Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. Which mechanism makes it easy to create and to complete template like expressions?
a) Macro
b) Backquote
c) Variable
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Backquote mechanism makes it easy to create and to complete template like expressions in which only a few, variable details to be filled.

2. Which isolates an entire expression from evaluation?
a) ‘
b) ”
c) ()
d) $

View Answer

Answer: a [Reason:] The normal quote, ‘ isolates an entire expression from evaluation.

3. Which are perfect for making and filling using backquote mechanism?
a) Templates
b) Macro templates
c) List
d) Procedure

View Answer

Answer: b [Reason:] The backquote mechanism is perfect for making and filling macro templates.

4. Which is used to slice the elements in the list?
a) #
b) %
c) @
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] The elements in the list are spliced into the list when the @ appears.

5. Which simplifies the macro writing?
a) Macros
b) List
c) Backquote mechanism
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] The backquote mechanism simplifies macro writing.

6. What is the output of the given statement?

span class="sy0"> * (setf variable  'test)
* ('(THIS IS A ,VARIABLE)

a) Test
b) Variable
c) This is a variable
d) This is a test

View Answer

Answer: d [Reason:] This statement will create an backquote on the name of variable. Output: (THIS IS A TEST)

7. What is the output of the given statement?

span class="sy0"> * (setf variable '(more difficult example))
* '(this is a ,variable)

a) This is a more difficult example
b) This is a (more difficult example))
c) This is a
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] This statement will create an backquote under the name variable and make it to process. Output: (THIS IS A (MORE DIFFICULT EXAMPLE))

8. What is the output of the given statement?

span class="sy0"> * (setf exam '(Steve jobs)
* '(Apple has been invented by ,@exam)

a) Apple has been
b) Apple has been invented by
c) Apple has been invented by steve jobs
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] This statement will slice the statement for inserting steve jobs. Output: (APPLE HAS BEEN INVENTED BY STEVE JOBS

9. What is the output of the given statement?

span class="sy0"> * (setf precious '(time)
* '(Time is precious)

a) Time is precious
b) Time is time
c) Time
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] As the second statement does not contains comma, it will print time is precious.

10. Which will be simplified by using backquote mechanism?
a) Time
b) Memory space
c) Error
d) Template filling

View Answer

Answer: d [Reason:] The backquote mechanism will simplify template filling.

.woocommerce-message { background-color: #98C391 !important; }