Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. There is an audio format supported across all browsers.
a) True
b) False

View Answer

Answer: b [Reason:] There are 3 formats that are used in HTML5 Audio and are .mp3, .m4a AAC also known as H.264 format.

2. Which of the following tag is used for audio in HTML5 ?

a) <bgsound>
b) <audio>
c) <video>
d) <canvas>

View Answer

Answer: b [Reason:] The audio tag defines sound, such as music or other audio streams.

3. Which tag is used to defines multiple media resources for media elements audio and video ?

a) <source>
b) <canvas>
c) <audio>
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:]

<source> defines multiple media resources for media elements, such as <video> and <audio>

.

 
 

4. Which of the following browser does not support wav file format?
a) Opera
b) Firefox
c) Chrome
d) Internet Explorer

View Answer

Answer: d [Reason:] IE does not support wav and Ogg file format.

5. In HTML Audio/Video DOM, __________ sets or returns the volume of the audio/video.
a) src
b) volume controls
c) volume
d) video Tracks

View Answer

Answer: c [Reason:] The volume property sets or returns the current volume of the audio/video.

6. Which of the following attribute adds audio controls, like play, pause, and volume?
a) audio
b) controls
c) source
d) src

View Answer

Answer: b [Reason:] The controls attribute is a boolean attribute. When present, it specifies that audio controls should be displayed.

7. In HTML Audio/Video DOM, __________ sets or returns whether the audio/video should start playing as soon as it is loaded.
a) controls
b) audio Tracks
c) autoplay
d) currentSrc

View Answer

Answer: c [Reason:] The autoplay attribute is a boolean attribute. When present, the audio will automatically start playing as soon as it can do so without stopping.

8. In HTML Audio/Video DOM, __________ sets or returns whether the audio/video should start over again when finished.
a) loop
b) autoplay
c) seeking
d) played

View Answer

Answer: a [Reason:] The loop attribute is a boolean attribute. When present, it specifies that the audio will start over again, every time it is finished.

9. In HTML Audio/Video DOM, __________ returns a MediaError object representing the error state of the audio/video.
a) ended
b) seeking
c) error
d) mediaGroup

View Answer

Answer: c [Reason:] The error property returns a MediaError object. The MediaError object has a code property containing the error state of the audio/video.

10. In HTML Audio/Video DOM, __________ returns a TextTrackList object representing the available text tracks.
a) readyState
b) startDate
c) videoTracks
d) textTracks

View Answer

Answer: d [Reason:] The textTracks property returns a TextTrackList object. The TextTrackList object represents the available text tracks for the audio/video. Each available text track is represented by an TextTrack Object.

.woocommerce-message { background-color: #98C391 !important; }