Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Q1: A facility with a design capacity of 1,000 units, an actual average of 800 units, and effective capacity of 850 units has a utilization of___

View Answer

Answer: 80percent

Q2: A facility with a design capacity of 1,000 units, an actual average of 800 units, and effective capacity of 850 units has an efficiency of___

View Answer

Answer: 94percent

Q3: A fact-finding technique that involves a large number of observations taken at random intervals is called

View Answer

Answer: work sampling

Q4: A factor that limits the project team’s options, such as a prescribed due date, is called a

View Answer

Answer: Constraint

Q5: A fast-food chain is redesigning its restaurants. One of the main questions facing the chain’s management is, “Should the new restaurant design include a salad bar?” A researcher in the company finds an article in a restaurant trade magazine containing the results of a study about salad bars. The results indicate that salad bars are costly to maintain and are not a major attraction to consumers. Based on this information, management decides that it will not have a salad bar as part of the new restaurant design. This example illustrates the point that

View Answer

Answer: Situation analysis sometimes eliminates the need for conducting further research in a problem area

Q6: A feasible solution requires that all artificial variables is

View Answer

Answer: equal to zero

Q7: A file server is a WAN-based solution in which server computers host the data and the data manipulation layers

View Answer

Answer: False – Answer

Q8: A finance and accounting information system aids operational management with___

View Answer

Answer: Establishing long term investment goals

Q9: A firm achieved sales of 1000 units in the month of May when the forecast was for 900 units. The estimated sales for the month of June for a smoothing constant of 0.1 are

View Answer

Answer: 910 units

Q10: A firm fixed contract is one that is

View Answer

Answer: A lump-sum contract under which the seller furnishes goods or service at a fixed price

Q11: A firm has EBIT of Rs. 50,000. Market value of debt is Rs. 80,000 and overall capitalization rate is 20percent. Market value of firm under NOI Approach is

View Answer

Answer: Rs. 1,70,000

Q12: A firm intends to use an online survey questionnaire in a marketing research project. Compared to a mail survey

View Answer

Answer: all of these are true —s/b—all of these—A. feedback will likely be faster online. B. the response rate will likely be lower online. C. respondents will likely be younger and better educated online. D. costs will likely be less online. E. all of these

Q13: A firm is best served if its project portfolio

View Answer

Answer: has a number of low-cost experimental prototypes

Q14: A firm is said to have good corporate social performance when

View Answer

Answer: stakeholders are satisfied with its level of social responsibility

Q15: A firm practising price discrimination will be

View Answer

Answer: Charging different prices in different markets of a product

Q16: A firm that offsets risky ventures with more secure projects or new development ventures with existing product line cash cows is desirous of___

View Answer

Answer: (project portfolio) balance

Q17: A firm’s___should guide employment planning and determine the types of skills and competencies the firm needs

View Answer

Answer: strategic plan

Q18: A fixed-price-plus-incentive-fee (FPI) contract has a target cost of USD130,000, a target profit of USD15,000, a target price of USD145,000, a ceiling price of USD160,000, and a share ratio of 80/20. The actual cost of the project was USD150,000. How much profit does the seller make

View Answer

Answer: USD10,000

Q19: A flow chart illustrates the positions, units, or functions of an organization and the way they interrelate

View Answer

Answer: False – Answer

Q20: A flow of information through interrelated stages of analysis toward achievement of an aim is

View Answer

Answer: A process

Q21: A focus group interview involves interviewing 6 to 10 people in an informal group setting

View Answer

Answer: Correct – True

Q22: A foreign key in a child entity may or may not match the primary key in the parent entity

View Answer

Answer: False – Answer

Q23: A foreman reports the production manager about the completion of a tool set up. This is a typical example of

View Answer

Answer: B formal communicationC vertical communication—b and c

Q24: A form of international trade in which certain export and import transactions are directly linked with each other instead of money payments

View Answer

Answer: countertrade

Q25: A form of the nonequivalent comparison-group design is recommended when___

View Answer

Answer: It is not possible to randomly assign participants to groups

Q26: A form used to record data about a transaction is a(n)

View Answer

Answer: source document

Q27: A formal marketing research project usually involves gathering primary data

View Answer

Answer: Correct – True

Q28: A formal statement of the research question or “purpose of research study” generally___

View Answer

Answer: Is made after the literature reviewc. Will help guide the research process—b and c

Q29: A formal work plan usually includes the following elements except

View Answer

Answer: primary and secondary sources.statement of the problem

Q30: A frequently used method for determining training needs involves

View Answer

Answer: Individual skill assessment by supervisors

Q31: A function struggling to find organizational forms that cannot help it meet these business challenges

View Answer

Answer: Wrong – False

Q32: A Gantt chart indicates

View Answer

Answer: the sequence of activities elapsed time of different activities on project. overall elapsed time on project

Q33: A Gantt chart is the most commonly used project scheduling and progress evaluation tool

View Answer

Answer: True – Answer

Q34: A Gantt chart is useful in determining

View Answer

Answer: When a task starts and stops

Q35: A general statement or understanding which provides guidelines for decision-making to H.R. managers in respect of various H.R. functions and activities is known as___

View Answer

Answer: H.R. Policy

Q36: A good data model has no redundancies

View Answer

Answer: False – Answer

Q37: A good data model has no redundant data attributes. This means that each data attribute describes at most one entity

View Answer

Answer: False – Answer

Q38: A good illustration of a variable amount within a compensation package would be the salesperson’s salary

View Answer

Answer: Wrong – False

Q39: A good place for a marketing analyst to START looking for published statistical data is the

View Answer

Answer: Statistical Abstract of the United States

Q40: A good potential appraisal system provides opportunities continuously for the employee to know his strengths and weaknesses

View Answer

Answer: Correct – True

Q41: A good QC system will not select what to control

View Answer

Answer: Wrong – False

Q42: A good qualitative problem statement

View Answer

Answer: Conveys a sense of emerging design

Q43: A good situation analysis is usually inexpensive compared with more formal research efforts, such as a large scale survey

View Answer

Answer: Correct – True

Q44: A good way to get a small standard error is to use a___

View Answer

Answer: Large sample

Q45: A good way to tell the effectiveness of training___is the reduction in service calls

View Answer

Answer: customers

Q46: A good___comprises of ambience, tone, feelings, positive perception for training program

View Answer

Answer: training climate

Q47: A government budget deficit affects the supply of loanable funds, rather than the demand for loanable funds, because

View Answer

Answer: in our model of the loanable funds market, we define “loanable funds” as the flow of resources available to fund private investment

Q48: A government may use deficit financing to smooth tax rates over time

View Answer

Answer: Correct – True

Q49: A graph that uses vertical bars to represent data is called a___

View Answer

Answer: Bar graph

Q50: A graphic display of resource usage hours is

View Answer

Answer: Histogram

Q51: A graphic model that presents a precise overview of the knowledge, skills, and behaviors someone would need to perform a job well is known as a___

View Answer

Answer: competency model

Q52: A graphical method of representing events and courses of action may be referred to as a

View Answer

Answer: decision tree

Q53: A great advantage of a comprehensive marketing database is that companies can identify small groups of customers to receive___marketing offers and communications

View Answer

Answer: finely tuned

Q54: A group of researchers do a study where children from particular classrooms are assigned to treatment or control conditions. After the study, the researcher finds out that the students in the control group are higher achievers than those in the experimental group. He found no treatment effect. The failure to find an effect may be due to

View Answer

Answer: A differential selection effect

Q55: A growing trend for many companies is to use a group of people from sales, marketing, engineering, finance, technical support, and even upper management to service large, complex accounts. This approach is called___

View Answer

Answer: team selling

Q56: A high demand for a company’s stock is an indication that

View Answer

Answer: people are optimistic about the company’s future

Q57: A high price-earnings ratio for a stock indicates that either the stock is

View Answer

Answer: overvalued or people are relatively optimistic about the corporation’s prospects

Q58: A higher interest rate makes less attractive. Therefore the quantity of loanable funds demanded decreases

View Answer

Answer: borrowing

Q59: A higher interest rate makes more attractive. Therefore the quantity of loanable funds supplied increases

View Answer

Answer: saving

Q60: A histogram ordered by frequency of occurrence that shows how many results were generated by each identified cause is

View Answer

Answer: Pareto Diagram

Q61: A histogram that is order by frequency of occurrence and shows how many results were generated by type or identified cause is called a

View Answer

Answer: Pareto diagram

Q62: A historical researcher studying the implementation of the “new math” during the 1960s uses as a source a text written on the subject by a critic who was a mathematics teacher during that time period. As she examines the document, she discovers that the data that the individual based his or her conclusions on was falsified. Hence, the conclusions drawn were erroneous. Her analysis of the document to check its accuracy is referred to as

View Answer

Answer: Internal criticism

Q63: A horizontal marketing system brings two related firms together to marshal the resources or programs necessary to provide an emerging marketing opportunity

View Answer

Answer: Wrong – False

Q64: A human need is part of the human makeup

View Answer

Answer: Correct – True

Q65: A human resource strategy should be consistent with the firm’s corporate and business strategies, as well as with the other managerial functional strategies

View Answer

Answer: Correct – True

Q66: A hybrid channel is one in which the manufacturer uses two or more different channels of distribution to reach the target markets

View Answer

Answer: Correct – True

Q67: A is a certificate of indebtedness and a is a claim to partial ownership in a firm

View Answer

Answer: bond, stock

Q68: A is a form of product that consists of activities, benefits, or satisfactions offered for sale that are essentially intangible and do not result in the ownership of anything

View Answer

Answer: Service

Q69: A job applicant should prepare a list of Questions to ask during the interview. Which of the following is an appropriate Question

View Answer

Answer: What type of training opportunities are there for keeping current in the field?

Q70: A job design is___

View Answer

Answer: the division of total task to be performed into manageable and efficient units

Q71: A job specification is one of the areas of___

View Answer

Answer: job analysis

Q72: A key barrier to team development is

View Answer

Answer: When team members are accountable to both functional and project managers

Q73: A key characteristic of past research that guides researchers in new research questions is that

View Answer

Answer: Studies typically generate more research questions than they answer

Q74: A key characteristic of strategic decisions is

View Answer

Answer: They are likely to be concerned with, or affect, the long-term direction of an organisation

Q75: A key criterion in judging print devices is

View Answer

Answer: resolution. purchase cost. speed. RAM. consumable costs

Q76: A key role of the project manager during negotiations is to

View Answer

Answer: Make sure that everyone receives a communication plan

Q77: a label uses to identify and distinguish goods in

View Answer

Answer: trade mark

Q78: A language used by a DBMS to define a database or a view of a database is

View Answer

Answer: DDL

Q79: A larger budget deficit

View Answer

Answer: raises the interest rate and reduces investment

Q80: A larger budget surplus

View Answer

Answer: reduces the interest rate and raises investment

Q81: A leading used to identify are distinguish goods is

View Answer

Answer: trade mark

Q82: A Learning Organization is most accurately described as which of the following

View Answer

Answer: A company that facilitates the learning of all its members and consciously transforms itself and its context

Q83: A letter of credit is produced by

View Answer

Answer: an importer

Q84: A letter uses to identify and distinguish goods in

View Answer

Answer: patentstrademark

Q85: A life cycle of a single object is modeled via a state machine diagram

View Answer

Answer: True – Answer

Q86: A limitation of observation as a means of gathering job information would be___

View Answer

Answer: mental processes are difficult to measure

Q87: A linear demand curve becomes more elastic as price falls

View Answer

Answer: Wrong – False

Q88: A linear programming problem may not have

View Answer

Answer: exactly two optimal solution

Q89: A list of the duties, responsibilities, reporting relationship, working conditions and supervisory responsibilities of a job as a product of a job analysis is___

View Answer

Answer: job description

Q90: A list of the names of all customers who purchased only one product within a six-month period would be an example of a(n)

View Answer

Answer: exception report

Q91: A listing of the names and addresses of all the employees for an organization would be an example of a(n)

View Answer

Answer: detailed report

Q92: A literature review is based on the assumption that

View Answer

Answer: Knowledge accumulates and learns from the work of others

Q93: A literature review requires

View Answer

Answer: all of these — A. Planning B. Good and clear writing C. Lot of rewriting

Q94: A logical unit of work that must be completed as a whole is known as a(n)

View Answer

Answer: None of these —A). elementary processB). primitive processC). triggerD). data store

Q95: A lot-sizing technique that generates exactly what was required to meet the plan is

View Answer

Answer: Lot-for-lot

Q96: A low P/E for a stock indicates that

View Answer

Answer: people may expect earnings to fall in the future, perhaps because the firm will be faced with increased competition

Q97: A low price-earnings ratio indicates that either the stock is

View Answer

Answer: undervalued or people are relatively pessimistic about the corporation’s prospects

Q98: A major assumption of all network scheduling methods is that activity durations must be___

View Answer

Answer: Statistically independent

Q99: A make or buy analysis is used as

View Answer

Answer: A technique for procurement planning

Q100: A management control that rarely changes, and then only in response to defined criteria, such as a change in scope is called a

View Answer

Answer: Project baseline