Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Q1: An example of a categorical variable is

View Answer

Answer: teacher hair color

Q2: An example of a quantitative variable is the

View Answer

Answer: time taken to complete a spatial reasoning task

Q3: An example of an Internet marketing channel would be

View Answer

Answer: Dell Computers

Q4: An example of ___occurs when a supervisor complains about a worker’s messy workstation and stops complaining only when the worker cleans it up

View Answer

Answer: Negative reinforcement

Q5: An executive job title is associated with which of the following

View Answer

Answer: Symbols of power

Q6: An expectancy table is shown below

View Answer

Answer: A = 71, B = 38, C = 49

Q7: An extraneous variable is an independent variable that has no effects on any other variable in the study

View Answer

Answer: Wrong – False

Q8: An important aspect when developing perceptual maps is deciding which of two variables to

View Answer

Answer: pair together.

Q9: An important check on the validity and reliability of the researcher’s interpretations in qualitative research is to compare one informant’s description of something with another informant’s description of the same thing

View Answer

Answer: Correct – True

Q10: An important criticism of positivism relates to

View Answer

Answer: the meaning of reality

Q11: An important feature of supply chain management is its application of electronic commerce technology that allows companies to share and operate systems for

View Answer

Answer: order processing, transportation scheduling, and inventory management.

Q12: An important international trade organization is known as the WTO. This stands for

View Answer

Answer: World Trade Organization

Q13: An independent variable is a variable presumed to have no affect or influence on other variables

View Answer

Answer: Wrong – False

Q14: An industry structure that has only a few major companies controlling a majority of industry sales is called___. A. Pure Competition

View Answer

Answer: Oligopoly

Q15: An inferential technique for analyzing the relationship between two categorical variables is

View Answer

Answer: the chi-square test

Q16: An information- and communications based electronic exchange environment is also known as___. A. mobile phones B. convergence

View Answer

Answer: marketspace

Q17: An instrument that could be used to grade pottery that students created in a visual arts class is a(n)

View Answer

Answer: product rating scale

Q18: An instrument that identifies how individuals relate to peers is called a(n)

View Answer

Answer: sociometric device

Q19: An Internet used within the boundaries of an organization is called a(n)___. A. Extranet B. Internal web C. Web-based communications D. Company links

View Answer

Answer: Intranet

Q20: An interview with a World War II combat veteran is best described as which kind of historical source material

View Answer

Answer: oral statement

Q21: An item consumed in one or a few uses is called a

View Answer

Answer: nondurable good

Q22: An on-line trading community is called

View Answer

Answer: e-marketplace

Q23: An operational definition describes how examples of the term are to be measured or identified

View Answer

Answer: Correct – True

Q24: An ordinal scale involves the use of numbers to represent equal distances from a known zero point

View Answer

Answer: Wrong – False

Q25: An organization using a name, phrase, design, symbols, or combination of these to identify its products is

View Answer

Answer: branding products

Q26: An organization’s cultural values can be seen in the stories, ceremonies, and language found in the organization

View Answer

Answer: Correct – True

Q27: An organization’s culture controls the way employees perceive and respond to their environment, what they do with information, and how they make decisions

View Answer

Answer: Correct – True

Q28: An organization’s culture controls which of the following

View Answer

Answer: All of the above

Q29: An organization’s top management team is characterized by reciprocal task interdependence

View Answer

Answer: Correct – True

Q30: An R&D team that is created to expedite new product design and promote innovation in an organization is called a dream team

View Answer

Answer: Wrong – False

Q31: An understanding of workers’ personalities and the situation in which they perform best enables a manager to help workers perform at a high level and feel good about the work they are doing

View Answer

Answer: Correct – True

Q32: An ___is a network of information technology inside an organization that links its members together

View Answer

Answer: intranet

Q33: Analysis of Variance

View Answer

Answer: used when comparing several sets of scores

Q34: Another name for independent variable is experimental variable

View Answer

Answer: Correct – True

Q35: Anthropologists and other trained observers used a specialized approach called___

View Answer

Answer: ethnographic research

Q36: Any paid form of nonpersonal communication about an organization, good, service, or idea by an identified sponsor is called

View Answer

Answer: advertising

Q37: Anything that tells an employee about desired and undesired behaviors and their consequences plays a supporting role in operant conditioning

View Answer

Answer: Correct – True

Q38: As diversity increases and organizations continue to hire more minorities, this presents potential unfair treatment to ___individuals

View Answer

Answer: white

Q39: Aspects of contemporary perspectives on leadership are

View Answer

Answer: Develop high-quality relationships with as many of your subordinates as possible-that is, have a big in-group and a small out-group.

Q40: Assembling and protecting products at a convenient location to offer better customer service is an example of a___function

View Answer

Answer: logistical

Q41: At all levels in the organization, the application of IT allows managers to spend more time making nonprogrammed decisions that can enhance organizational performance

View Answer

Answer: Correct – True

Q42: At what stage of the PLC can a higher price usually be charged

View Answer

Answer: Introduction

Q43: At which stage in the personal selling process do you search for and qualify potential customers

View Answer

Answer: Prospecting

Q44: At which stage of the personal selling process would you obtain a purchase commitment from the prospect

View Answer

Answer: Close

Q45: Automobiles and TV’s are in what stage of the PLC

View Answer

Answer: maturity

Q46: Autonomy is one of the five core job dimensions identified by Hackman and Oldham

View Answer

Answer: Correct – True

Q47: Award dinners, newspaper releases, and employee promotions are examples of ___

View Answer

Answer: Rites of enhancement

Q48: A___agency Specializes in one aspect of creative process; usually provides creative production work, and buys previously unpurchased media space

View Answer

Answer: limited-service specialty

Q49: A___experiences rapid sales on introduction and then an equally rapid decline

View Answer

Answer: fad

Q50: A___is a good, service, or idea consisting of a bundle of tangible and intangible attributes that satisfies consumers and is received in exchange for money or some other unit of value

View Answer

Answer: product

Q51: A___requires products to have significant points of difference in product offerings, brand image, higher quality, advanced technology, or superior service to charge a higher price while targeting a broad array of market segments

View Answer

Answer: Differentiation

Q52: A___strategy focuses on reducing expenses and lowering product prices while targeting a broad array of market segments

View Answer

Answer: cost leadership

Q53: A___strategy is one that can be adopted by any firm, regardless of the product or industry involved, to achieve a competitive advantage

View Answer

Answer: generic business

Q54: Balancing both revenue and costs to set pricing is the objective of which pricing approach

View Answer

Answer: Profit-oriented approach

Q55: Based on relative competitive scope (broad target to narrow target) and source of competitive advantage (lower cost to differentiation), Porter’s four generic business strategies are (1) cost leadership, (2)___, (3) cost focus, and (4) differentiation focus

View Answer

Answer: differentiation

Q56: Because change is so difficult and requires so much thought and effort to implement, top management levels must be rewarded for being part of successful change efforts

View Answer

Answer: Wrong – False

Q57: Because they simplify matters, heuristics can aid in the decision-making process, but they can also lead to biases

View Answer

Answer: Correct – True

Q58: Before any research involving humans can be conducted at an institution that receives federal funds, it must be reviewed by an institutional review board

View Answer

Answer: Correct – True

Q59: Before any research involving humans can be conducted at an institution that receives Federal Funds, it must be reviewed by which group at the institution

View Answer

Answer: an institutional review board

Q60: Behavioral consequences of stress include which of the following

View Answer

Answer: Diminished job performance

Q61: Ben Jerry had four market-product strategies to expand sales. They included (1) market penetration, (2) product development, (3) market development and

View Answer

Answer: diversification

Q62: Billboard advertising is most effective for which type of advertisement

View Answer

Answer: Reminder

Q63: Both homogeneity and heterogeneity of group members can facilitate and contribute to group cohesiveness

View Answer

Answer: Correct – True

Q64: Both nature and nurture determine cognitive and physical abilities

View Answer

Answer: Correct – True

Q65: Both parametric and nonparametric techniques should be used to analyze data rather than either one alone

View Answer

Answer: Correct – True

Q66: Both positive reinforcement and negative reinforcement can be used to reinforce desired behavior

View Answer

Answer: Correct – True

Q67: Both scatterplots and regression lines are used in correlational studies to predict a score on a criterion variable

View Answer

Answer: Correct – True

Q68: Both telephone and face-to-face interviewers need to be trained before they administer the survey instrument

View Answer

Answer: Correct – True

Q69: Burial insurance is an example of what type of consumer good

View Answer

Answer: unsought

Q70: Burnout occurs less frequently among employees who are responsible for helping, protecting, or taking care of other people

View Answer

Answer: Wrong – False

Q71: Business unit competencies should be distinctive enough to provide a(n)

View Answer

Answer: competitive advantage

Q72: By standardizing marketing activities where there are cultural similarities, and adapting them when cultures differ, a firm is following a

View Answer

Answer: global marketing strategy

Q73: Canada’s gross domestic product (GDP) is currently valued at over

View Answer

Answer: $1.4 trillion

Q74: Carol is a bookkeeper at the local hospital. During the past year, she showed her supervisors how to improve the workflow in her department, she organized a group of co-workers and they cleaned up a section of the highway on a Saturday morning, and she has been mentoring a new employee. Carol has demonstrated

View Answer

Answer: Organizational citizenship behavior

Q75: Carrying costs related to inventory of service are more subjective and called

View Answer

Answer: idle production capacity

Q76: Cash cows are SBU’s that typically generate: A. problems for product managers B. paper losses in the long run C. large awareness levels but few sales D. a lot of competition

View Answer

Answer: large amounts of cash

Q77: Causal-comparative research is a type of

View Answer

Answer: associational research

Q78: Causal-comparative research, like correlational research, seeks to identify associations among variables

View Answer

Answer: Correct – True

Q79: Caveat emptor meAns

View Answer

Answer: let the buyer beware.

Q80: Census data is best described as which kind of historical source material

View Answer

Answer: numerical record

Q81: Central to the ability to capture and sustain a competitive advantage is the ability to excel in the most important area of all: ___

View Answer

Answer: Responsiveness to customers

Q82: Certain types of procedures that allow researchers to make inferences about a population based on findings from a sample best describes

View Answer

Answer: inferential statistics

Q83: Chain networks are common when there is ___and members are required to perform specific behaviors in a predetermined order

View Answer

Answer: Sequential task interdependence

Q84: Changes in the future of the service industry will be driven by deregulation, competition, technology, and___

View Answer

Answer: consumer interests

Q85: Changing cross-functional relationships to help improve quality is a minor part of TQM

View Answer

Answer: Wrong – False

Q86: Chi-Square

View Answer

Answer: used with categorical data

Q87: Children as research subjects present different problems for researchers than adult subjects

View Answer

Answer: Correct – True

Q88: Children as research subjects present problems for researchers that are no different from those of adult subjects

View Answer

Answer: Wrong – False

Q89: Chocolate bars offered through standard vending machines have a customary price of $1.25. This is an example of___pricing

View Answer

Answer: Customary

Q90: Clothing has high___qualities

View Answer

Answer: search

Q91: Coding categories must be established ahead of time

View Answer

Answer: Wrong – False

Q92: Communication experts suggest that there are at least three informal communication networks in organizations: the communication network, the trust network, and the technology network

View Answer

Answer: Wrong – False

Q93: Communication is defined as the sharing of information between two or more individuals or groups

View Answer

Answer: Wrong – False

Q94: Communication is only essential for the socialization of newcomers at the entry levels in an organization

View Answer

Answer: Wrong – False

Q95: Communication problems which are the result of misinterpretation can be attributed to

View Answer

Answer: different fields of experience.

Q96: Companies like 3M, Microsoft, and IBM that develop long term career paths for their employees and invest heavily in their training and development are an example of which of the following

View Answer

Answer: Adaptive culture

Q97: Companies that allow employees to surf the Web at work are exposed to potential legal conundrums

View Answer

Answer: Correct – True

Q98: Company-wide computer networks, called ___, use software to facilitate real-time online communication

View Answer

Answer: Intranets

Q99: Compared to the relationships between buyers and sellers in the consumer market, the relationships in organizational marketing are

View Answer

Answer: all of the above

Q100: Comparing the cholesterol levels of vegetarians and meat-eaters is a good example of an experiment

View Answer

Answer: Wrong – False