Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

QN1: Key success factors that decide about product competitiveness:

a. Efficient knowledge

b. Business experience management

c. Knowledge of Best Practices in the domain

d. All of the above.

View Answer

Answer: b. Business experience management

QN2: Which one of the following was introduced before Extended ERP?

a. SCM

b. CRM

c. MRP

d. SFA

View Answer

Answer: c. MRP

QN3: Assessing readiness in an ERP implementation is critical to the overall implementation process. Which of the following ways does not contribute towards ensuring ERP readiness:

a. Project management’s focus on the issues, tasks, and activities to being ready.

b. Knowledge Transfer Process in place.

c. Discontinue training and complete focus on issues.

d. Support functions are in place for post-production support for operationalizing the ERP.

View Answer

Answer: c. Discontinue training and complete focus on issues.

QN4: Which of the following statements is true about ERP Implementation:

a. “As-Is” stage follows “To-Be” stage.

b. “To-Be” stage follows “As-Is” stage.

c. “Go-Live” stage and “As-Is” stage can proceed simultaneously.

d. None of the above.

View Answer

Answer: c. “Go-Live” stage and “As-Is” stage can proceed simultaneously.

QN5: Which of the following statement(s) is/are false with respect to ERP Implementation methodologies:

a. The emphasis on the ERP software life cycle is whether to customize the software or to change the organization’s processes to match those embedded in the software.

b. The implementation strategy can be a comprehensive one, vanilla, or middle-of-the road strategy.

c. ERP life cycle must incorporate traditional SDLC stages.

d. Rapid Implementation methodologies have been developed by ERP consulting firms.

View Answer

Answer: c. ERP life cycle must incorporate traditional SDLC stages.

QN6: An implementation with considerable modifications to the ERP software package is referred to as:

a. Vanilla Implementation

b. Business Process Reengineering

c. Chocolate Implementation

d. Generic Implementation Methodology

View Answer

Answer: c. Chocolate Implementation

QN7: Which of the following is not a BPR Tool?

a. Visual BPR

b. mySAP

c. iGrafx

d. iThink

View Answer

Answer: b. mySAP

QN8: Which of the following statements about BPR is false?

a. The business process cycle time is reduced significantly.

b. The number of decision points is reduced to the bare minimum.

c. The flow of information is streamlined, i.e., there is no unnecessary to-and-fro flow of information between departments.

d. It helps in duplication of inter-departmental effort for similar processes.

View Answer

Answer: d. It helps in duplication of inter-departmental effort for similar processes.

QN9:______is an important pre-cursor of_____Implementation.

a. ERP; BPR

b. BPR; ERP

c. SDLC; ERP

d. ERP; SDLC

View Answer

Answer: b. BPR; ERP

QN10: The_____of each process is necessary to ensure that a step was not missed or that a process not achievable.

a. Testing and Measurement

b. Measurement and Analysis

c. Testing and Validation

d. Preparation and Refinement

View Answer

Answer: a. Testing and Measurement

QN11:____functionality of ERP makes it capable of, for instance, receiving invoices in Indian Rupees, splitting the payment into German Mark and Belgian Francs, billing in Italian Lire, receiving cash in British Pounds, with the general ledger stated in US Dollar or Japanese Yen.

a. Multi-lingual

b. Multi-currency

c. Multi-mode manufacturing

d. Multi-facility

View Answer

Answer: b. Multi-currency

QN12: Which of the following statements is false about the ERP modules:

a. Organizations often selectively implement the ERP modules that are both economically and technically feasible.

b. ERP vendors, including SAP, Oracle, and Microsoft provide modules that support the major functional areas of the business (e.g., accounting, production, financial management, human resources, sales order processing, and procurement).

c. Customization or changes are not at all required when implementing the ERP modules.

d. ERP modules include functionality to optimize business operations and resources to extend best practices to the entire value chain.

View Answer

Answer: c. Customization or changes are not at all required when implementing the ERP modules.

QN13: Manage human capital investments by analyzing business outcomes, workforce trends and demographics, and workforce planning is a strategic objective of one of the following ERP modules:

a. Product Development and Manufacturing

b. Sales and Service

c. Human Resource Management

d. Logistics

View Answer

Answer: c. Human Resource Management

QN14: Which of the following statements is false about the Sales and Service modules provided by various ERP software packages:

a. Decrease the number of sales orders processed.

b. Reduce administrative costs through automation of sales order management.

c. Deliver greater customer satisfaction by providing easy access to accurate, timely information.

d. None of the above.

View Answer

Answer: d. None of the above.

QN15: Which of the following statements is false regarding the three tiers of the ERP architecture:

a. The data tier focus is on the structure of all organizational data and its relationships with both internal and external systems.

b. Users usually interact with ERP packages like SAP through the application tier.

c. Application tier consists of a Web-browser (i.e., Java layer) and a reporting tool where business processes and end-users interact with the system.

d. Presentation tier provides the ability to customize views for every function within an enterprise.

View Answer

Answer: b. Users usually interact with ERP packages like SAP through the application tier.

QN16: Three-tier applications provide several benefits over traditional client-server applications that does not include:

a. Scalability

b. Reliability

c. Flexibility

d. Complexity

View Answer

Answer: d. Complexity

QN17: Web-based architecture is primarily supported through the following Internet access technologies, except:

a. Web Server

b. Service Oriented Architecture

c. Back-End Server Integration

d. Browser Plug-Ins or Applets

View Answer

Answer: b. Service Oriented Architecture

QN18: Client-centric platforms are not popular in devices such as:

a. Personal Digital Assistants (PDAs)

b. Blackberries

c. Mobile phones

d. PC-based devices

View Answer

Answer: a. Personal Digital Assistants (PDAs)

QN19: Service Oriented Architecture (SOA) is/are (Mark the False statement):

a. object-oriented architectures for Web platforms

b. does not allow message interaction between any service consumer and service provider

c. essentially a collection of services

d. loosely coupled, document-oriented interaction model

View Answer

Answer: b. does not allow message interaction between any service consumer and service provider

QN20: Which of the following is not a benefit of Service Oriented Architecture (SOA):

a. Security system needs to be sophisticated

b. Reduces hardware acquisition costs

c. Increases the ability to meet customer demands more quickly

d. Provides a data bridge between incompatible technologies

View Answer

Answer: a. Security system needs to be sophisticated

QN21: Which of the following statements is incorrect for Best Practices:

a. A best practice is a method or technique that has consistently shown results superior to those achieved with other means.

b. It is used to describe the process of developing and following a standard way of doing things that multiple organizations can use.

c. Best practices fail to reveal how best performing companies are functioning.

d. Best practices are used in nearly every industry and professional discipline.

View Answer

Answer: c. Best practices fail to reveal how best performing companies are functioning.

QN22:______is the process of comparing one’s business processes and performance metrics to industry bests from other industries.

a. Best Practice

b. Benchmarking

c. Logical Integration

d. System Integration

View Answer

Answer: b. Benchmarking

QN23: SAP ERP Central Component (SAP ECC) had following component(s) of the initial SAP R/3 Enterprise:

a. The SAP Business Warehouse

b. SAP Strategic Enterprise Management

c. Internet Transaction Server

d. All of the above

View Answer

Answer: d. All of the above

QN24: In SAP R/3, which of the following is the correctly denote the meanings of R and 3?

a. R = Right Choice; 3 = Version 3

b. R = Real Choice; 3 = Volume 3

c. R = Real Choice; 3 = Upgrade 3

d. R = Real Time; 3 = 3-Tier Architecture

View Answer

Answer: d. R = Real Time; 3 = 3-Tier Architecture

QN25: Which of the following statements is false about SAP NetWeaver:

a. SAP NetWeaver is wrapped into SAP Web Application Server.

b. SAP NetWeaver is marketed as a service-oriented application and integration platform.

c. SAP NetWeaver is built using open standards.

d. SAP NetWeaver provides the development and runtime environment for SAP applications.

View Answer

Answer: c. SAP NetWeaver is built using open standards.

QN26: Which of the following is not a core module in the PeopleSoft HRMS application:

a. eRecruit for Recruiters

b. Workforce Administration

c. Benefits Administration

d. Customer Inquiry

View Answer

Answer: d. Customer Inquiry

QN27: PeopleSoft HRMS module is used for:

a. Aligning the workforce to organizational goals & objectives.

b. Improving Customer response.

c. Does not streamline the processes.

d. Improving product’s quality.

View Answer

Answer: a. Aligning the workforce to organizational goals & objectives.

QN28:________is the core component of Baan application server. It is a process virtual machine to run Baan 4GL language.

a. Bshell

b. Baan Orgware

c. Baan Dynamic Enterprise Modelling (DEM)

d. Baan Tools

View Answer

Answer: a. Bshell

QN29: With ______, Baan enables______, a new paradigm which delivers a framework for insuring that enterprise applications are in close alignment with changing processes and business models.

a. Dynamic Enterprise Modelling; Orgware

b. Baan Tools; Orgware

c. Orgware; Dynamic Enterprise Modelling

d. Baan Tools; Dynamic Enterprise Modelling

View Answer

Answer: c. Orgware; Dynamic Enterprise Modelling

QN30: Which of the following statements is false:

a. Forecasts are never right.

b. The longer the forecast horizon, the better is the forecast.

c. The longer the forecast horizon, the worse is the forecast.

d. Aggregate forecasts are more accurate.

View Answer

Answer: c. The longer the forecast horizon, the worse is the forecast.

QN31: Which one of the following is a key SCM Vendor:

a. JDA Software Group, Inc.

b. Seibel

c. Clarify

d. None of the above

View Answer

Answer: a. JDA Software Group, Inc.

QN32: Which of the following statement is false about SCM:

a. SCM plays a major role only in the success of e-business and not e-commerce.

b. A good SCM is designed in collaboration with the organizations’ partners.

c. ERP vendors have started including SCM as a component or module of the software.

d. SCM provides a link for services, materials, and information across the value chain of the organization.

View Answer

Answer: a. SCM plays a major role only in the success of e-business and not e-commerce.

QN33: Process reference models contain:

a. standard descriptions of management processes

b. a framework of relationships among the standard processes

c. standard metrics to measure process performance

d. All of the above.

View Answer

Answer: d. All of the above.

QN34: Which of the following is not a benefit of a Supply Chain Management system:

a. Improved delivery performance-quicker customer response and fulfillment rates.

b. Reduced productivity and higher costs.

c. Reduced inventory throughout the chain.

d. Improved forecasting precision.

View Answer

Answer: b. Reduced productivity and higher costs.

QN35: Which of the following statements does not bring out the difference between an ERP and SCM system?

a. ERP focus is on providing an integrated transaction processing while SCM’s focus is on providing a higher level of business planning and decision support.

b. In an ERP system, all the demand, capacity and material constrains are considered in isolation of each other while in a SCM system, simultaneous handling of the constraints is done.

c. ERP systems support only internal organization functions instead of inter-organizational supply chain functions, as done by SCM systems.

d. ERP systems are built on top of SCM systems.

View Answer

Answer: c. ERP systems support only internal organization functions instead of inter-organizational supply chain functions, as done by SCM systems.

QN36: In _______approach, the goal is to evaluate bids from vendors, comparing “apples-to-apples” in order to determine which system will work best in the company’s current and future environment.

a. Total Cost of Ownership

b. Proof of Concept Approach

c. Request For Proposal Approach

d. System validation

View Answer

Answer: b. Proof of Concept Approach

QN37:________is used to transfer electronic documents or business data from one computer system to another computer system, i.e. from one trading partner to another trading partner without human intervention.

a. Electronic Data Intermission

b. Electric Data Interchange

c. Value Added Network

d. Electronic Data Interchange

View Answer

Answer: d. Electronic Data Interchange

QN38: Which of the following is not a part of EDI Implementation:

a. EDI Standards

b. Dynamic Enterprise Modeling

c. Translation software

d. EDI Value Added Network Services

View Answer

Answer: b. Dynamic Enterprise Modeling

QN39: Which of the following is not an EDI Standard:

a. The UN-recommended UN/EDIFACT

b. The US standard ANSI ASC X12 (X12)

c. The ODETTE standard used within the European automotive industry

d. The CSMA/CD standard

View Answer

Answer: d. The CSMA/CD standard

QN40: In EDI terminology, organizations that send or receive documents between each other are referred to as________.

a. Talking Organizations

b. Trading Partners

c. Hubs

d. Remote Centers

View Answer

Answer: b. Trading Partners
.woocommerce-message { background-color: #98C391 !important; }