Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Q1: Reward management in the modern era involves

View Answer

Answer: A total reward approach

Q2: Which section of a report is intended to be self-contained and to highlight the key aspects of the entire project

View Answer

Answer: Executive summary.

Q3: In a marketplace with 20 competitors, what is the best number of segments to use in a pie chart showing market share

View Answer

Answer: Five.

Q4: For market research, which ONE of the following should appear alongside each visual display used

View Answer

Answer: The sample size.

Q5: Eye contact with an audience can be kept if

View Answer

Answer: you face the audience.

Q6: There are different levels at which a report can be written. One level is that at which the researcher is almost acting as a decision-making partner to combine results with other facts and intuition. Which ONE of the following describes that level

View Answer

Answer: Speculating.

Q7: Which ONE of the following is the biggest disadvantage of PowerPoint

View Answer

Answer: Images overused.

Q8: Which ONE of the following are of less interest for business-to-business marketing researchers

View Answer

Answer: Mass markets.

Q9: In terms of target respondents, which ONE is the odd one out

View Answer

Answer: POS.

Q10: Which ONE of the following is a specific problem associated with research in the business-to-business sector that is not so applicable to in-home research

View Answer

Answer: Gatekeepers.

Q11: Why are results of business-to-business research sometimes published for respondents to read

View Answer

Answer: As an incentive.

Q12: Desk research is more important in businesses is true i relation to households and businesses

View Answer

Answer: Correct – True

Q13: Which ONE of the following will international research not provide

View Answer

Answer: Revenue from customers.

Q14: Which ONE of these is NOT a way to segment respondents

View Answer

Answer: IMF.

Q15: Which ONE of these is NOT a way to overcome language problems

View Answer

Answer: Transcriptions.

Q16: Which ONE of these would normally come last in an international study

View Answer

Answer: Synoptic reports.

Q17: Which ONE of these tasks is the most important for lead researchers

View Answer

Answer: Providing a clear plan to everybody.

Q18: AIDA refers to the

View Answer

Answer: hierarchy of effects model.

Q19: Which ONE of the following is NOT used in advertising research

View Answer

Answer: Voting Intention

Q20: Which ONE is the odd one out

View Answer

Answer: GPS.

Q21: Which ONE of the following will verify declarations made by media owners

View Answer

Answer: ABC.

Q22: Which ONE of the following refers to the relationship between readership and circulation

View Answer

Answer: RPC.

Q23: Research should measure advertisements against

View Answer

Answer: communications objectives.

Q24: Advertising research is usually carried out with

View Answer

Answer: the target audience.

Q25: Which ONE of the following helps to establish the effectiveness of advertising by isolating and identifying the weights and relationships between different variables involved in purchasing

View Answer

Answer: Econometrics.

Q26: In the hierarchy of effects models, which ONE of the following comes first

View Answer

Answer: Awareness.

Q27: Which ONE of the following is a ‘danger’ specifically relevant with reporting pre-tests of advertising research

View Answer

Answer: Deadlines are tight.

Q28: Which ONE of the following is based on user-generated media, mainly investigating earned media

View Answer

Answer: Social media monitoring

Q29: The objectives for web analytics are likely to concern

View Answer

Answer: Measurement of web site performance

Q30: Which of these extracts information from user generated content for further scrutiny

View Answer

Answer: Web-scraping software

Q31: Which of the following is the odd one out

View Answer

Answer: Share of conversation

Q32: Which ONE of the following is mainly used in Web Analytics and is free of charge

View Answer

Answer: Google Analytics

Q33: Which of the following is not an example of a middle-range theory

View Answer

Answer: Structuration

Q34: An inductive theory is one that

View Answer

Answer: allows theory to emerge out of the data.

Q35: What is the epistemological position held by a positivist

View Answer

Answer: Events and discourses in the social world prevent us from having direct knowledge of the natural order.

Q36: An interpretivist perspective on the issue of leadership suggests that

View Answer

Answer: it is a construct that is used to make sense of social action.

Q37: Which of the following is an ontological question

View Answer

Answer: Do social entities have an objective reality, external to social actors?

Q38: The constructionist ontological position suggests that

View Answer

Answer: social phenomena and their meanings are constantly being accomplished by social actors.

Q39: According to Burrell and Morgan (1979) which one of the following is not a paradigm within business research methods

View Answer

Answer: Radical positivist

Q40: Quantitative research is

View Answer

Answer: All of the above

Q41: Qualitative research strategy places a value on

View Answer

Answer: generating theories through inductive research about social meanings.

Q42: What is a research design

View Answer

Answer: A framework for every stage of the collection and analysis of data.

Q43: If a study is “reliable”, this means that

View Answer

Answer: the measures devised for concepts are stable on different occasions.

Q44: Internal validity refers to

View Answer

Answer: whether or not there is really a causal relationship between two variables.

Q45: Lincoln and Guba (1985) propose that an alternative criterion for evaluating qualitative research would be

View Answer

Answer: trustworthiness.

Q46: Naturalism has been defined as

View Answer

Answer: All of the above

Q47: In an experimental design, the dependent variable is

View Answer

Answer: the one that is not manipulated and in which any changes are observed.

Q48: What is a cross-sectional design

View Answer

Answer: The collection of data from more than one case at one moment in time.

Q49: Survey research is cross-sectional and therefore

View Answer

Answer: High in replicability but low in internal validity.

Q50: Panel and cohort designs differ, in that

View Answer

Answer: A panel study can distinguish between age effects and cohort effects, but a cohort design cannot.

Q51: Cross cultural studies are an example of

View Answer

Answer: Comparative design

Q52: You can manage your time and resources best, by

View Answer

Answer: All of the above

Q53: How can you tell if your research questions are really good

View Answer

Answer: All of the above

Q54: What can you do to ensure your physical safety during your research

View Answer

Answer: All of the above

Q55: To read critically means

View Answer

Answer: evaluating what you read in terms of your own research questions.

Q56: Which two of the following are legitimate frameworks for setting out a literature review: 1. Constructing inter-textual coherence, 2. Deconstruction of textual coherence, 3. Problematizing the situation, 4. Resolving discovered problems

View Answer

Answer: 1 and 3

Q57: What is meta-analysis

View Answer

Answer: A technique of correcting for the errors in individual studies within a survey of a large number of studies, to demonstrate the effect of a particular variable.

Q58: What is meta-ethnography

View Answer

Answer: A technique for synthesizing interpretations drawn from a number of separate qualitative studies of the same phenomena.

Q59: What is a narrative literature review

View Answer

Answer: An initial impression of the topic which you will understand more fully as you conduct your research.

Q60: There is a tendency for debates about ethics in social research to focus on the most extreme cases of ethical transgression. Why might this create a misleading impression

View Answer

Answer: Because this implies that ethical concerns do not pervade all social research.

Q61: Why is it argued that ethical transgression is pervasive in social research

View Answer

Answer: Because researchers rarely provide their participants with all the information they might want to know about a project.

Q62: The importance of measurement in quantitative research is that

View Answer

Answer: All of the these—a) It allows us to delineate fine differences between people or casesb) It provides a consistent device or yardstickc) It allows for precise estimates of the degree of relationship between concepts

Q63: The difference between measures and indicators is that

View Answer

Answer: measures are unambiguous quantities, whereas indicators are devised from common sense understandings.

Q64: The split-half method is used as a test of

View Answer

Answer: Internal reliability

Q65: Which of the following is not a form of measurement validity

View Answer

Answer: Conductive validity

Q66: Quantitative social researchers rarely claim to have established causality because

View Answer

Answer: they tend to use cross-sectional designs, which produce only correlations.

Q67: One of the preoccupations of quantitative researchers is with generalization, which is a sign of

View Answer

Answer: External validity

Q68: Quantitative research has been criticised because

View Answer

Answer: the measurement process suggests a spurious and artificial sense of accuracy

Q69: The term ‘reverse operationism’ means that

View Answer

Answer: the measurements we devise can sometimes help to develop a theory.

Q70: Written accounts of quantitative research rarely include the results of reliability and validity tests because

View Answer

Answer: researchers are more interested in reporting their substantive findings.

Q71: Why is it important for structured interviews to follow a standardized procedure

View Answer

Answer: To increase reliability, because all respondents receive the same interview stimulus.

Q72: Standardizing the interview schedule can reduce interviewer variation in terms of

View Answer

Answer: All of the above

Q73: Closed ended questions are those that

View Answer

Answer: have a fixed range of possible answers.

Q74: Which of the following is not a disadvantage of telephone interviewing

View Answer

Answer: Researchers do not have to spend so much time and money on travelling.

Q75: The acronym “CATI” stands for

View Answer

Answer: Computer-assisted telephone interviewing.

Q76: Which of the following might you include in an introductory letter to respondents

View Answer

Answer: All of the above

Q77: A filter Question is one that

View Answer

Answer: helps the interviewer to avoid asking irrelevant questions by directing them elsewhere on the schedule.

Q78: Which of the following is not advised when planning the Question order of a structured interview

View Answer

Answer: Expect some variation in the order in which questions are asked.

Q79: A show card is

View Answer

Answer: one that prompts respondents to choose from a range of possible answers.

Q80: The response set of “acquiescence” can be a problem in that

View Answer

Answer: some people consistently agree or disagree with a set of questions or items.

Q81: Statement “Self-completion questionnaires can include postal or email surveys”

View Answer

Answer: Correct – True

Q82: One of the advantages of self-completion questionnaires over structured interviews is that

View Answer

Answer: they are quicker and cheaper to administer.

Q83: Which of the following is not a disadvantage of self-completion questionnaires compared to structured interviews

View Answer

Answer: The researcher cannot ask many closed-ended questions.

Q84: Which of the following steps can be taken to improve response rates to a self-completion questionnaire

View Answer

Answer: All of the above

Q85: Why is it generally better to present fixed choice answers in vertical rather than horizontal form

View Answer

Answer: It makes the layout of the questionnaire more clear and unambiguous.

Q86: In order to identify response sets in a Likert scale, you could

View Answer

Answer: reverse the scoring of pre-coded answers.

Q87: One advantage of using diaries in quantitative research is that

View Answer

Answer: there is little danger of attrition, as respondents tend to be highly motivated.

Q88: An open Question is one that

View Answer

Answer: All of the above

Q89: Which of the following is not an advantage of using closed questions in a survey

View Answer

Answer: They prevent respondents from giving spontaneous, unexpected answers.

Q90: Which of the following is a general rule of thumb for designing questions

View Answer

Answer: Always bear in mind your research questions.

Q91: Leading questions should also be avoided because

View Answer

Answer: they suggest ways of answering and so may bias the results.

Q92: The value of piloting a questionnaire is that it helps you to

View Answer

Answer: identify and amend any problems in the Question wording, order and format.

Q93: A Question bank is a useful resource for

View Answer

Answer: studying the way questions have been successfully used in previous surveys.

Q94: Which of the following is a problem associated with survey research

View Answer

Answer: The problem of omission

Q95: The key advantage of structured observation over survey research is that

View Answer

Answer: it allows you to observe people’s behaviour directly.

Q96: Mintzberg conducted a study of what managers do in their day-to-day work. This is an example of observing behaviour in terms of

View Answer

Answer: Incidents

Q97: Cohen’s kappa is a measure of

View Answer

Answer: inter-observer consistency.

Q98: The purpose of a coding manual is to

View Answer

Answer: provide researchers with instructions about how to code the data.

Q99: Which of the following is not an advantage of content analysis

View Answer

Answer: It allows us to observe otherwise inaccessible populations at first hand it is limited to recorded information

Q100: If coders differed in their interpretations of the categories in the schedule, this could negatively affect the data’s

View Answer

Answer: Inter-coder reliability
.woocommerce-message { background-color: #98C391 !important; }