Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. Which of the following is not a type of attribute for input tag?
a) day
b) week
c) month
d) time

View Answer

Answer: a [Reason:] day is not defined in the pre-defined attribute list of input tag

2. The new __________ element is supposed to represent some form of extra details, such as a tooltip or revealed region that may be shown to a user.
a) progress
b) meter
c) details
d) menu

View Answer

Answer: c [Reason:] The details tag specifies additional details that the user can view or hide on demand. The details tag can be used to create an interactive widget that the user can open and close. Any sort of content can be put inside the <details> tag.

3. The __________ element may contain not just links but also other interactive items, including the newly introduced command element.
a) progress
b) meter
c) details
d) menu

View Answer

Answer: d [Reason:] The menu tag defines a list/menu of commands. The menu tag is used for context menus, toolbars and for listing form controls and commands.

4. The __________ attribute effectively renders the iframe as an inline include, which allows the parent document’s CSS to affect the contents of the iframe
a) allow-forms
b) seamless
c) embed
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] The seamless attribute is a boolean attribute. When present, it specifies that the iframe should look like it is a part of the containing document (no borders or scrollbars).

5. Which of the following allows the sandboxed iframe to run scripts from the same domain?
a) allow-same-origin
b) allow-forms
c) allow-scripts
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] The sandbox attribute enables an extra set of restrictions for the content in the iframe.

6. __________ allows the iframe to pull in content from elsewhere in the same domain.
a) allow-same-origin
b) allow-forms
c) allow-scripts
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] It allows the iframe content to be treated as being from the same origin.

7. Which of the following is not a HTML5 added form element?

a) <datalist>
b) <keygen>
c) <output>
d) <password>

View Answer

Answer: d [Reason:] It is not added as it was there in forms in earlier versions of HTML as well.

8. Which element specifies a list of pre-defined options for an input element.

a) <datalist>
b) <keygen>
c) <output>
d) <password>

View Answer

Answer: a [Reason:] The datalist tag is used to provide an “autocomplete” feature on input elements. Users will see a drop-down list of pre-defined options as they input data.

9. Which of the following defines a group of related options in a drop-down list.

a) <form>
b) <optgroup>
c) <output>
d) <option>

View Answer

Answer: b [Reason:] If you have a long list of options, groups of related options are easier to handle for a user.