Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Q1: When new competitors enter an industry, prices in the industry typically increase

View Answer

Answer: Wrong – False

Q2: When the members of a group try hard to agree, even when it is done without accurately assessing the information available to the group, we say that groupthink has occurred

View Answer

Answer: Correct – True

Q3: While demands are why a person wants something, interests are what a person wants

View Answer

Answer: Wrong – False

Q4: While the workforce of organizations is becoming increasingly diverse, the customers of these organizations are becoming less diverse

View Answer

Answer: Wrong – False

Q5: XYZ Company estimates the qualifications of current employees along with the qualifications of the available workers in the external job market. XYZ is making a demand forecast

View Answer

Answer: Wrong – False

Q6: A student scored at the 75th percentile of fifth graders who took this exam is an example of which type of evaluation statement

View Answer

Answer: norm-referenced

Q7: Increased customer value can take many forms. Which of the following is NOT one of these forms

View Answer

Answer: Broader market reach by an advertising medium

Q8: Participants is synonymous with “subjects”

View Answer

Answer: Wrong – False

Q9: Process, in qualitative research, is seen as

View Answer

Answer: of major importance

Q10: Stakeholders, in Participatory Action Research, refers to all those who take part in the research process

View Answer

Answer: Wrong – False

Q11: 3M has been very successful in introducing new products. That success has been attributed to 3M’s use of

View Answer

Answer: cross-functional teams

Q12: A “key-actor” is most likely to be

View Answer

Answer: a long time resident

Q13: A case study is a detailed study of one or (at most) a few individuals or other social units, such as a classroom, a school, or a neighborhood

View Answer

Answer: Correct – True

Q14: A categorical variable is a variable that varies in amount or degree, but not in kind

View Answer

Answer: Wrong – False

Q15: A certain number of desired behaviors must occur before reinforcement is provided when a variable-ratio schedule of partial reinforcement is used

View Answer

Answer: Wrong – False

Q16: A characteristic of causal-comparative research that distinguishes it from experimental research is that in causal-comparative research

View Answer

Answer: existing groups are studied

Q17: A characteristic of causal-comparative research that distinguishes it from experimental research is that in causal-comparative research existing groups are studied

View Answer

Answer: Correct – True

Q18: A characteristic of the scientific method is that

View Answer

Answer: conclusions are tentative and subject to change

Q19: A characteristic that distinguishes true experiments from weaker experimental designs is that true experiments include

View Answer

Answer: random assignment

Q20: A cluster random sample is one obtained by using groups as the sample unit rather than individuals

View Answer

Answer: Correct – True

Q21: A cohesive marketing mix consists of the product, promotion, price, and

View Answer

Answer: place

Q22: A collection of feelings, beliefs, and thoughts about how to behave in one’s job and organization is

View Answer

Answer: Work attitudes

Q23: A combination of quantitative and qualitative approaches is known as

View Answer

Answer: mixed methods research

Q24: A company having to decide whether to allow its managers to pay bribes to government officials in foreign countries where such payoffs are an accepted way of doing business, even through they may actually be illegal is an example that is associated with ___

View Answer

Answer: Organizational ethics

Q25: A company which is developing new products to meet the changing needs of its customers is engaged in___

View Answer

Answer: product development

Q26: A company will follow one of two strategies to handle a declining product: deletion or

View Answer

Answer: harvesting

Q27: A company-sponsored program that provides employees with counseling and other kinds of professional help to deal with stressors such as alcohol and drug abuse, and family problems is known as

View Answer

Answer: An employee assistance program (EAP.)

Q28: A concern when using humour appeal is

View Answer

Answer: humour tends to bore consumers quickly, causing “wearout.”

Q29: A concern when using sex appeal is

View Answer

Answer: the sex appeal of the ad distracts the audience from the product

Q30: A condition that favours penetration pricing is

View Answer

Answer: many segments are price sensitive.

Q31: A conspiracy among firms to set prices is termed

View Answer

Answer: price fixing

Q32: A constitutive definition uses additional terms to clarify meaning

View Answer

Answer: Correct – True

Q33: A consumer good that is usually expensive and is usually found in a very limited number of places, would be a

View Answer

Answer: specialty product

Q34: A criterion-referenced instrument is used to assess the examinee on the basis of a specific goal or criterion

View Answer

Answer: Correct – True

Q35: A crossbreak table is used for analyzing the data obtained for

View Answer

Answer: two categorical variables

Q36: A crossbreak table is used for analyzing the data obtained for two or more categorical variables

View Answer

Answer: Correct – True

Q37: A defining characteristic of studies that use the scientific method is

View Answer

Answer: that the research procedures and outcomes must be public

Q38: A dependent variable is presumed to have no relationship to any independent variables

View Answer

Answer: Wrong – False

Q39: A derived score is the initial score obtained when using an instrument

View Answer

Answer: Wrong – False

Q40: A directional hypothesis is a prediction about the specific nature of a relationship–for example, method A is more effective than method B

View Answer

Answer: Correct – True

Q41: A directional hypothesis is a prediction that a relationship exists without specifying its exact nature–for example, there will be a difference between method A and method B (without saying which will be more effective)

View Answer

Answer: Wrong – False

Q42: A distortion in using proportions and percentages can result from

View Answer

Answer: unequal base groups

Q43: A field log is a personal statement of the researcher’s feelings and opinions about the people and situations that he or she is observing

View Answer

Answer: Wrong – False

Q44: A filtering of exposure, comprehension, and retention is defined as

View Answer

Answer: Selective perception

Q45: A firm becomes a channel captain because

View Answer

Answer: Both these—it has the largest economic influence it has more expertise than other channel members

Q46: A firm introducing a new or innovative product can use___pricing, setting the highest initial price that customers who really desire the product are willing to pay

View Answer

Answer: Skimming

Q47: A firm which sells a product of foreign country below its domestic price or below its actual cost is engaging in

View Answer

Answer: dumping

Q48: A firm’s marketing program connects the firm to its

View Answer

Answer: customers.

Q49: A flowchart of interaction points between consumer and service provider is a

View Answer

Answer: customer contact audit

Q50: A flowchart of the points of interaction between consumer and service provider is also called

View Answer

Answer: a customer contact audit

Q51: A foreshadowed problem is a problem in internal validity

View Answer

Answer: Wrong – False

Q52: A function or division has power over others if it can reduce the uncertainty they experience or manage the contingency or problem that is troubling them

View Answer

Answer: Correct – True

Q53: A generic business strategy is intended for which type of firm

View Answer

Answer: Any firm regardless of the product or industry

Q54: A good summary of a journal article should include

View Answer

Answer: the problem being addressed, the purpose of the study, the hypotheses of the study, the methodology the researcher used, a description of the subjects involved, the results, the conclusions, and any strengths, weaknesses, and limitations of the study

Q55: A good, service, or idea consisting of a bundle of tangible and intangible attributes that can satisfy consumers is called a

View Answer

Answer: product

Q56: A grade equivalent score is

View Answer

Answer: the grade level at which the test taker performed

Q57: A graphic distribution of scores in which only a few individuals receive high scores is called a negatively skewed polygon

View Answer

Answer: Wrong – False

Q58: A group of individuals that is conveniently available to be studied is called a systematic sample

View Answer

Answer: Wrong – False

Q59: A growing trend in the advertising business is___, or sometimes referred to as user-created media

View Answer

Answer: consumer-generated media

Q60: A highly cohesive group whose goals are not aligned with organizational goals can cause big problems for the organization

View Answer

Answer: Correct – True

Q61: A highly motivated employee

View Answer

Answer: Will produce high quality work if other factors that affect performance do not interfere with that effort.

Q62: A hypothesis can be described as

View Answer

Answer: a prediction of some sort regarding the possible outcomes of a study

Q63: A job description is

View Answer

Answer: a written document that describes job relationships and requirements that characterize each sales position

Q64: A key example of unethical behaviour by market researchers is

View Answer

Answer: only reporting favourable data.

Q65: A key strength of ethnographic research is that it provides the researcher with a much more comprehensive perspective than do other forms of educational research

View Answer

Answer: Correct – True

Q66: A key technique in ethnographic studies is use of questionnaires

View Answer

Answer: Correct – True

Q67: A key to setting a final price for a product is to find a(n)

View Answer

Answer: approximate price level

Q68: A large part of a person’s role in a group is known in the beginning

View Answer

Answer: Wrong – False

Q69: A letter from Winston Churchill to Mrs. Roosevelt is best described as which kind of historical source material

View Answer

Answer: a document

Q70: A limitation of all observational methods is

View Answer

Answer: inability to observe everything

Q71: A literature review typically indicates the procedures of studies reviewed

View Answer

Answer: Wrong – False

Q72: A major characteristic of industrial goods is that their sales are often the result of

View Answer

Answer: derived demand

Q73: A manager may be guilty of contrast effect bias if he allows his perceptions of others to influence his perception of a target

View Answer

Answer: Correct – True

Q74: A manager’s perception of her subordinates has little to do with her ability to motivate them

View Answer

Answer: Wrong – False

Q75: A market is best defined as

View Answer

Answer: people with the desire and ability to buy

Q76: A market product grid is a framework to relate the segments of a market to

View Answer

Answer: products offered by the firm

Q77: A market segment would have a collection of prospective buyers that are

View Answer

Answer: relatively homogeneous

Q78: A marketing strategy of developing new products and selling them in new markets is called

View Answer

Answer: diversification

Q79: A mechanistic structure is designed so that individuals and functions can behave flexibly and respond quickly to frequently changing and unusual situations

View Answer

Answer: Wrong – False

Q80: A meta-analysis is a method researchers use to

View Answer

Answer: combine the results of selected studies of one topic

Q81: A meta-analysis is a method researchers use to apply the results of a single study to several related topics

View Answer

Answer: Wrong – False

Q82: A negatively skewed distribution is best described when

View Answer

Answer: the tail of the distribution trails off to the left, in the direction of the lower, more negative, score values

Q83: A network company is one in which employees are linked to an organizations’ centralized data base by computers, faxes, and video conferencing, and rarely see one another face-to-face, if ever

View Answer

Answer: Wrong – False

Q84: A new trend in marketing that is based on the diversity of cultures in Canada is called___

View Answer

Answer: Multicultural marketing

Q85: A normal distribution is a theoretical distribution that is symmetrical, and in which a large proportion of the scores are concentrated at the middle of the distribution

View Answer

Answer: Correct – True

Q86: A null hypothesis specifies the nature of the relationship the researcher thinks exists in the population

View Answer

Answer: Wrong – False

Q87: A parameter is a numerical or graphic way of summarizing data from a population

View Answer

Answer: Correct – True

Q88: A parameter is an index for a characteristic of a sample

View Answer

Answer: Wrong – False

Q89: A person within a firm who is able and willing to cut red tape and move a product or program forward is called a

View Answer

Answer: product champion

Q90: A personal statement of the researcher’s feelings, opinions, and perceptions about others with whom the researcher comes in contact during the course of his work describes his

View Answer

Answer: field diary

Q91: A personal Web site or Web page that contains the online personal journal of an individual is called a

View Answer

Answer: blog

Q92: A PLC curve that rises rapidly then falls quickly is indication of a

View Answer

Answer: fad

Q93: A primary source is one prepared by an individual who was a participant in, or a direct witness to, the event that is being described

View Answer

Answer: Correct – True

Q94: A printing error in a newspaper advertisement is an example of

View Answer

Answer: noise.

Q95: A product is often developed and tested, then___

View Answer

Answer: redesigned and tested again

Q96: A product life cycle that rises and falls several times is an indication of what product type

View Answer

Answer: fashion goods

Q97: A program where a manufacturer pays a percentage of the retailer’s local advertising expense for advertising the manufacturer’s products

View Answer

Answer: Cooperative advertising

Q98: A purpose of supply partnerships is to

View Answer

Answer: increase the value of the product

Q99: A reason to carry inventory would include

View Answer

Answer: to promote purchasing and transportation discounts

Q100: A relatively permanent change in knowledge or behavior that results from practice or experience is known as

View Answer

Answer: Learning