Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Interview MCQ Set 1

1. Which of the following is example of vertical cloud that advertise CaaS capabilities ?
a) FedCloud
b) ClearPoint PCI
c) Rackserve PCI
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] It’s much easier to envisage a CaaS system built inside a private cloud where the data is under the control of a single entity.

2. Point out the wrong statement :
a) SPML is used to prepare Web services and applications for use
b) With SPML, a system can provide automated user and system access
c) Without a provisioning system, a cloud computing system can be very efficient and potentially reliable
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] Without a provisioning system, a cloud computing system can be very inefficient and potentially unreliable.

3. Which of the following allows a distributed ID system to write and enforce custom policy expressions ?
a) XACML
b) XML
c) SOAP
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] This is a general-purpose authorization policy language.

4. Which of the following is a man-in-the-middle type of service ?
a) CaaS
b) IaaS
c) AaaS
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] A CaaS would need to be able to manage cloud relationships, understand security policies and procedures.

5. Point out the correct statement :
a) Cloud computing by its very nature spans same jurisdictions
b) SaaS is much more than simply providing an anonymous service token to an identity
c) A Compliance as a Service application would need to serve as a trusted third party
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] CaaS may need to be architected as its own layer of a SOA architecture in order to be trusted.

6. Which of the following can be used for banking industry ?
a) athenahealth
b) bankserve
c) bankingsol
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Athenahealth is used for the medical industry.

7. ________ as a Service is a hosted application that is the cloud equivalent of a traditional desktop application.
a) Software
b) Platform
c) Analytics
d) Compliance

View Answer

Answer: a [Reason:] Most of the cloud computing compliance systems to date have been built using private clouds.

8. Which of the following is a PCI CaaS service ?
a) FedCloud
b) ClearSoln
c) Rackserve PCI
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] FedCloud is used for government.

9. _________ is used for merchant transactions under the Payment Card Industry Data Security Standard.
a) ClearPoint PCI
b) ClearSoln
c) Rackserve PCI
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Organizations can manage PCI compliance risk more effectively with the help of ClearPoint PCI.

10. ________ as a Service is a development environment that builds upon an existing cloud computing application infrastructure.
a) Software
b) Platform
c) Analytics
d) Compliance

View Answer

Answer: b [Reason:] Service types are models upon which distributed applications are created and hosted.

Interview MCQ Set 2

1. Which of the following is a virtual machine technology now owned by Oracle that can run various operating systems ?
a) Vmachines
b) VirtualBox
c) ThoughtPolice
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] VirtualBox serves as a host for a variety of virtual appliances.

2. Point out the correct statement :
a) JumpIt is an open-source virtual appliance installation and management service
b) Converting a virtual appliance from one platform to another is easy proposition
c) Nearly all major virtualization platform vendors support OVF, notably VMware, Microsoft, Oracle, and Citrix
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] Efforts are underway to create file format standards for these types of objects that make the task easier.

3. Which of the following lets a Web service advertise itself in terms of a collection of endpoints ?
a) WSDL
b) VMc
c) SOAP
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] The most commonly used model for discovery and description used with SOAP messaging is the Web Services Description Language (WSDL).

4. Which of the following is a specification for multicast discovery on a LAN ?
a) WS-Agent
b) WS-Discovery
c) WS-SOAP
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] WS-Discovery stands for Web Services Dynamic Discovery specification.

5. Point out the wrong statement :
a) Cloud computing arises from services available over the Internet communicating
b) XML-RPC uses platform-independent XML data to encode program calls that are transported over HTTP
c) SOAP uses JSON for its messages and uses RPC and HTTP for message passing
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] SOAP forms the basis for most of the Web services stacks.

6. _________ as a Service is a cloud computing infrastructure that creates a development environment upon which applications may be build.
a) Infrastructure
b) Service
c) Platform
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] PaaS provides a model that can be used to create or augment complex applications such as Customer Relation Management (CRM) or Enterprise Resource Planning (ERP) systems.

7. _________ is a cloud computing service model in which hardware is virtualized in the cloud.
a) IaaS
b) CaaS
c) PaaS
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] In this particular model, the service vendor owns the equipment: servers, storage, network infrastructure, and so forth.

8. Which of the following is fundamental unit of virtualized client in an IaaS deployment ?
a) workunit
b) workspace
c) workload
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] A workload simulates the ability of a certain type of real or physical server to do an amount of work.

9. How many types of virtual private server instances are partitioned in an IaaS stack ?
a) one
b) two
c) three
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] The three workloads require three different sizes of computers: small, medium, and large.

10. Which of the following correctly represents cloud computing ecosystem ?
a)

Business Process
Application Services
Platform Services
Infrastructure Services

b)

Application Process
Business Services
Platform Services
Infrastructure Services

c)

Application Process
Infrastructure Services
Platform Services
Infrastructure Services

d)

Business Process
Application Services
Infrastructure Services
Platform Services

View Answer

Answer: a [Reason:] You can broadly partition cloud computing into four layers that form a cloud computing ecosystem.

Interview MCQ Set 3

1. Salesforce.com is the largest ______ provider of CRM software.
a) PaaS
b) IaaS
c) CaaS
d) SaaS

View Answer

Answer: d [Reason:] Salesforce.com extended its SaaS offering to allow developers to create add-on applications.

2. Point out the correct statement :
a) Mashups are an incredibly useful hybrid Web application
b) SaaS will eventually replace all locally installed software
c) The establishment and proof of an identity is a central network function
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] An identity service is one that stores the information associated with a digital entity in a form that can be queried and managed for use in electronic transactions.

3. Which of the following group is dedicated to support technologies that implement enterprise mashups ?
a) Open Alliance Apache
b) Open Mashup Alliance
c) Open Tech Alliance
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] This group predicts that the use of mashups will grow by a factor of 10 within just a few years.

4. Which of the following attribute should be unique ?
a) identity
b) digital identity
c) mashup
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] A digital identity is those attributes and metadata of an object along with a set of relationships with other objects that makes an object identifiable.

5. Point out the wrong statement :
a) Distributed transaction systems such as internetworks or cloud computing systems magnify the difficulties faced by identity management systems
b) Services that provide digital identity management as a service have been part of internetworked systems from Day One
c) IDaaS Server establishes the identity of a domain as belonging to a set of assigned addresses
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] The name servers that run the various Internet domains are IDaaS servers.

6. __________ authentication requires the outside use of a network security or trust service
a) SSO
b) Singlefactor
c) Multifactor
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] More secure authentication requires the use of at least two-factor authentication.

7. ________ is assignment of a network identity to a specific MAC address that allows systems to be found on networks.
a) Internet Hardware Addresses
b) Ethernet Software Addresses
c) Ethernet Hardware Addresses
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] Network interfaces are identified uniquely by Media Access Control (MAC) addresses, which alternatively are referred to as Ethernet Hardware Addresses.

8. _________ is one of the more expensive and complex areas of network computing.
a) Multifactor Authentication
b) Fault tolerancy
c) Identity protection
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] Ticket or token providing services, certificate servers, and other trust mechanisms all provide identity services that can be pushed out of private networks and into the cloud.

9. Which of the following is provided by Identity as a Service ?
a) Identity governance
b) Provisioning
c) Risk and event monitoring
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] Identity as a Service or the related hosted (managed) identity services may be the most valuable and cost effective distributed service types you can subscribe to.

10. Which of the following figure fully represent standards needed by IDaaS applications for interoperability ?
a)cloud-computing-idaas-interview-questions-answers-q10a
b) cloud-computing-idaas-interview-questions-answers-q10b
c)cloud-computing-idaas-interview-questions-answers-q10c
d) cloud-computing-idaas-interview-questions-answers-q10d

View Answer

Answer: a [Reason:] Cloud computing IDaaS applications must rely on a set of developing industry standards to provide interoperability.

Interview MCQ Set 4

1. ______ offering provides the tools and development environment to deploy applications on another vendor’s application.
a) PaaS
b) IaaS
c) CaaS
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] PaaS tool is a fully integrated development environment.

2. Point out the correct statement :
a) Platforms cannot be based on specific types of development languages, application frameworks, or other constructs
b) PaaS systems offer a way to create user interfaces
c) In a CaaS model, customers may interact with the software to enter and retrieve data
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] PaaS systems support standards such as HTML, JavaScript, or other rich media technologies.

3. Which of the following is associated with considerable vendor lock-in ?
a) PaaS
b) IaaS
c) CaaS
d) SaaS

View Answer

Answer: a [Reason:] The difficulty with PaaS is that it locks the developer (and the customer) into a solution that is dependent upon the platform vendor.

4. _________ serves as a PaaS vendor within Google App Engine system.
a) Google
b) Amazon
c) Microsoft
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Google offers many of its Web service applications to customers as part of this service model.

5. Point out the wrong statement :
a) The customer takes no responsibility for maintaining the hardware, the software, or the development of the applications
b) The vendor is responsible for all the operational aspects of the service
c) Google’s App Engine platform is IaaS offering
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] The customer is responsible only for his interaction with the platform.

6. Which of the following can be considered PaaS offering ?
a) Google Maps
b) Gmail
c) Google Earth
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] The vendor of the PaaS solution is in most cases the developer, who is offering a complete solution to the customer.

7. __________ is the most refined and restrictive service model.
a) IaaS
b) CaaS
c) PaaS
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] When the service requires the client to use a complete hardware/software/application stack, it is using the most refined and restrictive service model.

8. _______ provides virtual machines, virtual storage, virtual infrastructure, and other hardware assets.
a) IaaS
b) SaaS
c) PaaS
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] The IaaS service provider manages all the infrastructure, while the client is responsible for all other aspects of the deployment.

9. Amazon Web Services offers a classic Service Oriented Architecture (SOA) approach to :
a) IaaS
b) SaaS
c) PaaS
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] In AWS, the CCS is the AWS Management Console.

10. Rackspace Cloud Service is an example of :
a) IaaS
b) SaaS
c) PaaS
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Unlike other cloud providers, Rackspace only offers managed solutions.

Interview MCQ Set 5

1. Which of the following is most complete cloud computing service model ?
a) PaaS
b) IaaS
c) CaaS
d) SaaS

View Answer

Answer: d [Reason:] The most complete cloud computing service model is one in which the computing hardware and software, as well as the solution itself, are provided by a vendor as a complete service offering.

2. Point out the correct statement :
a) Platforms can be based on specific types of development languages, application frameworks, or other constructs
b) SaaS is the cloud-based equivalent of shrink-wrapped software
c) Software as a Service (SaaS) may be succinctly described as software that is deployed on a hosted service
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] SaaS can be accessed globally over the Internet, most often in a browser.

3. Which of the following aspect of the service is abstracted away ?
a) Data escrow
b) User Interaction
c) Adoption drivers
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] With the exception of the user interaction with the software, all other aspects of the service are abstracted away.

4. Which of the following SaaS platform is with an exposed API ?
a) salesforce.com
b) amazon.com
c) flipkart.com
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] SaaS does not necessarily mean that the software is static or monolithic.

5. Point out the wrong statement :
a) SaaS applications come in all shapes and sizes
b) Every computer user is familiar with SaaS systems
c) SaaS software is not customizable
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] Every computer user is familiar with SaaS systems, which are either replacements or substitutes for locally installed software.

6. Which of the following is a SaaS characteristic ?
a) The typical license is subscription-based or usage-based and is billed on a recurring basis
b) The software is available over the Internet globally through a browser on demand
c) The software and the service are monitored and maintained by the vendor
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] There may be executable client-side code, but the user isn’t responsible for maintaining that code or its interaction with the service.

7. _________ applications have a much lower barrier to entry than their locally installed competitors.
a) IaaS
b) CaaS
c) PaaS
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] Such applications feature automated upgrades, updates, and patch management and much faster rollout of changes.

8. SaaS supports multiple users and provides a shared data model through _________ model.
a) single-tenancy
b) multi-tenancy
c) multiple-instance
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] The alternative of software virtualization of individual instances also exists, but is less common.

9. Open source software used in a SaaS is called _______ SaaS.
a) closed
b) free
c) open
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] A considerable amount of SaaS software is based on open source software.

10. The componentized nature of SaaS solutions enables many solutions to support a feature called :
a) workspace
b) workloads
c) mashups
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] A mashup is an application that can display a Web page that shows data and supports features from two or more sources.