Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. All attribute declarations begin with the keyword ____________ followed by the element name, attribute name, attribute type, and default data information.
a) XML
b) SGML
c) ATTLIST
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] The ATTLIST declarations identify which element types may have attributes, what type of attributes they may be, and what the default value of the attributes are.

2. The ________ declaration specifies which characters and delimiters may appear in the application.
a) DTD
b) SGML
c) XML
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] SGML (Standard Generalized Markup Language) is a standard for how to specify a document markup language or tag set. Such a specification is itself a document type definition (DTD).

3. The __________ defines the syntax of markup constructs and include additional definitions such as character entity references.
a) Attributes
b) SGML
c) Elements
d) DTD

View Answer

Answer: d [Reason:] The DTD defines the syntax of markup constructs. The DTD may include additional definitions such as character entity references.

4. A/An _________ is essentially a macro that allows a short name to be associated with replacement text.
a) Entity
b) Attribute
c) Comment
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Reserved characters in HTML must be replaced with character entities. Characters, not present on your keyboard, can also be replaced by entities.

5. The ___________ keyword begins the declaration of attributes that an element may take. It is followed by the name of the element in question, a list of attribute definitions, and a closing.
a) DOCTYPE
b) ATTLIST
c) DTD
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] In HTML 4.01, the !DOCTYPE declaration refers to a DTD, because HTML 4.01 was based on SGML. The DTD specifies the rules for the markup language, so that the browsers render the content correctly.

6. The __________ begins with a series of parameter entity definitions.
a) DTD
b) SGML
c) XML
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:]The HTML DTD begins with a series of parameter entity definitions. A parameter entity definition defines a kind of macro that may be referenced and expanded elsewhere in the DTD. These macros may not appear in HTML documents, only in the DTD. Other types of macros, called character references, may be used in the text of an HTML document or within attribute values.

7. The ______________ parameter identifies a character encoding, which is a method of converting a sequence of bytes into a sequence of characters.
a) class
b) element
c) charset
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] To display an HTML page correctly, a web browser must know the character set (character encoding) to use.

8. A model group contains the names of the elements that a tag may enclose.
a) True
b) False

View Answer

Answer: a [Reason:] Most HTML and XHTML elements enclose content. If a content model is declared, it is enclosed within parentheses and known as a model group.