Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Q1: Conclusions from qualitative research are

View Answer

Answer: less certain than from quantitative research

Q2: Confidence intervals are preferred to significance tests because they

View Answer

Answer: provide more information

Q3: Conflict never increases organizational performance because it exposes the weaknesses in an organization

View Answer

Answer: Wrong – False

Q4: Consumer complaints or problems are often used by companies to discover

View Answer

Answer: new product opportunities

Q5: Consumer goods are classified as convenience, shopping, specialty and

View Answer

Answer: unsought

Q6: Consumer goods are purchased by

View Answer

Answer: ultimate consumers.

Q7: Consumerism is a grassroots movement that started in the 1960s to___the influence, power, and rights of consumers in dealing with institutions

View Answer

Answer: increase

Q8: Consumers are sensitive to ecological issues, but may not have the desire to sacrifice___

View Answer

Answer: convenience

Q9: Content analysis is a primary method of data analysis in historical research

View Answer

Answer: Correct – True

Q10: Content Analysis is a technique that aids researchers as they code behavior during direct observation

View Answer

Answer: Wrong – False

Q11: Content analysis is an analysis of the contents of a communication

View Answer

Answer: Correct – True

Q12: Content analysis research involves the systematic analysis of communications

View Answer

Answer: Correct – True

Q13: Content-related evidence of validity includes content in the test that is consistent with what the researcher hopes to measure

View Answer

Answer: Correct – True

Q14: Content-related evidence of validity refers to the degree to which information provided by an instrument agrees with information obtained on other, independent instruments

View Answer

Answer: Wrong – False

Q15: Content-related evidence of validity refers to the degree to which the totality of evidence obtained is consistent with theoretical expectations

View Answer

Answer: Wrong – False

Q16: Contingent workers face the same social environment on the job as do regular employees

View Answer

Answer: Wrong – False

Q17: Contrary to popular opinion, Marketing is not

View Answer

Answer: advertising to reach everyone

Q18: Correlation research involves manipulating conditions and studying effects

View Answer

Answer: Wrong – False

Q19: Counterbalancing the groups is a method for controlling the subject characteristics threat in causal-comparative research

View Answer

Answer: Wrong – False

Q20: Coupons, rebates, sales, and sweepstakes are a few examples of

View Answer

Answer: sales promotions..

Q21: Covert participation occurs when the observer is a complete participant

View Answer

Answer: Correct – True

Q22: Creating values and norms that encourage creativity and innovation is an important organizational design task

View Answer

Answer: Correct – True

Q23: Criterion-related evidence of validity requires a second instrument

View Answer

Answer: Correct – True

Q24: Critical analysis of research typically raises which major questions

View Answer

Answer: question of reality, question of communication, question of values, question of unstated assumptions, question of societal consequences

Q25: Critical researchers are primarily concerned with

View Answer

Answer: what researchers take for granted

Q26: Cross-functional teams are

View Answer

Answer: a small group of people from different departments who are mutually accountable to a common set of performance goals

Q27: Cultural differences may have an impact on the relationship between the core job dimensions and psychological states

View Answer

Answer: Correct – True

Q28: Data analysis in qualitative research, as contrasted with quantitative research, is generally

View Answer

Answer: inductive rather than deductive

Q29: Data gathered and assembled specifically for the project at hand is called

View Answer

Answer: primary data

Q30: Data previously collected and assembled for some project other than the one at hand is called

View Answer

Answer: historical data

Q31: Deliberately ill-defined tasks and roles and a loose division of labor are characteristics of an organic structure

View Answer

Answer: Correct – True

Q32: Depersonalization, thinking about people as objects not human beings, is one of the three key signs of burnout

View Answer

Answer: Correct – True

Q33: Descriptive studies describe the effects of a treatment or method on outcomes

View Answer

Answer: Wrong – False

Q34: Developing a pool of concepts as candidates for new products describes which stage of the new-product process

View Answer

Answer: idea generation

Q35: Development of group rules is usually completed at the beginning of a group

View Answer

Answer: Wrong – False

Q36: Differences between a consumer’s expectations and experience are often identified through

View Answer

Answer: gap analysis

Q37: Differences between the consumers expectations and experiences are identified through

View Answer

Answer: gap analysis

Q38: Disagreement that occurs at the same level between intermediaries, such as two retailers, is called

View Answer

Answer: horizontal conflict

Q39: Discussion of internal validity is found in which section of a research proposal

View Answer

Answer: Procedures

Q40: Discussion of results and findings is found in which section of a research proposal

View Answer

Answer: none of these—A)budgetB)proceduresC)conclusions

Q41: Disinformation disseminated by an organization so as to present an environmentally responsible public image is referred to as

View Answer

Answer: greenwashing

Q42: Distribution curves are best described when

View Answer

Answer: researchers draw a smooth curve instead of the series of straight lines in a frequency polygon

Q43: Diversity training programs are most likely to be successful when

View Answer

Answer: All of the above.

Q44: Documents that deal with the marketing goals and strategies for a product, product line, or entire firm for a single year are called

View Answer

Answer: annual marketing plans

Q45: During the introduction stage of the PLC, sales gradually increase and

View Answer

Answer: profit is minimal

Q46: Ease of use is not a valuable consideration when designing an instrument; rather, it is important to consider only the quality of data gathered

View Answer

Answer: Wrong – False

Q47: Economic espionage has been most prevalent in___industries

View Answer

Answer: high-technology

Q48: Education Index is one example of a

View Answer

Answer: general reference

Q49: Educational researchers ultimately want the answer to a research question to pertain to the

View Answer

Answer: target population

Q50: Employees high on negative affectivity tend to experience more stress than those low on negative affectivity

View Answer

Answer: Correct – True

Q51: Employees tend to prefer jobs low in the five core dimensions in the job characteristics model

View Answer

Answer: Wrong – False

Q52: Employees who are low on negative affectivity tend to experience more stress that those who are high on negative affectivity

View Answer

Answer: Wrong – False

Q53: Employees who report unethical or illegal actions of management officials are often called

View Answer

Answer: whistle blowers

Q54: Employees who report unethical or illegal actions of their employers are called

View Answer

Answer: whistle-blowers

Q55: Encoding refers to

View Answer

Answer: the process whereby the sender transforms an abstract idea into a set of symbols How information enters the memory.

Q56: Ensuring that the customer is satisfied with the product or service is the objective of which stage of the personal selling process

View Answer

Answer: follow-up

Q57: Environmental factors can considered by some to be

View Answer

Answer: accelerators or brakes on marketing

Q58: Errors of measurement refer to variations in scores obtained by the same individuals on the same instrument

View Answer

Answer: Correct – True

Q59: Escalation of commitment is common in organizations, but only in the lower levels of management

View Answer

Answer: Wrong – False

Q60: Ethical concerns affect qualitative research as much as any other type of research

View Answer

Answer: Correct – True

Q61: Ethical consideration is not an essential characteristic of a good research question

View Answer

Answer: Wrong – False

Q62: Ethical standards are more likely to be compromised in___

View Answer

Answer: high-technology industries

Q63: Ethnographic procedures require which three things

View Answer

Answer: a detailed description of the culture-sharing group being studied, an analysis of this group in terms of perceived themes or perspectives, and an interpretation of the group by the researcher as to meanings and generalizations about the social life of human beings in general

Q64: Ethnographic research has a particular strength that makes it especially appealing to many researchers. This strength is that

View Answer

Answer: it can reveal nuances and subtleties that other methodologies miss

Q65: Ethnographic research is particularly appropriate for behaviors that are best understood by observing them within their natural settings

View Answer

Answer: Correct – True

Q66: Every gathering of individuals is a group

View Answer

Answer: Wrong – False

Q67: Examples of brands that have achieved consumer-brand resonance are

View Answer

Answer: Harley-Davidson, Apple, and Coke

Q68: Examples of third-party logistics providers are

View Answer

Answer: FedEx and UPS

Q69: Excuses for NOT making a purchase commitment or decision are called

View Answer

Answer: objections

Q70: Exercise, meditation, and social support are all examples of ___

View Answer

Answer: Emotion-focused coping strategies for individuals

Q71: Expectancy theory identifies three major factors that determine a worker’s motivation. The factors are

View Answer

Answer: Expectancy, valence, instrumentality

Q72: Expectations that specify the role of price in a firm’s marketing and strategic plans are

View Answer

Answer: pricing objectives

Q73: Experimental research differs from other types of research because in experimental research

View Answer

Answer: the independent variable must be manipulated

Q74: Experimental research is the only type of research that enables researchers to make conclusions about

View Answer

Answer: cause and effect

Q75: Experimental research is unique in that it is the only type of research that directly attempts to influence a particular variable, and it is the only type that, when used properly, can really test hypotheses about cause-and-effect relationships

View Answer

Answer: Correct – True

Q76: Experiments differ from other types of research in two basic ways: comparison of treatments, and the manipulation of one or more dependent variables by the researcher

View Answer

Answer: Wrong – False

Q77: External criticism refers to the genuineness of the documents a researcher uses in a historical study

View Answer

Answer: Correct – True

Q78: Extraversion and neuroticism can also be respectively referred to as positive affectivity and negative affectivity

View Answer

Answer: Correct – True

Q79: Extreme scores heavily influence the median score

View Answer

Answer: Wrong – False

Q80: Extrinsically motivated work behavior is

View Answer

Answer: All of the above

Q81: Family influences on consumer behaviour result from all of the following sources with the EXCEPTION of

View Answer

Answer: Subcultures

Q82: Feelings are the affective component of work attitudes

View Answer

Answer: Correct – True

Q83: Field notes are the notes a researcher in an ethnographic study takes in the field. They include both descriptive field notes (what he or she sees and hears) and reflective field notes (what he or she thinks about what has been observed)

View Answer

Answer: Correct – True

Q84: Firms may view growth opportunities in these terms

View Answer

Answer: Current and new markets, and current and new products

Q85: Firms that reprocess a good or service they buy before selling it again to the next buyer. Are called

View Answer

Answer: industrial firms

Q86: FOB origin pricing meAns

View Answer

Answer: free on board

Q87: Focus group interviews

View Answer

Answer: require that each person hear the responses of others

Q88: For which of the following correlations is the standard error of estimate the largest

View Answer

Answer: 0.2

Q89: Forces that affect how an organization designs its structure are

View Answer

Answer: Environment, technology, and human resources

Q90: Formal power is a reflection of which of the following

View Answer

Answer: All of the above

Q91: Forms of unethical competitive behaviour are

View Answer

Answer: bribes and economic espionage.

Q92: Fortune 500 companies have downsized so much that they now employ about ___percent fewer employees than they used to

View Answer

Answer: 15-20

Q93: Four essential characteristics good research questions have are that they are feasible, clear, significant, and ethical

View Answer

Answer: Correct – True

Q94: Four key trends have significantly influenced the landscape of global marketing. Which of the following is NOT one of them

View Answer

Answer: Growth and influence of the United States

Q95: Frequency polygons are used to show the relationship between categorical data

View Answer

Answer: Wrong – False

Q96: Gaining the prospect’s attention, stimulating interest, and making the transition to the presentation is the objective of which stage of the personal selling process

View Answer

Answer: Approach

Q97: Gathering information and deciding how to approach the Prospect is the objective of which stage of the personal selling process

View Answer

Answer: Preapproach

Q98: Geert Hofstede developed a model of national culture which argues that differences in the values and norms of different countries are captured by ___dimensions of culture

View Answer

Answer: 5

Q99: General references refer to the individuals that researchers contact to find out more information in a particular subject area

View Answer

Answer: Wrong – False

Q100: Generalizing in qualitative research is based on the sampling method

View Answer

Answer: Wrong – False
.woocommerce-message { background-color: #98C391 !important; }