Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. Which tag is used if you want to highlight something that is important to the reader?

a) <b>
b) <strong>
c) <em>
d) <i>

View Answer

Answer: a [Reason:] The b tag specifies bold text.

2. Which tag is used if you want to indicate the importance of the phrase?

a) <h2>
b) <h1>
c) <em>
d) <strong>

View Answer

Answer: d [Reason:] strong tag is used to say that something is important content, not to indicate how it looks.

3. Which of the following statement is not true ?

a) XHTML DOCTYPE is mandatory
b) The ><html> is mandatory
c) <html>, <head>, <title>, and <body> are mandatory
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] All the mentioned statements are required in (X)HTML.

4. According to the rules of XML and XHTML, all elements must be closed either with an end tag or by self-closing with a space, slash, and a right-pointing angle bracket
a) True
b) False

View Answer

Answer: a [Reason:] Syntax for HTML.

5. __________ is the XML equivalent to strict HTML 4.01.
a) XHTML 1.0 Strict
b) XHTML 1.0 Frameset
c) XHTML 1.0 Transitional
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] XHTML 1.0 Strict is the XML equivalent to strict HTML 4.01, and includes elements and attributes that have not been marked deprecated in the HTML 4.01 specification.

6. Which of the following statement is true ?
a) Attribute names must be in uppercase
b) Attribute values must be quoted
c) Attribute minimization is mandatory
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Syntax for attributes in HTML.

7. The root element of an XHTML document must be html, and must contain an __________ attribute to associate it with the XHTML namespace.
a) source
b) src
c) ]Answer: c The ]Answer: d ; If an XML document lacks encoding specification, an XML parser assumes that the encoding is UTF-8 or UTF-16.[/learn_more]

9. __________ is an extended version of the XHTML markup language for supporting RDF through a collection of attributes and processing rules in the form of well-formed XML documents.
a) XHTML+RDF
b) XHTML+XHTML5
c) XHTML1.0+XHTML2.0
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] XHTML+RDFa (Extensible Hypertext Markup Language + Resource Description Framework in attributes) is an extended version of the XHTML markup language for supporting RDF through a collection of attributes and processing rules in the form of well-formed XML documents.

10. XML is a markup language where documents must be marked up correctly.
a) True
b) False

View Answer

Answer: a [Reason:] XHTML is HTML defined as an XML application. XHTML is stricter than HTML.