Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. Metadata store information about the web page that is not necessarily visible to end users.
a) True
b) False

View Answer

Answer: a [Reason:] Meta tags store information about the web page—known as metadata that is not necessarily visible to end users (unless you reveal the page source code).

2. In which part of the HTML metadata is contained?
a) body tag
b) html tag
c) head tag
d) title tag

View Answer

Answer: c [Reason:] Metadata is data (information) about data. The meta tag provides metadata about the HTML document. Metadata will not be displayed on the page, but will be machine parsable.

3. Which of the following is not a function of robots meta tag?
a) noindex
b) nofollow
c) norepeat
d) noarchive

View Answer

Answer: c [Reason:] Valid values for the “CONTENT” attribute are: “INDEX”, “NOINDEX”, “FOLLOW”, “NOFOLLOW”.

4. What is the role of charset attribute? It specifies
a) a scheme to be used to interpret the value of the content attribute
b) a name for the metadata
c) the character encoding for the HTML document
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] The charset is used to provide the character support.

5. __________ prevents the page from being indexed altogether.
a) noarchive
b) nofollow
c) noindex
d) novalue

View Answer

Answer: c [Reason:] The noindex value of an HTML robots meta tag requests that automated Internet bots avoid indexing a web page.

6. Which of the following is not supported in HTML5 ?
a) scheme
b) content
c) http-equiv
d) name

View Answer

Answer: a [Reason:] All other options are supported in HTML5 except option a.

7. __________ prevents search engines from following links inside the page
a) noarchive
b) nofollow
c) noindex
d) novalue

View Answer

Answer: b [Reason:] nofollow is a value that can be assigned to the rel attribute of an HTML a element to instruct some search engines that a hyperlink should not influence the link target’s ranking in the search engine’s index.

8. Different meta tags are defined by changing the __________ attribute to a valid value.
a) scheme
b) content
c) http-equiv
d) name

View Answer

Answer: d [Reason:] The name attribute specifies a name for the information/value of the content attribute.

9. __________ prevents search engines from showing a cached link for the page.
a) nobot
b) nofollow
c) noarchive
d) nosearch

View Answer

Answer: c [Reason:] noarchive helps block search indexing with meta tags.

10. The value of the ___________ attribute refers to the time interval in seconds before the refresh is performed.
a) scheme
b) content
c) http-equiv
d) name

View Answer

Answer: b [Reason:] The metadata can be used by browsers (how to display content or reload page), search engines (keywords), or other web services.