Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Fill in the blanks
Q1: For non-corporate assessees, e-filing of service tax return is ________.
Ans: Mandatory
Q2: Yellow Bill of Entry is required for ________ .
Ans: Warehousing
Q3: The effective rate of Service Tax at present is __________.
Ans: 12.36%
Q4: SSI units are required to submit __________ return in Form No. ER-3.
Ans: Quarterly.
Q5: In Customs and Excise law, the commitment of offence beyond reasonable doubt has to be proved by _________.
Ans: Department.
Q6: The time limit for filing appeal to CESTAT is ______________.
Ans: 3 Months/90 days
Q7: The Central Sales Tax applicable to goods exempt from State Sales Tax is _____.
Ans: Zero/ Nil
Q8: Assessable Value in case of Captive Consumption is the Cost of Production plus _________.
Ans: 10%
Q9: The Fifteen Digit PAN based registration number is Called __________ Under the Indirect Tax.
Ans: ECC/STC
Q10: The Finance Act, 2012 introduced _____Number of Services on which no tax has been levied.
Ans: 17
Q11: Exclusive Economic Zone extends to Nautical Miles from the base line of the coast.
Ans: 200
Q12: MRP Provisions are not applicable for packaged commodities meant for ______________.
Ans: Industrial or institutional Consumers.
Q13: Post Shipment Charges ____________considered for Assessable Value under the Customs Act.
Ans: Will not be
Q14: VAT be imposed on the value of Service.
Ans: Cannot
Q15: The unutilized Cenvat Credit can be carried forward up to number of years.
Ans: Any
State with reasons, whether the following are True or False
Q1: Stock transfer is to be treated as Inter State Sale under the CST Act, 1956.
Ans: False
Q2: Transfer by way of mortgage are liable to CST.
Ans: False
Q3: “Service provider providing taxable service under brand name of others”-liable to pay service tax.
Ans: True
Q4: Captive consumption goods need certification.
Ans: True
Q5: Buying Commission is always includible in Customs Value.
Ans: False