specialty catalogs. Sales were USD69 billion in 1996 and are expected to be more than___billion by 2008

View Answer

Answer: USD175

Q21: Cause-and-effect analysis is performed in the following phase of systems analysis

View Answer

Answer: problem analysis phase

Q22: Causes of channel conflict include the following, EXCEPT___

View Answer

Answer: channel power usage

Q23: Central advisory council and development council are constituted under

View Answer

Answer: IDRA

Q24: certification of trade marks can to registrar only in

View Answer

Answer: part A of the registrar

Q25: Chang and Chang observe that the competition is increasing the size of its warehouses. They have decided to do the same. They are following a___strategy

View Answer

Answer: Follow the leader

Q26: Change includes

View Answer

Answer: All of these—a. Material change b. Labor change c. Upgrading of product d. Innovation

Q27: Change requests can occur due to

View Answer

Answer: All of these —a) An external event such as a change in government regulation.B. An error or omission in defining the scope of the product.C. An error or omission in defining the scope of the project

Q28: Changes are inevitable for every project. The implication is

View Answer

Answer: A proper change control process has to be implemented

Q29: Changing an existing product to suit the changing conditions___

View Answer

Answer: product modification

Q30: Channel arrangements once constructed need not be modified over time

View Answer

Answer: Wrong – False

Q31: Channel conflict is generated when one channel member’s actions prevent the channel from achieving its goal

View Answer

Answer: Correct – True

Q32: Channel coordination occurs when channel members are brought together to advance the goals of the channel

View Answer

Answer: Correct – True

Q33: Channel objectives should be stated in terms of___service output levels

View Answer

Answer: targeted

Q34: Channel objectives should never be stated in terms of targeted service outputs and levels but instead stated in terms of dollar costs

View Answer

Answer: Wrong – False

Q35: Characteristics of a code of accounts are

View Answer

Answer: It uniquely identified each element of the work breakdown structureb. It includes work packagesc. It is a numbering system—all of these

Q36: Characteristics of project phases are

View Answer

Answer: MilestonesB. DeliverablesC. Activities—all of these

Q37: Characteristics of services include which of the following

View Answer

Answer: All of these—a. Close proximity to the customer b. Simultaneous production and consumption c. Inability to inventory

Q38: Chicken of the Sea brand tuna sells more than the same size Kroger brand tuna even though the Kroger tuna costs USD0.15 less per can. This is known as brand___

View Answer

Answer: equity

Q39: Choosing a price based upon its short term effect on current profit, cash flow, or return on investment reflects which of the following pricing objectives

View Answer

Answer: Current profit maximization

Q40: Chunking refers to

View Answer

Answer: Breaking down information into easily digestible pieces or smaller paragraphs

Q41: Churn is a term used to refer to turnover in a firm’s customer base

View Answer

Answer: Correct – True

Q42: CIP is

View Answer

Answer: Continuous improvement processB. A sustained, gradual changeC. Includes constancy of purpose and commitment to quality as part of its focusD. a and b—all of these

Q43: Claiming a “wholesale price” as a reduction from a phony high list price is a form of

View Answer

Answer: deceptive pricing

Q44: Classes must also be set up to train___

View Answer

Answer: both of these—s/b—Both—a. customers b. suppliers

Q45: Client interest in a project is highest during the termination and conceptual phases

View Answer

Answer: Correct – True

Q46: Client interest is typically at its lowest during the

View Answer

Answer: execution phase

Q47: Closed Loop MRP means

View Answer

Answer: Capacity and resource planning is included in the MRP logic

Q48: Closed-ended questions work well when the major answers to the questions are known

View Answer

Answer: Correct – True

Q49: Co-branding is a form of product that consists of activities, benefits, or satisfactions offered for sale that are essentially intangible and do not result in the ownership of anything. Examples are banking, hotel, airline, retail, tax preparation, and home repair

View Answer

Answer: Wrong – False

Q50: Codes developed before examining the current data being coded are called___

View Answer

Answer: A priori codes

Q51: Codes that apply to a complete document or case are called___

View Answer

Answer: Facesheet codes

Q52: Coercive power is objectively observable, while legitimate, expert, and referent power are more subjective

View Answer

Answer: Correct – True

Q53: Cognitive methods are more of giving___training to the trainees

View Answer

Answer: theoretical

Q54: Collecting data on job activities, required employee behaviors, working conditions, and human traits and abilities needed to perform the job is the___step in the job analysis process

View Answer

Answer: fourth

Q55: Collective bargaining is which of the following

View Answer

Answer: A process of negotiation between employers’ representatives and employee representatives to determine the conditions of employment

Q56: Collocation can mean that

View Answer

Answer: most team members are moved to a central physical location for the life of the project

Q57: Combination checks

View Answer

Answer: determine whether a known relationship between two fields is valid

Q58: Committed customers are less likely to forgive a product or service failure

View Answer

Answer: Wrong – False

Q59: Common causes of variances are a result of all of the following except

View Answer

Answer: Variances that are special

Q60: Common uses of information generated via performance appraisal include all of the following except

View Answer

Answer: Input to job content evaluation

Q61: Communication is the PRIME responsibility of a Project

View Answer

Answer: Expeditor

Q62: Communication is the process of sending a message

View Answer

Answer: False – Answer

Q63: Communication planning in a project determines

View Answer

Answer: A who needs what informationB when will they need it and how will it be given—a and b

Q64: Communication Planning involves determining the information and communications needs of the stakeholders; who needs what information, when they will need it, how it will be given to them and by whom. If you are going to start Communication Planning for your project, which of the following will facilitate this process

View Answer

Answer: Knowledge of Constraints and Assumptions

Q65: Communication planning is most tightly linked with what process

View Answer

Answer: Organizational planning

Q66: Communication technology and communication requirements are

View Answer

Answer: A input to communication planning

Q67: Community is the element of the online value proposition which refers to___

View Answer

Answer: Participation and interaction

Q68: Companies and institutions commonly hire leaders with

View Answer

Answer: Integrity and expertise

Q69: Companies can build interest and enthusiasm by using databases to remember customer preferences. This strategy helps to

View Answer

Answer: Deepen customer loyalty

Q70: Companies can build interest and enthusiasm by using databases to remember customer preferences. This strategy helps to which of the following

View Answer

Answer: Deepen customer loyalty

Q71: Companies can choose from a wide variety of channels for reaching customers-from sales forces to agents, distributors, dealers, direct mail, telemarketing, and the Internet

View Answer

Answer: Correct – True

Q72: Companies can gain a strong competitive advantage through having better trained people. This is known as: Select correct option

View Answer

Answer: Personnel training

Q73: Companies can gain a strong competitive advantage through having better-trained people. This is known as: Select correct option

View Answer

Answer: Personnel training

Q74: Companies can gain a strong competitive advantage through having bettertrained people. This is known as: Select correct option

View Answer

Answer: Personnel training

Q75: Companies can use their databases in all of the following ways EXCEPT

View Answer

Answer: to determine profitability

Q76: Companies deciding on the number of intermediaries to use at each channel level have three strategies available to them. They can use exclusive distribution,___distribution, and intensive distribution

View Answer

Answer: selective

Q77: Companies devote many hours to training new employees to listen to each other and cooperate

View Answer

Answer: Correct – True

Q78: Companies must carefully manage their brands. First, the brand’s positioning must be continuously communicated to consumers. Major brand marketers often spend huge amounts on advertising to create brand___and to build preference and loyalty

View Answer

Answer: awareness

Q79: Companies need not plan and implement careful training programs for their intermediaries

View Answer

Answer: Correct – True

Q80: Companies often fail to analyze brands, competitor’s activities and pricing strategies that having impact on their products and customers. This statement reflects which one of the following failures of strategic plans

View Answer

Answer: Failure to obtain senior management commitment

Q81: Companies that are successful in switching their customers to lower-cost channels, assuming no loss of sales or deterioration in service quality, will gain a channel advantage

View Answer

Answer: Correct – True

Q82: Companies that are successful in switching their customers to lower-cost channels, assuming no loss of sales or deterioration in service quality, will gain a___

View Answer

Answer: channel advantage

Q83: Companies that search for customers and may negotiate on the producer’s behalf but do not take title to the goods are called___

View Answer

Answer: agents

Q84: Company ABC sells a variety of products on its website to the highest bidder. What type of business model are they using

View Answer

Answer: Online Auction

Q85: Company XYZ developed a website to provide in time and updated information to all customers. Company is using which one of the parts of application architecture of customer relationship management

View Answer

Answer: Collaborative CRM

Q86: Comparative approaches, scoring models and benefit contribution are all part of

View Answer

Answer: Benefit measurement model for selecting a project

Q87: Compared to bondholders, stockholders

View Answer

Answer: face higher risk and have the potential for higher returns

Q88: Compared to short-term bonds, other things the same, long-term bonds generally have

View Answer

Answer: more risk and so they pay higher interest rates

Q89: Compared to stocks, bonds offer the holder

View Answer

Answer: lower risk and lower potential return

Q90: Compared to the productive efficiency of a perfectly competitive firm, a monopolist tends to be

View Answer

Answer: More efficient because it produces greater output

Q91: Competency analysis focuses on___

View Answer

Answer: how work is accomplished

Q92: Competency modeling is useful for which of the following applications

View Answer

Answer: All of these—A. Identifying needs for replacement and succession planning B. Internal promotion processes C. Facilitating the HR planning process D. all of these

Q93: Competency modelling is strategically used to___

View Answer

Answer: Enhance the skill level of the workforce

Q94: Completion Commission of India is a

View Answer

Answer: body corporate

Q95: Completion of the _ scope is measured against the plan

View Answer

Answer: Project

Q96: Compliance reports are written in response to regulations, most of them imposed by government agencies

View Answer

Answer: True – Answer

Q97: Composition is a stronger form of aggregation

View Answer

Answer: True – Answer

Q98: Computer Advertisements on online store: Lenovo G50-70 @ Rs. 28,990 with exchange, HP Compaq 15-s009TU @ Rs.28,490 with additional 2 years warranty, Dell Vostro 14 V3446 @ 29,490 with free delivery, Acer Aspire E1-471 @ Rs. 29,250 with free carry bag, Samsung NP300E5E @ 30,449, Toshiba Satellite C-50-A1001A @ Rs. 29,740 with free carry bag. This scenario of cutthroat competition refers to

View Answer

Answer: Character of the rivalry

Q99: Computer database searches can be done

View Answer

Answer: With a computer with CD-ROM driveb. At the libraryc. Online—all of these

Q100: Computerized form letters are impersonal and insincere, and therefore they should be avoided

View Answer

Answer: False – Answer
.woocommerce-message { background-color: #98C391 !important; }