Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Q1: What are the two forms of criterion-related validity

View Answer

Answer: predictive and concurrent

Q2: What are the two main types of action research

View Answer

Answer: practical and participatory

Q3: What are the two main ways to do a literature search

View Answer

Answer: manual approach, and electronically with a computer

Q4: What factor(s) will influence future changes in services

View Answer

Answer: deregulation and technological development

Q5: What is one weakness of causal-comparative research

View Answer

Answer: Its inability to manipulate the independent variable

Q6: What is the mode in the following distribution? 25, 17, 23, 23, 24, 25, 23

View Answer

Answer: 23

Q7: What is the term that describes the difference between a sample and its population

View Answer

Answer: sampling error

Q8: What is the z score for a raw score of 40 that comes from a distribution with a mean of 50 and a standard deviation of 5

View Answer

Answer: -2

Q9: What percentage of Canadian homes can be reached by the television medium

View Answer

Answer: 99 percent

Q10: What percentage of the scores is contained in the box in a boxplot

View Answer

Answer: 0%

Q11: What purpose does a market-product grid serve

View Answer

Answer: Helps identify important trade-offs in the strategic marketing process

Q12: What type of ad gets the consumer to take immediate action

View Answer

Answer: direct-response advertising

Q13: What type of firm reprocesses a product or service before selling it again

View Answer

Answer: Industrial

Q14: What type of research would be least likely to include a research hypothesis

View Answer

Answer: descriptive research

Q15: When a categorical variable can be identified that is related to the dependent variable or the variables being studied, the researcher can ensure a more representative sample by selecting participants from each category

View Answer

Answer: Correct – True

Q16: When a company offers the right to a trademark, patent, trade secret or other valuable intellectual property in return for royalty or fee, it is engaging in

View Answer

Answer: licensing

Q17: When a company retains the product but reduces marketing support costs it is in what stage of the PLC

View Answer

Answer: decline

Q18: When a company retains the product but reduces marketing support costs, this is called

View Answer

Answer: harvesting

Q19: When a company sets the same price for all customers, they use a

View Answer

Answer: one-price policy

Q20: When a firm distributes to two or more different types of channels for the same basic product, this is called

View Answer

Answer: dual distribution

Q21: When a group has low efficacy, there is nothing that can be done to improve it

View Answer

Answer: Wrong – False

Q22: When a manufacturer directs the promotional mix to channel members in order to gain their cooperation in ordering and stocking the product, what is this approach called

View Answer

Answer: Push strategy

Q23: When a marketer segments based on personality or lifestyle, they are doing what is called___segmentation

View Answer

Answer: psychographic segmentation

Q24: When a marketer segments based on where consumers live, they are doing what is called___segmentation

View Answer

Answer: geographic segmentation

Q25: When a multinational firm views the world as having many unique parts and markets, it is likely to use a

View Answer

Answer: multidomestic marketing strategy

Q26: When a pretest influences scores on a posttest, it is known as a(n)

View Answer

Answer: testing threat

Q27: When a relationship between quantitative variables within a single group is described, the appropriate technique is

View Answer

Answer: the scatterplot

Q28: When a researcher does not participate in the activity being observed but sits on the sidelines and watches, he/she is a(n)

View Answer

Answer: nonparticipant observer

Q29: When a researcher is interested in knowing more than just how well or how accurately something is done and they want to obtain a more holistic picture of what is happening in a specific setting or situation, what form of research is called for

View Answer

Answer: qualitative research

Q30: When a researcher manipulates a variable in an experiment, it is called the independent variable

View Answer

Answer: Correct – True

Q31: When a researcher places what he has seen and heard into a larger perspective, he is providing

View Answer

Answer: contextualization

Q32: When a researcher’s identity is not known to any of the individuals being observed and he/she interacts with members of the group as naturally as possible, he/she is a(n)

View Answer

Answer: complete participant

Q33: When a restriction is placed on the amount of a product allowed and to enter or leave the country, it is known as a

View Answer

Answer: quota

Q34: When a secretary may be given the opportunity to learn a new skill such as bookkeeping it is a characteristic of which of the following

View Answer

Answer: Job enrichment

Q35: When a study is replicated, it is repeated with a new sample and sometimes under somewhat new conditions

View Answer

Answer: Correct – True

Q36: When a study lacks internal validity, one or more alternative hypotheses exist to explain the outcomes of the study. These alternative hypotheses are referred to by researchers as threats to internal validity

View Answer

Answer: Correct – True

Q37: When actual performance results are better than what the plan called for, managers should: A. ignore it. B. sell more products. C. issue more stock options to employees. D. increase prices

View Answer

Answer: find creative ways to exploit the situation.

Q38: When affective commitment is high, workers are absent more often and turnover increases

View Answer

Answer: Wrong – False

Q39: When an Encyclopedia Britannica representative visits homeowners to discuss the purchase of books, they are engaging in a communication form called

View Answer

Answer: personal selling.

Q40: When an ethnographic researcher presents an insider’s perspective of reality, he provides

View Answer

Answer: emic perspective

Q41: When an ethnographic researcher presents the external, scientific objective perspective on reality, she provides

View Answer

Answer: etic perspective

Q42: When an experimental group experiences events during the course of a study that are unintended and not a necessary part of the method, the study may experience what is referred to as the Hawthorne effect

View Answer

Answer: Wrong – False

Q43: When buyers and sellers combine their expertise and resources to create customized solutions, this is called

View Answer

Answer: partnership selling

Q44: When considering the core dimensions, the key determinant of intrinsic motivation is an employee’s ___

View Answer

Answer: Perception

Q45: When consumer buying criteria is used to specify requirements of products to prospective suppliers it is called___

View Answer

Answer: reverse marketing

Q46: When demand for business products and services is driven by demand for consumer products and services, we call this

View Answer

Answer: derived demand

Q47: When different samples are obtained at different times from a population whose members may change, this is called a

View Answer

Answer: trend study

Q48: When does the scientific community permit research that may cause participants harm

View Answer

Answer: When the potential value of the study for humans is very high

Q49: When employees experience stress due to a pay-for-performance plan, managers should actively work on boosting their self-efficacy to help alleviate stress

View Answer

Answer: Correct – True

Q50: When every member of the accessible population has an equal chance of being selected to participate in the study, the researcher is using

View Answer

Answer: simple random sampling

Q51: When group norms exist, members do not have to waste time wondering what to do in a given situation, as the norms will guide their actions

View Answer

Answer: Correct – True

Q52: When groups tend to make more extreme decisions than individuals, it is called ___

View Answer

Answer: Group polarization

Q53: When indices such as the mean or median are calculated from the entire population, they are called

View Answer

Answer: parameters

Q54: When individuals are stimulated by the presence of other group members, their performance of difficult, complex, or novel tasks and behaviors is ___

View Answer

Answer: Impaired

Q55: When instrument scores can be used to predict scores on a criterion measure that is collected at a later time, these scores have predictive validity

View Answer

Answer: Correct – True

Q56: When international trade takes place using barter, rather than money, it is called

View Answer

Answer: countertrade

Q57: When marketers cannot control all the conditions in the field, they sometimes turn to a___

View Answer

Answer: laboratory setting

Q58: When McDonald’s used a free premium in a promotional partnership with Disney/Pixar during the release of the movie The Incredibles, they were

View Answer

Answer: encouraging customers to return frequently or to consume more products

Q59: When members of a channel have problems with each other this is called

View Answer

Answer: channel conflict

Q60: When mortality is a threat to correlational research it threatens

View Answer

Answer: external validity because the estimate of the correlation is inaccurate

Q61: When news magazines publish average SAT scores for all of the states in the United States, an individual unit is a

View Answer

Answer: state

Q62: When researchers describe as much as they can about the culture of a group, trying to gain some idea of the group’s history, social structure, politics, religious beliefs, symbols, customs, rituals, and environment, they provide a(n)

View Answer

Answer: holistic outlook

Q63: When researchers describe the information contained in many scores with just a few indices, such as the mean or median, and these are calculated for a sample drawn from a population, they are called

View Answer

Answer: statistics

Q64: When researchers make few, if any, assumptions about the nature of the population from which the sample involved in the survey is drawn, this refers to

View Answer

Answer: nonparametric techniques

Q65: When researchers make various assumptions about the nature of the population from which the sample involved is drawn, this is a requirement of

View Answer

Answer: parametric techniques

Q66: When researchers state that a finding is statistically significant, they are stating that

View Answer

Answer: the researchers rejected the null hypothesis

Q67: When seats on an airline flight are priced differently, what kind of pricing is being used

View Answer

Answer: yield management pricing

Q68: When subjects are given increased attention and recognition because they are participating in a study, their responses may be affected. This is known as the

View Answer

Answer: Hawthorne effect

Q69: When the demand for industrial products is driven by demand for consumer products, it is called

View Answer

Answer: Derived demand

Q70: When the price setter stresses the supply or cost side of the pricing problem they are using what approach

View Answer

Answer: cost-oriented

Q71: When the researcher surveys the same sample of individuals at different times during the course of the survey, it is called a

View Answer

Answer: panel studies

Q72: When the retailer has given up valuable shelf space, only to have a new product fail, they will often charge the manufacturer a

View Answer

Answer: failure fee

Q73: When there is trouble between different levels in a channel like a wholesaler and manufacturer, this is called

View Answer

Answer: vertical conflict

Q74: When two brand names from two firms are on single product, it is an example of

View Answer

Answer: co-branding.

Q75: When two or more independent firms agree to cooperate to achieve common goals, this is known as

View Answer

Answer: a strategic alliance

Q76: When well designed and carefully executed, historical research can lead to the confirmation of relational hypotheses

View Answer

Answer: Correct – True

Q77: When ___tactics are used, newcomers must figure out and develop their own way of behaving

View Answer

Answer: Disjunctive

Q78: Whenever a decision requires skills, knowledge, and expertise in several areas, group decision-making has a clear disadvantage over individual decision-making

View Answer

Answer: Wrong – False

Q79: Whenever a group is selected because of unusually high or low performance on a pretest, it will, on average, score closer to the mean on subsequent testing, regardless of what transpires in the meantime. What type of threat does this describe

View Answer

Answer: regression threat

Q80: Which basic assumption underlying action research is not illustrated in the following example: The entire school staff, including administrators, teachers, classified staff, and counselors, go on a retreat to plan a study to improve the attendance and discipline policies for the school

View Answer

Answer: Teachers and other education professionals are committed to continual professional development

Q81: Which concept is the sum of a social group’s observable patterns of behavior, customs, and ways of life and comprises the ideas, beliefs, and knowledge that characterize a particular group

View Answer

Answer: culture

Q82: Which describes the history threat

View Answer

Answer: unexpected events

Q83: Which design combines two baseline periods with two treatment periods

View Answer

Answer: A-B-A-B

Q84: Which design involves a baseline followed by a treatment

View Answer

Answer: A-B

Q85: Which design involves a treatment, followed by a baseline, followed by a return to the treatment

View Answer

Answer: B-A-B

Q86: Which factor has affected the use of the flexible-pricing policy the most

View Answer

Answer: Information technology has become increasingly sophisticated.

Q87: Which is not a characteristic of Participatory Action Research

View Answer

Answer: it is not subject to political pressures

Q88: Which is not a criticism of quantitative research made by qualitative researchers

View Answer

Answer: is not creative

Q89: Which is not a disadvantage of using a search engine

View Answer

Answer: variety

Q90: Which is not a question to ask when evaluating a research report

View Answer

Answer: Was it published in an important journal

Q91: Which is not a way to check validity in content analysis

View Answer

Answer: comparing results from two analysts

Q92: Which is usually hardest for an interviewer

View Answer

Answer: not interrupting

Q93: Which leadership theory is being used when a supervisor rewards her work team by providing the members with bonuses for exceeding the established goals for the team

View Answer

Answer: Path-Goal Theory

Q94: Which marketing strategy focuses on a single market segment but adds additional product lines

View Answer

Answer: Market specialization

Q95: Which marketing strategy involves a focus on a single product line but marketing to new unknown markets

View Answer

Answer: Product specialization

Q96: Which marketing strategy involves targeting separate product lines for separate segments

View Answer

Answer: Selective specialization

Q97: Which marketing strategy will offer all product lines in all markets

View Answer

Answer: Full coverage

Q98: Which method of pricing is based on the “learning effect”

View Answer

Answer: Experience curve pricing

Q99: Which of following is not one the five types of researcher-completed instruments used in educational research

View Answer

Answer: personality or character inventory

Q100: Which of following is one type of subject-completed instrument used in educational research

View Answer

Answer: performance tests
.woocommerce-message { background-color: #98C391 !important; }