Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. Which translate the procedures into equivalent computer instructions?
a) File
b) Compile-file
c) Compiler
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Compile-file is mainly used to translate the procedures into equivalent computer instructions.

2. Which primitive is used to create or modify a specified file?
a) File
b) Manipulation
c) ED
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] To create or modify a file, we can use ED primitive.

3. How the files are specified in lisp?
a) Strings
b) Characters
c) Booleans
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Files are specified as strings, which is one lisp’s data type.

4. Which has its own convention for doing the basic maneuvers?
a) Lisp
b) Compiler
c) Lisp
d) Editor

View Answer

Answer: d [Reason:] None.

5. To which value does the lisp compiler is evaluated?
a) File
b) String
c) Compile-File
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] Lisp compiler is used to evaluate a compile-file form.

6. What is produced from compile-file?
a) Text file
b) Binary file
c) Lsp file
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Compile-file produces a binary file full of unintelligible computer instructions expressed by a bit sequences.

7. What is the correct syntax form of the given statement?
a) (ed <file specification>)
b) (ef <file name>)
c) (ed <file location>)
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Thus the syntax of ED primitive is given.

8. What is the correct syntax form of the given statement?
a) (load <file>)
b) (load <file attributes>)
c) (load)
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Load primitive is used to read from files.

9. What is the correct syntax form of the given statement?
a) (compile-file <target file specification>)
b) (compile <target file specification>)
c) (compile-file <source file specification>)
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] None.

10. Which is used to compile individual procedures?
a) Compile-file
b) ED
c) Compile
d) Load

View Answer

Answer: c [Reason:] Lisp provides a way to compile individual procedures by the use of compile.