Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Interview MCQ Set 1

1. Following are some of the file sharing protocols
a) Telnet
b) NFS & CIFS
c) FTP
d) HTTP

View Answer

Answer: b

2. File access protocols operate in which layer of the OSI model
a) Application
b) Session
c) Transport
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a

3. NFS & CIFS are
a) Filesystems
b) Operating systems
c) Transport protocols
d) File access protocols

View Answer

Answer: d

4. Using file access protocols, data residing on which of the following can be accessed:
a) Local disk
b) Remote disk
c) Both
d) Neither

View Answer

Answer: b

5. The file access protocols are primary features of
a) SAN
b) NAS
c) Router
d) Application server

View Answer

Answer: b

6. NFS stands for
a) Null File System
b) New File System
c) Network File System
d) Netware File Server

View Answer

Answer: c

7. NFS doesn’t have the following characteristics
a) Idempotent procedures
b) Over NetBIOS
c) Stateless
d) Uses RPC

View Answer

Answer: b

8. NIS is used for?
a) Routing of packets
b) File sharing
c) Naming services
d) Terminal services

View Answer

Answer: c

9. AutoFS is a feature used for?
a) Automatic space allocation
b) Scanning a filesystem
c) Directory services
d) Mounting filesystems

View Answer

Answer: d

10. Following are Naming services
a) LDAP
b) FTP
c) RPC
d) Ping

View Answer

Answer: a

Interview MCQ Set 2

1. ___________ nodes are the mechanism by which a workflow triggers the execution of a computation/processing task.
a) Server
b) Client
c) Mechanism
d) Action

View Answer

Answer: d [Reason:] Oozie provides support for the following types of actions: Hadoop map-reduce, Hadoop file system, Pig, Java and Oozie sub-workflow.

2. Point out the correct statement :
a) Oozie is a Java Web-Application that runs in a Java servlet-container
b) Oozie workflow is a collection of actions arranged in a control dependency DAG
c) hPDL is a fairly compact language
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] Control nodes define the flow of execution and include beginning and end of a workflow (start, end and fail nodes) and mechanisms to control the workflow execution path.

3. Workflow with id __________ should be in SUCCEEDED/KILLED/FAILED.
a) wfId
b) iUD
c) iFD
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Workflow with id wfId should exist.

4. Nodes in the config _____________ must be completed successfully.
a) oozie.wid.rerun.skip.nodes
b) oozie.wf.rerun.skip.nodes
c) oozie.wf.run.skip.nodes
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] If no configuration is passed, existing coordinator/workflow configuration will be used.

5. Point out the wrong statement :
a) Oozie provides a unique callback URL to the task, the task should invoke the given URL to notify its completion
b) All computation/processing tasks triggered by an mechanism node are remote to Oozie
c) Oozie workflows can be parameterized
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] All computation/processing tasks are executed by Hadoop Map/Reduce framework.

6. _____________ will skip the nodes given in the config with the same exit transition as before.
a) ActionMega handler
b) Action handler
c) Data handler
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Currently there is no way to remove an existing configuration but only override by passing a different value in the input configuration.

7. ________ nodes that control the start and end of the workflow and workflow job execution path.
a) Action
b) Control
c) Data
d) SubDomain

View Answer

Answer: b [Reason:] Workflow nodes are classified in control flow nodes and action nodes.

8. Node names and transitions must be conform to the following pattern =[a-zA-Z][-_a-zA-Z0-0]*=, of up to __________ characters long.
a) 10
b) 15
c) 20
d) 25

View Answer

Answer: c [Reason:] Action nodes trigger the execution of a computation/processing task.

9. A workflow definition must have one ________ node.
a) start
b) resume
c) finish
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] The start node is the entry point for a workflow job, it indicates the first workflow node the workflow job must transition to.

10. If one or more actions started by the workflow job are executing when the ________ node is reached, the actions will be killed.
a) kill
b) start
c) end
d) finsih

View Answer

Answer: a [Reason:] A workflow definition may have zero or more kill nodes.

Interview MCQ Set 3

1. Pig operates in mainly how many nodes ?
a) Two
b) Three
c) Four
d) Five

View Answer

Answer: a [Reason:] You can run Pig (execute Pig Latin statements and Pig commands) using various mode: Interactive and Batch Mode.

2. Point out the correct statement :
a) You can run Pig in either mode using the “pig” command
b) You can run Pig in batch mode using the Grunt shell
c) You can run Pig in interactive mode using the FS shell
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] You can run Pig in either mode using the “pig” command (the bin/pig Perl script) or the “java” command (java -cp pig.jar …).

3. You can run Pig in batch mode using __________ .
a) Pig shell command
b) Pig scripts
c) Pig options
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Pig script contains Pig Latin statements.

4. Pig Latin statements are generally organized in one of the following ways :
a) A LOAD statement to read data from the file system
b) A series of “transformation” statements to process the data
c) A DUMP statement to view results or a STORE statement to save the results
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] A DUMP or STORE statement is required to generate output.

5. Point out the wrong statement :
a) To run Pig in local mode, you need access to a single machine
b) The DISPLAY operator will display the results to your terminal screen
c) To run Pig in mapreduce mode, you need access to a Hadoop cluster and HDFS installation
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] The DUMP operator will display the results to your terminal screen.

6. Which of the following function is used to read data in PIG ?
a) WRITE
b) READ
c) LOAD
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] PigStorage is the default load function.

7. You can run Pig in interactive mode using the ______ shell.
a) Grunt
b) FS
c) HDFS
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Invoke the Grunt shell using the “pig” command (as shown below) and then enter your Pig Latin statements and Pig commands interactively at the command line.

8. Which of the following is the default mode ?
a) Mapreduce
b) Tez
c) Local
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] To run Pig in mapreduce mode, you need access to a Hadoop cluster and HDFS installation.

9. Which of the following will run pig in local mode ?
a) $ pig -x local …
b) $ pig -x tez_local …
c) $ pig …
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Specify local mode using the -x flag (pig -x local).

10.$ pig -x tez_local … will enable ________ mode in Pig.
a) Mapreduce
b) Tez
c) Local
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] Tez Local Mode is similar to local mode, except internally Pig will invoke tez runtime engine.

Interview MCQ Set 4

1. Which two are advantages of hardware RAID controllers?
a) Volume management is performed by the server
b) Volume management is performed by controller card
c) Dedicated cache memory increases server write performance
d) Parity calculation by the server and cache memory in the RAID controller increases read and write performance

View Answer

Answer: b, c

2. Which two RAID types use parity for data protection?
a) RAID 1
b) RAID 4
c) RAID 1+ 0
d) RAID 5

View Answer

Answer: b, d

3. Which one of these is characteristic of RAID 5?
a) Distributed parity
b) No Parity
c) All parity in a single disk
d) Double Parity

View Answer

Answer: a

4. What is the unique characteristic of RAID 6 (Choose one)?
a) Distributed Parity
b) Striping
c) Two independent distributed parity
d) Mirroring

View Answer

Answer: c

5. Which of the following combinations can support RAID 05?
a) 2 sets with 3 disks each
b) 3 sets with 2 disks each
c) 4 sets with 3 disks each
d) 4 sets with 1 disk each

View Answer

Answer: b, c

6. What is the minimum number of disks required for RAID1?
a) 1
b) 2
c) 4
d) 5

View Answer

Answer: b

7. Which of the following raid levels provides maximum usable disk space?
a) RAID 1
b) RAID 0
c) RAID 5
d) RAID 6

View Answer

Answer: b

8. Can you help decide on the RAID level to use – we are a media house and we use lot of graphics/video applications – we need large throughputs for videos to get played without any jitter and since we are in publishing business we can’t afford downtimes.
Even if there is any downtime we would like our data to be quickly reconstructed and enable us to continue with out work in less time
a) Raid 5
b) Raid 10
c) Raid 6
d) Raid 01
e) Raid 0

View Answer

Answer: b

9. The mean time to failure of a single disk is 200000 hrs. If an array of disks is using 5 such disks, the mttf of the array is
a) 200000 hrs
b) 40000 hrs
c) 1000000 hrs
d) Can not be determined

View Answer

Answer: b

10. An array of disks is more likely to fail compared to a single disk. How is it that RAID arrays still manage to provide more data protection compared to a single disk?
a) Using either mirroring or striping
b) Using either mirroring or parity
c) Using better quality disks
d) Using dedicated hardware

View Answer

Answer: b

Interview MCQ Set 5

1. Which of the following company manufactures Raid arrays
a) Hyundai
b) Honda
c) Hitachi
d) Mitsubishi

View Answer

Answer: c

2. An FC jammer-analyzer can be used to
a) Capture all FC frames
b) Tamper FC packets
c) I/O performance
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d

3. Network level virtualization in a SAN fabric can be implemented by having virtualization engine running in
a) HBA
b) FC switch
c) Raid array
d) Any of the mentioned

View Answer

Answer: b

4. VTL emulates
a) Library and Tape drive
b) Library and Disk driver
c) Virtual Tape only
d) Any of the mentioned

View Answer

Answer: a

5. Which of the following company manufacture San Fabric switches
a) Emulex
b) Cisco
c) JNI
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b