Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Q1: A___strategy involves the manufacturer using advertising and promotion to persuade consumers to ask intermediaries for the product, thus inducing the intermediaries to order it

View Answer

Answer: pull

Q2: A___strategy involves the manufacturer using its sales force and trade promotion money to induce intermediaries to carry, promote, and sell the product to end users

View Answer

Answer: push

Q3: A___summarizes the personal qualities, traits, skills, and background required for getting the job done

View Answer

Answer: job specification

Q4: B2B stands for

View Answer

Answer: Business to Business

Q5: B2C stands for

View Answer

Answer: Business to Consumer

Q6: B2G stands for___

View Answer

Answer: Business to Goal

Q7: Baber’s company was just surprised by a new competitor in their field. Baber wants to plan a way for his business to retake the lead. For this purpose, Baber offered a plan to compete in the market. Which one of the following parts of the strategic landscape has been described

View Answer

Answer: Strategy assessment

Q8: Bad healths of employees increases absenteeism of employees and hence, affects the production process

View Answer

Answer: Physical Health

Q9: Balanced score card puts focus on___perspectives

View Answer

Answer: four

Q10: Banks

View Answer

Answer: play a role in creating an asset that people can use as a medium of exchange

Q11: Banks and mutual funds are examples of financial markets

View Answer

Answer: Wrong – False

Q12: Bargaining power of customers is high if

View Answer

Answer: Differentiation of competitors product is low

Q13: Basic needs, such as those for food, clothing, and safety, refer to

View Answer

Answer: physical needs

Q14: Batch processing is preferred over on-line transaction processing when

View Answer

Answer: i) processing efficiency is important & the volume of data to be processed is large & only periodic processing is needed

Q15: Batch processing is used when

View Answer

Answer: data processing is to be carried out at periodic intervals & transactions are in batches

Q16: Bay City Mining, Inc. has a price of USD20 a share, outstanding shares of 2.5 million, retained earnings of USD1 million dollars, and a dividend yield of 2 percent. It has a price-earnings ratio of

View Answer

Answer: 25, which is high by historical standards

Q17: BCG in BCG matrix stands for

View Answer

Answer: Boston consulting group

Q18: BCG in BGC Matrix stands for

View Answer

Answer: Boston Consulting Group

Q19: Because both direct and indirect approaches have merit, businesspeople sometimes combine them, revealing their conclusions and recommendations as they go along, rather than putting them first or last

View Answer

Answer: True – Answer

Q20: Because English is the most prevalent language in international business, it is safe to assume that everyone understands it

View Answer

Answer: False – Answer

Q21: Because most organizations provide training workshops in communication skills, there is no need to learn them in college

View Answer

Answer: False – Answer

Q22: Because networking involves making personal contacts, you should not expect to find the Web helpful in this activity

View Answer

Answer: False – Answer

Q23: Because of differences in tax treatment, municipal bonds pay a higher interest rate than do corporate bonds

View Answer

Answer: Wrong – False

Q24: Because projects managed under a project portfolio management scheme may beindependent of each other, it is not necessary to consider resource use when deciding to pursueany single project

View Answer

Answer: FALSED

Q25: Before reporting a perceived violation of an established rule or policy the project manager should

View Answer

Answer: Ensure there is a reasonably clear and factual basis for reporting the violation

Q26: Before you begin the cost budgeting process for building a new school you should make sure your cost engineer has given you

View Answer

Answer: Cost estimates and supporting detail,

Q27: Behavior modeling involves showing trainees, or modeling, the right way of doing something, letting each person practice the right way to do it, and providing feedback regarding performance

View Answer

Answer: Correct – True

Q28: Behavioral factors affecting job design are___

View Answer

Answer: all of these —s/b—All of above—(a) Autonomy (b) Diversity (c) Feedback (d) all of these

Q29: Behavioral methods are more of giving___training to the trainees

View Answer

Answer: practical

Q30: Behavioural research has shown that visual aids can improve learning by up to 800 percent

View Answer

Answer: False – Answer

Q31: Belinda Stahl would like to reach more customers and save money in the process. Through research she has learned that___is the fastest growing form of marketing

View Answer

Answer: direct marketing

Q32: Benchmarking is a common tool used for

View Answer

Answer: Quality Planning

Q33: Benefits derived from social responsibility include

View Answer

Answer: enhanced organizational efficiencyC. attracting people who want to work for the firm—both a and c

Q34: Benefits that are difficult or impossible to quantify are known as

View Answer

Answer: intangible

Q35: Berkowitz Piano Company can lengthen its product line in one of two common ways. Which is one of these ways that might prove productive

View Answer

Answer: line filling

Q36: Best in Class Benchmarking seeks to assess organizational performance against

View Answer

Answer: The competitor who is ‘best in class’ wherever that may be

Q37: Best practices in recruitment and selection must be___

View Answer

Answer: legally defensible

Q38: Better service to community is an example of a tangible benefit

View Answer

Answer: False – Answer

Q39: Between projects A and B, project A will be considered a superior financial undertaking if it has

View Answer

Answer: a shorter payback period than project B

Q40: Beyond quality level, high quality also can mean high levels of quality consistency. Here, product quality means___- freedom from defects and consistency in delivering a targeted level of performance

View Answer

Answer: conformance quality

Q41: Bill of Lading is issued by

View Answer

Answer: Foreign Bank

Q42: Black letter law is the same as

View Answer

Answer: Compliance with strict legal interpretation

Q43: Board members of CCI should be expertise in the field of

View Answer

Answer: AccountancyB. Public administrationC. Law—All the above

Q44: Bob wants to purchase a big screen television, but he’s reluctant because he tells himself that “If I buy it now, then the price will drop and I’ll regret not waiting longer.” Bob is engaging in___

View Answer

Answer: prefactual thinking

Q45: Bobby demonstrates the correct way to do a job. He is using which training technique

View Answer

Answer: behavior modeling

Q46: Bolivia had a smaller budget deficit in 2003 than in 2002. Other things the same, we would expect this reduction in the budget deficit to have

View Answer

Answer: decreased interest rates and increased investment

Q47: Bond A and Bond B are identical except Bond B has a longer term. Therefore, we expect Bond___to pay a higher rate of interest

View Answer

Answer: B

Q48: Bond A and Bond B have identical characteristics except that Bond A has a higher interest rate. Which bond has a higher credit risk

View Answer

Answer: Bond A

Q49: Bonds issued by state and local governments are called___bonds. Bonds issued by financially shaky corporations are called___bonds. Of these two, which type of bond usually pays a relatively higher interest rate

View Answer

Answer: municipal, junk, junk

Q50: Bonus shares are the shares issued to its

View Answer

Answer: existing shareholders

Q51: Boolean operators are words that are used to create logical combinations

View Answer

Answer: Correct – True

Q52: Borrowers can (and sometimes do) default on their loans when

View Answer

Answer: they declare bankruptcy

Q53: Both price ceilings and price floors are normally accompanied by shortages

View Answer

Answer: Wrong – False

Q54: Both security and investment elements are available

View Answer

Answer: only in Life Insurance

Q55: Both___depend on electronic information that has been collected about customers, in place of human knowledge, to build and manage relationships

View Answer

Answer: CRM and e-CRM

Q56: Bountiful Tractors has a share price of USD60, retained earnings of USD2 per share, and a dividend yield of 2 percent. What is Bountiful Tractor’s price-earnings ratio

View Answer

Answer: 18.75

Q57: Brand recognition is the end result of Brand Familiarity

View Answer

Answer: Correct – True

Q58: Breaking up the order and running part of it ahead of schedule is known as

View Answer

Answer: Lot splitting

Q59: Bribery and secret commissions are

View Answer

Answer: Unaccepted as business practice

Q60: Broad, precedent-setting decisions that guide or substitute for repetitive or time- sensitive managerial decision making are called

View Answer

Answer: Policies

Q61: Broad, precedent-setting decisions that guide or substitute for repetitive or time-sensitive managerial decision making are called

View Answer

Answer: Policies

Q62: Broadly defined, products include all of the following EXCEPT

View Answer

Answer: money and payments

Q63: Browsing through books and articles on a new report topic is not a good way to start your research because it is haphazard

View Answer

Answer: False – Answer

Q64: Budget or BCWS for the first half period is

View Answer

Answer: A 20,000B 25000C 30000D 40000—No answer

Q65: Budgeted cost of work Scheduled(BCWS) is also called as

View Answer

Answer: A earned valueB budgetC actuals—none of the above

Q66: Budgeted output minus break-even output gives us the

View Answer

Answer: Margin of Safety

Q67: Budla charge’ is paid by a

View Answer

Answer: bull speculator to bear speculatorB. bear speculator to bull speculator—either (a) or (b) above

Q68: Building a sustainable environment includes

View Answer

Answer: developing a green supply chainB. omitting hazardous emissions—both a and b

Q69: Building a(n)___and re-educating customers can be a huge undertaking for a company. It cost tens of millions of dollars just for a special four-week advertising campaign to announce the new name, followed by considerable ongoing advertising expenses to the Verizon Company

View Answer

Answer: new image

Q70: Building longterm relationships with customers is essential for any business. The application of technology to achieve CRM is a key element of ebusiness but what does CRM stands for

View Answer

Answer: Customer Relationship Management

Q71: Business activities that are contracted to a third party is known as

View Answer

Answer: outsourcing

Q72: Business analyst focuses on only the non-technical aspects of systems analysis and design

View Answer

Answer: True – Answer

Q73: Business cycle, price trends, National Economy are___

View Answer

Answer: Macro Factors

Q74: Business environment includes___

View Answer

Answer: All of these—a. Increase in the job b. Industrial development c. Development of communication d. Pre capita income

Q75: Business ethics comprises

View Answer

Answer: moral principles and standards that guide behaviour in the world of business

Q76: Business ethics deals primarily with

View Answer

Answer: moral obligation

Q77: Business functions are a group of related processes that support the business

View Answer

Answer: True – Answer

Q78: Business is affected by technological environment to a large extent because it affect the___

View Answer

Answer: Operations of the company

Q79: Business knowledge is derived from data and information

View Answer

Answer: True – Answer

Q80: Business market researchers commonly use___because of their flexibility

View Answer

Answer: personal interviews

Q81: Business process redesign is the continuous monitoring of business processes to effect small, but measurable improvements in cost reduction and value-added

View Answer

Answer: False – Answer

Q82: Business reports should be slanted to promote a specific decision

View Answer

Answer: False – Answer

Q83: Business requirements use case depicts the interactions between a user and the system free of technology and implementation details

View Answer

Answer: True – Answer

Q84: Business writers use what type of design elements to provide visual clues to the importance of various ideas and their relationships

View Answer

Answer: White space and headings

Q85: Businesses seem most concerned with ethical issues that could

View Answer

Answer: damage the firm

Q86: Businesspeople spend 25percent of their communication time listening

View Answer

Answer: False – Answer

Q87: Buskin’s Corporation has issued 2 million shares of stock. Its earnings were USD10 million, of which it retained 40 percent. What was the dividend per share

View Answer

Answer: USD3

Q88: Buying according to the requirements is called___

View Answer

Answer: Hand to mouth buying

Q89: Buying decision of a customer depends on his___

View Answer

Answer: attitude

Q90: Buying of the annual requirements of an item during its season

View Answer

Answer: Seasonal Buying

Q91: By adding more channels, companies can gain three important benefits. First, they can increase their market coverage, second, they can lower channel costs by moving to a lower cost channel, and third they can provide___

View Answer

Answer: more customized selling

Q92: By computing confidence intervals a researcher can

View Answer

Answer: estimate how precise her research results are likely to be

Q93: By definition, equity finance

View Answer

Answer: is accomplished when firms sell shares of stock

Q94: By definition, government purchases and taxes are zero for a closed economy

View Answer

Answer: Wrong – False

Q95: By encryption of a text we mean___

View Answer

Answer: Scrambling it to preserve its security

Q96: By which one of the following planning, long-term objectives are achieved

View Answer

Answer: Strategic planning

Q97: C2C stands for___

View Answer

Answer: Customer to Government

Q98: Caffe Nero has an annual plan in place to deal with the company’s current SBUs and their operations. However, as a growth-oriented firm, Cafe Nero is interested in both domestic and international markets. This requires Cafe Nero to constantly monitor the environment

View Answer

Answer: strategic plan D

Q99: Call objectives may be to___

View Answer

Answer: All of these—a. qualify the prospect b. gather information c. make an immediate sale

Q100: Calling on subject matter experts for the judgment,would be, used in which of the following scope management process

View Answer

Answer: Initiation
.woocommerce-message { background-color: #98C391 !important; }