Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. What is the full form of LISP?
a) Light Processing
b) List Processing
c) Like Processing
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] LISP is a programming language that takes it name from List Processing.

2. How the fundamental things are called in lisp?
a) Bits
b) Word
c) Bits
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] None

3. What is meant by symbolic expression in lisp?
a) Atoms
b) List
c) Atoms and list
d) Words

View Answer

Answer: c [Reason:] Atoms and list collectively are called symbolic expressions or more succinctly expressions.

4. Which uses symbolic expressions in lisp to work with datas?
a) Symbol manipulation program
b) Procedures
c) Lists
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] A symbol manipulation program uses symbolic expressions to work with data and procedures.

5. Which language is used when computer intelligence is not involved?
a) C
b) C++
c) Java
d) Lisp

View Answer

Answer: d [Reason:] Lisp is an important language even when computer intelligence is not involved.

6. In which computer aspects does the lisp language is used?
a) Application programming
b) System programming
c) Computer science education
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] Lisp is used to write the applications for all of the given above.

7. Which have the same form on lisp?
a) Lisp data and procedures
b) Types
c) Form
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Uniformity argument is used in lisp, So procedure and lisp data have same form.

8. How many types of arguments are available in lisp?
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4

View Answer

Answer: d [Reason:] The four types of arguments available are interaction argument, environment argument, evolution argument and uniformity argument.

9. Which is included in Common lisp to avail the feature of object oriented programming?
a) CLOS
b) Object
c) Data
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Common Lisp Object System is included in Common lisp to avail the feature of object oriented programming.

10. What does the Lisp facilitates in computer science learning?
a) Procedure abstraction
b) Data abstraction
c) Both Procedure & Data abstraction
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] None.

.woocommerce-message { background-color: #98C391 !important; }