Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Q1: Is it important to follow up non-responders in mail and telephone surveys

View Answer

Answer: Yes. Lack of response is likely to bias results

Q2: ISO 9000 certification means that the supplier

View Answer

Answer: has undergone an on-site audit of quality management.

Q3: It doesn’t really matter if supervisors support diversity because subordinates think for themselves and form their own perceptions and beliefs about the value diversity

View Answer

Answer: Wrong – False

Q4: It is estimated that the logistics costs of a new car are about

View Answer

Answer: 25-30%

Q5: It is suggested that researcher use both parametric and nonparametric techniques to analyze data for the following reasons: When the results are consistent, interpretation will be strengthened. When the results are not consistent, one can discuss the possible reasons

View Answer

Answer: Correct – True

Q6: It is unusual to state a research problem as a question

View Answer

Answer: Wrong – False

Q7: It is very important to replicate single-subject studies

View Answer

Answer: Correct – True

Q8: Items that are used to produce other goods and services are this second classification of industrial goods

View Answer

Answer: support goods

Q9: Items used in the manufacturing process that become part of the final product are

View Answer

Answer: production goods

Q10: Jane is an ambitious career woman in her early 30’s. About 6 months ago, she hired Steven to assist her with marketing projects. Today she invited him to join her for dinner after work, partly as a reward for working late during the past few weeks. She also said that she really wanted time with him in a more relaxed setting to discuss how they could help each other so she could give him a promotion and a substantial raise. Steven could interpret Jane’s actions as

View Answer

Answer: Quid pro quo sexual harassment

Q11: Jargon becomes a problem when the receiver of a jargon-laden message is outside the sender’s profession or occupational group

View Answer

Answer: Correct – True

Q12: Job design can have a profound influence on employee motivation

View Answer

Answer: Correct – True

Q13: Job enlargement involves which of the following

View Answer

Answer: Number of tasks is decreased so that an employee may learn to supervise others OR Number of tasks is increased, but they are all of the same level of difficulty

Q14: Job enrichment is often referred to as vertical job loading because workers are given some of the responsibilities that used to belong to their supervisors

View Answer

Answer: Correct – True

Q15: Job security, job rotation, and telecommuting are all examples of

View Answer

Answer: Problem-focused coping strategies for organizations

Q16: Journal articles and research reports are by far the most common secondary sources used in education

View Answer

Answer: Wrong – False

Q17: Karoshi is a Japanese term that means

View Answer

Answer: Death from overwork.

Q18: Key actors are people in any group who are well informed about the culture and history of the group

View Answer

Answer: Correct – True

Q19: Key events refers to events that

View Answer

Answer: ethnographic researchers can use to describe and analyze an entire culture

Q20: Key techniques in ethnographic studies are in-depth interviewing and participant observation

View Answer

Answer: Correct – True

Q21: Kimberly Clark’s Avert Virucidal tissues failed as a new product because

View Answer

Answer: Consumers did not understand what “virucidal” meant

Q22: Knowledge-of-predictor bias may result in

View Answer

Answer: Self-fulfilling prophecy

Q23: Lead time and order cycle time are the same as

View Answer

Answer: replenishment time

Q24: Leader mood may be an important determinant of leader effectiveness

View Answer

Answer: Correct – True

Q25: Leader neutralizers are dysfunctional because a leader’s influence is lacking

View Answer

Answer: Correct – True

Q26: Learning refers to behaviours that result from

View Answer

Answer: Repetition of experience and thinking only

Q27: Learning that involves making connections between two or more ideas is called

View Answer

Answer: Cognitive

Q28: Learning theorist Peter Senge has identified five key activities central to a learning organization. Which of the following is not one of those activities

View Answer

Answer: Use simple, easy-to-understand flow charts to map job tasks and workflow.

Q29: Legal services are high in___qualities

View Answer

Answer: credence

Q30: Level of effort is one element of work motivation

View Answer

Answer: Correct – True

Q31: Location is a threat to internal validity when

View Answer

Answer: different groups receive the intervention in different environments

Q32: Location is a threat to internal validity when the research is conducted in unfamiliar surroundings

View Answer

Answer: Wrong – False

Q33: Long-range marketing plans

View Answer

Answer: cover marketing activities from two to five years into the future

Q34: Lower-and middle-level managers will probably experience higher managerial motivation and performance when their combination of needs consists of

View Answer

Answer: A high need for achievement and power and lower need for affiliation.

Q35: Loyalty toward the organization is especially high among contingent workers

View Answer

Answer: Wrong – False

Q36: Managers can use power to control people and other resources so that they cooperate to achieve an organization’s current goals

View Answer

Answer: Correct – True

Q37: Managing conflict, like managing politics, is a way to improve organizational decision making and resource allocation, making the organization more effective

View Answer

Answer: Correct – True

Q38: Managing the customers’ interactions with the organization at all levels and at all touchpoints so that the customer has a positive impression of the organization, is satisfied with the experience, and will remain loyal to the organization in known as

View Answer

Answer: customer experience management (CEM)

Q39: Manifest conflict is the only type of conflict that leaves an “aftermath” that affects the way both parties perceive and respond to future conflict

View Answer

Answer: Wrong – False

Q40: Mann-Whitney U test

View Answer

Answer: used when comparing two sets of rankings

Q41: Manufacturers, retailers, and government agencies that buy goods and services for their own use or for resale are called

View Answer

Answer: organizational buyers

Q42: Many Canadians are more sensitive about the impact their consumption has on their natural environment, and they make their buying decisions accordingly. This emerging consumer trend is referred to as: A. zero carbon B. earth friendliness C. zero-footprinting D. ecopreneurs

View Answer

Answer: eco-consciousness

Q43: Many companies have created the role of ethics officer, a person to whom employees can report ethical lapses on the part of the organization’s managers or turn to for advice when faced with ethical business dilemmas

View Answer

Answer: Correct – True

Q44: Many factors or___influence the buying decisions of a household or organization and hence, a company’s sales

View Answer

Answer: sales drivers

Q45: Marketing affects

View Answer

Answer: all individuals, all organizations, all industries, and all countries.

Q46: Marketing efforts to produce, promote, and reclaim environmentally sensitive products is also know as

View Answer

Answer: green marketing

Q47: Marketing efforts to produce, promote, and reclaim environmentally sensitive products is called___

View Answer

Answer: green marketing

Q48: Marketing should strive to satisfy consumer___

View Answer

Answer: needs and wants

Q49: Markets should not be segmented when

View Answer

Answer: expenses exceed potential revenues from segmenting

Q50: Mary Kay changed the way cosmetics are sold to customers when it introduced at-home cosmetic parties and personalized selling. This is an example of which of the following

View Answer

Answer: Innovation

Q51: Mass customization has been made possible by___and___

View Answer

Answer: Internet ordering, flexible manufacturing and marketing processes.

Q52: Measurement error cannot be assessed by

View Answer

Answer: giving the instrument to two different groups

Q53: Members of an organization know they have reached a common understanding and have communicated effectively by completing the feedback loop, the second half of the communication process

View Answer

Answer: Correct – True

Q54: Meta-analysis attempts to obtain a holistic picture of what goes on in a particular situation or setting

View Answer

Answer: Wrong – False

Q55: Minor changes in behaviour constitute what kind of innovation

View Answer

Answer: dynamically continuous

Q56: Mixed-method designs

View Answer

Answer: combine quantitative and qualitative methods

Q57: Monitoring and evaluating performance to see if organizational goals are being achieved is which management function

View Answer

Answer: controlling

Q58: Most advertising messages are made up of two types of elements

View Answer

Answer: informational and persuasional

Q59: Most historical source material can be grouped into four basic categories: documents, numerical records, oral statements, and relics

View Answer

Answer: Correct – True

Q60: Most historical source material can be grouped into which four basic categories

View Answer

Answer: relics, documents, oral statements, and numerical records

Q61: Most marketing researchers would agree with the old adage that “a problem well-defined is

View Answer

Answer: half-solved.”

Q62: Most of the means of controlling threats to internal validity are applicable to ethnographic research

View Answer

Answer: Wrong – False

Q63: Multicultural marketing is also called

View Answer

Answer: ethnic marketing

Q64: Multiple regression is a technique that

View Answer

Answer: enables researchers to predict a criterion variable by using the best combination of two or more predictor variables

Q65: Multiple regression is a technique that enables researchers to determine a correlation between a criterion variable and the best combination of two or more predictor variables

View Answer

Answer: Correct – True

Q66: Multiple-baseline designs are used when it is possible and ethical to withdraw a treatment and return to baseline

View Answer

Answer: Wrong – False

Q67: Name one technique for describing groups on a quantitative variable

View Answer

Answer: frequency polygon

Q68: Nanotechnology refers to what the text calls

View Answer

Answer: unimaginably small electronics

Q69: Naturalistic observation can be done using any of the four observer roles

View Answer

Answer: Correct – True

Q70: Need theory focuses on how employees make choices among alternative behaviors and levels of effort

View Answer

Answer: Wrong – False

Q71: No matter how careful a researcher is in selecting subjects it happens that some subjects leave as the study progresses. This loss is known as

View Answer

Answer: mortality threat

Q72: No matter how or why conflict arises in an organization, managers can use Pondy’s model to analyze conflict and guide their attempts to manage it

View Answer

Answer: Correct – True

Q73: Non-response is a major problem in survey research because it results in a small sample

View Answer

Answer: Wrong – False

Q74: None of the sampling methods used in other kinds of educational research can be applied to content analysis

View Answer

Answer: Wrong – False

Q75: Normal distribution is best described when

View Answer

Answer: the large majority of scores are concentrated in the middle of the distribution, and the scores decrease in frequency the father away from the middle they are

Q76: Normally, the final section of a report is the offering of some suggestions for

View Answer

Answer: further research

Q77: Norms and expectations about the way people do things in a specific country are referred to as

View Answer

Answer: customs

Q78: Obligations that organizations have to the preservation of the ecological environment, and the general public refers to

View Answer

Answer: societal responsibility

Q79: Observer effect describes

View Answer

Answer: the effect the presence of an observer has on the behavior of those being observed

Q80: Obtaining a purchase commitment from the prospect and creating a customer is the objective of which stage of the personal selling process

View Answer

Answer: Close

Q81: Of all threats to internal validity that researchers must be mindful of protecting against, action researchers must be especially aware of instrumentation decay

View Answer

Answer: Wrong – False

Q82: Of all threats to internal validity that researchers must be mindful of protecting against, which threat should action researchers especially be aware of

View Answer

Answer: data-collector bias

Q83: Of the following questions, which lends itself best to action research in schools

View Answer

Answer: How can academic content be presented so as to maximize understanding

Q84: Of the following questions, which one does not lend itself to action research in schools

View Answer

Answer: How did students in the nineteenth century travel to school

Q85: Of the two fundamental types of numerical data, those which differ in degree or amount and are reported in terms of numbers and values are called

View Answer

Answer: quantitative

Q86: Of the two fundamental types of numerical data, those which differ in kind are called

View Answer

Answer: categorical

Q87: Often, change alters task and role relationships in a group, and when it does, it disrupts group norms and the informal expectations that members have of one another

View Answer

Answer: Correct – True

Q88: On a cost per completed survey, what type of survey is the most expensive

View Answer

Answer: personal interview surveys

Q89: Once an individual satisfies one set of needs, he or she can go to another level anywhere on the hierarchy and satisfy the needs at that level

View Answer

Answer: Wrong – False

Q90: One criterion of a satisfactory decision in any organization is that it be ethical

View Answer

Answer: Correct – True

Q91: One key to effective implementation is setting

View Answer

Answer: deadlines

Q92: One major problem in all observational research is that much that goes on may be missed. Technical recording can be of great help with this problem

View Answer

Answer: Correct – True

Q93: One major purpose of correlational research is

View Answer

Answer: to clarify our understanding of important phenomena through the identification of relationships

Q94: One of the communication elements, the source, refers to

View Answer

Answer: a company or person who has information to convey.

Q95: One of the following is NOT a criteria when forming segments

View Answer

Answer: fewer customer complaints

Q96: One of the most important effects of ethical rules is which of the following

View Answer

Answer: Both—Regulate the pursuit of unbridled self-interest Control the pursuit of unbridled self-interest

Q97: One of the requirements for marketing to occur is

View Answer

Answer: a way for the parties to communicate

Q98: One of the threats that an A-B-A-B design suffers from is

View Answer

Answer: data collector bias

Q99: One parametric technique commonly used for testing statistical significance of quantitative data is the t-test for means

View Answer

Answer: Correct – True

Q100: One researcher classified the participants as “good,” “average,” or “poor” readers. This researcher used a(n)

View Answer

Answer: ordinal scale