Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Q1: The data obtained from ethnographic research samples usually permit generalization to a larger group than the one studied

View Answer

Answer: Wrong – False

Q2: The decision made by President Richard M. Nixon and his advisors to cover up the Watergate break-in in 1972 was a decision associated with which of the following

View Answer

Answer: Groupthink

Q3: The degree to which results of a study can be extended to other settings or conditions describes

View Answer

Answer: ecological generalizability

Q4: The degree to which workers feel their jobs are important, worthwhile, and meaningful is represented by which critical psychological state

View Answer

Answer: Experienced meaningfulness of their work

Q5: The development of a successful new product may sometimes involve luck. More often it involves a product that has a significant product differences over competition and

View Answer

Answer: meets a need.

Q6: The difference between correlational and causal-comparative research is that

View Answer

Answer: one type is a study with one group and the other type compares two or more groups

Q7: The difference between the monetary value of the nation’s exports and imports is known as the

View Answer

Answer: balance of trade

Q8: The disadvantages of publicity relate to the lack of user’s

View Answer

Answer: control.

Q9: The dominant members of distribution in Japan is

View Answer

Answer: Keiretsu

Q10: The essential characteristic of a researchable question is

View Answer

Answer: that there is some sort of information that can be collected in an attempt to answer a question

Q11: The essential characteristic of a researchable question is that there is a hypothesis

View Answer

Answer: Wrong – False

Q12: The essential difference between a research proposal and a research report is

View Answer

Answer: a research report states what was done rather than what will be done and includes the actual results of the study

Q13: The essential difference between a research proposal and a research report is that a research report states what was done rather than what will be done and includes the actual results of the study

View Answer

Answer: Correct – True

Q14: The ethical principle that data collected from subjects should be kept confidential means that

View Answer

Answer: researchers should never reveal the names of participants when they report results

Q15: The European Union consists of___-member countries that have eliminated most barriers to the free flow of goods, services, capital, and labour across their borders

View Answer

Answer: 27

Q16: The existence of self-reinforcers is evidence that a learner is using self-control

View Answer

Answer: Correct – True

Q17: The expense of marketing effort as it relates to the marketing results obtained is known as a

View Answer

Answer: sales response function

Q18: The fact that an organization shows that it cares about its employees does little to affect employee commitment

View Answer

Answer: Wrong – False

Q19: The federal agency that has the major responsibility for establishing the guidelines for research studies that involve human subjects is the Department of Education

View Answer

Answer: Wrong – False

Q20: The feedback loop is not as important as the initial transmission

View Answer

Answer: Wrong – False

Q21: The field of study that examines the correspondence between symbols and their role in the assignment of meaning for people is known as

View Answer

Answer: semiotics

Q22: The final choice of a marketing channel by a producer depends on several factors such as environmental, consumer, company and

View Answer

Answer: product factors

Q23: The final section of every report discusses research procedure

View Answer

Answer: Wrong – False

Q24: The final stage in the personal sales process is the___stage

View Answer

Answer: follow-up

Q25: The first stage of group development is forming

View Answer

Answer: Correct – True

Q26: The first step in causal-comparative research is to formulate the problem by identifying and defining the particular phenomena of interest, and then consider possible causes for or consequences of these phenomena

View Answer

Answer: Correct – True

Q27: The first step in the purchase decision process is

View Answer

Answer: problem recognition

Q28: The five essential points that researchers should record when taking notes on a study are problem, hypotheses, procedures, findings, and conclusions

View Answer

Answer: Correct – True

Q29: The five types of researcher-completed instruments used in educational research are

View Answer

Answer: rating scales, tally sheets, flowcharts, performance checklists, interview schedules

Q30: The fixed cost of the idle physician’s salary is a high inventory-carrying cost. This is also called

View Answer

Answer: intangibility

Q31: The focus of study in a survey is called the unit of analysis

View Answer

Answer: Correct – True

Q32: The focus of transformational leadership is

View Answer

Answer: How leaders make profound changes in their followers and organizations.

Q33: The focus on obligations an organization has to those who can effect achievement of its objectives is called

View Answer

Answer: stakeholder responsibility

Q34: The following are some examples of noise which can interfere with the communication process: jargon, poor handwriting and a broken answering machine

View Answer

Answer: Correct – True

Q35: The following definition for humanistic classroom can be classified as which type of definition? Any classroom identified by experts as constituting an example of a humanistic classroom

View Answer

Answer: operational definition

Q36: The following is an example of what? 1. A decision-maker initially makes a decision that results in some kind of loss. 2. Rather than change the course of action contained in the initial decision, the decision-maker commits more time, money, and energy to the course of action. 3. Further losses are experienced

View Answer

Answer: Escalation of commitment

Q37: The following statement represents which type of close? “Do you like the four-door model?”

View Answer

Answer: Trial close

Q38: The following trend creates a number of ethical dilemmas for organizations

View Answer

Answer: Web surfing at work

Q39: The foremost ethical question a researcher must address is

View Answer

Answer: Are participants protected from harm

Q40: The formal practice of cause-related marketing occurs when

View Answer

Answer: charitable contributions are tied to revenues of a product’s promotion.

Q41: The formal system of task and reporting relationships that an organization establishes to coordinate and motivate its employees is called ___

View Answer

Answer: Organizational structure

Q42: The founder of an organization has little influence on the organization’s initial culture

View Answer

Answer: Wrong – False

Q43: The four P’s of the marketing mix are

View Answer

Answer: product, promotion, price and place

Q44: The four steps involved in action research are

View Answer

Answer: identifying the research problem or question, analyzing and interpreting the information that has been gathered, developing a plan of action, obtaining the necessary information to answer the questions

Q45: The framework to relate the market segments of potential buyers to products offered or potential marketing actions by the firm is called a

View Answer

Answer: market-product grid

Q46: The functions of communication are the following: providing knowledge, motivating organizational members, expressing feelings, and controlling and coordinating group activities

View Answer

Answer: Correct – True

Q47: The greatest threat to external validity in this study is

View Answer

Answer: the use of students from only one district

Q48: The Hawthorne effect occurs when participants in a study change behaviors because they are receiving special attention

View Answer

Answer: Correct – True

Q49: The high cost of reaching respondents in their homes with personal interviews has led to an increase in the use of

View Answer

Answer: mall interviews

Q50: The highest level of performance that a group is capable of achieving at a given point in time is called

View Answer

Answer: Potential performance

Q51: The Holiday Inn, Burlington statement, “If a customer has a need or want, we fill it.” is an example of a

View Answer

Answer: Business unit mission

Q52: The importance of a relationship is best evaluated using

View Answer

Answer: the judgment of experts

Q53: The importance of a relationship is best evaluated using the judgment of experts

View Answer

Answer: Correct – True

Q54: The inaccuracy of perception has little to do with managing organizational behavior

View Answer

Answer: Wrong – False

Q55: The inventory management systems designed to reduce the retailer’s lead time for receiving merchandise is called

View Answer

Answer: efficient consumer response delivery system.

Q56: The job characteristics model of job design supports the notion that self-managed work teams are most effective when the work performed is sufficiently complex and it results in a finished end product

View Answer

Answer: Correct – True

Q57: The key challenge facing managers in terms of motivation is how to encourage employees to contribute inputs to their jobs and to the organization

View Answer

Answer: Correct – True

Q58: The largest section of a proposal is the statement of the research hypothesis

View Answer

Answer: Wrong – False

Q59: The last checkpoint before significant capital is invested in a prototype in the new product process is

View Answer

Answer: business analysis

Q60: The last stage of group development is performing

View Answer

Answer: Wrong – False

Q61: The latent content of a communication refers to the specific, clear, surface content–the words, pictures, images, and such that are easily categorized

View Answer

Answer: Wrong – False

Q62: The Leader-Member Exchange Theory suggests that the leader-follower dyad develops a unique relationship that stems from the formal authority (position power) that the leader has

View Answer

Answer: Wrong – False

Q63: The magnitude of relationships can be best evaluated using

View Answer

Answer: effect size indices

Q64: The magnitude of relationships can be best evaluated using tests for statistical significance

View Answer

Answer: Wrong – False

Q65: The main benefit of branding to consumers is

View Answer

Answer: they become more efficient shoppers.

Q66: The main problem with informal interviews is

View Answer

Answer: getting comparable information from different respondents

Q67: The main problem with simulations is

View Answer

Answer: their artificiality

Q68: The main reasons a firm segments its markets are

View Answer

Answer: all of the above

Q69: The main strength of causal-comparative research is in demonstrating cause and effect

View Answer

Answer: Wrong – False

Q70: The main thing marketing creates is

View Answer

Answer: value

Q71: The major characteristic of correlational research is to seek out associations among variables

View Answer

Answer: Correct – True

Q72: The major characteristic of experimental research, which distinguishes it from all other types of research, is that researchers

View Answer

Answer: manipulate the independent variable

Q73: The major disadvantages of content analysis research are that it is limited to the analysis of communications and it is difficult to establish validity

View Answer

Answer: Correct – True

Q74: The major purpose of all surveys is to predict future performance

View Answer

Answer: Wrong – False

Q75: The manifest content of a document refers to the meaning underlying what is contained in a communication

View Answer

Answer: Wrong – False

Q76: The Mann-Whitney U test is a non-parametric method used when a researcher wants to compare two related (as opposed to independent) samples

View Answer

Answer: Wrong – False

Q77: The marketing component of e-commerce is also referred to as

View Answer

Answer: e-marketing

Q78: The marketing department is responsible for facilitating relationships, partnerships, and___with the organizations customers, its shareholders, its suppliers, and other organizations

View Answer

Answer: alliances

Q79: The marketing objective for the maturity stage of the PLC is to

View Answer

Answer: maintain brand loyalty

Q80: The marketing of goods and services to companies, governments, or not-for-profit organizations for use in the creation of goods and services that they can produce and market to others is called

View Answer

Answer: business marketing

Q81: The marketing of two or more products in a single “package” price is called

View Answer

Answer: bundle pricing

Q82: The mean and median are commonly used to summarize quantitative data

View Answer

Answer: Correct – True

Q83: The means by which a marketing goal is to be achieved is called the

View Answer

Answer: marketing strategy

Q84: The median is a better index of central tendency than the mean when the distribution is

View Answer

Answer: skewed

Q85: The median is the most frequent score in the distribution

View Answer

Answer: Wrong – False

Q86: The method of analysis that uses several variables to predict the category a participant belongs in is called

View Answer

Answer: discriminant function analysis

Q87: The method of sampling used in the study is

View Answer

Answer: simple random sampling

Q88: The monetary value of all goods and services produced in the country during one year is known as the

View Answer

Answer: gross domestic product

Q89: The money or other considerations exchanged for the ownership or use of a good or service is known as

View Answer

Answer: Price

Q90: The moral principles and values that govern actions and decisions are called

View Answer

Answer: ethics

Q91: The more important the task performed by a work group, the higher the group’s status in the organization

View Answer

Answer: Correct – True

Q92: The more uncertain the environment is, the more important it is for the organizational members to be able to react quickly to changes that take place

View Answer

Answer: Correct – True

Q93: The most common descriptive statistic used to analyze data in content analysis research is a

View Answer

Answer: proportion

Q94: The most common parametric technique for analyzing significance of categorical data is the t-test for r

View Answer

Answer: Wrong – False

Q95: The most commonly used inference test in causal-comparative studies is the chi square

View Answer

Answer: Wrong – False

Q96: The most commonly used method of statistical inference in causal-comparative studies is

View Answer

Answer: the t-test

Q97: The most directly pertinent information to read in a literature review will usually come from

View Answer

Answer: journal articles and research reports

Q98: The most frequently used type of compensation plan is a

View Answer

Answer: combination compensation plan

Q99: The most indirect channel would be best suited when there are

View Answer

Answer: many small manufacturers and small retailers

Q100: The most serious mistake that an ethnographer can make is

View Answer

Answer: imposing her own culture’s standards of behavior and values onto those of another culture
.woocommerce-message { background-color: #98C391 !important; }