Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Q1: As a Project Manager, you realize that it is very important to be a good leader. Leading involves all the following except

View Answer

Answer: Consistently producing key results expected by stakeholders

Q2: As a project nears completion, you notice that the functional managers are more interested in trying to find a new position, rather than concentrating on their project work. Their motivation is

View Answer

Answer: Safety

Q3: As a recent college graduate, you dream of opening up your own business. You have explored franchising. In fact, one of the company’s that you are strongly interested in is a service organization (fast food) that has a whole system designed to bring its service efficiently to consumers. This is an example of___

View Answer

Answer: service-firms-sponsored retailer franchise

Q4: As a recent college graduate, you pride yourself on your “shopping ability.” You gather information from a variety of channels conducting extensive research on the advantages/disadvantages of the products available. You visit a number of high-priced retailers, ask numerous questions, and “try” many of the products. However, when the time comes for you to purchase, you “always” purchase in the “lowest-cost” channel. You would be described as a___

View Answer

Answer: high-involvement shopper

Q5: As a seasoned project manager, you have come to understand the importance of communication and network. During your annual performance appraisal, your senior project manager writes “aggressive insight” on the comment section of the performance appraisal form. What does he mean by that comment

View Answer

Answer: He believes you understand your own strength and weakness

Q6: As a software development manager in a boutique software shop that sells custom solutions, you have designed a system that helps you control change. This system identifies the version number of releases, identifies any unique code, and has records of all the different variations and who the customer is. This system is formally known as

View Answer

Answer: Configuration management

Q7: As a vendor you are participating in a bidders conference for a potential new client. It is clear to you the buyer has not clearly defined the full scope of work just yet. What type of would you be most concerned about negotiating with the client

View Answer

Answer: Fixed price

Q8: As an alternative to selling shares of stock as a means of raising funds, a large company could, instead

View Answer

Answer: sell bonds

Q9: As an answer to the charge that distribution costs too much and that consumers pay for these excessive costs in the form of higher prices, resellers answer by saying

View Answer

Answer: markups reflect services that consumers themselves want.

Q10: As chief financial officer you sell newly issued bonds on behalf of your firm. Your firm is

View Answer

Answer: borrowing directly

Q11: As discussed in chapter 6, when constructing a questionnaire it is important to do each of the following except___

View Answer

Answer: Use “leading” or “loaded” questions

Q12: As in routine messages, the passive voce should not be used in bad-news messages

View Answer

Answer: False – Answer

Q13: As indicated in the strategic-management model, a clear is needed before alternate strategies can be formulated and implemented

View Answer

Answer: policy mission statement D

Q14: As mentioned in the text, there are six distinct major steps in sales force management. Which of the following is the first step in that process

View Answer

Answer: designing sales force strategy and structure

Q15: As one Nabisco manager puts it, “Giving away your brand is a lot like giving away your___- you want to make sure everything is perfect.”

View Answer

Answer: child

Q16: As part of project to establish a large vegetable growing operation for a food processing plant, You are required to do several soil samples at the designated agricultural site. At the next PM meeting you must present your findings from the soil samples. You have received from the testing lab, the results from almost 80percent of the soil samples but there is approximately 20percent of the sample results still missing. Since you actually did a few more soil samples than was initially required, You will

View Answer

Answer: Prepare a report based on the information you did receive but included a statement regarding the missing soil samples

Q17: As part of the quality audit, the scope statement is checked against the work results to ensure the conformance to the customer requirements. The results should be documented and used for

View Answer

Answer: Defining future project tasks

Q18: As part of your project plan you must develop an effective method of communication for your multinational team of stakeholders. You have several choices of media available. The appropriate action to take in the development of the communication plans would be to

View Answer

Answer: Discuss the available options with the stakeholders and obtain their input

Q19: As project manager for a new communication project, you received a PM services proposal which includes curriculum vitae for someone whom you have some knowledge of. This CV indicates that the individual has a PMP although you know that it is not true. Do you

View Answer

Answer: advise your superior of the false information. B. advise PMI of the false information. — D. A and B

Q20: As project manager, which of the following activities most deserves your immediate attention

View Answer

Answer: BCWP = USD3,000 and ACWP = USD2,400

Q21: As project manager, you prepare written input to the performance appraisals of functional personnel assigned to your project. This activity is a part of which human resources process

View Answer

Answer: Team development

Q22: As real interest rates fall, firms desire to

View Answer

Answer: buy more new equipment and buildings. This response helps explain why the demand for loanable funds is downward sloping

Q23: As sample size goes up, what tends to happen to 95percent confidence intervals

View Answer

Answer: They become more preciseb. They become more narrow—Both a and b

Q24: As the channel manager at a consumer products firm, you develop a channel incentive program in which channel members receive an extra 2 percent discount on all purchases when the channel members agree to pass half of this discount along to their customers in terms of a price decline. This is an example of what type of channel power

View Answer

Answer: This is an example of reward power

Q25: As the leader of a project team, the project manager may be required to assess the competencies of his or her team members. Occasionally, some weaknesses or areas for improvement will be identified. The project manager should

View Answer

Answer: Communicate those weaknesses and establish a performance improvement program

Q26: As the most recent in a succession of project managers assigned to the project, you discover that one of your projects has no people assigned to it, no deliverables scheduled for development, and an extremely small budget. Nevertheless, you are expected to report status for the project periodically. This project has, in fact, experienced termination by

View Answer

Answer: Starvation

Q27: As the Project Cost Engineer on a high rise development you are preparing your budget. You have developed a template, based on similar projects that can be used for buildings with 3-25 stories. It breaks out cost per square foot for plumbing, wiring, HVAC, dry wall, floors etc. This type of cost estimating is called

View Answer

Answer: Parametric modeling

Q28: As the Project Manager of an IT project, you are in the process of creating the project plan. You have been looking at information related to similar projects and have identified assumptions and constraints. What Tools will you use to define the project plan

View Answer

Answer: Project Planning methodology, Earned Value Management and Stakeholder Skills and knowledge

Q29: As the project manager which of the following documents will you use to ensure project closure

View Answer

Answer: Document that describe the product of the project

Q30: As the project manager you send out a weekly report to the team identifying exact to the day where the project stands. What type of report you are communicating to the team

View Answer

Answer: status report

Q31: As the project manager you will be required to report periodically to upper management on the progress of the project. What item below will you require to report your progress as the basis for the budget, schedule, resource allocation and scope definition

View Answer

Answer: Work breakdown schedule

Q32: As the project manager, you chair a weekly exchange of information meeting among team leaders. This is an example of communication that is

View Answer

Answer: Oral, internal, and informal

Q33: As, the customer you have decided the contract out a scope of work that you are not able to define very well. You plan to be “hands on” and actively participate with your own forces during the performance of the work. Of the following contracts type, which would be the preferred contract type to select under this scenario

View Answer

Answer: CPPC

Q34: Asking for an order, reviewing points of agreement, or offering to help to write up the order are all indications of which stage in the selling process

View Answer

Answer: closing

Q35: Asking the journalists’ questions (Who? What? When? Where? Why? How?) will result in including unneeded information in a message

View Answer

Answer: False – Answer

Q36: Asking yourself what specific compensation you expect from a job will not help you discover what job you should seek

View Answer

Answer: False – Answer

Q37: Assume that a normal cycle time for a set of transactions is 35 seconds and an allowance rate for fatigue is 15percent. Determine the hourly transaction-processing rate based on the standard time in seconds for each lottery transaction

View Answer

Answer: 90

Q38: Assume the bonds below have the same term and principal and that the state or local government that issues the municipal bond has a good credit rating. Which list has bonds correctly ordered from the one that pays the highest interest rate to the one that pays the lowest interest rate

View Answer

Answer: corporate bond, U.S. government bond, municipal bond

Q39: Assuming a PERT weighted average computation, what is the probability of completing the project within plus-or-minus 3 standard deviations of the mean

View Answer

Answer: 99.74 percent Probability = Mean + 3 SD = 50percent + 49.8percent

Q40: Assuming innocence until “proven” guilty, a Type I error occurs when an innocent person is found guilty

View Answer

Answer: Correct – True

Q41: At 40percent through your project you have a BCWS of USD68,000 and a BCWP of USD62,000. Your project is

View Answer

Answer: Behind schedule

Q42: At a project meeting, you realize that your client has mistakenly assumed that the PMP designation includes professional engineering qualifications. He has asked that certain drawing be modified slightly at the meeting and then sent immediately to production. Your engineering partners approved and stamped the drawings prior to the meeting but are not present. What should you do

View Answer

Answer: Review the intent of the PMP and explain that your engineering team will review, revise and issue the drawings as soon as possible

Q43: At any given price level which of the following is not going to increase real GDP demanded

View Answer

Answer: an increase in net taxes

Q44: At appropriate times during your project, you issue task orders that describe what work is to be done, who is to do it, and when it is to be done. This is an example of

View Answer

Answer: A work authorization system

Q45: At Office Supply, Inc.,___-level managers would be responsible for determining whether the company should be involved in home furnishings or electronic appliance businesses, where as___-level managers would be responsible for determining how the firm will compete in the selected product-market arena

View Answer

Answer: Corporate; business

Q46: At some point during the financial crisis of 2008-2009, people with uninsured deposits at financial institutions withdrew money from their accounts at those institutions. This phenomenon characterized which element of the financial crisis

View Answer

Answer: the decline in confidence in financial institutions

Q47: At the 5S store in SoHo, you buy things that are “energizing,” “nurturing,” or “adoring.” Here are products that are not intended to make you look better, but to make you act better, feel better, and be a better person. What kind of a store is this

View Answer

Answer: cosmetics

Q48: At the beginning of a project you are asked for an order of magnitude budget. What type of budget estimate are you likely to use

View Answer

Answer: Analogous

Q49: At the broadest level, the financial system moves the economy’s scarce resources from

View Answer

Answer: savers to borrowers

Q50: At the end of a two-year project, the key stakeholders agree that the project has met all its goals and objectives outlined in the project charter and further defined in the scope and statement of work. The project is within budget and has finished on time. The management of one of the functional areas is quite upset because over half of his staff quit during the project citing long hours and lack of management support. What is the MOST correct statement about this project

View Answer

Answer: The project manager did not obtain adequate resources and did not set a realistic deadline based on resources available

Q51: At the heart of any successful sales force operation is the method by which employees are paid

View Answer

Answer: Wrong – False

Q52: At the outset of a project you should define the processes necessary to account for change. Which of the following is not a standard inclusion in a change control system

View Answer

Answer: Performance reports

Q53: At the PMI networking member meeting, you chat with another project manager on different methods to highlight risks on your current project. The very next day you receive a zip file in your email a risk software from the project manager that was developed in her company. The software has a copy right date of 2000.As a PMP what action should you take in this situation

View Answer

Answer: Return the software

Q54: At the step when data are interpreted, a marketing manager should

View Answer

Answer: realize that statistical summaries from a sample may not be precise for the whole population

Q55: At the very least, the___identifies the product or brand. It might also describe several things about the product

View Answer

Answer: label

Q56: At what level does ethical reasoning indicate that moral values reside in maintaining expected standards and living up to the expectations of others

View Answer

Answer: conventional level

Q57: At what point in the project is there the most risk of project failure

View Answer

Answer: Concept

Q58: At what point in the project would stakeholders have the most ability to influence the final outputs of the project product

View Answer

Answer: Concept

Q59: At what stage in the project life cycle would costs be the lowest

View Answer

Answer: Concept

Q60: At which of the following points during systems analysis would you have a feasibility check point

View Answer

Answer: after the scope definitionafter the decision analysisafter the problem analysis

Q61: Atkinson suggests that all groups that are affected by a project, otherwise known as___, should have a hand in assessing project success

View Answer

Answer: stakeholders

Q62: Atlas Corporation is in sound financial condition. It sells a long-term bond. Which of the following make the interest rate on this bond lower than otherwise

View Answer

Answer: Atlas’ sound finances but not the long term of the bond

Q63: Attitude surveys, employee diaries, tests, and performance appraisals are tools for conducting a performance analysis

View Answer

Answer: Correct – True

Q64: Attracting and retaining human resources is an application of HR’s___role

View Answer

Answer: strategic

Q65: Attrition generally occurs in research where___

View Answer

Answer: Some participants do not complete the study

Q66: Audiences for public relations are: Select correct option

View Answer

Answer: Suppliers

Q67: Authorized dealer are appointed appointed by

View Answer

Answer: RBI

Q68: Authorized person under EEMA means

View Answer

Answer: authorized agentB. money changerC. off-shore banking unit—all the above

Q69: Automated production methods are only attractive when they

View Answer

Answer: Reduce per-unit costs

Q70: Automatic stabilisers act to___government expenditures and___government revenues during recessions

View Answer

Answer: decrease; decrease

Q71: Automation to the basic business processes refers to: Select correct option

View Answer

Answer: Operational CRM

Q72: Average product remains positive (a) as long as total product is positive. (b) as long as marginal product is positive

View Answer

Answer: Only (a) is correct

Q73: Avon’s venture into selling its cosmetics in JCPenney and Tupperware’s venture in selling its products in Target stores are examples of changes to their traditional distribution systems. Both of these companies revised their overall channel strategy due to the___

View Answer

Answer: presence of a “gap” between ideal/traditional and the target markets needs and desires

Q74: Avon, Amway and Tupperware use which of the following forms of channel distribution

View Answer

Answer: Direct Marketing Channel

Q75: A___channel consists of a manufacturer selling directly to the final customer

View Answer

Answer: zero-level

Q76: A___comprises the producer, wholesaler(s), and retailers(s) acting as a unified system

View Answer

Answer: vertical marketing system

Q77: A___consists of independent firms at different levels of production and distribution integrating their programs on a contractual basis to obtain more economies or sales impact than they could achieve alone

View Answer

Answer: contractual VMS

Q78: A___involves the use of a successful brand name to launch new or modified products in a new category

View Answer

Answer: brand extension

Q79: A___is a company’s game plan

View Answer

Answer: Strategy

Q80: A___is a form of product that consists of activities, benefits or satisfaction offered for sale that are essentially intangible and do not result in the ownership of anything

View Answer

Answer: Service

Q81: A___is a form of product that consists of activities, benefits, or satisfactions offered for sale that are essentially intangible and do not result in the ownership of anything

View Answer

Answer: service

Q82: A___is a formal statement of an organization primary values and the ethical rules it expects its employees to follow

View Answer

Answer: code of ethics

Q83: A___is a graphical method used to help identify the relationship between two variables

View Answer

Answer: scatter plot

Q84: A___is a group of products that are closely related because they function in a similar manner, are sold to the same customer groups, are marketed through the same type of outlets, or fall within given price ranges

View Answer

Answer: product line

Q85: A___is a link between devices connected to the computer

View Answer

Answer: Bus

Q86: A___is a numerical characteristic of a sample and a___is a numerical characteristic of a population

View Answer

Answer: Statistic, parameter

Q87: A___is a promotion strategy that calls for using the sales force and trade promotion to move the product through channels

View Answer

Answer: push strategy

Q88: A___is a range of numbers inferred from the sample that has a certain probability of including the population parameter over the long run

View Answer

Answer: Confidence interval

Q89: A___is a series of actions bringing about a result

View Answer

Answer: Process

Q90: A___is a software application that enables a user to display and interact with text, images, and other information for customers/consumers located on a web page at a website on the World Wide Web or a local area network

View Answer

Answer: Web browser

Q91: A___is a subset of a___

View Answer

Answer: Sample, population

Q92: A___is an individual acting for a company by performing one or more of the following activities: prospecting, communicating, servicing, and information gathering

View Answer

Answer: salesperson

Q93: A___is an organized collection of comprehensive information about individual customers or prospects

View Answer

Answer: Customer database

Q94: A___is an organized collection of comprehensive information about individual customers or prospects. Select correct option

View Answer

Answer: Customer database

Q95: A___is an organized way of continually gathering and analyzing data to get information to help marketing managers make ongoing decisions

View Answer

Answer: marketing information system

Q96: A___is digital cash minted by a small number of third party organizations

View Answer

Answer: Scrip

Q97: A___is the time it takes to complete a job

View Answer

Answer: none of the above—a. job specification b. work cycle c. work week d. shift

Q98: A___is used to calculate the number of applicants a firm must generate to hire the required number of new employees

View Answer

Answer: recruiting yield pyramid

Q99: A___refers to ongoing, day-to-day activities in which an organization engages while producing goods and services

View Answer

Answer: process

Q100: A___shows the flow of inputs to and outputs from the job being analyzed

View Answer

Answer: process chart