Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Interview MCQ Set 1

1. Which of the following company manufactures FC switches
a) Brocade
b) Quantum
c) NetApps
d) Medusa

View Answer

Answer: a

2. An FC analyzer can be used to
a) Capture corrupted FC frames
b) Find network bandwidth usage
c) I/O performance
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a

3. To increase the distance of a fiber you will use
a) HBA
b) FC switch
c) Repeaters
d) Media Interface Adapters

View Answer

Answer: c

4. GBIC, GLM and SFPs carry out
a) Similar task
b) Different tasks
c) Depends on their usage
d) Any of the mentioned

View Answer

Answer: a

5. Which of the following company manufactures FC HBA
a) Emulex
b) Qlogic
c) LSI
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d

Interview MCQ Set 2

1. A “Fiber Connector” is used to
a) Facilitate conversion between two forms of media
b) Terminate the end of an optical fiber and it enables quicker connection and disconnection
c) Connects a computer to storage devices
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b

2. SFP(Small form-factor pluggable) uses which kind of Fiber Connector
a) Lucent Connector (LC)connectors
b) Subscriber Connector (SC) connectors
c) Multi-mode (MM) fiber
d) Any of the mentioned

View Answer

Answer: a

3. Fiber Optic Cable uses
a) Electronic pulses to transmit Information down copper lines
b) light pulses to transmit Information down fiber lines
c) Does not send any pulses
d) Requires a connector to send any pulses

View Answer

Answer: b

4. Single-mode fiber supports transmission distance up to
a) 2 km
b) 5 km
c) 30km
d) 10 km

View Answer

Answer: d

5. As per the color coding schemes which color is used for multi mode fiber cable
a) orange
b) yellow
c) green
d) red

View Answer

Answer: a

6. What is used to facilitate conversion between two forms of media
a) SFP
b) MIA
c) SC Fiber Connector
d) LC Fiber Connector

View Answer

Answer: b

7. What is the typical I/O Data rate supported by Qlogic 24xx series of FC HBA
a) 2Gb
b) 3Gb
c) 10Gb
d) 4Gb

View Answer

Answer: d

8. Each FC HBA has a
a) Mac Address
b) IP Address
c) World Wide Name
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c

9. When a Fiber Channel switch is implemented in a SAN, the network is referred to
a) Fabric
b) Domain
c) Active directory
d) Switched fabric

View Answer

Answer: a, d

10. A SAN network can have
a) 1 FC switch
b) 2 FC switch
c) There can be many FC switches
d) No FC switch

View Answer

Answer: c

Interview MCQ Set 3

1. In FC, which of the following are analogous to IP address in data networks?
a) Node WWN
b) Port WWN
c) Fabric address
d) Well known addresses

View Answer

Answer: c

2. Who determines the WWN of FC end point
a) Vendor
b) Fabric controller
c) Node/Loop ports participating in the FC connection
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a

3. Which of the following is the use of trunking?
a) High bandwidth creation between switches
b) Flow control
c) In order delivery
d) Timing service

View Answer

Answer: a

4. Which field of the frame header signifies the presence of optional header?
a) Routing control
b) Data field control
c) Frame control
d) CRC

View Answer

Answer: b

5. Which of the following uniquely identifies an upper layer protocol command within a FC system?
a) Originator exchange id
b) Originator exchange id and source id
c) Receiver exchange id
d) Both (b) & (c)

View Answer

Answer: d

Interview MCQ Set 4

1. Fileystem is created using command
a) Mkfs
b) Format
c) Fsck
d) defrag

View Answer

Answer: a

2. Pseudo filesystem (/procfs)
a) Access kernel information about processes
b) Storing mount points
c) Storing filesystem path
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a

3. Every File or directory has unique
a) Inode
b) Directory
c) Pathname
d) Inode & pathname

View Answer

Answer: d

4. Inode bitmaps used for
a) inode allocation and deallocation,
b) block allocation
c) data blocks
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a

5. Dirty buffer cache contains
a) Invalid data
b) New valid data
c) File
d) Inode

View Answer

Answer: b

Interview MCQ Set 5

1. An “Inode” represents
a) Buffer
b) Data
c) Files & Directories
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c

2. Journaling is preferred for
a) Faster file system recovery
b) Faster write operation
c) Storing logs
d) Storing metadata

View Answer

Answer: a

3. Examples of Journaling filesystem
a) Ext2
b) Ext3
c) UFS
d) JFS

View Answer

Answer: b

4. Hard links & soft links are same
a) TRUE
b) FALSE

View Answer

Answer: b

5. ACL stands for
a) ACCESS control list
b) ACCESS check list
c) Audit control list
d) Audit check list

View Answer

Answer: a

6. VFS
a) Standalone filesystem
b) Support multiple filesystem type
c) Network filesystem
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b

7. Buffer cache helps to
a) Store data
b) Improved read/write performance
c) Allocate memory
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b

8. Wear leveling affects
a) Hard disk
b) Flash
c) Optical storage
d) RAM

View Answer

Answer: b

9. Deframentation is the process of
a) physically reorganizing the contents of the disk to store the pieces of each file close together and contiguously
b) Create extra space in filesystem
c) Resizing the filesystem
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a

10. The Superblock is required for
a) Description of the basic size and shape of this file system
b) This is the inode number of the first inode in the file system
c) The number of free blocks in the file system
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d