Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. What is a procedure that returns a value that signals true or false?
a) List
b) Predicates
c) Data
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] A predicate is a procedure that returns a value that signals true or false.

2. Which primitive tests two arguments to see if their values are the same expression?
a) Equal
b) Eql
c) Eq
d) =

View Answer

Answer: a [Reason:] Equal primitive tests two arguments to see if their values are the same expression. It works on atoms and lists.

3. Which predicate tests to see if its first argument is an element of its second argument?
a) EQ
b) =
c) MEMBER
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] MEMBER will return what is left of the list when the matching symbol is encountered.

4. What is meant by keyword argument?
a) Arguments that follows a keyword
b) Lists
c) Data
d) Procedure

View Answer

Answer: a [Reason:] It is used to modify a procedure’s basic behaviour along the line.

5. Which is used to produce a procedure object from a procedure name?
a) EQ
b) #
c) EQUAL
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] None.

6. What is the output of the given statement?

span class="sy0"> * (equal (+ 2 2) 3)

a) T
b) NIL
c) F
d) Both NIL & F

View Answer

Answer: b [Reason:] As 4 is not equal 3, it is printing NIL. Output: NIL

7. What is the output of the given statement?

span class="sy0"> * (= '(this is a list) 1)

a) T
b) NIL
c) Error
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:]= is used to test two numbers only.

8. What is the output of the given statement?

*(setf sentence '(a rough road leads to stars))
*(member 'stars sentence)

a) Stars
b) Road
c) Sentence
d) Leads

View Answer

Answer: a [Reason:] Member is used to see if its first argument is an element of its second argument. Output: (STARS)

9. What is the output of the given statement?

span class="sy0"> * (setf pairs '((maple shade) (apple fruit)))
* (member '(maple shade) pairs)

a) Shade
b) Maple
c) T
d) Nil

View Answer

Answer: d [Reason:] Any symbol beginning with a colon is said to be a keyword. Output: NIL

10. What is the output of the given statement?

span class="sy0"> * (setf predicate #'equal)
* (member '(maple shade) '((maple shade) (apple fruit)) :test predicate)

a) T
b) NIL
c) ((MAPLE SHADE) (APPLE FRUIT))
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] Procedure object is build from the procedure by using #, So it is printing ((MAPLE SHADE) (APPLE FRUIT)). Output: ((MAPLE SHADE) (APPLE FRUIT))