Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1.Which of the following prints bold letters in traditional HTML

i. <B>Go boldly</B>
ii. <B>Go boldly</b>
iii. <b>Go boldly</B>
iv. <b>Go boldly</b>

a) iv
b) i
c) i, ii, iii, and iv
d) both a and b

View Answer

Answer: c [Reason:] Traditional HTML is not case sensitive.

2. State true or false.

  and  do not necessarily reference the same image.

a) True
b) False

View Answer

Answer: a [Reason:] When referenced from a UNIX-based Web server, where filenames are case sensitive, test.gif and TEST.GIF would be two different files, whereas on a Windows Web server, where filenames are not case sensitive, they would reference the same file.

3. What output dou you expect if the following markup is rendered?

<strong>T   e    s   t   o  f  s  p  a  c  e  s</strong><br>
<strong>T e s t &nbsp;o f&nbsp; s p a c e s </strong><br>

a) T e s t o f s p a c e s
T e s t o f s p a c e s
b) Testofspaces
Testofspaces
c) T e s t o f s p a c e s
T e s t o f s p a c e s
d) not predictable

View Answer

Answer: c [Reason:] Any white space between characters displays as a single space.

4. Which of the following options follows content model in HTML?

i.<ul>
     <p>Option one </p>
  </ul>
ii.<ul>
     <li>Option two </li>
  </ul>

a) i
b) ii
c) i and ii
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Content model specifies that certain elements are supposed to occur only within other elements.

5.Which of the following is not an empty element?

a) <hr/>
b) <br/>
c) <p/>
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] The p tag defines a paragraph. Browsers automatically add some space (margin) before and after each

element.

6.State true or false.

<p></p><p></p><p></p>produces numerous blank lines.

a) True
b) False

View Answer

Answer: b [Reason:]

As a block tag, <p> induces a return by default, but when used repeatedly, like <p></p><p></p>,it does not have any effect on document.

7.Which of the following markup is correct?

i. <b><i>is in error as tags cross</b></i>
ii. <b><i>is not since tags nest</i></b>

a) i
b) ii
c) i and ii
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Tags in HTML are always nested.

8. Which of the following is not a correct (X)HTML rule?
a) Attributes should be quoted
b) Tags should nest not tag
c) Unused elements may be minimized
d) Unknown attributes are ignored by the browser

View Answer

Answer: d [Reason:] Browser ignores unknown attributes.

9.Choose the incorrect escape character entity

a) &gt;
b) &#62;
c) &lt;
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] All are escape characters.

10.Identify the count of mistakes in the following markup.

<html>
<head>
</head>
<body>
<li>
   <ul><p>Hello</p></ul>
</li>
<br>
<hr>
</body>
</html>

a) 2
b) 3
c) 1
d) 0

View Answer

Answer: b [Reason:]

<p> should not be in <li> ,<br> and <hr> shpuld be closed.

.woocommerce-message { background-color: #98C391 !important; }