Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Q1: A management information system is one which

View Answer

Answer: processes data to yield information of value in tactical management

Q2: A mandatory prerequisite for team building is

View Answer

Answer: Commitment from top level management

Q3: A manufacturer selling a physical product and related services might require three channels: a sales channel, a delivery channel, and a service channel

View Answer

Answer: Correct – True

Q4: A many-to-many relationship is one in which many instances of one entity are associated with many instances of another entity

View Answer

Answer: True – Answer

Q5: A market entry strategy which requires neither capital investment nor knowledge and marketing strength in foreign markets

View Answer

Answer: licensing

Q6: A marketer uses pioneer advertising to

View Answer

Answer: Promote a product in the Introductory stage of the life cycle

Q7: A marketing channel performs the work of moving goods from producers to consumers. It overcomes the time, place, and___gaps that separate goods and services from those who need or want them

View Answer

Answer: possession

Q8: A marketing channel system is the particular set of___employed by a firm. Decisions about the marketing channel system are among the most critical facing a firm

View Answer

Answer: marketing channels

Q9: A marketing dashboard displays up-to-the minute marketing data in an easy-to-read format

View Answer

Answer: Correct – True

Q10: A marketing information system (MIS) includes all of the following except

View Answer

Answer: Internet support systems

Q11: A marketing information system (MIS) is a large computer which allows consumers to determine the prices of food products at grocery stores in any geographic area

View Answer

Answer: Wrong – False

Q12: A marketing information system (MIS) is an organized way of continually gathering, accessing, and analyzing information that marketing managers need to make ongoing decisions

View Answer

Answer: Correct – True

Q13: A marketing manager can use an MIS to conduct sales and perform analyses that show a more detailed breakdown of what’s happening

View Answer

Answer: Correct – True

Q14: A marketing manager should seek help from research only for problems where the risk of a decision can be greatly reduced at a reasonable cost

View Answer

Answer: Correct – True

Q15: A marketing manager wants to know why her sales are down. She talks with several sales reps and finds that a competitor has introduced a successful new product. This “research” seems to be part of

View Answer

Answer: the situation analysis

Q16: A marketing manager who uses a search engine would have little need for a decision support system

View Answer

Answer: Wrong – False

Q17: A marketing model is a

View Answer

Answer: statement of relationships among marketing variables

Q18: A marketing researcher using the scientific method develops and tests hypotheses about the relationships between things or about what will happen in the future

View Answer

Answer: Correct – True

Q19: A marketing researcher wants to do a survey to probe in-depth consumer attitudes about their experiences with the company’s products. He is LEAST likely to get what he wants if he uses

View Answer

Answer: a mail survey

Q20: A marketing researcher wants to do in-depth research on business customers’ experiences with the company’s products. She is MOST likely to get what she wants if she uses

View Answer

Answer: personal interviews

Q21: A marketing researcher wants to get sensitive information about family spending patterns as part of a survey. He is most likely to get the needed information

View Answer

Answer: with a mail, e-mail, or online survey

Q22: A master production schedule contains information about

View Answer

Answer: Quantities and required delivery dates of final products

Q23: A master production schedule specifies

View Answer

Answer: What product is to be made, and when

Q24: A matrix organization begins a new project. Project manager knows that the team is more responsive to their functional managers than to PM. To overcome this, PM decides to prepare

View Answer

Answer: Project charter

Q25: A measure of the reserve capacity a process has to handle in unexpected increases in demand is the

View Answer

Answer: Capacity cushion

Q26: A measure of the success of an operation in converting inputs to outputs is

View Answer

Answer: Quality

Q27: A measure of the success of an operation in producing outputs that satisfy customers is

View Answer

Answer: Effectiveness

Q28: A medium size bakery owner has installed cameras at different locations. What advantage he will get

View Answer

Answer: All these—ProductivityQualityHygiene

Q29: A method which aims to capture the market and increase the sales volume is known as___

View Answer

Answer: sales promotion

Q30: A mission includes___

View Answer

Answer: All of these—a. Distinctive from the firm b. Precise c. Feasible d. Motivating

Q31: A missions aim should always to high but it should not be improper and___

View Answer

Answer: Impractical

Q32: A model-based technique for estimation wherein standard parameters based on prior projects are applied to the new project is known as

View Answer

Answer: COCOMO

Q33: A model-driven analysis approach that focuses on the structure of stored data in a system rather than on processes is

View Answer

Answer: information engineering

Q34: A modification of a logical relationship that allows an acceleration of the successor task is represented by

View Answer

Answer: Lead timeC. Negative Lag—a or c

Q35: A monopolist

View Answer

Answer: Is constrained by demand in setting price

Q36: A monopolist earning short-run economic profit determines that at its present level of output, marginal revenue is USD23 and marginal cost is USD30. Which of the following should the firm do to increase profit

View Answer

Answer: Raise price and lower output

Q37: A monopolist has no supply curve because

View Answer

Answer: as demand changes, the firm’s profit-maximizing choice of output may changeMonopolists can charge any price they want

Q38: A monopolist is

View Answer

Answer: A single seller of a product with no close substitutes

Q39: A monthly report summarizing a companies sales turnover by store, by region using charts and tables is

View Answer

Answer: information

Q40: A municipal bond is

View Answer

Answer: issued by state and local governments

Q41: A national chain of grocery stores wants to finance the construction of several new stores. The firm has limited internal funds, so it likely will

View Answer

Answer: demand the required funds by selling bonds

Q42: A natural monopoly results when a firm has

View Answer

Answer: Decreasing average costs over the range of market demand

Q43: A need is essential: a want is a luxury

View Answer

Answer: Wrong – False

Q44: A negative cost variance for a period indicates

View Answer

Answer: B cost overrun

Q45: A network diagram that uses nodes to represent activities and arrows to show the activity dependencies and allows no loops is called

View Answer

Answer: AON

Q46: A new employee must be provided operational knowledge that is specific to the position and location

View Answer

Answer: Correct – True

Q47: A new project manager has just been assigned a project that is in progress. The project is two weeks behind schedule. The team members are about to be distributed to another project based on original time estimates provided by the functional manager. What is the FIRST step the project manager should take

View Answer

Answer: She should check the project plan for contingencies concerning resources and talk to the functional manager

Q48: A nonfunctional requirement of effectiveness represents the system’s ability to produce outputs at a minimal cost

View Answer

Answer: False – Answer

Q49: A null hypothesis can only be rejected at the 5percent significance level if and only if

View Answer

Answer: a 95percent confidence interval does not include the hypothesized value of the parameter

Q50: A null hypothesis is a statement about the value of a population parameter. It is usually the current thinking, or “status quo”

View Answer

Answer: Correct – True

Q51: A number calculated with complete population data and quantifies a characteristic of the population is called which of the following

View Answer

Answer: A parameter

Q52: A number of benefits can be derived from using E-recruiting, these include

View Answer

Answer: it increases the effectiveness of the recruitment process by reaching larger numbers of qualified people

Q53: A one-tailed alternative is one that is supported by evidence in either direction

View Answer

Answer: Wrong – False

Q54: A p-value is considered “convincing” if it is

View Answer

Answer: less than 0.01

Q55: A parametric modeling technique will be accurate in predicting project costs in all the following conditions EXCEPT

View Answer

Answer: The project is a small project

Q56: A particular stock pays an annual dividend of USD2 per share and the annual dividend yield is 2.5 percent. The price of a share of this stock is

View Answer

Answer: USD80.00

Q57: A partnership of two or more participating companies that have joined forces to create a separate legal entity

View Answer

Answer: joint venture

Q58: A payoff matrix specifies the probable value of different alternatives, depending on different possible outcomes associated with each

View Answer

Answer: Correct – True

Q59: A Pearson product-moment correlation coefficient can be calculated to examine

View Answer

Answer: The linear relationship between two continuous variables

Q60: A perfectly competitive firm producing 100 units of output per period finds that: Average total cost is USD20; Average variable cost is USD12; Marginal cost is USD18 and increasing; Price of the product is USD15. This firm should

View Answer

Answer: reduce production without shutting down

Q61: A period of time in work weeks which includes non-working days is called

View Answer

Answer: Elapsed Time

Q62: A perpetuity is

View Answer

Answer: a bond that pays interest forever

Q63: A perpetuity is distinguished from other bonds in that it

View Answer

Answer: never matures

Q64: A person appointed by a stock broker to assist him in the business of securities trading is called

View Answer

Answer: authorized clerk

Q65: A person finds Rs.2000 on the street. If he decides to use the money to go to an IPL match, his opportunity cost of going to the game is

View Answer

Answer: Rs.2000 as he could have used the money to buy other things plus the value of his time spent at the game

Q66: A person responsible to perform a variety of HR activities is considered a(n)

View Answer

Answer: HR generalist

Q67: A person uncomfortable with his employers hiring only white men is experiencing

View Answer

Answer: a feeling of guilt

Q68: A person who is punished (or not rewarded) for unethical behaviour

View Answer

Answer: is less likely to repeat the behaviour

Q69: A person’s attitude toward time is an aspect of nonverbal communication

View Answer

Answer: True – Answer

Q70: A person’s negotiating skills/temperament certainly are influenced by his/her culture. However,other factors, such as education and experience, also are at work. And over time, an individualwho is living in a culture that is different from his or her own may take on characteristics of thenew culture. This person may behave from a new frame of reference. With respect tonegotiation, this illustrates the importance of-

View Answer

Answer: Moving beyond cultural stereotyping and seeing people as individuals with unique personality traits and experiences

Q71: A PERT chart is a graphical network model that depicts a project’s tasks and the relationships between those tasks

View Answer

Answer: True – Answer

Q72: A phantom bill-of-materials is a bill-of-materials developed for

View Answer

Answer: A subassembly that exists only temporarily

Q73: A physical data flow diagram models the technical and human design decisions to be implemented as part of an information system

View Answer

Answer: True – Answer

Q74: A physical or mental change that occurs in participants over time that affects their performance on the dependent variable is called___

View Answer

Answer: Maturation

Q75: A place for buying and selling activities is called___

View Answer

Answer: market

Q76: A planned program designed to___the knowledge, proficiency, ability and skills of district personnel is vital to the overall administration of district programs

View Answer

Answer: increase

Q77: A playground fencing project was FPQ’d at USD6 per foot. The play area has 4 equal side of 125 feet each and first requires the installation of 2 round cement posts for decorative purposes. 100 feet of fencing can be ereected per day once the cement posts are installed. The 2 cement posts costs USD250 to install and take oneday for both to be installed. At the end of day three one side of the fence and 2/3 second side have been completed, What is the current status of the project

View Answer

Answer: the budget is on target with a 0 schedule variance

Q78: A point of contact on HR activities between the HR unit and the managers within the organization is a (n)

View Answer

Answer: interface

Q79: A policy is a set of rules that govern a business process

View Answer

Answer: True – Answer

Q80: A policy that induces people to save more shifts

View Answer

Answer: the supply of loanable funds and reduces interest ratesthe supply of loanable funds rightward and increases investment

Q81: A positive correlation is present when___

View Answer

Answer: two variables move in the same direction

Q82: A positive schedule variance for a period indicates

View Answer

Answer: C the project is ahead of schedule for the given time period

Q83: A possible and desirable future state of an organization is called

View Answer

Answer: Vision

Q84: A post hoc test is___

View Answer

Answer: A follow-up test to the analysis of variance when there are three or more groups

Q85: A practice used by different companies to reduce costs by transferring portions of work to outside provider rather than completing it internally is termed as

View Answer

Answer: Outsourcing

Q86: A precontract agreement that establishes the intent of a party to buy products or services is called a

View Answer

Answer: Letter of intent

Q87: A preliminary problem statement is one of the deliverable of the problem analysis phase

View Answer

Answer: False – Answer

Q88: A price leader in the Stackelberg model is assumed to know

View Answer

Answer: All of these—a) the market demand curve. b) its own cost function. c) its rival’s reaction function

Q89: A principle cause of portfolio underperformance is

View Answer

Answer: scarce resources

Q90: A principle cause of project portfolio underperformance is lack of___

View Answer

Answer: (adequate) resources

Q91: A proactive project portfolio

View Answer

Answer: is an integrated family of projects with a common strategic goal

Q92: A problem statement defines why you are preparing the report

View Answer

Answer: False – Answer

Q93: A process characteristic has a true (population) mean of 150 and a true (population) standard deviation of 20. A sample of 25 items is taken from this process. The standard deviation of the sample is

View Answer

Answer: 4.0The “Std Dev of the sample” is = (SD of population) / Sqrt(sample) = 20 / sqrt(25) = 20/5 = 4 and the answer is c

Q94: A process model used to communicate the technical implementation characteristics of an information system is a(n)

View Answer

Answer: physical data model

Q95: A process model used to document the scope of a system is

View Answer

Answer: environmental model

Q96: A process that has inputs but no outputs is a(an)

View Answer

Answer: None of these —A). gray holeB). elementary processC). basic processD). function

Q97: A process that is not part of Project Risk Management is

View Answer

Answer: Solicitation

Q98: A product can be offered with varying___A stripped-down model, one without any extras, is the starting point

View Answer

Answer: features

Q99: A product description is used to

View Answer

Answer: define the relationship between the product being created and the business need

Q100: A product is introduced into a market, gains the acceptance of a fickle public, and finally is supplanted by a new and improved offering. This phenomenon is known as the

View Answer

Answer: product life cycle