Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Q1: An individual with a diverse set of skills-management, leadership, technical, conflict management and customer relationship-who is responsible for initiating, planning, executing, and losing down a project best defines

View Answer

Answer: Project manager

Q2: An infomercial lasts about five minutes, which is considerably longer than the 30-second commercial

View Answer

Answer: Wrong – False

Q3: An informal test for normality that utilizes a scatterplot and looks for clustering around a 45° line is known as

View Answer

Answer: a quantile-quantile plot

Q4: An information policy is typically aimed at improving

View Answer

Answer: opportunities from better usage of information. a culture of knowledge sharing. openness of communications within an organization. errors from poor quality information

Q5: An information system always

View Answer

Answer: requires hardware even if only a penciltransforms inputs to information

Q6: An information system is the combination of computer technology (hardware and software) and telecommunications technology (data, image, and voice networks)

View Answer

Answer: False – Answer

Q7: An information system that supports the planning and assessment needs of executive management is

View Answer

Answer: none of these—DSSTPSERP MIS

Q8: An informative legend calls attention to the conclusion that should be drawn from the data in the visual

View Answer

Answer: True – Answer

Q9: An input to staff Acquisition does not include

View Answer

Answer: Staffing requirement

Q10: An input to the scope change control process is

View Answer

Answer: Performance reports

Q11: An input to the scope planning process is

View Answer

Answer: Product description

Q12: An inter-task dependency in which two tasks must finish at the same time is referred to as

View Answer

Answer: Finish-to-finish (FF)

Q13: An interest in qualitative methods has increased in terms of analysis of

View Answer

Answer: language based data

Q14: An internal operating issue in project screening and selection is

View Answer

Answer: change in physical environment

Q15: An interview proceeds through three stages; which is not one of them

View Answer

Answer: The decision

Q16: An interview with 6 to 10 people in an informal group setting is called a(an)

View Answer

Answer: focus group interview

Q17: An intranet is a system for linking computers within a company

View Answer

Answer: Correct – True

Q18: An intranet is useful for numeric data but not for text documents

View Answer

Answer: Wrong – False

Q19: An intranet uses___

View Answer

Answer: Internet technology within the boundaries of the firm

Q20: An intranet works like the Internet but access is limited to a company’s employees

View Answer

Answer: Correct – True

Q21: An inventory decision rule states “when the inventory level goes down to 14 gearboxes, 100 gearboxes will be ordered.” Which of the following statements is true

View Answer

Answer: 14 is the reorder point, and 100 is the order quantity

Q22: An item that directs participants to different follow-up questions depending on their response is called a___

View Answer

Answer: Contingency question

Q23: An MBA redesign committee spends the better part of a decade traveling the Caribbean to benchmark graduate programs at other universities. Whatever screening model is being used suffers from poor performance on

View Answer

Answer: cost

Q24: An MRP system that provides feedback to the capacity plan, master production schedule, and production plans is called

View Answer

Answer: Closed-loop mrp

Q25: An object is a class of persons, places, events, or concepts about which we need to capture and store data

View Answer

Answer: False – Answer

Q26: An object’s state is the value of its attributes at one point in time

View Answer

Answer: True – Answer

Q27: An object-oriented system is structured into at least two different types of object classes

View Answer

Answer: False – Answer

Q28: An observable competence for working with or applying information to perform a particular task is___

View Answer

Answer: skills

Q29: An observation of a dependent variable response prior to any attempt to change this response is known as the___

View Answer

Answer: Baseline

Q30: An observation technique is typically more expensive compared to other fact-finding techniques

View Answer

Answer: False – Answer

Q31: An ongoing activity of systems support is

View Answer

Answer: all of these assisting users adapting the system to new requirements recovering the system fixing software defects

Q32: An online shopping catalog for a large outdoor outfitter is almost certainly___

View Answer

Answer: A data-driven web site that separates site content from design

Q33: An open-ended interview is generally regarded as a poor measure of an applicant’s personal qualities

View Answer

Answer: False – Answer

Q34: An options model could be used when financial criteria would change significantly over time

View Answer

Answer: Correct – True

Q35: An order for the purchase of securities a fixed price is known as

View Answer

Answer: limit order

Q36: An order taker’s position demands skill in creative selling

View Answer

Answer: Wrong – False

Q37: An ordinal scale is

View Answer

Answer: A rank-order scale of measurement

Q38: An ordinal scale is used to rank order people, objects, or characteristics

View Answer

Answer: Correct – True

Q39: An ordre of magnitude estimate is not also known as

View Answer

Answer: a control estimate

Q40: An organization chart which shows the organizational units responsible for specific work packages is also called

View Answer

Answer: Organizational breakdown structure

Q41: An organization that has some flexibility in postponing a project and might be able to make a better decision with information that would be available at a later date might make use of a(n)___for project screening

View Answer

Answer: options model

Q42: An organization with several product lines has a___This consists of all the product lines and items that a particular seller offers for sale

View Answer

Answer: product mix

Q43: An organization’s managers are its direct link to employees-they have a strong influential role and impact on performance and morale

View Answer

Answer: Correct – True

Q44: An organization’s strengths and weaknesses are determined relative to which of the following

View Answer

Answer: Suppliers

Q45: An outlet or brand whose performance confirms a low-performance expectation generally will result in___

View Answer

Answer: nonsatisfaction

Q46: An output of scope definition is

View Answer

Answer: Work breakdown structure

Q47: An output of the scope change control process is

View Answer

Answer: Lessons learned

Q48: An outside consultant who questions an executive’s boss, peers, subordinates, and family in order to determine weaknesses and strengths is a(n)___

View Answer

Answer: executive coach

Q49: An RFP is request for permission to write a formal report

View Answer

Answer: False – Answer

Q50: An underlying, enduring trait of the person that is useful for performing a range of tasks is___

View Answer

Answer: abilities

Q51: An unpopulated database means the database structure is implemented, but data has not been loaded into tables for testing the database

View Answer

Answer: True – Answer

Q52: Analogous estimating

View Answer

Answer: Uses the actual costs from a previous, similar project.C. Is synonymous with top-down estimating.—B and C

Q53: Analogues estimating is a form of

View Answer

Answer: expert judgment

Q54: Analogues estimating is a tool technique used in both Time and Cost management process. What is the best description of how analogues estimating is performed

View Answer

Answer: by-top-down estimating techniques

Q55: Analogues estimating is most accurate when

View Answer

Answer: previous projects are similar in fact not just appearance

Q56: Analogus estimating is a

View Answer

Answer: drop-down estimating technique

Q57: Analysis of covariance is

View Answer

Answer: A statistical technique that can be used to help equate groups on specific variables

Q58: Analysis of project performance often generates___to some aspect of the project

View Answer

Answer: A request for change

Q59: Analysis of the quantity and quality of the company’s financial, human and physical resources is a part of

View Answer

Answer: Internal analysis

Q60: Analysts convert the description of the recommended alternative solution into logical and then physical system specifications during

View Answer

Answer: design

Q61: Analytical CRM analyzes customer data for following purposes except

View Answer

Answer: Delivers personalized and efficient marketing, sales, and service through multi-channel collaboration

Q62: Analytical reports tend to answer “should we or shouldn’t we” questions

View Answer

Answer: True – Answer

Q63: Anderson’s theory of skill development distinguishes between declarative and procedural knowledge. Procedural knowledge refers to knowing how to do something, but what is declarative knowledge

View Answer

Answer: Factual knowledge about a task

Q64: Another name for a Likert Scale is a(n)

View Answer

Answer: Summated rating scale

Q65: Another name for GE 9 Cell Model is

View Answer

Answer: Stop Light Matrix

Q66: Another term for vestibule training is___training

View Answer

Answer: simulated

Q67: Any attempt to improve managerial performance by imparting knowledge, changing attitudes, or increasing skills is called___

View Answer

Answer: management development

Q68: Any candidate key that is not selected to become the primary key is called

View Answer

Answer: None of these —A). the domain keyB). the entity keyC). the concatenated keyD). the substitution key

Q69: Any organization, no matter how initially unskilled in project management, can begin to chart a course toward the type of project organization they wish to become

View Answer

Answer: Correct – True

Q70: Anything other than a change in the interest rate that decreases national saving shifts the supply of loanable funds to the left

View Answer

Answer: Correct – True

Q71: Anything that can be offered to a market for attention, acquisition, use, or consumption that might satisfy a want or need is called a

View Answer

Answer: product

Q72: Anything which possess utility is

View Answer

Answer: product

Q73: Applying a generic minimum cost flow algorithm on this network gives us a solution from which we can derive an optimal assignment

View Answer

Answer: Correct – True

Q74: Applying the experimental method in marketing research usually means the responses of groups are compared

View Answer

Answer: Correct – True

Q75: Appraisal cost is

View Answer

Answer: The cost of evaluating processes to ensure they are error free

Q76: Appraisals and even performance and development reviews can be perceived as subjective and over-dependent on the views of the person doing the reviewing

View Answer

Answer: Correct – True

Q77: Apprenticeship training is a step-by-step self-learning method which uses a textbook, computer, or the Internet

View Answer

Answer: Wrong – False

Q78: Apprenticeship training is a type of

View Answer

Answer: On-the job training

Q79: Approximately what percentage of scores fall within one standard deviation of the mean in a normal distribution

View Answer

Answer: 68percent

Q80: Arguably, the most instrumental person to the successful completion of any project is the

View Answer

Answer: project manager

Q81: Artificially created grassroots coalitions are referred to which one of the following concepts

View Answer

Answer: Astroturf

Q82: As a general rule, researchers tend to use___percent confidence intervals

View Answer

Answer: 95percent

Q83: As a general rule, the___is the best measure of central tendency because it is more precise

View Answer

Answer: Mean

Q84: As a marketing manager, for a national company that uses brokers as your field sales agents, you suggest to your senior management the creation of an “advisory team” composed of retailers, food brokers, sales managers, and inside marketing and management personnel. Your objective is to win support of the leaders of another organization by including them in planning discussions. You are advocating what type of conflict management resolution

View Answer

Answer: Co-optation

Q85: As a marketing manager, you are trying to determine how much of your promotional effort should be geared toward personal selling. Which factor(s) may influence your choice

View Answer

Answer: all of these.—a. Promotional dollars available. b. Nature of your products. c. Nature of your industry. d. Target market characteristics

Q86: As a money management fee, mutual funds usually charge their customers

View Answer

Answer: between 0.5 and 2.0 percent of assets each year

Q87: As a monopolist increases the quantity of output produced, what happens to price (P) and marginal revenue (MR)

View Answer

Answer: Both P and MR decrease, but MR falls faster than P

Q88: As a Project Manager for a construction company, you are responsible for Scope Definition, Activity Definition, Schedule Development and Cost Budgeting. These responsibilities are performed as part of

View Answer

Answer: Planning

Q89: As a project manager in a project organization you are constantly dealing with conditions that breed conflict as you execute your project. Which of the following is not a condition of conflict in a project organization

View Answer

Answer: Low position power

Q90: As a project manager of a construction company, you always prefer to do concrete curing during the weekend holiday, because no work can be done on the building for 2 days while the concrete curing is being done. This helps you decrease the

View Answer

Answer: Elapsed Time

Q91: As a project manager on a major construction project you spend some time informally interviewing contractors, team members, engineers and even some of the city permit people. You want to make sure you have all your bases covered in the planning process. This is an example of

View Answer

Answer: Gathering stakeholder skills and knowledge

Q92: As a project manager on a software development project you are accountable for maintaining the integrity of the performance measurement baselines. This includes making sure that approved changes to the schedule and cost are reflected in the project plan. However, you also make sure that only changes to the project scope affect the performance measurement baselines. This is an example of

View Answer

Answer: Overall change control

Q93: As a Project Manager on replacing 2 miles of sewer pipe part of your job is to determine if there are changes to the scope of the project, the schedule, the budget and the technical requirements. These responsibilities are part of which process

View Answer

Answer: Controlling

Q94: As a Project Manager you have just completed a 9-month project where you had accountability for the schedule, budget, team members and quality of the end product. You are up for your annual review and expect a bonus based on your performance. What is not an area that you would expect to be rewarded for

View Answer

Answer: Inspiring the team to work overtime due to an oversight in the scope plan

Q95: As a project manager your responsible for maintaining and ensuring integrity for all of the following except

View Answer

Answer: Integrity of others

Q96: As a project Manager, Problem solving is high in your list of priorities. Which statement about Problem Solving is not accurate

View Answer

Answer: You should try to solve a problem as soon as it is identified

Q97: As a project manager, you advocate active participation of your team members – this is because you believe in

View Answer

Answer: Theory Y (McGregor Model)

Q98: As a Project Manager, you have to manage the project and lead the team in delivering a successful project. Managing is primarily concerned with

View Answer

Answer: Consistently producing key results expected by stakeholders

Q99: As a project manager, you must formalize acceptance of the project scope and keep the project focused on the business need that it was undertaken to address. This should be done

View Answer

Answer: After each phase of the project

Q100: As a project manager, you realize that handling Project Stakeholder expectations is an important priority. Which statement regarding project stakeholders is not correct

View Answer

Answer: Stakeholders are individuals and organizations whose interests are only positively affected by the project