Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Q1: A classification system generally used in the social sciences that breaks something down into different types or levels is called a___

View Answer

Answer: Hierarchical category system

Q2: A clear hierarchy of objectives in the project definition would not normally contain

View Answer

Answer: Control mechanisms

Q3: A client computer is used to centrally store information and applications and in an organization for shared access

View Answer

Answer: False – Answer

Q4: A closed economy does not engage in international trade, therefore

View Answer

Answer: net exports (NX) are zero

Q5: A code of ethics should contain

View Answer

Answer: the key principles of ethics

Q6: A collection of documents that will change over time as more information becomes available is called

View Answer

Answer: A project plan

Q7: A combination box should be used in those cases where the data item has a large number of predefined values and screen space availability prohibits the use of a list box

View Answer

Answer: False – Answer

Q8: A commercial factor in project selection and screening might be

View Answer

Answer: the long-term market dominance

Q9: A common assumption about the players in a game is that

View Answer

Answer: the specific identity of the players is irrelevant to the play of the game

Q10: A common problem with the e-business strategy indicated by lack of environment analysis is___

View Answer

Answer: Missed opportunities

Q11: A common quantitative research approach is to use survey questionnaires with multiple-choice questions

View Answer

Answer: Correct – True

Q12: A company can increase its business in four ways. Which is not one of these ways

View Answer

Answer: The company can discontinue some of its lines

Q13: A company facing an interest rate of 8percent must choose among projects offering the following four-year cash flows. If the company is employing the net present value criterion, which project should they choose

View Answer

Answer: USD15,000 in year 1; USD15,000 in year 2; USD15,000 in year 3; and USD15,000 in year 4

Q14: A company has four choices when it comes to developing brands. What is not one of those choices

View Answer

Answer: width and depth extension

Q15: A company has to make a choice between two projects, because the available resources in money and kind are not sufficient to run both at the same time. Each project would take 9 months and would cost USD250,000.
1. The first project is a process optimization which would result in a cost reduction of USD120,000 per year. This benefit would be achieved immediately after the end of the project.
2. The second project would be the development of a new product which could produce the following net profits after the end of the project:
1. year: USD15,000
2. year: USD125,000
3. year: USD220,000
Assumed is a discount rate of 5 percent per year. Looking at the present values of these projects’ revenues in the first 3 years, what is true

View Answer

Answer: The first project is more attractive by app. 3percent

Q16: A company must consider four special service characteristics when designing marketing programs. Which is not one of these characteristics

View Answer

Answer: interactive marketing

Q17: A company selling exercise equipment may need to establish three channels of distribution-one channel to sell the product to retailers and distributors (a sales channel); a second channel to deliver the product (a delivery channel), and a___channel to ensure that the products are used correctly after the sale

View Answer

Answer: service channel

Q18: A company that sells equipment through independent wholesalers wants to find out why sales are down in one region. An analyst is asked to interview the wholesaler in that region. This seems to be

View Answer

Answer: part of a situation analysis

Q19: A company’s culture has little impact on whether projects are successfully implemented

View Answer

Answer: Wrong – False

Q20: A company’s product mix has four important dimensions: width, length, depth, and consistency

View Answer

Answer: Correct – True

Q21: A Competency consists of___

View Answer

Answer: Communications and behaviour

Q22: A complaint letter and a persuasive claim for adjustments are identical messages

View Answer

Answer: False – Answer

Q23: A complete marketing information system

View Answer

Answer: is organized to continually gather data from internal and external sources, including market research studies

Q24: A complete marketing information system should

View Answer

Answer: all of these are true. —s/b—all of these—A. provide a good overall view on many types of problems. B. allow marketing managers to get needed information while they are actually making decisions. C. provide answers to specific questions. D. continually gather data from internal and external sources, and from market research studies. E. all of these are true

Q25: A complex project will fit best in what type of organization

View Answer

Answer: Matrix

Q26: A comprehensive database is a tremendous tool for the direct marketer. It should contain data that is geographic, demographic, psychographic, and___in nature

View Answer

Answer: behavioral

Q27: A computer based information system is needed because

View Answer

Answer: The size of organization have become large and data is massive & Timely decisions are to be taken based on available data

Q28: A concept of different objects responding to the same message in different ways is referred to as

View Answer

Answer: polymorphism

Q29: A concurrent validity design is an alternative to the criterion-related, but where does the predictor data come from

View Answer

Answer: From existing employees on whom the criterion data already exists

Q30: A condition or characteristic that can take on different values or categories is called___

View Answer

Answer: a variable

Q31: A constraint on the state of the system before the use case can be executed is called a(n)

View Answer

Answer: None of these —A). triggerB). prior conditionC). post conditionD). open issue

Q32: A consumer can be neither satisfied nor dissatisfied

View Answer

Answer: Correct – True

Q33: A consumer panel is a group of consumers who provide information on a continuing basis

View Answer

Answer: Correct – True

Q34: A consumer products manufacturer wants consumer reaction to its existing products. Interaction is considered important to stimulate thinking. The firm should use

View Answer

Answer: focus group interviews

Q35: A consumer selling something to another individual through an online intermediary (i.e., eBay) is known as a consumer-to-consumer sale

View Answer

Answer: Correct – True

Q36: A consumer using a product in a new way is referred to as___

View Answer

Answer: use innovativeness

Q37: A consumer’s decision of whether or not to take action when he or she is dissatisfied is a function of which of the following

View Answer

Answer: all of these—A) importance of the purchase to the consumer B) ease of taking action C) consumer’s existing level of overall satisfaction with the brand or outlet D) characteristics of the consumer involved

Q38: A contingency plan is executed when

View Answer

Answer: An identified risk occurs

Q39: A contingency plan___

View Answer

Answer: identifies alternative strategies to be used to ensure project success if a specified risk event occurs

Q40: A contract that involves payment to the seller for its actual costs is called a

View Answer

Answer: Cost Reimbursable Contract

Q41: A contract where the buyer reimburses the seller for the cost incurred by the seller, and also provides for a fixed amount of profit is also called

View Answer

Answer: Cost Plus Fixed Fee

Q42: A contractor is working on a fixed price contract that calls for a single, lump sum payment upon satisfactory completion of the contract. About halfway through the contract, the contractor project manager informs their contract administrator that financial problems are making it difficult for them to pay their employees and subcontractors. The contractor asks for a partial payment for work accomplished. Which of the following actions by the buyer is most likely to cause problems for the project

View Answer

Answer: Making no payments because it would violate the conditions of the contract

Q43: A control chart for a major project process shows that seven consecutive data points of the nine sample averages are above the process average within the control limits. What is indicated by the phenomenon

View Answer

Answer: This is consider abnormal behavior and should be investigated

Q44: A control chart shows that the last 8 frames produced were all a little less then the average weight. You know you need to action this because the control chart violates the

View Answer

Answer: rules of seven

Q45: A control flow is a data flow that consists of other data flows

View Answer

Answer: False – Answer

Q46: A conventional marketing channel comprises an___, wholesaler(s), and retailer(s) each acting in his own self-interest

View Answer

Answer: independent producer

Q47: A corporation’s earnings are

View Answer

Answer: the amount of revenue it receives for the sale of its products minus its costs of production as measured by its accountants

Q48: A corporation’s earnings are the amount of revenue it receives for the sale of its products

View Answer

Answer: minus its cost of production as measured by its accountants. Earnings may be paid out as dividends or retained by the corporation

Q49: A correlation coefficient is

View Answer

Answer: Always ≥ -1 and ≤ 1

Q50: A cost base line is an output of the___management process

View Answer

Answer: Cost budgeting

Q51: A cost management plan is

View Answer

Answer: A plan for describing how cost variances will be managed

Q52: A cost-plus-incentive-fee (CPIF) contract has an estimated cost of USD150,000 with a predetermined fee of USD15,000 and a share ratio of 80/20. The actual costs of the project is USD130,000. How much profit does the seller make

View Answer

Answer: USD19,000

Q53: A cost-plus-percentage-cost (CPPC) contract has an estimated cost of USD120,000 with an agreed profit of 10percent of the costs. The actual cost of the project is USD130,000. What is the total reimbursement to the seller

View Answer

Answer: USD143,000 (Is Implied)

Q54: A count of the number of students who earned A, B, C, D, and F grades in a given course would be an example of a(n)

View Answer

Answer: summary report

Q55: A credit card contains___

View Answer

Answer: Not only cash

Q56: A credit card is

View Answer

Answer: Electronic card only for loan purpose

Q57: A creditor of a corporation holds

View Answer

Answer: bonds sold by the corporation. If the corporation experiences financial difficulties bond holders are paid before stock holders

Q58: A critical path network diagram does not

View Answer

Answer: Calculate earned-value

Q59: A cross life-cycle activity of system development is

View Answer

Answer: fact-finding

Q60: A customer class in a sales system would be an example of a(n)

View Answer

Answer: entity class

Q61: A customer who willfully accepts whatever product or service is offered by an organization is known as

View Answer

Answer: Loyalty towards Organization

Q62: A data flow diagram

View Answer

Answer: All of these —A). is a process modelB). depicts the flow of data through a systemC). uses rounded rectangles to represent processesD). depicts the processing performed by the system

Q63: A data flow diagram is a data model

View Answer

Answer: False – Answer

Q64: A data flow diagram is one example of a process model

View Answer

Answer: True – Answer

Q65: A data flow indicating that all or parts of a single data flow are routed to different destinations is a(n)

View Answer

Answer: diverging data flow

Q66: A database is a collection of files

View Answer

Answer: False – Answer

Q67: A database schema is a structural model for a database

View Answer

Answer: True – Answer

Q68: A dealer in securities who sells and purchases securities in his own name with a view to earning profit due to price fluctuation is called a —

View Answer

Answer: jobber

Q69: A debit card contains cash___

View Answer

Answer: Only cash

Q70: A decision support system

View Answer

Answer: typically helps change raw data into more useful information

Q71: A decision support system (DSS) is a computer program that makes it easy for a marketing manager to get and use information as he or she is making decisions

View Answer

Answer: Correct – True

Q72: A Decision Tree is

View Answer

Answer: a method of proceeding to resolve an ethical breach

Q73: A decision-making approach that focuses on being objective and orderly in testing ideas before accepting them is the

View Answer

Answer: scientific method

Q74: A decrease in government spending and the enactment of an investment tax credit would definitely cause

View Answer

Answer: the quantity of loanable funds traded to increase

Q75: A decrease in taxes on interest income would increase the interest rate

View Answer

Answer: Wrong – False

Q76: A decrease in the budget deficit

View Answer

Answer: makes investment spending rise

Q77: A definitive estimate is

View Answer

Answer: The most expensive to create

Q78: A deliverable-oriented grouping of project component is (n)

View Answer

Answer: WBS

Q79: A description about the job duties, responsibilities, and expected behavior on the job

View Answer

Answer: environment

Q80: A description of relevant characteristics of the market for a specific product in a country

View Answer

Answer: market profile

Q81: A description of the current system identifying where problems or opportunities are with a general recommendation on how to fix, enhance, or replace the current system is a product of the design phase

View Answer

Answer: Wrong – False

Q82: A descriptive field can not be a primary key

View Answer

Answer: True – Answer

Q83: A design class diagram shows classes that correspond to software components used to build the software application

View Answer

Answer: True – Answer

Q84: A design consisting of an experimental and a control group but participants are not randomly assigned to the groups is which of the following

View Answer

Answer: Nonequivalent comparison-group design

Q85: A design project is completed on time, under budget, to the customer’s satisfaction, and in adherence to the technical specifications agreed. The new product takes the market by storm and everyone associated with the project receives a coveted gold star. Under the four dimensions of project success model, the project still needs to show

View Answer

Answer: future potential

Q86: A device used to identify and distinguish goods in

View Answer

Answer: trade mark

Q87: A digital signature is___

View Answer

Answer: A bit string giving identity of a correspondent

Q88: A direct agreement between an importing country’s government and a foreign exporting industry to retain the rapid growth of export of specific manufactured goods

View Answer

Answer: voluntary export restraint

Q89: A directive leadership style helps create an open communication climate

View Answer

Answer: False – Answer

Q90: A disadvantage of on-the-job training is its expense

View Answer

Answer: Wrong – False

Q91: A discrete, detailed task required to complete the response to an event is known as a(n)

View Answer

Answer: elementary process

Q92: A distributed data and application client/server system is a is a solution in which: (1) the data and data manipulation layers are placed on their own server(s); (2) the application logic is placed on its own server; and (3) the presentation logic and presentation layers are placed on different servers

View Answer

Answer: False – Answer

Q93: A distribution layer is one of the four layers for mapping an information system application

View Answer

Answer: False – Answer

Q94: A document or tool which describes when and how human resources will be brought onto and taken off the project team is called a

View Answer

Answer: Staffing Management Plan (The staffing management plan often includes resource histograms)

Q95: A document that is prepared to solicit competitive proposals and quotes from several different candidate vendors and/or project is a

View Answer

Answer: None of these —A). request for vendor proposalB). request for specificationC). request for quotationD). request for product proposal

Q96: A document which describes how project scope will be managed and how scope changes will be integrated into the project is: (choose the best answer)

View Answer

Answer: A scope management plan

Q97: A does not engage in international trade in goods and services and it does not engage in international borrowing and lending

View Answer

Answer: closed economy

Q98: A driver’s license is required by law before an individual can drive a car. Similarly the project manager requires a___document in order to plan, execute and control a project

View Answer

Answer: Project charter

Q99: A DSS typically helps change raw data into more useful data

View Answer

Answer: Correct – True

Q100: A dummy activity is required when

View Answer

Answer: the network contains two or more activities that have identical starting and ending events
.woocommerce-message { background-color: #98C391 !important; }