Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Interview MCQ Set 1

1. Which of the following protocol can have maximum device connected?
a) SATA
b) SAS
c) FC-AL
d) ATA

View Answer

Answer: b

2. SAS port identifier is:
a) 8 bit
b) 16 bit
c) 32 bit
d) 64 bit

View Answer

Answer: d

3. SAS inherited the multi-channel concept from?
a) iSCSI
b) Fibre Channel
c) Infinband
d) IDE

View Answer

Answer: c

4. Which of the following is false?
a) a connection is a temporary association
b) a connection is a permanent association
c) SAS port shares different namespace than FC port
d) a pathway is a set of physical link used by a connection

View Answer

Answer: b, c

5. Which of the following is not a transport layer protocol in a SAS port?
a) SMP
b) STP
c) SIP
d) SSP

View Answer

Answer: c

Interview MCQ Set 2

1. What is SAS?
a) Serial Attached SCSI
b) Storage Attached SCSI
c) Serial Advanced SCSI
d) SAS is not SCSI

View Answer

Answer: a

2. Which of the following is true?
a) SAS is compatible with SATA physical layer
b) SAS is not parallel SCSI
c) SAS has multiple channels per port
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d

3. SAS Domain can have:
a) 16256 devices in a single domain
b) 128 expanders per domain
c) 128 phys per expander
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d

4. Which of the following is false?
a) SAS and SATA devices can’t be connected in the same system
b) SAS is a point to point protocol
c) Expanders are used to connect to multiple devices
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a

5. Which of the following is false?
a) SAS devices can have narrow ports and/or wide ports
b) Expander port is a type of SAS port
c) Each SAS port has a SAS address
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b

6. Which of the following is false?
a) SAS disk device with two phys can be a wide port
b) Expander device is not a SAS device
c) HBA having multiple ports can be configured to have wide and narrow ports
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a

7. Which of the following is true for Expander device?
a) Expander device has a SAS address
b) Has expander ports
c) May contain SAS device
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d

8. Which of the following is false?
a) Expander device has optional SMP initiator port
b) Expander device has optional SMP target port
c) Expander port can connect to SAS target device
d) Expander port can connect to another expander device

View Answer

Answer: b

9. Which of the following layer is present in a SAS port?
a) Transport layer
b) Phy layer
c) Port layer
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d

10. Which of the following protocol has slowest speed?
a) SATA
b) SAS
c) FC-AL
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a

Interview MCQ Set 3

1. SATA initially came as a evolution/improvement over
a) IDE
b) Fiber Channel
c) SAS
d) SCSI

View Answer

Answer: a

2. What is the BUS architecture used by SATA?
a) Parallel
b) Serial
c) Depends on the chipset used
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b

3. Maximum number of SATA devices that can be connected through SATA is
a) 1
b) 5
c) 8
d) 15

View Answer

Answer: d

4. What is the maximum distance that you can connect through a SATA?
a) 1 meter
b) 1 kilometers
c) 100 kilometers’ with repeaters
d) 5 meters

View Answer

Answer: a

5. What are the advantages of SATA over ATA?
a) Higher speeds
b) Lesser complexity with respect to power and cabling requirements
c) Hot Swapping
d) Better Enclosure management
e) All of the mentioned

View Answer

Answer: e

6. What is the maximum number of commands that you can queue when you use Native Command Queuing.
a) 32
b) 16
c) 8
d) 4

View Answer

Answer: a

7. NCQ gives best improvement in performance when the access from the host is
a) Sequential
b) Random
c) Both Sequential and Random
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a

8. With Port Multiplier you can increase the number of devices to
a) 2
b) 4
c) 8
d) 15

View Answer

Answer: d

9. In Command Based switching which of the following is not true
a) Host can issue only one command to one drive at a time
b) Is ideal when expansion of capacity is more important than drive performance
c) The host issues and completes commands to the drives simultaneously
d) Might not take advantage of the complete speed of the link

View Answer

Answer: c

Interview MCQ Set 4

1. What is SCSI?
a) Small Computer Simple Interface
b) System Computer Select Interface
c) Small Computer System Interface
d) Small Computer System Interconnect

View Answer

Answer: c

2. Nexus is a relation between
a) Initiator and Target
b) Initiator, Target and Logical Unit
c) Initiator, Target, Logical Unit and Task
d) Any of the mentioned

View Answer

Answer: d

3. Task can constitute
a) One command only
b) One or more commands
c) A single command or group of linked commands
d) Linked Commands Only

View Answer

Answer: c

4. Task manager
a) Manages the devices
b) Manages tasks
c) Both a & b
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b

5. Untagged task is represented by
a) I_T nexus
b) I_T_L nexus
c) I_T_L_Q nexus
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b

6. Which is not the main phase of I/O?
a) Data
b) Command
c) Status
d) Control

View Answer

Answer: d

7. Which of the following is false?
a) CDB has a operation code
b) CDB has a control byte
c) Both a & b
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: d

8. What is incorrect about Command Descriptor block?
a) It has SCSI command
b) Has fixed length of 6, 10, 12 or 16 bytes
c) Target fetches CDB from initiator
d) The CDB is sent during Data Phase

View Answer

Answer: d

9. What is a Logical Unit?
a) subset of Target device
b) subset of Initiator
c) Subset of Device Server
d) Component of Interface

View Answer

Answer: a

10. Which of them is not a valid SCSI command?
a) Bus Reset
b) Inquiry
c) Mode Sense
d) Read_10

View Answer

Answer: a

Interview MCQ Set 5

1. To show CIM elements in diagram form, the SMI-S 1.1.0 uses a variation of which standard specification from OMG
a) XMLSIM
b) UML
c) JPEG
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b

2. A Subprofile defines additional CIM elements that a vendor may choose to implement in order to enhance a Profile.
a) True
b) False

View Answer

Answer: a

3. Packages – these are similar to sub-profiles but optional for a parent profile
a) True
b) False

View Answer

Answer: b

4. CIMOM and Providers are hosted on CIM Client
a) True
b) False

View Answer

Answer: b

5. CIM Client can only Monitor but cannot control remote resources
a) True
b) False

View Answer

Answer: b